Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Turist în țara mea. În stil Royal

Călătoriile ocupă o parte semnificativă din timpul meu, iar asta îmi place tare mult. Mă simt fantastic atunci când călătoresc, când descopăr locuri noi și oameni frumoși, iar atunci când n-o fac, plănuiesc și visez la noi escapade. Pas cu pas, încep să am timp și pentru mine, timp în care să analizez variante pentru următoarele mele călătorii. Job-ul care nu-mi permite concedii vara, plec în vacanțe doar iarna. Îmi place căldura, soarele și marea, iar pentru asta trebuie să aleg destinații îndepărtate, însorite când la noi e frig de crapă pietrele, ignorând totodată minunățiile de la noi.

Puteți să mă credeți sau nu, dar am o mulțime de nemulțumiri și neîndepliniri în planul călătoriilor, eu, o împătimită a drumețiilor, pasionată a călătoriilor prin tot felul de locuri superbe din întreaga lume, constat cu amărăciune că nu mi-am vizitat încă propria țară.  Aud pe toată lumea minunându-se de cât de frumoasă este țara în care trăim, de locurile fantastice, unice în lume, de oamenii simpli, dar primitori, de ritualurile și obiceiurile atât de autentice care-s pe cale de dispariție. Eu nu pot spune la fel și nu pentru că nu aș crede că avem o țară deosebită, ci pentru că n-am văzut-o într-atât încât mi-aș fi dorit. Nu am fost turist în țara mea.

Îmi doresc să îndrept acest lucru, să mă bucur mai mult de plaiurile mioritice și să petrec mai mult timp printre români de-ai mei. Mi-ar plăcea să petrec sărbătorile de iarnă prin Bucovina sau Maramureș, acolo unde am auzit că sunt atât de multe obieciuri frumoase, unde tradiția nu s-a pierdut, iar oamenii aceia atât de ospitalieri. Îmi doresc să ajung la munte vara, să mă bucur de verdele acela atât de pur și de aerul curat de acolo, dar nici iarna n-aș spune nu. Mă încântă un tur al țării așa de tare, că-mi vine să pornesc la drum numaidecât.

Se spune că pentru a reuși, este nevoie de perseverență și dorință. Iată că sorții sunt de partea mea și de data asta și ceva, ceva se întrevede la orizont. Cum voi fi finalistă  SuperBlog 2017, fără nici o îndoială, iar Gala se va organiza cum nu se putea mai bine, decât la munte și nu oriunde ci chiar în miezul distracției din sezonul rece, într-un hotel din Poiana Brașov mai exact, tocmai ce m-am ales cu o vacanță autentic românească. Yupyy!!!

Cum în weekendul 16-17 decembrie voi fi invitată la gală, profit de ocazie și-mi voi prelungi șederea pentru încă vreo câteva zile. Nu de alta, dar chiar vreau să înțeleg ceva din toată distracția asta! Gazdă ne va fi Hotel Royal Poiana Brașov, o locație care promite multe și chiar mă pricep la spații de cazare. Nu uitați, cu asta mă ocup!  De rezervare mă ocup singură, voi aranja totul dinainte, astfel să nu am bătăi de cap la destinație. Doar e plin sezon.

Mi-a plăcut alegerea făcută de organizatorii competiției SuperBlog din mai multe motive.  Îmi convine foarte mult amplasarea hotelului din mijlocul munților, oferind totodată priveliști superbe spre aceștia, dar și acces facil către punctele de interes turistic precum teleschiul care-i la doar 1 km depărtare, Brașovul la 6 km, iar până în Predeal nu-s decât 10 km. Există mijloace de transport care fac legătura între aceste puncte, astfel făcând ca distanțele să nu fie un impediment.

Nici familiile cu copii nu sunt uitate, hotelul dispune și de un loc de joacă frumos amenajat pentru ca cei mici, să-și petreacă timpul într-un mod plăcut, lăsându-le timp și parinților să profite de momente relaxante în fața unui pahar cu vin fiert, în barul sau pe terasa hotelului, ori încercându-și norocul și talentul în jurul mesei de biliard sau aruncând săgeți în darts-ul din dotare.  Iar dacă reprezentați sau faceți parte dintr-o firmă și planificați un team-building, două săli multifuncționale vă stau la dispoziție.

Vă doriți o cazare în Poiana Brașov? Vă recomand cu drag locația!

Avem atât de multe locuri frumoase, aici în România, la doi pași, pe care este păcat să le ocolim. De ce să alegem doar destinații exotice, la mii de kilometri depărtare de casă, când lângă noi domnește liniștea și paradisul natural?

Fără îndoială, putem să ne simțim turiști și în țara noastră!


Aceasta este provocarea cu numarul 6 din competiția SuperBlog 2017.

Sponsor:

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: