Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Bilanț pe 2018 pentru Angela Călătorește și planuri pentru 2019
Varadero

Bilanț pe 2018 pentru Angela Călătorește și planuri pentru 2019

Și a mai trecut un an… Aproape că nu-mi vine să cred că 2018 e pe sfârșite, parcă mai ieri eram în aceeași postură. Dar nu-i rău, hai că nu vreau să devin nostalgică, 2018 chiar a fost un an fantastic, plin cu suprize și realizări, iar la orizont se întrevede un an nou cel puțin la fel de bun ca cel pe care tocmai îl încheiem. Iată, doar câteva zile ce ne despart de 2019, prilej numai bun pentru contemplare, și de a trage concluziile. Vă propun în continuare, să vedem cum arată bilanțul pe anul 2018 pentru Angela Călătorește, iar la final voi încerca să creionez puțin planul pentru anul viitor. Vă invit și pe voi să faceți același lucru și desigur, sunt curioasă cum a fost anul acesta pentru voi.

 

 

Este al treilea an consecutiv de când fac acest exercițiu, iar dacă sunteți curioși cum au fost anii trecuți pentru mine, puteți afla aici și aici. Începe să-mi placă să fac asta, e un mod util și interesant de a-mi urmări evoluția. Deci,

 

Cum a arătat anul 2018 în materie de călătorii?

2018 a fost un an foarte bun pentru Angela Călătorește. De ce spun asta? Pentru că am reușit să-mi îndeplinesc câteva dorințe, ce erau de multă vreme pe listă, iar una dintre ele era să ajung în Cuba. Au fost așadar două călătorii mai lungi, una de două săptămâni în Cuba, iar cealaltă în Egipt tot aproape două săptămâni. În afară de cele două semnificative, am ajuns de două ori la Roma, am revăzut Istanbulul, câteva locuri frumoase de pe lângă casă, iar acum la trecerea dintre ani, mă voi afla la Chișinău!

 

Am fost în Cuba!

În februarie, timp de două săptămâni, am fost în Cuba, iar despre întreaga aventură v-am povestit pe larg în mai multe rânduri. Am alocat numai puțin de 21 articole acestei escapade, care a fost una extrem de interesantă. Au fost două săptămâni inedite, timp în care am reușit să fac un mini-circuit al insulei, astfel, am ajuns prin Havana, Vinales, Trinidad, Varadero.  M-am bucurat extrem de mult c-a fost o călătorie pe cont propriu, astfel am putut să iau contact direct cu stilul cubanez, cultura cubaneză, nivelul scăzut de trai.

Dintre toate locurile cutreierate prin Cuba, Havana m-a fascinat cel mai mult, aici am simțit că sunt cel mai aproape de adevăratul stil de viață cubanez. Am încercat cazarea atât la particulari, cât și la hotel, prima dintre ele fiind cea care mi-a plăcut cel mai mult.

Cuba este genul acela de destinație turistică autentică, unde mergi pentru plaje exotice, trabucuri, rom, mașini de epocă, cultură latină. Restul ideilor preconcepute trebuiesc lăsate undeva pe drum, nimic din ce-ți imaginezi nu vei regăsi în Cuba. În Cuba nu te duci pentru shopping, pentru delicatese culinare sau fițe. Dimpotrivă chiar!

Dacă n-ați reușit să citiți toate articolele despre Cuba și sunteți curioși să aflați mai multe, văzute din perspectiva mea, le găsiți aici pe toate.

 

Cuba

Havana – Cuba

Vinales - Cuba

Prin Vinales

 

Am fost în Egipt din nou. Pentru a 9-a oară

 

Parcă îți și văd expresia pe față: cum, 9 ori??? Poate părea ciudat pentru unii, dar da, Egiptul este destinația mea de suflet în care, de câțiva ani, încerc să ajung măcar odată-n an aici. Egiptul este fabulos, are un potențial turistic uriaș, cu o vreme superbă, tot timpul anului, plaje  însorite cu nisip fin, stațiuni turistice cu resorturi de-ți stă mintea-n loc, niște piețe fantastice, localnici primitori și amabili și desigur o istorie și-o cultură de neegalat.

Am ajuns pentru prima dată în Egipt, la început de 2011, chiar cu două săptămâni de a începe revoltele de la Cairo și când egiptenii l-au înlăturat de la conducere pe Hosny Murabak, cel care a condus țara  aproape trei decenii. Și de atunci am tot fost… să fi fost ploaia aceea torențială de vină?

Anul acesta, am petrecut aproape două săptămâni în Egipt, mare parte a timpului am petrecut-o la Hurghada. M-am bucurat de vremea superbă din aprilie, am lenevit pe plajă și aproape c-am învățat să înot. Sper că n-am uitat tot și că voi mai fi în stare să fac pluta măcar 🙂 Am fost și la pescuit, nici o captură impresionantă din păcate, dar a fost interesant și desigur, am făcut snorkeling! Am petrecut ceva timp printre oamenii locului, prin piețele lor și-am experientat cazarea la particulari. Chiar dacă n-am dormit acolo, dar am închiriat un apartament doar pentru a-l folosi pentru gătit. Am îmbinat utilul cu plăcutul, am cumpărat de multe ori pește și fructe de mare super-proaspete din piața de peste din Hurghada și le-am gătit “acasă”.

Mă gândesc deja de ceva timp să încerc și o altfel de vacanță în Egipt…

 

situația în Egipt

 

Am fost în excursie la Luxor

 

Distanțele dintre orașele egiptene sunt destul de lungi și greu de parcurs. Într-una din zile, am fost la Luxor, îmi doream de multă vreme să ajung aici și iată că în sfârșit am ajuns. Am vizitat aici Templul Karnak, Templul lui Hatshepsut, Qeen’s Valley, Coloșii lui Memnom si desigur m-am plimbat cu barca pe Nil.

Deși e o excursie grea, pentru că se pleacă (din Hurghada) dimineața devreme la 4, iar întoarcerea e undeva pe la 22, o recomand tuturor. Desigur, la Cairo, trebuie să ajungeți în primul rând.

Despre excursia la Luxor v-am povestit aici. 

Nu era pentru prima dată când luam un contact direct cu Egiptul acela de dincolo de stațiunile turistice. Ajunsesem și-n Cairo, dar m-am și perindat de-a lungul timpul prin mai toate zonele din Hurghada. Dar Hurghada nu înseamnă doar hoteluri luxuriante. Odată cu excursia asta la Luxor, a început să încoțească în mintea mea o altă dorință. Mi-am propus să văd ceva mai mult din Egipt, să-l descopăr și din alte puncte de vedere.

 

Egipt- primele impresii

Luxor

 

Am petrecut câteva zile în Istanbul și-am ajuns aici cu autocarul

 

Din motive de natură financiară, am plecat cu autocarul, din Constanța spre Istanbul. În continuare am zburat spre Hurghada. Dar dacă tot ajungeam în Istanbul, mi-am zis că n-ar fi o idee rea să petrec și câteva zile pe acolo. Mai fusese, cu un an înainte dar doar în trecere, am fost într-un tur ghidat prin centru orașului. Cu ocazia asta, atât la dus, cât și la întoarcerea din Egipt, am închiriat un apartament pe airbnb.com. Mare noroc am avut de gazdă, un băiat super-amabi, care și-a intrat foarte bine în rolul de ghid și ne-a însoțit peste tot.

Dacă vreți să încercați și voi o altfel de cazarea, aveți din partea mea un voucher cadou de 34€ pe airbnb.com.  La prima rezervare, din prețul total, ți vor scădea cei 34€, iar eu voi primi înapoi, pentru următoarea mea rezervare 17€. Fair-play, corect?

 

Istanbul

 

Am revenit în Italia 

 

Am ocolit Italia mulți ani. Găseam tot felul de pretexte pentru a nu ajunge aici. Dar din momentul în care am ajuns pentru prima dată, în primăvara lui 2017, gândurile mi-au fost schimbate complet. Am revenit așadar pentru a patra oară, în mai puțin de doi ani. Am ales ca și punct principal Roma, pentru c-o vizitasem anul trecut și nu reușisem să fac tot ce-mi propusesem. Nici acum n-am dus planul la capăt, așa că probabil voi mai reveni. Am petrecut o săptămână la Roma, iar într-una din zile am vizitat și Florența. Am plecat de dimineață devreme cu trenul, am vizitat orașul, iar seara m-am întors la Roma.

Am profitat de ocazie și m-am dus pe un stadion adevărat. Îmi doream de multă vreme să asist la un meci de fotbal. Dar nu orice meci, ci unul cu greutate. Am scotocit puțin pe internet și așa am aflat că exact când eram eu la Roma, urma să se dispune As Roma cu Real Madrid, exact pe Stadio Olimpico. Experiența m-a fascinat, mi-a plăcut enorm atmosfera aceea indendiară din timpul meciului.

Despre cum a fost la primul meu meci de Champions League, găsiți aici întreaga poveste.

Când am plecat în Cuba, una dintre escale am avut-o la Roma. Și cum timpul petrecut era destul de lung, am profitat de el și l-am transformat într-un mini city-break la Roma.

 

primul meu meci de Uefa Champions League

Pe Stadio Olimpico. AS Roma- Real Madrid

Cupola Basilicii San Pietro bilanț 2018 pentru Angela Călătorește

Piața San Pietro din Vatican

 

La sfârșit de an, revin în Republica Moldova, pe urmele lui Bacchus

Când spui Moldova, gândul ți se duce fără să-ți dai seama, spre crame și vinuri. Și nu-i deloc deplasat gândul, pentru că asta au moldovenii cel mai de preț. Am mai fost în urmă cu doi ani în Moldova, când am vizitat două din cramele lor faimoase: Cricova și Mileștii Mici.

De data aceasta, mi-am propus să ajung la Castelul Mimi și la Purcari. Sper ca vremea să fie de partea mea și să pot face tot ce mi-am propus. Îmi este dor de bucătăria moldovenească, iar cei care ați fost aici și dacă iubiți mâncarea tradițională, înțelegeți ce vreau să spun. Preparatele moldovenești mi-au plăcut enorm, precum și atmosfera aceea caldă din restaurantele lor.

În plus, în Moldova mă simt ca acasă, aș putea foarte ușor să spun că sunt în vizită la rude.

Toate rezervările mi le-am făcut singură, pe site-urile de specialitate. Dacă nu te descurci singur, îndrăznește și apelează la o agenție de turism. Aruncă o privire și tu aici!

 

Beciurile de la Cricova

 

Deși mi-aș fi dorit ceva mai mult, am reușit puțin s-o fac pe turistul și acasă

Știi, există locuri din apropierea noastră, pe  care le știm de când ne știm pe noi. Dar nu le-am vizitat cu adevărat niciodată. Sunt atât de multe locuri din România pe care n-am apucat să le vizitez până acum. Iar eu tot la destinații străine mă gândesc. O veni o vreme și pentru cele de acasă, nu?

Îmi propusesem ca în 2018 să o iau cumva într-o direcție și să vizitez mai mult din România. Dar cu toate astea, nu mi-a ieșit mișcarea și uite c-a trecut anul. Anul acesta am fost doar prin Deltă, pe aici pe lângă casă, cum îmi place mie să-i spun. Și am mai vizitat Cetatea Enisala. E tot pe aici pe lângă mine, știam despre cetate de când mă știu și pe mine, trecusem de nenumărate ori pe lângă, dar niciodată nu urcasem sus.

 

Cetatea Enisala bilanț 2018 pentru Angela Călătorește

2018 pentru blogul Angela Călătorește

E firesc să spun câteva cuvinte și despre blogul Angela Călătorește, pentru că în fond, despre el e vorba. Blogul este proiectul meu de suflet, care iată crește frumos și devine tot mai cunoscut. Statisticile spun de bine și pe această cale țin să vă mulțumesc din suflet că-mi sunteți alături, că-mi citiți articolele, și-mi transmiteți numai energii bune. Astea mă motivează cel mai mult.

Este primul an cap-coadă de când blogul se află în casa lui, pe domeniu și hosting propriu.  Cu ceva chin, dar am reușit să migrez tot conținutul din vechiul blog, aici. N-am reușit în schimb, încă să revizuiesc toate articolele dpdv SEO, mai am câteva, dar mi-am propus să fac asta cât de curând. Dacă nu duc treaba asta până la capăt zilelea astea până la sfârșitul anului, o voi termina cu siguranță în primele zile ale lui 2019.

Mi-ar fi plăcut să vă dau și niște cifre, dar spre rușinea mea, încă n-am învățat cum să le interpretez. Am încercat să arunc priviri pe la statistici, nu prea reușesc eu să le descifrez, dar tendința e de creștere, ceea ce-i bine, nu?  Or fi puțini poate, dar eu sunt mulțumită și le mulțumesc celor vreo 2200 abonati la newsletter, care primesc câte un email ori de câte ori public vreun articol. Apropo, tu ești abonat? Dacă nu, înregistrează-te cu adresa ta de email în partea dreaptă a paginii!

 

Rețelele de socializare

În ultima vreme m-am tot străduit să-mi dezvolt și am dat o atenție mai mare contului de Instagram. Îl aveam de mai multă vreme și mai postam când și când. De vreo 3 luni, am început să postez mult mai des și am reușit să adun în jurul meu vreo 2000 de followers. Mai e mult de muncă, dar eu sunt bucuroasă că aceștia pe care-i am, sunt activi și reali. N-am apelat la nici vreo unealtă artificială de creștere a numărului de followers. Dacă nu mă urmărești, o poți face aici cu un follow! Garantat îți voi întoarce favorul!

Și cu pagina de Facebook mă străduiesc s-o țin pe-o linie de plutire și s-o dezvolt cât mai mult. Hehe, ce coincidență, numărul de urmăritori din Facebook este aproape același cu cel al abonațiolor la blog.  Greu tare… nu înțeleg și pace cum au unii urmăritori de ordinul zecilor de mii. Dar eu sunt mulțumită și așa, decât vreo câteva zeci de mii și doar câteva sute activi, mai bine așa, încet, dar sigur. Poate că m-ar fi ajutat mai mult să am susținere din partea prietenilor mei. Sunt mulți care o fac și vă mulțumesc din suflet. Probabil c-ar fi ajutat în vreun fel sau altul dacă socializam mai mult și aveam și eu vreo 4-5000 de prieteni… Bine, bine, există și așa ziși prieteni care, intenționat n-au dat un like paginii (vă știu eu 🙂 ) , să nu mai spun de bloggerii din branșă, care, cu toate că eu le apreciez postările, ei n-ar da un like nici să-i pici cu ceară.  Dar nu-i nimic…

 

Planuri, idei, așteptări, aspirații pentru 2019? 🙂 

Începutul de an, așa cum vă spuneam și ceva mai devreme, mă va prinde prin Republica Moldova, pe la crame, pe la degustări.

Dar va urma o perioadă ceva mai liniștită, timp în care intenționez să termin tot ce mi-am propus cu blogul. Vreau să termin cu optimizarea articolelor mai vechi. În altă ordine de idei, mă tot gândesc de ceva timp la un face-lift pentru Angela Călătorește cred că acum e momentul potrivit. După cum prea bine vedeți și voi, nu toate sunt chiar așa cum trebuie pe aici. Nici nu e de mirare, eu nu mă pricep deloc la web-design. Încă e foarte bine, ținând cont că tot ce-i pe blogul ăsta e doar lucrarea mea. Cum urmează să am ceva mai mult timp liber, pot să mă ocup și de partea asta cu cosmetizarea.  Mai trebuie să decid cum și la cine să apelez. Apropo, dacă ai vreo recomandare, o aștept cu mare interes în comentarii.

 

Intenționez ca începând cu anul următor  să-mi afiliez blogul.

Nu v-am mai vorbit despre asta până acum, pentru mulți dintre voi aflilierea este o obișnuință și o normalitate. Pentru aceia dintre voi care nu știu ce înseamnă acest lucru, am încercat să caut o definiție cât mai exactă și astfel am ajuns la aceasta:

“Marketing-ul afiliat este o formă de marketing bazat pe performanță unde afiliații promovează produsele sau serviciile advertiserilor și sunt plătiți doar pentru vânzările sau lead-urile generate de aceștia.”

Perspectiva blogului nu se va schimba. Multă lume face asta, este ceva absolut normal, e o formă de venit. Asta înseamnă că prin articolele mele voi strecura și câteva link-uri de afiliat. Dacă tu vei cumpăra un produs/serviciu urmând link-ul meu, eu voi primi din partea vânzătorului un mic comision. Asta pentru că i-am promovat ceea ce vinde el și i-am adus un client. Pe tine nu te va afecta deloc, nu vei plăti nimic în plus. Asta nu trebuie să deranjeze pe nimeni, este ceva normal, mai toți bloggeri fac afiliere și mi se pare normal să vă spun că intenționez să fac și eu asta.

 

 

Călătorii pentru 2019?

Nu mai e nici o noutate pentru nimeni  că Egiptul este destinația mea de suflet. Am fost de nouă ori și urmează o a zecea oară, pe care îmi doresc s-o fac într-un mod aniversar. Dacă tot e cu numărul 10, zic s-o fac de nota 10.  Mai mult de atât nu vă dezvălui încă, o să vă povestesc despre toate, la momentul potrivit!

În rest… India rămâne în continuare pe lista mea scurtă de dorințe. Deși toate “recomandările” spun s-o ocolesc, dorința mea de a ajunge în India crește și mai mult, acum aștept doar să se ivească momentul potrivit.

Sper să reușesc să vizitez mai mult și din locurile de acasă, probabil că prin primăvară voi ajunge prin Apuseni. Am asigurat deja un circuit prin Apuseni, un premiu la competiția din grupul de pe Facebook “Top 10 Love 2 Travel”. Vă puteți înscrie și eu!

 


Cam atât am avut să vă spun pentru acest final de an, probabil că e ultimul articol din 2018. Voi reveni anul viitor cu forțe proaspete, cu povești noi și experiențe interesante. O să vă povestesc despre cum am petrecut Revelionul în Republica Moldova și nu numai.

Vă doresc tuturor un an nou fericit, îmbelșugat, cu multe bucurii și momente fantastice alături de cei dragi vouă!

Și bineînțeles un îndemn, care mie îmi place foarte mult și-mi inspiră întotdeauna alegerile:

 

bilanț 2018 pentru Angela Călătorește

16 Comments

 • Cristina

  28 decembrie 2018 at 8:58

  Un bilanț pozitiv per total, aș zice eu. Călătorii frumoase (Cuba omg 😀 ) și creștere decentă pe Insta și followers. Eu abia am început a scrie mai des pe blog așa că…nu-i cine știe ce evoluție, dar important e să am chef de scris, cu restul nu mă agit foarte tare. Pe Instagram postez relativ des, dar am cam 200 de followers. Poate și pentru că nu mă grăbesc a urmări prea multă lume la rândul meu :))

  Interesant cum o călătorie care în mod normal nu ar lăsa o impresie prea bună ajunge să ne aducă într-un loc iarăși și iarăși – mă refer la prima ta călătorie în Egipt când a plouat mult, iar apoi a devenit locul tău preferat. Așa și eu cu Malaezia, Kuala Lumpur mai exact: în prima mea zi acolo mi-am pierdut portofelul. Dincolo de asta, mi-a plăcut atât de mult orașul încât a devenit orașul meu preferat din partea asta de lume și intenționez să merg și în 2019.

  Un an nou fain și călătorii și mai faine!

  Răspunde
 • Almona

  28 decembrie 2018 at 9:11

  Un an plin de experiențe frumoase și povești încântătoare pentru noi, cei care te citim. Felicitări, drumuri line și pline în noul an!
  Spor, inspirație și să ne (re)citim cu drag. Și, poate ne și întâlnim offline.

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   28 decembrie 2018 at 13:19

   Mulțumesc frumos Almona! Să dea Domnu’ să avem parte de un an măcar ca acesta, de multe bucurii, sănătate și bineînțeles călătorii… că doar astea ne pasionează atât de mult 🙂 Toate urările tale de bine să se îndrepte și spre tine și îmi doresc să te cunosc și offline. Cam de mine depinde treaba asta… fiind în colțul ăsta de lume…. Dar vedem noi! Te pup! 🙂

   Răspunde
 • Andrada

  28 decembrie 2018 at 9:24

  Ai avut un an 2018 super frumos, plin de călătorii și de creșteri calitative ale blogului. Sunt sigură că anul 2019 va fi la fel de frumos și pozitiv. Îți doresc mult succes și răbdare cu blogul. 🙂

  Răspunde
 • Corina

  28 decembrie 2018 at 18:31

  Bună, Angela,
  şi felicitări pentru bilanţ! Îţi urez un 2019 excelent şi plin de reuşite. Te-ai gândit deja la ce metode de afiliere vei folosi? Am tot citit despre asta şi în afară merge excelent, dar pe cine am întrebat de la noi m-a cam descurajat/ nu mi-a răspuns. De aceea eram curioasă dacă ştii vreun exemplu de succes din industria de travel autohtonă.
  Legat de facebook, cei cu n mii de fani pe pagina investesc bani. Nu cred că neapărat din numărul de prieteni au adunat likeurile. Dar mai contează şi cât de activi sunt acei fani, deci mai bine puţini şi buni

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   28 decembrie 2018 at 18:59

   Bună Corina! Mulțumesc pentru aprecieri!
   Despre treaba asta cu afilierea încă mă chinui și eu să înțeleg cum funcționează. M-am înscris în programul celor de la 2performance și am aplicat pentru câteva branduri. Mi se pare ciudat că pe linia de travel, mulți și-au suspendat programele de afiliere. O să văd după anul nou cam ce și cum. Încerc să deslușesc și misterul cu awin, unde sunt momondo. E cam greu și n-am descoperit încă vreun exemplu de succes. Cât despre Facebook, da presupun că se investesc bani. Știi mi se pare totuși degeaba să am 15.000 de următirori și engagement mic(100-200 like-uri/comment-uri pe postare). Le-oi desluși eu probbail….
   Mult succes și ție!

   Răspunde
   • Corina

    28 decembrie 2018 at 21:12

    Despre awin citisem şi eu, că aveau şi booking, dar nu mai este în lista lor. Sau nu l-am găsit eu.
    Cât despre facebook am văzut pagini cu 11000 de fani şi maxim 3 likeuri pe postare. Ciudat…

    Răspunde
    • Angela Călătorește

     30 decembrie 2018 at 7:35

     Da, așa e. Exact asta mă intriga și pe mine. Cum e posibil, să ai 15k followers și doar câteva zeci de like-uri. Am aplicat la Awin, dar m-am blocat undeva. O să reiau procesul când m-oi întoarce acasă.
     La mulți ani Corina!

     Răspunde
 • Raluca

  30 decembrie 2018 at 16:06

  Un an foarte frumos, cu experiențe variate și mult soare. Am sorbit articolele despre Cuba. Mulțumesc pentru fiecare minut pe care l-ai rupt din timpul tău pentru a le scrie. Egipt… controversat. Încă nu știu dacă aș avea curaj să merg dacă s-ar ivi ocazia. Te admir pentru curaj. Istanbul, probabil cel mai complex oraș pe care l-am văzut. Cu o mie de fețe. O lună cred că tot ar fi puțin pentru el. La mulți ani cu multe călătorii de nota 20 cel puțin!

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   31 decembrie 2018 at 8:31

   Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Da, Cuba e într-adevăr o destinație inedită, cât despre Egipt… știu, multă lume îl consideră controversat. Pentru mine e ca un fel de acasă. Un an nou cu călătorii frumoase și multe realizări!

   Răspunde
 • Ella

  4 ianuarie 2019 at 16:47

  Îți doresc ca 2019 să fie și mai bogat în călătorii și experiențe!
  Mi se pare foarte interesantă dragostea ta pentru Egipt, ți-am citit multe dintre articole și sunt curioasă ce vacanțe vei mai face pe acolo. Am țara în vizor ca posibilă călătorie într-un viitor sper eu nu prea îndepărtat.
  Italia e o dragoste mare și sper să-i dedic mai multe excursii în următorii ani, deocamdată încerc să mai strecor câte ceva, printre altele, că lumea-i mare și dorințe-s multe. :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1