fbpx

Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

A fi sau a nu fi…comerciant

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că ești în căutarea unui sistem audio performant, că doar nu ai venit să cumperi lapte într-un magazin specializat în comercializarea de aparatură audio. Îmi voi pune în practică talentul de comerciant, cât voi reuși eu să conving, rămâne de văzut, dar asta nu însemnă că nu pot să-mi încerc norocul. Nu sunt specialistă în domeniu, dar sunt nevoită să-i țin locul iubitului meu, care astăzi e plecat la un târg de profil, în cadrul căruia va afla o mulțime de informații și noutăți despre tot ce mișcă pe piața muzicală. Ultima dată, când a participat la un astfel de târg, a venit cu o unealtă super-tare, care s-a dovedit a avea un succes răsunător în rândul clienților magazinului nostru.

Este vorba despre noul sistemul audio S2000Pro de la Edifier, special conceput pentru înregistrarea și mixarea de muzică direct la domiciliu. Producătorii au pus mare accent pe calitatea componentelor sistemului și materialelor din care este realizat, totul pentru a oferi un maximum de claritate. Toți clienții au fost încântați de el, am primit un feedback favorabil în urma comercializării acestui produs. Puterea pe care o scot cele două difuzoare ajunge la 130 watt, utilizând un bass de 5,5 mm cu o diafragmă realiazată din aluminiu și un set de înalte de ultimă tehnologie. Probabil mereu v-ați lovit de limitarea conexiunii boxelor, la numai una-două opțiuni, ei bine, aflați că acestea dispun de numai puțin de 5 conexiuni, ce au următoarele intrări: optic, coaxial, aux, balance, precum și Bluetooth. Încă ceva: cele 4 presetări cu care vine acest S2000 Pro (vocal, monitor, clasic și dinamic) vor face ca experiența utilizării acestuia să fie una peste așteptările oricărui pasionat de sunet.

 

Pentru mine, o persoană destul de pretențioasă cu lucrurile ce-o înconjoară și-i ocupă spațiul din cămin, contează foarte mult aspectul exterior, așa ca niște specificații tehnice ca acestea nu mi-ar fi fost de ajuns ca sistemul să-și găsească loc în casă. Pe lângă rolul util ce-l are în reducerea rezonanței acustice, designul oferit de finisajul din lemn, la panoul lateral, dă și un aspect elegant și luxos, fapt ce ajută tare mult în decorul fiecărui cămin.

 

 

Când iubitul meu s-a întors de la acel târg cu sistemul acesta audio, am avut o reticență față de acesta. Nu mai auzisem până atunci de această marcă Edifier, iar necunoașterea numelui a dus din partea mea în mod automat o repulsie față de produs, mi-am spus că-i o unealtă ca oricare alta, ajunsă pe piața de la noi, care așa cum a intrat, la fel de repede va și dispărea. Dar nu, se pare că firma este una foarte serioasă în domeniu și chiar pune mare preț pe calitatea produsului și pe respectul față de clienții săi. Nu doar atât, dar Edifier s-a înhămat și la un amgajament față de comunitate, altul decât muzica.

Știu toate astea din informațiile obținute de mine însămi, în urma cercetărilor făcute de pe internet. Să nu credeți că am lăsat lucrurile la voia întâmplarii, am vrut să știu cât mai multe despre această marcă și am reușit. Când am aflat că există un program de burse Edifier îndreptat către copiii cu deficiențe de auz, mi-am spus că aceasta nu este firmă oarecare, producătoare de echipament muzical, ce are drept scop un profit gros, ci este una din puținele firme care nu-și uită originile, iar o parte din profitul obținut (și) cu ajutorul oamenilor, se întoarce către aceștia. Prin programul Edifier Angel Sound Foundation, compania îi ajută pe copiii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului, cu ajutorul unor implanturi cohleare. Așadar, o parte din banii pe care și voi îi investiți într-un asemenea echipament audio, vor ajunge la acești copii cu probleme, care au o mare nevoie de ajutorul nostru. Edifier a donat către această fundație nu mai puțin de 2 milioane de dolari. E ceva, nu?

 

Dar să revenim la scopul sosirii dumneavoastră în magazin. Precum v-am spus, nu sunt specialistă în tehnologie muzicală și echipamente de profil și n-aș ști să vă ofer mai multe informații decât cele pe care vi le-am expus deja, iar dacă doriți alte amănunte, vă rog frumos, acordați-mi câteva momente pentru a da un telefon, cu siguranță iubitul meu va reuși să vă răspundă la toate întrebarile.  

Iar dacă lucrurile sunt clare, să trecem la pasul următor, cel mai important de altfel: proba produsului. Oricât aș fi eu de nepricepută la detalii tehnice, dar un lucru îl știu sigur despre un sistem audio: acesta se probează ascultând muzică potrivită. Din ce-am văzut eu, există câteva melodii potrivite, care să te plimbă printr-o plajă de frecvențe foarte diversificată, ce trebuie să vă ridice părul ascultând-o, iar dacă n-o face, înseamnă că boxele poartă vina. Propun așadar, să testăm sistemul și am și o piesă care vă va arăta diferența. Piesa celor de la Carla’s Dreams – “Ne bucurăm în ciuda lor” se pare că ar fi una dintre cele mai potrivite. După care, vom trece într-un alt registru muzical și propun spre ascultare melodia “Someone like you” de la Adele. 

Acestea fiind spuse, vă rog să-mi spuneți părerea dv despre produs! 

 

 

Ce ați spune? Aș reuși eu oare să conving cu argumentele de mai sus? La care se adaugă bineînțeles o atitudine pozitivă, eleganța și amabilitatea necesare unui vânzător, înclinate spre satisfacția clientului din față. Instincul îmi spune că v-am atins curiozitatea, iar dacă nu…înseamnă că ori nu sunteți interesați de echipamente audio, ori nu am eu stofă de comerciant. Sincer, prefer prima variantă și nici n-aș da crezare anecdotei care spune cam așa: Pierzi, câștigi, negustor te numești!


Nu sunt comerciant, nici nu încerc să vând ceva, ci eventual din experiențele mele trăite prin călătorii, dar pe ele nu le vând, ci vi le ofer cu cea mai mare căldură. Articolul reprezintă răspunsul provocării celor de la magazinultau.ro, spronsorul probei cu numărul 19 din cadrul competiției SuperBlog 2017.

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: