Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • 3 metode de finanțare ale unui city break

3 metode de finanțare ale unui city break

În zilele noastre, călătoriile nu mai sunt un moft sau obișnuință doar pentru cei cu situații financiare de invidiat. Călătoriile au devenit o activitate tot mai practicată în rândul multora dintre noi, o necesitate pentru cei care o fac în interes de serviciu sau chiar un stil de viață pentru unii.  Apariția atâtor companii aeriene low-cost și implicit a concurenței acerbe,  au dus la scăderea prețurilor biletelor de avion atât de mult, încât o călătorie cu avionul a devenit uneori mai ieftin decât una cu autocarul sau cu mașina personală .  În funcție de perioada și destinația în care dorim să călătorim, dar și de sansă,  putem zbura chiar și cu câțiva euro. De aici și  conceptul de city break, o noțiune tot mai utilizată de turiștii din întreaga lume. Am vânat și eu astfel de super-oferte, chiar am prins una spre Milano, cu numai 16 €dus-întors.

Ce este un city break?

Pe înțelesul tuturor: un city break reprezintă o escapadă de scurtă durată, între două și patru zile, pe parcursul weekend-ului de obicei, de vineri până duminică, sau prelungit până luni. Agențiile de turism “se bat” în oferte, unele mai atrăgătoare ca altele. Un city break include în general biletul de avion/autocar, cazarea și cel puțin o masă, mic dejun cel mai adesea. Așa cum se înțelege și din numele conceptului, city break-urile se fac doar în orașe.

Indiferent că alegeți să cumpărați un pachet de la o agenție, sau să vi-l organizați pe cont propriu, trebuie să conștientizați încă de la început că o astfel de escapadă în final o să vă coste. Pe lângă transport, cazare și masă, vor apărea tot felul de cheltuieli adiționale precum: transferul de la aeroport, obiectivele turistice,  suveniruri, asigurare de călătorie, alte mese și gustări.

Nu tot timpul dispunem de bani în plus, cel mai adesea banii nu ne ajung de la un salariu la altul, sau apar tot felul de cheltuieli neprevăzute, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim să ne satisfacem dorințele. Nu știu cum se face, dar când stai mai prost cu banii, atunci se găsesc companiile să scoată bilete la prețuri de câțiva euro, sau primești news de la agenția cu care lucrezi că au super-oferte spre destinații la care visezi. Cum să ratezi astfel de ocazii?

Și ce faci atunci? Te-ai săturat deja să apelezi la ajutorul prietenilor, rudelor, colegilor? În continuare, o să încerc să vă dau trei idei de finanțare ale unui city break, altele decât un împrumut până la salariu apelând la apropiați:

1.Ia-ți un extra-job!

Da, știu, nu mulți veți fi de acord cu mine, veți spune că oricum stați la muncă mai mult decât ar trebui, că sunteți obosiți și sătui de atâtea ore la birou sau oriunde munciți voi. Dar mai sunt și alte joburi “de ocazie” să le zic, care nu vă solicită frecvent, le puteți face doar așa când aveți nevoie. Pe tot parcursul anului se desfășoară tot felul de evenimente precum nunți, botezuri, petreceri de tot felul, la care se caută persoane să servească invitații la masă, ajutor în bucătărie sau la spălat de vase. Și 200-300 lei nu-s de colo!  Ești pasionat de muzică, iar pe deasupra mai ai și un sistem audio, niște boxe și o stație? Poți fi DJ pentru o seară! Te pricepi la mecanică, la șurubărit și meșterit prin atelier? Te poți oferi să-i repari bicicleta vecinului! Ai putea chiar să te oferi să fii clovn la o grădiniță, sau să te îmbraci în Moș Crăciun! Nu-i deloc înjositor să faci astfel de treburi!

 

2. Vinde, amanetează lucruri!

Trebuie să ai prin casă obiecte de valoare, cu toții avem vreo bijuterie primită cadou încă de când eram copil și pe care n-o s-o mai purtăm vreodată. Nu zic s-o vinzi, poate are valoare sentimentală, dar o poți amaneta pentru o perioadă de timp, până când îți vei primi salariul și atunci o recuperezi. Se prea poate să fi dat cândva o avere pe o geantă, o pereche de ghete sau  pantofi și să constați că nu-i poți purta. Sunt o mulțime de site-uri unde-i poți pune la vânzare. E simplu, le faci o poză, îți faci un cont, completezi informațiile necesare, încarci poza, fixezi un preț bun și cu siguranță își vor găsi stăpân.

Dacă-mi vând geanta aceasta, scot lejer de un bilet de avion dus-întors către aproape orice destinație din Europa

3. Contractează un împrumut rapid!

Dacă ideea cu vânzarea de lucruri, poate fi o chestiune de durată, ei bine un credit rapid online poate fi soluția care să te salveze. Știu că mulți sunteți reticenți la împrumuturile bancare și probabil că aveți deja experiențe nu tocmai fericite. Telecredit.ro este o institutie financiară nebancară, care vine în întâmpinarea voastră cu soluții simple și rapide. Este foarte simplu, toată treaba se face în câțiva pași: alegi suma necesară și perioada de rambursare, completezi formularul de pe site cu toate informațiile și documentele solicitate, iar după ce îți va fi analizată cererea și aprobată, în câteva minute banii vor fi în contul tău și-i vei putea folosi. Dacă ești la primul împrumut, suma maximă pe care o poți obține este de 500 lei, urmând ca de la următorul credit să poți beneficia de sume mai mari, până la 2000 lei.

 

Și pentru că o fotografie face cât o mie de cuvinte, pentru a vă exemplifica, aveți mai jos un print-screen în care vă explică detaliile unui credit de 500 lei.

 

Iată, v-am dat câteva idei despre cum să vă creșteți veniturile și să găsiți soluții la îndeplinirea visurilor voastre. Desigut, variante pot fi multe, doar să vrei. Atunci când dorința există, nu mai e decât un pas mic până la împlinirea ei. Totul depinde de voi și de cât de mult visați!

Cu siguranța există și alte metode de a vă finanța un city break, voi la care v-ați gândit?


Articol scris special pentru competiția SuperBlog 2017.

Sponsor:

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: