Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Ferma de midii de la Dalboka

Vestita ferma de midii de la Dalboka este situata pe malul Marii Negre bulgaresti, aproape de granita cu Romania, la vreo 50km de Vama Veche.

Cum se ajunge? Daca va intoarceti dinspre statiunile de pe malul marii bulgaresti, trebuie sa ajungeti in orasul Kavarna, iar de aici spre Capul Kaliakra. Cam la 3 km dupa ce-ati intrat pe drumul asta, inainte de localitatea Bulgarevo, se face dreapta pe un drum neasfaltat, in jur de 1 km si ajungeti la Ferma. Este si o pancarta timida care va indruma, dar trebuie sa fiti atenti sa n-o ratati.

Daca veniti dinspre Romania, din Vama Veche, trebuie sa va indrepti spre Duranbulak, iar de aici mai departe spre Varna. Cam la 50km va fi un indicator spre Capul Kaliakra, unde faceti stanga, de aici  inca vreo 3km si o sa apara indicatorul spre ferma. Este posibil sa vi se para dubios drumul, este cam in pustietate, dar incepand sa coborati panta  abrupta si ingusta, pe care abia au loc doua masini, se va vedea treptat marea, iar peisajul este unul realmente spectaculos.

Coborand in jos, pe malul marii veti vedea ca sunt doua restaurante, unul pe stanga (la care n-am fost) si unul pe dreapta. Va recomand, sa mergeti la cel din dreapta; ferma din largul marii le apratine si implicit au tot ce-i mai bun si proaspat ( teoretic asa ar trebui sa fie…). Terasa este una cu un aer de carciuma dobrogeana, traditionala cu mese si banci din lemn si o curte plina cu pietris.  Dalboka este un loc magic unde iubitorii de scoici se simt in al noualea cer, midiile gatite sub tot felul de forme( supe, frigarui, sarmale, ardei umpluti, la tigaie, chiftele….) peste, raci, creveti pot fi savurate intr-un loc ascuns de ochii celor aflati in trecere, nepretentios dar foarte primitor. Nu sunt vreo mare fana a midiilor si scoicilor, dar aici chiar mi-au placut, felul in care le pregatesc le face sa fie absolut delicioase.

 

Mancarea este gustoasa si proaspata tot timpul din cate am inteles. Ar fi si pacat sa nu fie asa, pentru ca au si de unde, iar de clienti nu duc lipsa sub nici o forma, am vazut foarte multe masini cu numere de Romania, semn ca cei ce vin de pe litoralul bulgaresc stiu de acest loc si in drumul lor fac popas aici pentru  a se delecta cu ceva special.

Micul dejun al lui Neptun a fost de-a dreptul spectaculos: hamsii si stavrizi prajiti, scumbie marinata, triton marinat, midii, icre de peste, peste sarat – gatite foarte bine. Iar supa din midii si peste, servita cu mujdei de usturoi a fost dumnezeiasca, buna sa te lingi pe degete. Meniul era si in limba romana, este clar ca vin foarte mult romani aici, ospatarii vorbeau un soi de romana, suficient cat sa te intelegi, iar de platit se poate si cu lei.

Daca aveti drum prin zona va recomand, este o experienta placuta, sau de ce nu, sa faceti un drum pana aici, poate fi o varianta de petrecere a timpului liber intr-o zi placuta de week-end si cu o masa copioasa. Zona este cu adevarat faina.

Ferma functioaneaza inca din anul 1993 si este specializata in productia si cultivarea ecoligica de midii din soiul “Muthilus Gallaprovincialic” amenajata cu bani europeni, intr-una dintre cele mai curate zone ale Marii Negre.

 

In departare, in largul marii se afla amenajata ferma de midii. De acolo vin bunatatile astea!

Meniul este si-n limba romana

Iata, isi delicatesele asteapta clientii!

Micul dejun al lui Neptun. Bine o mai ducem!

Supa de midii

Am tras piciorul dupa noi, iata ca incep sa apara noi clienti. Loc e destul!

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: