Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.541 de abonați.
Bagajul pentru Egipt

Ce împachetăm în bagajul pentru Egipt?

Pregătirea bagajului înainte de orice călătorie, ocupă o parte importantă din călătoria propriu-zisă. Iar pentru noi fetele, este cu atât mai importantă atunci când urmează să mergem într-o destinație însorită. Am reușit să transformăm o banală necesitate într-un adevărat ritual. Și ce ne mai ținem de el!!! Ce punem în bagajul pentru Egipt? De toate, am spune multe dintre noi. Dacă n-ai călătorit până acum în nici o altă țară musulmană, e posibil ca sortarea rochițelor și fustițelor să-ți dea ceva bătăi de cap. Dar nu alarma! Egiptul este o țară destul de permisivă din punct de vedere vestimentar, în comparație ca altele precum Arabia Saudită sau Iranul. Voi încerca să fac puțină lumină printre gândurile voastre și vă invit să împachetăm împreună.

Ce lucruri punem în bagajul pentru Egipt?

 

Înainte de a începe să facem liste peste liste, vă propun să încercați să găsiți niște răspunsuri următoarele întrebări. În funcție de acestea, veți ști și cam ce anume să împachetați.

 

Cum este vremea din perioada în care mergi în Egipt?

Clar, vremea este însorită tot timpul anului și poți face plajă chiar și-n ianuarie, când la noi crapă pietrele de ger. Rareori temperaturile scad sub 20°C.  Urmărește prognoza meteo pe site-urile de specialitate precum accuweather.com sau wheather.com. Nu-ți dorești să ai surprize neplăcute că hainele tale sunt mult prea groase pentru vremea de afară, sau că mori de frig. Așa cum ar trebui să știți deja, iarna în Egipt e destul de blândă, cu temperaturi de 20-25°C. Am fost de vreo 4 ori prin ianuarie și o singură dată n-am prins decât o zi de plajă. O furtună de nisip se abătuse asupra zonei și un val rece, care s dus temperaturile pe la 16-17°C. În rest… numai bine!

Perioadele cele mai bune, din punctul meu de vedere pentru a petrece un sejur de vis, sunt undeva prin martie-aprilie-mai sau octombrie-noiembrie. Am fost de trei ori în aprilie și-am avut vreme superbă. Temperaturi de peste 30°C, cu zile însorite, fără precipitații și seri călduțe, numai bune de petrecut pe malul mării.

Am scris un articol separat despre perioada optimă de mers în Egipt. Îl găsiți aici ⇒⇒⇒

 

Unde anume vei merge în Egipt?

Egiptul are o întindere de aproximativ 1.000.000 km² cu o climă ce diferă de la o zonă la alta. În partea nordică, pe litoralul Mării Mediteraneene și-n Delta Nilului, temperaturile medii sunt de 16°C iarna, iar vara în jur de 24°C. Precipitațiile sunt scăzute și cad în general iarna. Cu câtvom coborî mai la sud, situația se schimbă treptat, temperaturile fiind mult mai ridicate decât în nordul țării. Vom resimți efectele unei clime tropical-deșertice, cu precipitații aproape inexistente și valori ridicate ale temperaturilor. Prin Hurghada sau Sharm el Sheikh, iarna sunt în jur de 20-22°C, pe când vara rareori vom întâlni temperaturi de sub 35°C.

Prima dată când am ajuns în Egipt am avut parte de o ploaie seriosă, torențială chiar. Hotelul s-a inundat, aeroportul și el, iar curentul electric a fost luat de valuri. N-a ținut mult, a doua zi, soarele era la loc pe cer, iar temperaturile numai bune.

 

Pentru ce mergi în Egipt?

Dacă pleci într-o deplasare în scop de afaceri, în bagajul tău vei pune ținute office. Dar cum șansele sunt mici să pleci în Egipt pentru business-uri, presupunem că scopul principal este vacanța. Dar și aceasta este de mai multe feluri. Dacă mergi strict pentru plajă și relaxare, atunci vei pune în bagaj lucruri  subțiri, costume de baie, pălării, loțiuni de plajă, sandale etc. Dacă vei combina utilul cu plăcutul și printre sesiunile de bronz, vei pleca să vizitezi împrejurimile, atunci va trebui să pui și câteva lucruri mai practice: pantaloni lejeri, lungi din in, o pereche de pantofi sport, o jachetă sau un pulover cu mâneci lungi. Când ești pasionat de scufundări și sporturi nautice, este clar, vei lua cu tine echipamente pentru astfel de activități.

Așadar, trebuie să știți mereu care este scopul vizitei voastre în Egipt. Ceea ce-i valabil pentru oricare destinație de vacanță.

Și încă ceva:

 

Cum obișnuiești să călătorești? Cu bagaj de cabină sau cu bagaj de cală?

Dacă te poți limita la un singur troller de mână, e perfect! Îți va fi mai ușor să te deplasezi. Și-n plus, prin Egipt găsești de toate, nu e nevoie să cari toată casa. Alege-ți trollerul potrivit nevoilor tale!

 

Îmi doresc să fi reușit să aveți deja câteva răspunsuri, să se întrevadă un pic de lumină prin gândurile voastre.

 

Rețineți! Lista de mai jos este adaptată felului meu de a mă îmbrăca atunci când călătoresc.

Prefer sa pun în prim plan felul în care mă simt în ținutele mele, să-mi ofere confort maxim. Mereu îmi împachetez ținute diferite și lucruri mult mai multe decât aș avea nevoie, așa…să fie! Nu sunt adepta bagajelor mari, urăsc să mă chinui cu valize voluminoase și grele și reușesc aproape tot timpul să împachetez pentru 2 persoane într-o singură valiză.

Mai nou, mi-am cumpărat o geantă de voiaj, care se poate strânge și nu ocupă loc. O pun la fundul valizei, pentru întoarcere. Nu știu cum se întâmplă, dar la întoarcere, niciodată nu-mi încap toate bagajele. Nu c-aș face cine știe ce cumpărături, ba chiar mai las din lucruri acolo, dar tot nu încap. Astfel, mai am o geantă de care mă pot folosi, pot face cumpărături fără grija că nu am loc.

 

Listă de călătorie pentru Egipt

Îmbrăcăminte:

Pentru ea:
  • rochii de zi cât mai ușoare, cât mai vaporoape și colorate, pe care să le poți purta prin oraș, dar și prin excursii; în funcție de numărul zilelelor pe care le vei petrece acolo, poți lua 3-4 astfel de articole, pentru că le vei găsi întrebuințare. Și oricum ocupă loc puțin!
  • una-două rochii de seară – poate vei dori să ieși în oraș, să te plimbi sau să iei masa la restaurant, ori vei petrece timp frumos în resortul în care vei fi cazată; ori ieși în club!
  • pantaloni scurți – vă recomand să vă luați măcar vreo 3-4 perechi. Fie că ieșiți ziua în oraș, ori mergeți în excursie cu autocarul sau chiar la safari în deșert, vă veți folosi de ei
  • fuste: una scurtă, alta lungă
  • tricouri, topuri, maieuri sau cămășuțe – în funcție de felul în care obișnuiți să vă îmbrăcați! Eu ador cămășuțele subțiri, vaporoase, colorate, pe care le port cu pantaloni scurți sau la fuste.
  • pantaloni lungi din in sau mătase – vă vor trebui dacă ieșiți seara în oraș, ori chiar pentru ieșirile în deșert. Vă vor proteja de soarele arzător! În plus, dacă vreți să vizitați moscheile și vă recomand s-o faceți, nu veți mai fi nevoite sa îmbrăcați acele “abaya” pe care le întâlniți la intrare.
  • bluză cu mâneci lungi – la fel ca și-n cazul pantalonilor, o puteți purta pentru a vă proteja de soare sau când plecati în excursii
  • eșarfe, șaluri – le puteți purta ca si accesoriu, dar și seara când adie vântul, ori pe cap ziua, pentru soare
  • o pălărie – le găsiți și acolo, se găsesc peste tot, dar dacă aveți voi una preferată, luați-o!
  • costume de baie – de la două în sus!
  • lenjerie intimă
Pentru el:

La bărbați, pregătirea bagajului ar trebui să nu dea atât de multe bătăi de cap, dar nu este mereu valabil. Hai să vedem ce împachetăm!

  • pantaloni scurți/șorturi – minimum câte unul pentru fiecare zi; cu cât mai colorați și ușori, cu atât mai bine
  • tricouri/cămăși – după preferință – cât mai deschise la culoare, din bumbac, să nu rețină transpirația; la fel, minimum câte unul pentru fiecare zi + două-trei de rezervă
  • slip de baie – în general am observat că bărbații preferă să facă baie/plajă în șorturi
  • o pereche de pantaloni lungi de trening sau din in  – de folosit în excursii, drumeții, sau în serile mai răcoroase
  • o bluză, pulover, hanorac cu mâneci lungi
  • lenjerie intimă, șosete – puneți să aveți suficiente!
  • șapcă sau pălărie pentru soare; protejați-vă de soarele dogoritor și evitați situațiile neplăcute, arsurile soalre, insolațiile

 

Încălțăminte:

Pentru ea:

  • Egiptul este o destinație însorită, se merge în general pentru plajă și excursii, așa că nu vă abateți de la scopul vizitei voastre acolo. Sandalele și șlapii vor fi de nelipsiți din bagaj. Puneți și o pereche de pantofi sport, în caz că mergeți în safari în deșert sau escaladați muntele Sinai. O pereche de espadrile din pânză vă vor și ele de folos. Nu recomand să vă luați pantofi cu toc, bine eu nu port niciodată, dar nu le văd locul sincer. Poate o pereche de sandale cu toc sau talpă ortopedică pentru ieșirile de seară în oraș, sau în club… Mi-am cumpărat de multe ori încălțăminte de aici. Aruncă și tu o privire!

Pentru el:

  • papucii de plajă/ șlapii vor fi cel mai purtat articol de încălțăminte. De vă știți că puratați sandale și v-ar fi mai comod în excursii, împachetați și o pereche. Să fie cele mai ușoare și comode pe care le aveți! Și o pereche de pantofi sport!

 

Accesorii:

  • atât pentru fete, cât și pentru băieți: din experiența mea proprie vă spun că mereu am luat cu mine bijuterii, dar n-am purtat decât eventual o brățară, sau un colier ușor, seara. În rest….nimic. Ziua la plajă, în excursii, sau cu barca pe mare…nu porți nimic, seara cauți să fii cât mai lejer. Iar dacă te-a mai ars puțin și soarele, nici că mai pui ceva. Așadar, cât mai puține bijuterii! Și nu le luați cu voi pe cele mai scumpe…
  • o geantă pentru plajă este recomandat să vă luați. în ea veți pune tot ce vă trebuie: loțiune de plajă, pălărie, apă, o carte, un music-player, etc.
  • un rucsac încăpător pentru ieșirile de lungă durată; când plecați în excursii mai lungi, atât pe apă, dar și pe uscat, veți aveam nevoie să luați cu voi tot felul de lucruri: loțiune de protecție solară, eșarfă, aparat foto, acumulatori, memorty-stick-uri, apă, medicamente de bază, un gel antibacterial, șervețele umede și uscate etc
  • pentru club sau plimbarea de seară, un clutch sau o gentuță de umăr mică v-ar fi utilă vouă fetelor. Dar o puteți cumpăra și de acolo, s-o aveți ca suvenir.
  • prosop de plajă – în general nu car prosoape, pentru că-mi ocupă jumătate din spațiul din bagaj. Le folosesc pe cele de la hotel, sau dacă nu sunt, îmi cumpăr unul pentru câteva zile și nu-l mai iau cu mine acasă.
  • nu uitați ochelarii de soare! Nu vă veți dezlipi de ei, soarele este puternic, iar în timpul zilei nu veți putea umbla fără o pereche. Atenție să fie unii de calitate cu protecție foarte bună!

 

Cosmeticele

Aici e aici, pentru că oricâte cosmetice am împacheta, tot nu sunt suficiente. Și mereu zic la fel: de data asta gata, iau numai câteva. În general prefer să nu car în bagaj articole de igienă precum șampon, balsam, gel de duș. Pentru prima zi le folosesc pe cele din camera de hotel, după care îmi cumpăr din oraș produsele care-mi trebuiesc. Spre deosebire de Cuba, de exemplu, unde a trebui să iau orice, în Egipt se găsesc de toate. Așa că nu vă recomand să cărați de acasă produsele de igienă!Și dacă tot o faceți, luați în cantități mici. Eu ador trusa pentru călătorii de la Farmec 🙂

Nici cu întinsul părului nu te chinui prea mult, pentru că umiditatea este crescută și se va încreți la loc. Mulți ani la rând îmi făceam părul cu spumă, difuzorul de la foehn și mult fixativ. Și clar trebuia să iau toate cele, pentru că-n Egipt nu găseam produsele de styling potrivite. Acum îmi e mult mai ușor, îmi spăl părul cu orice șampon și folosesc un balsam, îl usuc și gata.

 

Produsele pentru igiena dentară nu trebuie să vă lipsească.

Nu mă despart de periuța mea rotativă și de pasta mea de dinți. La fel și antiperspirantul! La capitolul parfumuri, cu greu mă decid la unul singur, îmi vine să le iau pe toate. Prefer un parfum fresh, pe care să-l pot folosi seara.

Pentru protecția solară, îmi iau de acasă loțiuni, mi se par mai bune decât cele din Egipt. Și mai ieftine. În plus, îmi fac un amestec de uleiuri (măsline, cocos, ricin, argan) și le folosesc pentru corp, după plajă, dar și pe păr, pe post de mască.

Noi fetele, mai avem o grijă în plus: epilatul. Dacă ești o persoană cu pilozitatea excesivă, ca mine de altfel, epilatul de înainte de plecare nu va fi de ajuns. Mai ales dacă petreci vreo două săptămâni. Un aparat de ras, o cremă pentru epilat, trebuiesc să fie și ele în bagajul pentru Egipt.

Chiar dacă multe le car degeaba, nu pot să mă dezlipesc de produsele de make-up. Mă străduiesc să fie cât mai puține, dar tot se adună: fond de ten cu factor de protecție, pudră, mascara, câteva farduri pentru ochi, un ruj-două, un gloss….. și uite că se adună!

 

 

bagajul pentru Egipt

 

Nu vă agitați cu spray-uri împotriva țânțarilor! Aceștia nu prea există în Egipt, decât în zonele mlăștinoase, în jurul Nilului probabil.


Update!  25.10.2019

În urmă cu câteva zile “m-a acuzat” cineva că în urma a ceea ce am scris eu despre țânțari și-a lăsat acasă Autanul iar asta n-a făcut decât să aibă o experiență neplăcută. Se pare că o fi nimerit într-o perioadă în care roiesc țânțarii prin Hurghada. Și atunci mi-am spus să aduc o completare acestei informații: luați-vă totuși un Autan (sau înlocuitor) de acasă. Sau cumpărați-vă de la fața locului. Am văzut prin toate farmaciile, mai ales prin cele din incinta hotelurilor.

Eu personal, n-am avut niciodată probleme cu țânțarii, nicăieri prin Egipt! Dar nu neg că n-o fi fost așa!


 

Pentru bărbați ar trebui să fie ceva mai simplu, la capitolul cosmetice. Ceva pentru bărbierit, un antiperspirant și un parfum ar cam trebui să fie de ajuns. Uite de-asta, iubitul meu are atât de puține lucruri!

 

Medicamente

Oriunde plec îmi fac o mică trusă cu medicamente din toate categoriile. Să fie! Așa sunt eu mai precaută. Deși sunt multe din cele care se găsesc pe la noi, nu au efect în Egipt, în special cele pentru indigestii, diaree, alergii. Există farmacii peste tot, sunt foarte bine aprovizionate, așa că dacă vei uita ceva acasă, vei găsi acolo. Dar puneți pentru orice eventualitate câte ceva pentru alergii, indigestie, diaree, antibiotice cu un spectru mai larg, dezinfectanți, plasturi, pastile pentru rău de mișcare dacă vă știți cu probleme, eventual niște suplimente alimentare, vitamine.

 

Gadgeturi

De preferat sa fie cât mai puține! În Egipt internetul funcționează cam peste tot, prin restaurante, baruri și hoteluri. Nu recomand să luați laptop-ul după voi, decât dacă stați mai multă vreme, ceva mai mult de 3 săptămâni, sau dacă știți că lucrați pe el tot timpul. De obicei, tableta și telefonul îmi sunt de ajuns. Iar pentru a fi sigură că am tot timpul baterie la telefon, nu mă despart niciodată de acumulatorul extern. Eu am unul de la Samsung care-i foarte bun. Aveți aici o gamă diversă de power bank-uri!

În concediu nu pot să lucrez pentru blog, de obieci în perioadele astea iau pauză și mă limitez doar la postări pe Facebook, Instagram sau YouTube.

Încărcătoarele să nu vi le uitați, precum și aparatul de fotografiat! Asigură-te că ai suficientă memorie pentru fotografiere.

 

Alcool

Dacă sunteți consumatori de alcool, foarte posibil ca băuturile ce se găsesc prin Egipt să nu prea fie pe gustul vostru. La sosirea în Egipt, pe baza vizei din pașaport, aveți la dispoziție 48 de ore, dreptul de a vă cumpăra  din dutty-free câte 3 sticle de alcool și 3 cartoane de țigări.

Sau vă puteți aduce de acasă dacă vreți o sticlă-două de whisky sau altceva.

Fiind țară musulmană, băuturile alcoolice nu se găsesc peste tot. În hoteluri de altă treabă, dar în oraș, sunt doar anumite locuri de unde veți cumpăra vin, bere sau spirtoase. Chiar și la acestea se poate negocia!

 

Ceva cadouri pentru localnici

Dacă urmează să stai numai în hotel, nu prea este cazul, dar dacă optezi pentru o cazare la particulari, ar fi frumos din partea ta să le duci ceva din România: dulciuri tradiționale (au cei de la Art&Craft Romania o diversitate de dulciuri bune și frumos ambalate). N-ar fi rău să iei cu tine un magnet de frigider sau tot felul de alte suvenire specifice românești. Am dus în urmă cu câțiva ani, unei românce stabilite în Egipt, cozonac, salam de Sibiu și rădăcină de hrean. Am legat și alte prietenii cu egipteni, iar când am revenit le-am dus diverse lucrușoare, de care s-au bucurat enorm.

Când am fost în Cuba, am dus o mulțime de dulciuri cubanezilor.

Dacă mergeți la pescuit la Marea Roșie, vă puteți lua de acasă ustensile pe care să le dăruiți la sfârșit celui care v-a fost ghid. Și-n Egipt se găsesc tot felul de unelte, dar sunt scumpe și nu-și permit.

Dacă aveți lucruri, haine sau încălțăminte pe care nu vreți să le mai luați acasă înapoi, lăsați-le cameristului. Se va bucura enorm, mai ales dacă sunt lucruri pentru copii. Ar fi bine să-i lăsați și un fel de scrisoare, din partea voastră, în calitate de client al hotelului, că voi i le-ați lăsat cadou. Altfel, cei de la recepție sau security, e posibil să nu-i dea voie să iasă cu ele din hotel.

Orice atenție îi va impresiona.

 

 

Ce să nu luați cu voi în Egipt?

Bun, am tot enumerat o mulțime de lucruri care v-ar fi utile în timpul șederii voastre din Egipt. Dar sunt și câteva lucruri pe care n-ar trebui sa le cărați de acasă, cum ar fi țigările. Pe vremea când obișnuiam să fumez, îmi cumpăram pentru acasă, din aeroport câteva cartoane, de rezervă. Țigările sunt ieftine în Egipt, dar atenție să nu încălcați reglementările în vigoare, din partea ambelor părți: Egipt și România.

Îmi cumpăram de exemplu, din aeroport, atât la sosire cât și la plecare un carton dublu (20 de pachete) de Karelia Slim cu 21$. Și mai sunt tot felul de țigări locale cu 10-15$ sau chiar mai ieftine.

Despre substanțele interzise, nici nu mai are rost să amintesc. Ele sunt oricum interzise cam peste tot.

 

Pentru copii

Dacă vei călători cu cel mic, îți recomand să arunci un ochi pe Babyneeds, găsești aici o varietate de articole.

 

Cam astea ar fi de spus despre ce împachetăm în bajajul pentru Egipt. Oricum, fiți fară griji, indiferent dacă vă uitați ceva acasă, veți găsi la fața locului ceva înlocuitor, dacă nu chiar același produs. Prin magazinele egiptene se găsesc de toate, numai răbdare să aveți să vă tocmiți. Pentru că, nu uitați, în Egipt aproape totul se negociază!

Am uitat ceva oare? Aveți ceva sugestii? Nu ezitați să mi le lăsați în comentari! Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor tăi de pe Facebook!


Mai multe articole despre Egipt:

Bugetul pentru Egipt. Cât de accesibil este Egiptul?

Excursie la Luxor, cu plecare din Hurghada

Hotel Sunny Days el Palacio – Hurghada

Pentru a 9-a oară în Egipt. Informații la cald despre situația de aici

Sharm el Sheikh vs Hurghada

Cum să călătorești ca femeie, într-o țară musulmană?

 

 

 

 

 

 

 

 

27 Comments

  • Diaconu Roxana Andreea

    10 aprilie 2019 at 13:33

    Buna ca sa ti cumperi de la comercianți sau dacă vreau haine sa mi cumpăr in ce se plătește euro sau lira egipteană ca sa știu ce iau mai mult , euro sau lire
    E prima oară când mergem

    Răspunde
  • Maier Nina

    3 mai 2019 at 22:14

    Buna. Am citit cu mare interes tot ce a-ti scris, e de mare ajutor, multumim! Vom pleca in iunie in Hurghada cu doi copii (7 si 10 ani). Sunt pasionati de Egipt si cand am luat excursia cei de la agentie i-au inebunit cu poze si povesti! Am promis ca vom merge in excursie la Luxor dar citind ce a-ti scris m-am descurajat! Credeti ca v-a fi fff greu pt ei? A-ti mai vazut copii in excursie? Va multumesc frumos. Nina Maier

    Răspunde
    • Angela Călătorește

      4 mai 2019 at 9:10

      Mulțumesc frumos! De ce v-am descurajat? Trebuie să mergeți! Sunt copii peste tot, prietenii mei au fost întotdeauna cu fetița lor de 6 ani, încă de la un an. Și a fost peste tot: la piramide, pe mare, cu trenul de noapte, în safari în deșert!

      Răspunde
  • Almona

    25 iunie 2019 at 16:43

    Eu sunt adepta pantalonilor. Mă simt mult mai bine decât în rochițe. La capitolul încălțăminte, am șlapi și pantofi sport. Eventual, o pereche de sandale fără toc.

    Răspunde
  • Elena Chedică Mateică

    25 iunie 2019 at 16:44

    De-obicei când merg în vacanță îmi iau doar bagaj de mână, eventual la întoarce dacă am prea multe cumpărături, și sigur am, iau bagaj de cală.
    Nici eu nu plec fără medicamente, nu se știe când este nevoie.
    În Egipt îmi doresc și eu să ajung să vizitez piramidele. Poate o să am ocazia, cine știe, eu încă sper.

    Răspunde
  • Ordine sau dezordine

    26 iunie 2019 at 23:07

    Foarte detaliat acest articol. Se vede experianta din spate. Si eu am tendinta sa iau jumate de casa dupa mine. Ba mai mult, iau totul ptr copii si mac nimic ptr mine. La ultima plecare in vacanta am purtat tricourile sotului.

    Răspunde
    • Angela Călătorește

      27 iunie 2019 at 9:32

      Așa este, experiența din spate și-a spus cuvântul. În ultimile vacanțe am devenit mai calculată și nu mai car tot felul de nebunii, dar cu toate astea, un sfert din haine tot nepurtate rămân. Dar am început să fac liste și să-mi calculez câte zile voi sta, să-mi iau câte o ținută pentru fiecare zi. Bine, dacă stau o lună, cum a fost în Egipt, le mai alternez, că n-am cum să car 30 de tricouri/cămăși și 30 de fuste/pantaloni 🙂

      Răspunde
    • Angela Călătorește

      24 octombrie 2019 at 8:32

      Ma fac vinovata acum si ca v-au intepat 2-3 tantari? Si ca nu ati impachetat ce era necesar… Eu am fost de 10 ori in Egipt si as indrazni sa va contrazic in privinta acestor tantari. Poate ati nimerit dv in plina invazie? Sa fi avut ghinionul sa nu mai fi gasit un Autan in toata Hurghada? mmmm 🙁 Atunci, mi-as permite sa va sugerez sa ocoliti si Delta Dunarii! 🙂

      Răspunde
      • Nicu

        24 octombrie 2019 at 19:05

        Din titlu inteleg ca articolul se vrea a fi o sursa de informații utile pt cei ce călătoresc in Egipt. Ei, problema e ca informatia referitoare la tantari e gresita. Nu sunt 2-3 tantari, sunt o groaza. Si asta e genul de greseala care poate sa-ti faca vacanta mult mai putin plăcută. Iar autan egiptenii nu prea au, alternativa lor e laptele de camila. Posibil si fie si autan undeva in toata Hurghada, dar nu e tocmai un oras care merita explorat.

        Răspunde
        • Angela Călătorește

          25 octombrie 2019 at 16:02

          Probabil că discuția s-ar putea întinde mult și bine, ceea ce nu-i cazul aici. Eu am spus în articol în felul următor: “Nu vă agitați cu spray-uri împotriva țânțarilor! Aceștia nu prea există în Egipt, decât în zonele mlăștinoase, în jurul Nilului probabil” Spray împotriva țânțarilor am văzut peste tot, mai ales prin magazinele și farmaciile din incinta hotelurilor. Repet, poate ați nimerit dv într-o perioadă nefastă, eu n-am avut niciodată probleme cu țânțarii și nici n-am auzit pe nimeni de problema asta. Ehh…. o să aduc o completare articolului, nu vreau să mă mai acuze cineva că am publicat o informație greșită. Oricum ar fi, eu vă mulțumesc pentru comentariu și sper să urmăriți în continuare!
          V-aș fi recunoscătoare dacă ne-ați spune în ce perioadă ați fost dv în Hurghada! Poate informația ajută pe ceilalți! Mulțumesc!

          Răspunde
  • Dănuța

    5 martie 2020 at 14:35

    Salutare și felicitări pentru informațiile oferite!
    Eu plec luna viitoare, pentru o săptămână în Egipt, la Hurghada și sunt foarte fericită! Am citit informațiile tale cu interes și pot să spun că îmi sunt de folos, chiar și discuția despre țânțari (dacă sunt, dacă nu sunt eu tot voi lua cele necesare să combat cu ei). Aș vrea să te întreb despre încălțăminte, pentru că am citit undeva, că este de preferat, în loc de sandale, să ai încălțăminte închisă pentru că este mult praf. Adică atâta praf că nu-l mai poți spăla de pe picioare sau deranjază la talpă? Nu am observat sau nu ai spus nimic referitor la plajă, la apa mării, se poate înota, scufundări?
    Mulțumesc și cât mai multe călătorii!

    Răspunde
    • Angela Călătorește

      7 martie 2020 at 9:26

      Buna Dana! Ma bucur pentru tine si sper sa ai o vacanta asa cum ti-o doresti!
      Despre incaltaminte: sandale/papuci musai – da e praf, dar unde nu-i? si nu-i de speriat. In plus e cald si iti trebuiesc. Da, sa ai si ceva sport inchis, pentru cand pleci in excursii(in desert de ex, la piramide, etc).
      Da, se poate face baie in mare fara probleme si plaja. Vremea va fi superba in martie. Desigur snorkeling si diving.

      Vacanta frumoasa!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1