Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Barcelona în 5 zile. Costuri, obiective turistice, transport, experiențe. (Partea a II-a)
Barcelona în 5 zile - Arcul de Triumf

Barcelona în 5 zile. Costuri, obiective turistice, transport, experiențe. (Partea a II-a)

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orașe din câte am văzut până acum. Și atât de complex! Nu ai cum să te plictisești aici și oricâte zile ți-ai programa, tot n-ar fi de ajuns. Mereu se ivește ceva nou de văzut, ceva de experintat. Începusem să vă povestesc în articolul anterior ce am reușit eu să fac în Barcelona în 5 zile. Cum au fost atât de multe, m-a gândit să împart articolul în două părți. Sau 3, cine știe? Continuăm să explorăm Barcelona la pas și vă invit să-i descoperim frumusețile! Pregățiti? 🙂

 

Barcelona în 5 zile

 

⇒⇒⇒Continuare de aici⇐⇐⇐

 

Parc de la Ciudatella

Parcul Ciudatella este din punctul meu de vedere cel mai frumos parc din Barcelona. Plin de verdeață și foarte extins, parcul este locul ideal pentru cei care vor să fugă pentru câteva clipe de nebunia din oraș. Bine, orașul în sine mi se pare destul de ralaxat, fată de altele, dar cu toate acestea, simți nevoia să petreci câteva ore în mijlocul naturii. Iar în Ciudatella chiar că simți că ești în natură. Nu e timp de plictiseală, pentru că parcul te va încânta cu multitudinea de atracții: cascada și fântâna arteziană de la baza Castelului Tres Dragons, care din păcate era în plin proces de restaurare, lacul unde te și poți plimba cu bărcuța la rame, sculpturi diverse, chiar și grădina zoologică, toate te vor tine “captiv” într-un decor splendid.

Dacă aveți și copii cu voi, atunci Parc de la Ciudatella e un must pentru Barcelona în 5 zile, sau oricâte ar fi ele.

 

Barcelona în 5 zile - Parc de la Ciudatella

Barcelona în 5 zile - Parc de la Ciudatella

Barcelona în 5 zile - Parc de la Ciudatella

Barcelona în 5 zile - Parc de la Ciudatella

 

Arcul de Trimf și promenada largă ce se întinde în fața acestuia

 

Când am văzut că și în Barcelona este un Arc de Triumf mi l-am trecut pe listă. Iar acesta chiar se deosebește față de toate celelalte.

Arcul de Triumf din Barcelona este unul dintre cele mai căutate obiective turistice ale orașului. Unul dintre motive fiind probabil stilul arhitectonic, diferit, folosit pentru construirea acestuia, un stil mudejar, specific maurilor, realizat în totalitate din cărămidă roșie.
Mi-a plăcut mult zona din jurul arcului.  Promenada ce se întinde până la intrarea în Parcul Ciudatella e plină mereu de turiști, de tineri pe role sau skateboard, părinți cu copii mici, toți păreau a se bucura de vremea frumoasă și însorită.

 

Barcelona în 5 zile - Arcul de Triumf

 

Barceloneta

Sunt o mare iubitoare de soare, mare, plajă, bălăceală și lenevit la soare. Nu aveam cum să ratez celebra plajă barceloneză – Barceloneta. Fie chiar și doar pentru a-mi înmuia puțin picioarele în apele, încă reci la sfârșit de lună mai și desigur să simt briza mării. Chiar dacă vântul părea destul de înverșunat, plaja era plină de turiști. În apă nu prea se aventura nimeni, poate și pentru că era prea devreme, pe la 11 am ajuns eu, dar mi-a plăcut. Am făcut-o la pas de la un capăt la celălalt, m-am delectat cu una dintre cele mai bune înghețate, după care am fugit rapid spre locul de îmbarcare în teleferic. Îmi doream să văd Barceloneta și Barcelona în toată splendoarea  lor și de la înălțime.

 

Barcelona în 5 zile - Barceloneta

Barcelona în 5 zile - Barceloneta

Barcelona în 5 zile - Barceloneta

 

 

Plimbare cu telefericul deasupra portului

Telefericul spre/dinspre plajă se numește Teleferico de Barcelona, sau Teleferico del Puerto și-l poti lua din Placa de l’Armata, chiar lângă Hotelul Miramar și te lasă pe plaja San Sebastian, lângă Hotelul W. Eu am făcut traseul invers, pentru că eram deja pe plajă și-mi doream să ajung sus pe deal să văd orașul de sus.

Plimbarea cu telefericul durează fix 6 minute, cât am stat la coadă de mi-am așteptat rândul, am cronometrat pe alții. Prețul dus întors este 16,5€ sau doar dus 11€. Orașul se vede superb de sus, am putut distinge și Sagrada Familia, care bineînțeles iese în evidență, de oriunde ai privi. Și din avion se vede, la aterizare.

 

Teleferico del Puerto

 

Teleferico Montjuic, Castelul Montjuic și Font Magica

Amânate pentru data viitoare. De fapt nu-i corect spus amânate, ci mai degrabă obligată să le amân. În ultima zi, vineri, vremea mi-a jucat feste, a plouat de dimineață până-n noapte. Dar ce ploaie!!! Îmi doream tare mult să ajung la castel, să văd orașul de acolo și să asist la spectacolul de apă și lumini, ce au loc vinerea și sâmbătă seara începând cu ora 21. N-a fost să fie… data viitoare.

 

Muzeul figurilor de ceară

Uite că până acum nu fusesem niciodată în nici un muzeu de ceară. Și cum la sfârșitul unei zile, îmi mai rămase ceva timp și eram prin zonă, mi-am zis: hai să mă pozez cu vedetele! Mmm, recunosc, a fost puțin dezamăgitor și nu că n-ai avea ce vedea, muzeul se întinde pe 3 nivele și sunt o mulțime de statui. Dacă le iei la rând, pierzi pe aici câteva ore. Dar deh… eu mă așteptam să mă fotografiez cu vedete de cinema contemporane.

Normal, statuile sunt reprezentative orașului Barcelona și Spaniei, nu prea aveam cum să-l găsesc eu aici pe Jason Statham. Mda, cu el aș fi vrut o poză 🙂

Muzeul îl găsești pe La Rambla, aproape de capărul străzii, pe partea stângă, când vii dinspre Placa Catalunya. Intrarea costă 15€, poți să-ți cumperi biletele și online, dar nu cred că e cazul să fie foarte aglomerat.

 

Barcelona în 5 zile - Muzeul de ceară

Barcelona în 5 zile - Muzeul de ceară

Barcelona în 5 zile - Muzeul de ceară

Barcelona în 5 zile - Muzeul de ceară

 

 

Desigur, există o mulțime de alte locuri pe care n-am reușit să le văd, pentru astea am motive în plus să revin. Mi-a placut enorm orașul și simt c-o să-l vizitez din nou, curând. Ce sugestii aveți?

 

Ce-am mâncat și ce-am băut în Barcelona?

 

Uitându-mă acum prin poze, constat că am mulțime de fotografii cu pahare de sangria. Asta însemnă că le-am și băut 🙂 Și cam, da, am băut peste tot, am încercat toate sub formele peste tot.

Bineînțeles, paella!!! Ce-i drept, m-a cam dezamăgit, am așteptat atâta vreme și am încercat să mă orientez după un restaurant mai serios și cu toate astea nu m-a impresionat. N-am avut eu noroc probabil. În rest… am tot mâncat tapas sub toate formele, jambon și brânzeturi, pizza, vită etc. Da, mi-a plăcut mâncarea din Barcelona!

 

 

 

Sper că v-am fost de ajutor, iar dacă ai și alte curiozități, nu ezita să-mi lăsați întrebările în comentarii. Dacă vi-a plăcut articolul, nu uitați să-l distribuiți și prietenilor de pe Facebook. Iar pentru mai multe fotografii interesante, vă invit să aruncați o privire și pe Instagram!

 

Călătorii frumoase să aveți!

 

16 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1