Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Casa ideală a unei pasionate de călătorii

Casa ideală a unei pasionate de călătorii

“Nicăieri nu-i mai bine ca acasă” cam așa am spune cei mai mulți dintre noi dacă într-o zi am fi întrebați despre locul în care ne este cel mai bine. Așa ar fi normal, sau poate nu. Suntem unici, gândim individual, vedem cu proprii ochi și ne imaginăm situații singulare. Dar, vedeți voi, acest “acasă” nu reprezintă același lucru pentru un număr de X persoane. Și eu mă simt bine acasă, nu neg asta, dar totuși, nu se compară cu sentimentul acela de fericire deplină pe care-l am atunci când pornesc într-o nouă călătorie, când sunt pe cale să descopăr locuri noi, oameni frumoși, un alt “acasă” poate. Și atunci, cum rămâne cu afirmația de la începutul paragrafului?  Intră, iată într-o directă disensiune cu alt dicton, pe care eu sincer îl prefer mai mult și care zice cam așa: “Călătorului îi șade bine cu drumul”. Se complică lucrurile!

Precum știți deja, odată intrată în competiția SuperBlog, n-am putut sta deoparte și am spus “prezent” și acestei ediții cu numărul 15, a treia pentru mine. Marea provocare de acum: Cum arată o casă frumoasă, ideală, valoroasă în viziunea mea?

Că-mi place să călătoresc, nu mai reprezintă nici o noutate pentru nimeni, mă străduiesc s-o fac cât de mult îmi permite timpul, dar și bugetul, pentru că mai trebuie să și muncesc, nu dispun de resurse nelimitate. Iar atunci când nu călătoresc, visez la următoarele escapade, o afirmație ce nu-mi aparține în totalitate, dar se pare că mă definește. Dacă este să mă raportez la cum (nu) vedeam eu lucrurile în urmă cu 10-15 ani, călătoresc destul de mult, așa-mi spun și apropiații, dar dacă m-aș întreba pe mine acum, aș răspunde pe loc: mereu e loc de mai mult!

Când sunt plecată de acasă, mă simt ca acasă, mi-aș dori să pot să descopăr întreaga lume, să iau cu mine tot ce mă fascinează, după care să le găsesc loc în viitoarea mea casă. Acea casă de vis, căreia să-i aduc valoare și s-o fac să mă reprezinte în totalitate. Și cum nu m-am stabilit încă la casa mea, dispun iată de libertatea de a visa la ea.

Casa mea ideală

Există așa ceva oare? Cum va fi? Câte camere va avea? Cât de spațioasă va fi? La toate acestea și la multe altele voi încerca să răspund în contiinuare. Dar țineți cont, mă simt atât de bine hoinărind prin lume!

Prima idee despre acea casă ideală este că va emana mult bun simț, dar fără să lipsească două dintre calitățile mele: sensibilitatea și romantismul.

Întreaga mea viață am locuit la țară și am suferit de tot felul de complexe și lipsuri, cum ar fi distanța mare până la cinema, mall, magazine, inexistența unor facilități precum TV cu cablu în copilărie sau locuri de joacă, distanța mare până la aeroport de care mă confrunt acum. Așa că-mi doresc o casă amplasată oarecum aproape de-un oraș mare, într-o zonă lipsită de zgomot, dar care să-mi ofere acces ușor către avantajele și beneficiile oferite de spațiului urban.

Exteriorul casei va fi unul simplist, cu un spațiu suficient pentru un gratar și patio, eventual o zonă în care să-mi asez un sezlong-două pentru a avea unde citi o carte și să ascult păsărelele ciripindu-mi. Atât! Nu vreau curte mare, nici piscină pentru că sunt destule spații amenajate special pentru asta. La ce atâta bătaie de cap?

Cu interiorul treaba se schimbă, pentru că am multe așteptari. Spațiul îndestulător contează foarte mult pentru mine și psihicul meu, trebuie să am unde să-mi desfășor activitățile gospodărești, precum gătitul pentru că la obiceiul acesta nu voi renunța curând. Bucătăria am nevoie de ea zilnic, așa că va avea toate utilitățile posibile. Livingul este spațiul în care voi petrece mult timp, acolo fiind și locul în care voi sta cu invitații mei. În afară de mobilierul și diverse utilități care se subînțeleg, voi avea nevoie de pereți spațioși pentru că aici îmi voi agăța tablouri reprezentând locurile remarcabile din călătoriile mele. Și cu siguranță nu vor fi puține. Îmi doresc să-mi ofere lumina naturală a zilei, să mă pot bucura de aceasta, dar și să mă pot ascunde după niște obloane în zilele ploioase și deprimante.

Un colțișor aparte în această casă va fi ocupat de biroul meu de unde-mi voi documenta și planifica viitoarele călătorii, unde îmi vor scrie articolele. Sub nici o formă acest spațiu nu va lipsi din viitoarea mea casă, pentru că el va fi locul de căpătâi al escapadelor mele, care nu vor fi puține la numar.

Cladirea din dreapta imaginii, cu un etaj se apropie de cea pe care mi-aș alege-o ca model. Iar spațiul verde ce-o înconjoară îmi place enorm!

Despre dormitoare, care vor fi trei la număr pot spune doar că vor oferi intimitate și liniște absolută.  Sunt caracteristici esențiale de la care nu voi face rabat. Aici, practic nu petrec timp decât noaptea cand voi dormi, pentru că eu ziua nu dorm niciodată, iar atunci când o fac am nevoie de liniște și întuneric. Și un pat cu o saltea super-confortabilă! Un alt aspect foarte important va fi baia fiecărui dormitor, în special baia mea, căreia nu trebuie să-i lipsească cada cu jacuzzi. Am dus lipsă de cadă atâta timp, că atunci când îmi voi găsi locul meu, o cadă n-are cum să-mi lipseasca!

Detalii sunt multe de menționat, dar ceea ce este important pentru mine de la acea casă, este să mă simt bine în ea, să poate să-mi ofere acea evadare după momentele epuizante din viața mea. Și oricât de confortabilă și primitoare ar fi ea, sper să nu fie suficient nici prea călduroasă încât să mă țină prizonieră multă vreme, pentru că periodic îmi doresc să-mi iau geanta și să-mi urmez drumul, pentru că nu-i așa… “călătorului îi șade bine cu drumul!”

Teoretic mă descurc, nimic de obiectat, la partea practică cu siguranță m-aș împotmotli. Dar nu-i problemă, pentru că de-asta există specialiști, în toate domeniile, oameni pregătiți în proiectarea și construirea locuințelor. Un prim pas va fi apelarea la o firmă de consultanță și proiectare, care-mi va pune la dispoziție o listă cu proiecte casedin care voi avea de ales. Odată selectat, cu acest proiect de casă pot începe demarare lucrărilor propriu-zise. Restul..detalii!

Toată lumea își evaluează bunurile în ziua de azi, nimic de zis, nu mă voi abate de la acest aspect. Dar pentru că dacă e ceva ce urăsc eu pe lumea asta, este minciuna, îmi doresc ca evaluarea casei mele să fie una exprimată corect. Pentru asta voi solicita serviciile unui  evaluator ANEVAR , care se va ocupa de toată treaba asta cu valorile.

Că v-o fi sau nu pe plac, ideea acestei case mi-a venit exact acum în minte, gândindu-mă cred pentru prima dată cu seriozitate despre cum aș vrea să arate casa mea ideală. Punând în balanță pasiunea mea pentru călătorii și dorința unei case frumoase, este probabil să nu fie cea mai bună decizie, dar îmi aparține și-o susțin.

Voi v-ați gândit până acum la cum să arate casa ideală? Cum arată aceasta vis-a-vis de pasiunile voastre?


Acesta este al treilea articol, scris special pentru competiția SuperBlog 2017. Sponsor: AIA Proiect – Birou de proiectare

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: