Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Autoritățile din Roma impun sancțiuni drastice turiștilor necivilizați!

Autoritățile din Roma impun sancțiuni drastice turiștilor necivilizați!

Dacă planifici o escapadă la Roma, atenție mare la cum te comporți în apropierea monumentelor. Și nu numai! Autoritățile din Roma impun sancțiuni drastice împotriva turiștilor necivilizați! După ce în toamna anului trecut, autoritățile din Florența au interzis mâncatul pe străzile din centru istoric al orașului și autoritățile locale din capitala Italiei și-au propus să pună în aplicare noua lege, menită să reducă pe cât posibil gunoaiele de pe străzile orașului și să protejeze obiectivele turistice.

 

Autoritățile din Roma impun sancțiuni drastice turiștilor necivilizați!

 

Măsura nu este una tocmai nouă. Aceasta a fost inițiată tocmai din toamna anului 2017, dar s-a aflat încă în stadiul de probă, dacă-i putem spune așa. De vineri, 7 iunie a.c. însă, a intrat oficial în regulamentul poliției urbane, după ce a trecut votul Consiliului Romei. Primarul Romei, Virginia Raggi, declară așadar “toleranță zero” față de cei care nu vor să respecte noile norme.

Astăzi am aprobat, după 70 de ani, noul regulament al poliţiei urbane din Roma. Devenind activă, noua lege include o serie de norme și reguli, care ne vor ajuta să facem orașul mai viabil, mai sigur și, mai presus de toate, explică în sfârşit ce ai voie şi ce nu ai voie să faci.” – declarația primăriței metropolei – Virginia Raggi.

 

Măsura mi se pare una de bun simț, ce ar trebui aplicată peste tot. De fapt legile există și la noi, numai că nu sunt aplicată. Nu-i deloc plăcut să mergi pe stradă, să faci slalom printre punci, bidoane goale, resturi de mâncare etc. Și toate astea duc la mirosuri urâte, se adună tot felul de păsări, insecte, gândaci ș.a.m.d. E de bun simț ca atunci când mergi într-un loc nou, ești turist într-un oraș, să respecți acele reguli minime de igienă. Să-ți arunci resturile la un coș de gunoi, să nu scuipi de jos, să nu-ți arunci mucul de țigară acolo unde-ți vine ție.

 

 

Autoritățile din Roma impun sancțiuni drastice turiștilor necivilizați!

 

 

Roma nu este vreunul dintre cele mai curate orașe

 

Din păcate, una dintre impresiile lăsate în urma călătoriilor mele la Roma, a fost aceea că metropola este un oraș murdar. În jurul obiectivelor turistive, în acele zone aglomerate unde se adună de obicei hoardele de turiști, găsești gunoaie de tot felul. Dar nu doar acolo, chiar și pe străduțele lăturalnice. Iar ăsta a fost pentru mine un semn că cei responsabili cu strângerea gunoaielor și curățarea străzilor nu prea își fac treaba. Ca și la noi. Adică, am văzut adesea coșuri de gunoi dând pe afară, ori mizerie care se face pur și simplu în timp, adunată de ploi, vânt….

Dacă spre exemplu, Barcelona mi s-a părut curat și bine gândit, Roma e la polul opus.

 

E un lucru binevenit că Autoritățile de la Roma impun sancțiuni drastice turiștilor necivilizați, pentru că situația chiar o cerea.

Dacă ajungi așadar prin Roma, revizuiește-ți comportamentul! Nu vei mai putea să iei o gustare în timp ce admiri Colosseumul, ori Fontana de Trevi și nici să arunci resturile oriunde, ori să te delectezi cu un pahar de Prosecco în jurul obiectivelor turistice. Aceste comportamente necivilizate si nerespectuase vor fi sancționate cu amenzi de sute de euro.

În plus, legea le interzice celor care se îmbrăcau în gladiatori, ori te miri ce personaje, Papa, Cesar etc…. să mai ceară bani turiștilor pentru a se lăsa fotografiați.

 

Atenție mare așadar, dacă nu vreți să plătiți amenzi inutile! Polițiștii locali sunt deja cu ochii pe acei oaspeți needucați.

 


Pentru inspirație, vă recomand să citiți și:

Transfer de la Aeroporturile Ciampino și Fiumicino în centrul Romei

Totul despre transportul prin Roma

Cu trenul de la Roma la Florența


 

Nu uitați că vă aștept și pe Facebook și Instagram!

Ieri s-au împlinit 3 ani de când scriu pe blog și am pentru unul din voi un cadou adus din Egipt. Pentru a participa la tragerea la sorți, trebuie să vă fi abonat cu adresa de email, la newsletter!

 

vreme ploioasă la Roma

 

21 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: