Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DIVERSE
 • /
 • 24 de obiective până la Crăciun. Tag de Crăciun
tag de Crăciun

24 de obiective până la Crăciun. Tag de Crăciun

Am fost provocată și așa cum știți, îmi plac mult de tot provăcările. Dar cui nu-i plac? Iar dacă aceste provocări au și-o legătură strânsă cu atât mai bine. Provocarea de față are un nume: Tag de Crăciun. Și sună cam așa: stabilește-ți 24 de obiective până la Crăciun! De ce 24 și nu mai multe, ori mai puține nu știu să vă răspund. Dar nu asta contează! Îți mulțumesc Mirela că te-ai gândit la mine, mă simt onorată pentru asta, iar în continuare o să vă prezint lista mea cu lucruri de rezolvat până la Crăciun.

 

 

Până la Crăciun mai sunt vreo 3 săptămâni (serios???), timp gârlă s-ar grăbi unii să spună. Dar dacă e sa mă gândesc mai bine, cea mai mare parte dintre aceste tag-uri va trebui să le rezolv chiar cu vreo săptâmână înainte de Crăciun. Urmează să plec în lume, uraaaa!!!! N-am fost niciodată, nicăieri de Crăciun! Și așa cum o să fiu ocupată cu vacanța, trebuie să rezolv toate probleme dinainte. Buuun, ia să vedem, care-s cele 24 de obiective până la Crăciun!

 

Tag de Crăciun. 24 de obiective până la Crăciun

 

 1. Primul obicetiv mă va trimite la cumpărături. Decembrie vine în cazul meu, la pachet cu o mulțime de cheltuieli, în afara celor pentru sărbători. Am câteva persoane dragi care-și sărbătoresc ziua de naștere chiar înainte de sărbători, așa că… portofelul meu are treabă! Voi avea așadar de găsit cadoul perfect pentru fiecare sărbătorit în parte. Grea sarcină, pentru că oamenii aceștia cam au de toate și nu prea par a avea nevoie de ceva anume.
 2. Tot la cumpărături, de data asta pentru cei dragi, din familie. Cum de sărbători nu ne vom vedea, va trebui să împart darurile dinainte.
 3. Crăciunul este un prilej perfect de a petrece timp cu cei dragi, cu familia, prietenii, vecinii…. Îmi doresc să pot să petrec mai mult cu cei dragi, să povestim, să ne amintim, să ne facem noi amintiri. Sper să reușesc să-mi vizitez familia, să-i revăd pe toți cei dragi înainte de a pleca.
 4. Îmi doresc să reușesc să rezolv toate obligațiile ce tin de job și ocupația mea din Deltă. N-am fost niciodată plecată pentru o perioadă așa de lungă și asta e într-adevăr o mare provocare. Să pot lăsa toate lucrurile rezolvate, astfel încât atunci când mă voi întoarce să nu-mi pun mâinile în cap.
 5. Trebuie să rezolv problema noului culcuș pentru Lady, pisica mea. Și să plec liniștită că se va adapta bine acasă la mama. Ai mei n-au avut niciodată animale de companie (câinele din lanț se pune?), prin urmare am ceva emoții cu pisica mea super-răsfățată, care nu stă decât în casă. Acum e mai bătrânică, vine iarna, viscolul…. iar ei nu prea-i place frigul. Yep, va fi o provocare pentru ea să iasă afară să-și facă nevoile. Huh!!!
 6. Hai cu pisica e cum e. Dar ce fac eu cu câinele? Bruno e și mai răsfățat, dependent de mine și de locul de la pensiune. E vorba de un ciobănesc german învățat să umble peste tot liber, să i se acorde atenție și să fie iubit. Asta-i cea mai mare bătaie de cap: să găsim pe cineva să-i ofere toate astea. Câteva opțiuni există, trebuie s-o aleg pe cea mai bună.
 7. Să nu iau kilograme în plus nici până nici după Crăciun. La noi Crăciunul e mai mult despre mâncare și mai puțin despre tradiții, întruniri de familie. Lipsa de activitate fizică și timpul liber pe care-l am din plin în perioada aceasta mă împing tot mai des la frigider. Nu am eu prea mari probleme cu greutatea, dar iarna de obicei pun câteva kilograme. Nu ca s-ar vedea, dar le simt și până când le dau jos în vară îmi dau mari bătăi de cap. Dar cum sărbătorile astea vor fi fără “porcării” sper că va fi ok
 8.  Bagajele sunt o altă provocare pentru mine. Nu sunt genul care să înceapă împachetatul cu două săptămâni înainte. De obicei mi-l fac înainte cu o zi de plecare. Dar acum e altceva, e mult mai complex și mai lung ca și perioadă.
 9. Până de Crăciun vreau să mă joc în zăpadă și să fac un om de zăpadă. Doamne ajută să și ningă până atunci, suficient și liniștit, cât să fac un om de zăpdadă. Aici de obicei ninge viscolit iar zăpada devine aspră, nefiind așadar lipicioasă. An de an, atunci când vremea îmi permite fac un om de zăpadă.
 10. Îmi doresc să ajung măcar la un târg de Crăciun. N-am ajuns până acum la nici unul și tare mult mi-ar plăcea. Nu cred că voi putea ajunge pe la târguri precum cele de la Viena sau din alte orașe germane, dar mi-aș dori măcar la Sibiu să ajung! Am văzut niște imagini de aici așa de faine că mi-a rămas mintea în loc.
 11. Îmi doresc să reușesc să-mi satisfac toate poftele în materie de preparate tradiționale. Eu sunt înnebunită după mâncarea românească și o să-i cam duc dorul. Și cel mai mult îmi va fi poftă de sarmale, salată de boeuf, piftie, cârnați de porc afumați și cozonac. O să fur puțin startul și-o să-mi gătesc toate astea înainte de Crăciun! Spuneam la un punct de la început că sper să nu pun kilograme e mine. Speeerrr!!!!
 12. Mi-ar fi plăcut mult să primesc colindători în ajunul Crăciunului. Anul acesta o să-i ratez, nu mă plâng neapărat, dar o să-mi reamintesc un colind și-o sa-l recit pentru mine și Răzvan, chiar în ajun.
 13. Este chiar drăguț să dăruiești și să primești cadouri de Crăciun. Nu m-a lovit încă inspirația, dar sper să găsesc un cadou potrivit pentru mine și pentru Răzvan. O fi ori nu schimb de cadouri, rămâne să văd….
 14. De fiecare dată când plec într-o destinație nouă, ori mă cazez la particulari, să le duc un cadou simbolic din România. Așa că trebuie să mă gândesc și la câteva opțiuni de suvenire pentru cei cu care voi interacțioana
 15. Chiar dacă le-am văzut de zeci de ori, filmele din seria “Singur acasă” le-aș mai vedea și revedea de fiecare dată cu aceeași plăcere. Mi-am făcut un playlist cu filmele pe care vreau să le revăd, sper să reușesc!
 16. Referitor la blog și la activitatea mea aici. Mi-am propus să termin cu toate articolele despre ultima mea vacanță în Italia. De asemenea mai am câteva drafturi la care tot lucrez, le reiau, iar le las. Poate-mi vine vreo inspirație și termin și cu acestea
 17. N-am pomenit absolut nimic de brad, podoabe, aranjamente. Anul acesta nu voi face nimic din toate astea, sunt curioasă tare care va fi starea de spirit. Mai ales când s-o apropia Crăciunul, toată lumea va posta pe rețelele media iar eu nimic. Îmi propun așadar să rezist cu brio tentației de a împodobi vreun palmier! 🙂
 18. Până de Crăciun trebuie să ajung la oftalmolog. E o sarcină pe care trebuia s-o rezolv încă de prin octombrie, am tot amânat-o. Programarea o am, numai să nu intervină ceva. Nu-i nimic grav, doar că trebuie să văd care-i treaba cu miopia mea.
 19. Un alt obiectiv important, de ținut cont mereu nu doar acum ca și tag de Crăciun, e să am grijă de sănătatea mea. Să mă feresc de răceală, că așa am eu un talent să răcesc cobză exact când mi-e lumea mai dragă. Și zău că n-aș vrea să mă trezesc cu gâtul umflat când sunt pe drumuri.
 20. Nu mai vreau să mă suprasolicit. Am făcut-o detsul în timpul anului și la fel o pățesc înaintea fiecărei plecări. Pregătirea bagajului de călătorie și toate grijile de înaintea plecării mă epuizează teribil. Aici contribuie și oboseala ce-o acumulez pe drum, în cazul meu se pierde multă vreme să ajung la aeroport. Sper să reușesc să mă organizez mai bine decât în restul timpului. Tocmai de aceea mi-am întocmit o listă luuuungă cu lucruri de împachetat și sarcini de dus la capăt.
 21. Cadouri, cadouri, cadouri…. toate astea mă obosesc nu doar fizic ci și psihic. Să nu mai spun că-mi afectează bugetul într-un fel….. V-am spus, în afară de cadourile de Crăciun, am și câteva cadouri pentru aniversări. Unul din obiective e să nu cheltuiesc foarte mult. Îmi doresc să aleg lucruri utile, practice și de efect. Nu neapărat costisitoare!
 22. Nu i-am mai scris moșului de când eram copil. Chiar așa, an de an îmi tot spun să-mi reiau obiceiul. Cred că de data asta o voi face și-o să-i scriu lui Moș Crăciun ce-mi doresc. Dacă scriu la destinatar doar Moș Crăciun, o fi bine?
 23. Îmi doresc armonie și înțelegere! Sper să rezist și aici includ și provocările, să nu mă cert sau supăr cu nimeni. Nu sunt eu vreo certăreață, mă mir de multe ori de cât de calmă pot fi. Dar și când mă supăr….. Fii zen Angela!!!!
 24. Ultimul meu obiectiv până la Crăciun este să mă asigur că reușesc să le duc spre împlinire toate aceste sarcini. Păi n-aveam eu suficiente liste? Tocmai ce-am terminat-o și pe cea cu 24 de obiective până la Crăciun.

 

 

Voi? Cum stați cu planificarea timpului? Cum reușiți să vă organizați, dar mai ales, ce e musai de făcut până la Crăciun?

 

Iar la final arunc și eu provocarea în ograda alcuiva. Prin urmare, provoc la rândul meu pe alte 2 bloggerițe:

Almona Călătorește

Alexandra Călinoiu

 

Fetelor, sunt foarte curioasă cum arată al vostru tag de Crăciun!

Spor și inspirație!

 

*sursa foto: vectorstock.com/

8 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: