fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.531 de abonați

  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Am votat la Madrid fără cozi interminabile. La voi cum a fost?

Am votat la Madrid fără cozi interminabile. La voi cum a fost?

Cu siguranță cel mai discutat subiect al zilei, probabil și al următoarelor zile: alegerile europarlamentare și referendumul. Vă spuneam în ultimul meu post de pe blog, că voi fi în Spania și că voi încerca să votez aici. Ei bine, așa s-a și întâmplat, am reușit și-am votat la Madrid fără incidente, fără nervi și fără cozi kilometrice. Zău că nu mi-aș fi dorit să pierd o zi întreagă așteptând, sau mai rău chiar să nu reușesc să votez, așa cum am aflat de pe rețelele de socializare că s-a întâmplat prin alte părți.

 

La fel ca și în cazul meu, tinerii (în special) s-au mobilizat mai mult ca niciodată și și-au dorit să-și exercite dreptul. Am lipsit de câteva ori de la alegeri, dar uite că am început să conștientizez acest lucru. Îmi doream mai mult ca oricând s-o fac. Din punctul meu și o obligație, morală mai mult, pentru fiecare din noi. Asta, pentru a nu mai avea dreptul mai târziu (din nou)  să ne plângem, să fim revoltați și nemulțumiți de ceea ce au ales alții pentru noi.

Mă rog, fiecare este liber, încă, să aleagă, să decidă, să voteze sau nu. Eu am ales să votez, pentru că da, este dreptul meu. Și să nu uităm, sau să nu ignorăm, că sunt multe popoare care și-ar dori să aibă acest drept, dar din păcate, în continuare, nu-l au.

 

Am votat la Madrid, la Institutul Cultural Român

Am ajuns în Spania acum 7 zile, pentru prima dată și m-am îndrăgostit iremediabil de această țară. Am petrecut prima parte a vacanței în Barcelona și de două zile sunt în Madrid.

Nu mi-am planificat călătoria în funcție de alegeri, dar când am făcut împățirea zilelor, clar, am ținut cont, ca pe 26 mai să fiu în Madrid.

 

În Madrid au fost deschise 4 secții de votare

Și spun ca au fost deschise, pentru că la ora la care scriu articolul (scuzați-mi eventualele erori, scriu de pe telefon), urnele se cam închid. Sunt curioasă tare cum sunt rezultatele.

Pe site-ul mae.ro au fost publicate pentru fiecare țară, unde avem secții consulare, care sunt secțiile, unde, câte și adresele.

 

Am votat la Madrid

 

Am depistat-o pe cea mai apropiată de locul unde sunt cazată și așa am ajuns la Institutul Cultural Român. Habar nu aveam că există unul.

După o rătăcire pe străzi și o dezinformare pe Facebook, în urma căreia am ajuns la o adresă greșită, la ora 10.25 am ajuns în fața secției de votare cu nr. 345. Nu era coadă mare, vreo 15 persoane în fața mea. La 11.55 eram gata cu totul. Asadar, 30 de minute a decurs tot procesul meu de vot.

 

Am votat la Madrid

În străinătate se poate vota atât cu cartea de identitate, cât și cu pașaportul

 

Îmi era teamă de cozi lungi, n-am cum să uit ce s-a întâmplat în 2014 în diaspora

 

Iată, prin multe locuri, istoria s-a repetat.

Până ce-am ieșit eu, se mai aduse lume, poate vreo 30-40 de persoane, iar după estimările mele, după cum am văzut că se (ne)mișcau lucrurile înăuntru, aveau de așteptat vreo oră cel puțin. Nu știu cum or fi decurs lucrurile ulterior, cert e că eu am votat la Madrid fără probleme.

Cine se trezește… departe ajunge. Sau doarme puțin 😀

 

Am votat la Madrid

Votat!👍 Institutul Cultural Român din Madrid

 

La voi cum a fost? Cum a decurs procesul de votare? Cozi interminabile? Nu vă întreb despre preferințele, nici eu nu-mi exprim opinia aici. Mai bine să evităm astfel de polemici.

 

Vă invit să mă urmăriți și pe Facebook și Instagram! Voi reveni cu povești complete pe blog despre tot periplul meu prin Spania, dar până una-alta, puteți calători aproape live cu mine, încă 3 zile prin Madrid!

🤗

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: