Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Mâncarea italiană - înghețată - doza de Italia

Am plecat să-mi iau doza de Italia

Chiar mă gândeam acum ceva timp: dar eu nu ajung anul ăsta în Italia? Să-mi iau doza de Italia? N-aș fi crezut să spun asta până acum vreo 3 ani. Pur și simplu nu voiam și pace. Nici nu fusesem vreodată, dar eu nu voiam. Ca atunci când spui despre un preparat că nu-ți place, dar nu l-ai gustat vreodată. Plec așadar pentru o săptămână să descopăr locuri noi, să încerc senzații noi, să mă împrietenesc cu vremea ce se anunță mohorâtă și cu temperaturi aproape de zero. Tot răul spre bine!

După ce anul acesta fusesem în Moldova, o lună în Egipt și încă vreo 10 zile prin Spania, aș fi crezut c-o să las Italia pentru la anul în primăvară. Dar uite că planetele s-au aliniat în așa fel că două persoane dragi mie s-au mutat anul acesta în Italia, culmea la distanțe mici, așa că am profitat puțin de ocazie, ne și revedem, dar mă lipesc și de-o escapadă italiană. Merg să-mi fac plinul de înghețată, tiramisu, cappucino, pizza, paste, lasagna…. huh! Nu-mi fac griji pentru kilogramele ce s-ar depune, că la cât o sa merg pe jos, n-au nici o șană 🙂

Plec să-mi iau doza de Italia. Cât, unde, cum?

În primă fază voi ajunge în Torino. Aici voi sta două nopți și-mi doresc să ajung la Festivalul CioccolaTo, despre care v-am povestit aici. Musai să vizitez Muzeul Egiptean, al doilea ca mărime, după cel din Cairo, Stadionul Juventus și desigur orașul în sine, să mă pierd pe străduțe, să descopăr locuri absolut normale, să degust din gastronomia locului, să simt atmosfera.

Urmează să iau trenul spre Veneția… DAAAA Veneția!!!!! Mereu mi-am dorit să ajung, dar am amânat de fiecare dată. Toată lumea îmi spunea că-i suuuper suuuper scumpă. Dar am găsit o cazare foarte faină, chiar pe Grande Canale și accesibilă bugetului meu, așa că merg să mă conving. Am un traseu bine stabilit, sper numai vremea să nu-mi joace feste.

După două zile pline în Veneția mă voi întoarce spre Torino, dar voi face un popas de-o noapte prin Milano, să-mi văd o prietenă dragă, ne dorim să ajungem pe la Lacul Como împreună.

Ultimele două zile le voi petrece în Torino, unde sper să reușesc să văd tot ce mi-am propus. După care, o să-mi iau zborul înapoi spre casă și să încep să mă pregătesc pentru următoarea aventură. Vă voi ține la curent cu toate!

E un tur de forță, nu mă plâng. Sunt în priză, după sezonul ce tocmai s-a încheiat. Nu merg să mă odihnesc, voi avea timp toată iarna.

Până atunci, vă invit să-mi urmăriți întreaga călătorie pe Facebook și pe Instagram! Fiți si cu ochii pe blog (pentru asta nu uitați să vă abonati la newsletter), voi încerca să scriu câteva impresii la cald!

Nu ezitați să-mi lăsați în comentarii și ceva ponturi sau informații care credeți că mi-ar fi utile.

Călătorii minunate să aveți! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: