Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
how much - buget

Buget pentru Cuba

Care este bugetul necesar pentru o vacanță în Cuba? Este Cuba o destinație accesibilă din punct de vedere financiar? Cât costă o cazare decentă în Cuba? Cât costă o masă la un restaurant cubanez? Cât costă să închiriezi o barcă pentru pescuit? Dar trabucurile și romul? Care este cursul de schimb valutar in Cuba? Ce monedă e mai bine să iau în Cuba: euro, dolari americani, cardul se poate folosi? La acestea, dar și la multe altele vă voi răspunde în cele ce urmează.

 

Încă de când eram în Cuba, am început să primesc o mulțime de întrebări referitoare la tot felul de aspecte ce țin de organizarea unei călătorii pe cont propriu. De atunci, întrebările tot curg, sper c-am reușit să vă răspund tuturor, dacă nu, vă rog să mă trageți de urechi! N-a fost cu intenție, iar dacă nici aici nu găsiți răspuns la nelămuririle voastre, îndrăzniți de întrebați! Vă voi răspunde negreșit fiecăruia dintre voi.

Bag de seamă că sunteți mulți cei ce plănuiesc o escapadă cubaneză, ceea ce nu face decât să mă bucure, deoarece Cuba este o destinație unică, ce fascinează la fiecare pas. Un pont vă dau pentru început: nu vă așteptați de la Cuba să fie o destinație ieftină!

Dar o puteți face mai accesibilă, dacă vă străduiți să vă organizați pe cont propriu. Exact același lucru l-am făcut și eu, iar de câțiva ani am reușit să renunț la serviciile unui consultant. Mă simt mândră de mine c-am reușit să devin propriul meu consultant.

În continuare, voi lua punctual fiecare apsect în parte și îl voi detalia.

 

Cum ajungi în Cuba?

Aproape de fiecare adată când plănuiesc o nouă călătorie, mă asigur încă de la început că rezolv problema transportului. Și cum în Cuba se poate ajunge numai în două moduri (pe apă sau prin aer), m-am ocupat mai întâi de achiziția biletelor de avion. Mi-ar plăcea cândva, peste câțiva ani să încerc și-o croazieră, dar mai aștept, poate când m-oi pensiona.

Din România nu avem curse directe spre Cuba, iar varianta cea mai bună ar fi cu o escală undeva prin vestul Europei. Air France zboară spre Havana și deseori scoate oferte bunicele, dar mai sunt și altele precum: Turkish Airlines, Tui, Aer Europa, Meridiana ș.a. De anul trecut a început să opereze și Turkish, cu o conexiune de vreo două ore în Caracas- Venezuela. De oferta lor am profitat și eu, reușind să dau pe bilete mai puțin de 500 €. Cei drept, am avut două escale la dus, ceea ce a fost cumplit de obositor. Dar plecam spre vacanță! În rest…biletele spre Cuba se învârt în jurul sumei de vreo 700-800 € dus-întors, sau chiar mai mult. Deseori, companiile scot pe piață oferte foarte tentante, de aceea este foarte bine să fim cu ochii pe site-urile de specialitate. Biletele de avion mi le cumpăr de obicei de pe acest site.

Vă povesteam eu acum ceva timp despre o super ofertă: Milano -Havana, dus-întors 313€.

Atenție! Sunt foarte multe oferte la cursele cu escale prin state. Pentru SUA, chiar  și pentru tranzit veți avea nevoie de viză, iar aceasta nu se obține așa ușor!

 

Viza pentru Cuba

Toți cetățenii români ce vor să călătorească în Cuba, trebuie să-și  obțină viza de intrare. Visa se acordă pentru o perioadă de 30 de zile și se poate obține de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate. Avem și noi o ambasadă a Cubei, se află în București (Str. Nicolae Caramfil nr.73, Intr. Ghe. Simionescu, et. 4, Sector 1).

Acte necesare pentru viză:

 • pașaport valabil cel puțin 6 luni, este permis și cel temporar
 • copie după biletul de avion dus-întors, sau confirmarea rezervării acestuia
 • copie după asigurarea medicală de călătorie
 • un formular completat și semnat de fiecare solicitant de viză; acesta l-am primit prin email de la ambasadă când am cerut informații, sau se poate completa direct la ambasadă, dacă mergeți personal
 • dovada achitării a taxei consulare de 22€, dacă veți merge personal la ambasadă. Dacă veți trimite actele printr-un curier, pentru că se poate și asa, sau le dați cuiva, taxa consulară va fi 47€. Taxa se poate achita numai la sucursalele Raiffeisen Bank în contul care vi-l va transmite cei de la ambasadă.
Așa cum vă menționam și ceva mai sus, viza se poate obține pe loc dacă mergeți personal sau trimiteți actele printr-un intermediar. Dacă optați să le trimiteți prin curier, durează câteva zile, o săptămână poate până le veți primi înapoi.

Viza (sau tarjeta turistica) nu se aplică pe pașaport. Vine sub forma unui cartonaș, de care trebuie să aveți mare grijă, pentru că va trebui să-l predați la ieșirea din Cuba. Fără el nu puteți pleca de acolo și nu vă doriți să treceți prin toate procedurile birocratice cubaneze. Poate dura câteva zile, ceea ce înseamnă că trebuie să vă cumpărați un alt bilet de avion.

 

viză Cuba

Cazarea în Cuba

De prin 2011, de când la cârma puterii cubaneze a venit Raul Castro, cubanezilor de rând li s-a permis să-și deschidă câteva afaceri particulare, de familie, printre care și acele casa particular. Fiecare cubanez cu spirit antreprenorial, își poate transforma locuința în casă de oaspeți. În funcție de posibilități, orice cubanez își poate închiria o cameră-două- trei spre închiriere, turiștilor străini ce vin în Cuba să descopere acest stil de viață.

Preturile pentru o cameră dublă modestă, cu baie, frigider, Tv și eventual aer condiționat, încep de la 20-25 CUC/noapte

Și se opresc la … probabil peste 100 CUC. De aici intervin hotelurile.

 

În Havana am plătit 30CUC/noapte, am stat cinci nopți la Casa Mirador la Colina, vis-a-vis de Universidad. Micul dejun costa 5 CUC/pers.

În Trinidad, am înoptat două nopți în casa familiei Gattorno, unde am dat pe-o cameră 25 CUC/noapte. Micul dejun – 5CUC/pers

1 € = 1,25 CUC

1$ = 1 CUC

Există desigur și hoteluri, majoritatea construite în anii ’50-’60, care în zilele noastre și-au pierdut din alura vremurilor bune. De când cu dinastia Castro, în Cuba nu s-a mai investit aproape nici un ban pentru renovări sau exinderi. La hotel am stat numai în Varadero, unde am plătit 100 €/noapte/camera cu all inclusive. Mi-am dorit ca o săptămână, din cele două să le aloc relaxării și lenevirii la soare. Mi-am ales un hotel pe malul oceanului, să mă pot bucura de nisipul alb și fin al plajelor, precum și de apele turquoise ale Atlanticului.

Pentru cazare, folosesc aproape întotdeauna acest site.

 

Hostal Gatorno, Str. Cayetano

 

Cuba

Alături de Aymee, gazda noastră din Havana

 

Hotel Bella Costa

Un crâmpei din resortul din Varadero

Prețurile la restaurantele cubaneze

Mâncarea în Cuba este accesibilă din punct de vedere financiar. Mai greu să găsești și ceva pe placul tău. La fel ca și-n cazul caselor particulare, odată cu schimbul de putere, au început să apară și restaurantele particulare, de familie – paladares. Sunt localuri cu maximum 12 locuri, unde lucrează membri ai familiei. Prețurile sunt în general mici, iar gama de preparate este una destul de limitată. În majoritatea se servesc preparate de bază precum orez cu fasole neagră, malanga (un soi de cartofi), platane, paste, pui, porc sau pește. Preturile pentru un fel de bază și o garnitură sunt în jur de 7-8 CUC, ajungând până pe la 20-30 CUC în cazul vitei, peștelui sau fructelor de mare.

În Vinales, am plătit cel mai mult pe-o masă: 25 CUC/pers – la paladar. Se vroia a fi unul cu ștaif, probabil, deși condițiile n-o arătau. Dar se poate mânca foarte ieftin dacă vrei, trebuie doar să cauți puțin. Spre exemplu, am cumpărat de la un localnic, de la fereastra casei lui, 5 plăcințele cu ananas și guave la numai 1 CUC. Sau pâine, direct de la o brutărie, vreo 10 chifle si o baghetă cu 2 CUC.

 

În restaurantele de stat vei plăti în jur de 20 CUC o masă.

Gama de preparate este mult mai diversificată, servirea este mai de calitate. În Havana am mâncat foarte bine la El Biky. Porțiile în Cuba sunt mai mici decât suntem obișnuiți noi, iar dacă te știi ceva mai gurmand, ia-ți de la început două porții.

Vă las mai jos și câteva prețuri, să vă faceți o idee:

1 bere = 2-3 CUC (am găsit odată la 1 CUC)

1 cocktail = 3-4 CUC, sau în funcție de conținutul acestuia poate să ajungă și la vreo 7-8 CUC

1 sticlă de rom Havana Club alb (3 ani) = 3,85 CUC;

Havana Club 7 ani (1 litru) = 20 CUC; Există și versiuni mai scumpe, desigur, dar la fel ca și-n cazul țigărilor, prețurile sunt la fel peste tot. Chiar și-n hoteluri sau în bazar, preturile erau identice cu cele din magazin.

5 plăcințele dulci, pe stradă = 1 CUC

O cafea/cappucino/frape = 1-2 CUC

O pizza = 3-4 CUC

În funcție de unde și ce veți mânca, dar și de băuturile pe care le veți consuma, bugetul vostru va varia de la o zi la alta. Am făcut o medie a cheltuielilor pe mâncare  și-am ajuns la un buget aproximativ de 70-80 CUC/zi/2 persoane. Uneori am cheltuit mai mult, uneori mai puțin. Niciunul dintre noi nu suntem prieteni cu micul dejun, așa că de cele mai multe ori îl săream.

Prețul pentru un mic dejun e în jur de 5 CUC/pers.

 

Trinidad

Ropa Vieja – preparat național cubanez

Havana - Cuba

Meniu Cuba

Meniu Cuba

Meniu Cuba

Transportul prin Cuba

Dacă nu vei avea mașină închiriată, va trebui să apelezi la transportul în comun al Cubei, sau la acele taxi colectivo. Deși plănuisem să închiriem o mașină, prețurile cam piperate ne-au făcut să ne schimbăm ideea. Cea mai ieftină mașină de închiriat este vreo 80 CUC/zi. Am fost cam dezamăgiți de asta, mai ales că Răzvan fusese în urmă cu vreo 10 ani, când prețurile erau ceva mai jos (20-30 CUC/zi).

Prin interiorul orașelor, ne-am deplasat cel mai mult pe jos. Ne-a plăcut să luăm pulsul străzilor, să interacționăm cu adevăratul stil de viață cubanez. Dar când am avut de făcut distanțe mai lungi, am luat taxiul, o cursă de vreo 3 km costând în jur de 5-6 CUC.

În Havana am luat într- zi bilet pentru autobuzele Hop-on, Hop-off, prețul fiind 10 CUC. La fel și-n Varadero.  Avelași tip de autobuz în Trinidad costa 5 CUC/zi.

Pentru a te deplasa dintr-un oraș în altul, poți merge cu autocarul. Există două companii, ambele de stat: Viazul și Transgaviota. Mai este și Transtur, ale căror autocare le vezi la tot pasul, dar acestea deservesc agențiile de turism cu grupuri organizate, hotelurile.

 

Din aeroport până în Havana am plătit 30CUC pentru un taxi mai spatios, pentru 4 persoane cu bagaje mari.

De la Havana până la Trinidad am ajuns cu autocarul și-am plătit 27 CUC/pers și-am făcut în jur de 6 ore. De la Trinidad la Varadero, drumul a durat vreo 7 ore, deși teoretic e mai scurt. Dar traseul e mai lung, pentru ca face ocol prin Playa Larga și Playa Giron. Un bilet Trinidad – Varadero costă 20 CUC.

În ziua în care am fost la Vinales, am închiriat un taxi pentru toată ziua, șoferul fiindu-ne și ghid. Pentru aceasta am plătit 100 CUC.

Deși planul inițial includea ca ultimile două nopți să le petrecem din nou în Havana, pe parcurs ne-am răzgândit și ne-am prelungit șederea din Varadero. Astfel, în ziua plecării, am plecat la ora 4 dimineața de la hotel și-am făcut două ore si jumătate până în Havana la aeroport. Taxiul Varadero – aeroport în Havana ne-a costat 120 CUC.

 

Havana - Cuba

Vinales - Cuba

Chevrolet Bel Air(ediția 1955)

Diverse alte excursii și activitați:

 • închiriere barcă pentru pescuit 5 ore = 400 CUC/4 pers
 • excursie cu catamaranul pe mare = 80 CUC
 • snorkeling = 36 CUC
 • delfinariu show = 15 CUC; poză cu delfinul = 5CUC; înot cu delfinii = 93 CUC
 • intrare în Peștera Indianului = 10 CUC/pers
 • intrări la diverse obiective turistice = 5-10 CUC/pers
 • plimbare cu trăsura cu cai prin Havana = 100 CUC/4 pers

 

Ce poți cumpăra din Cuba ca și suveniruri?

 • o cutie de trabucuri Cojiba Piramides (25 buc) + o sticlă de rom cadou = 55 CUC – cumpărate clandestin de la băieții de pe plajă; am văzut peste tot prin oraș, localnici întrebându-mă dacă vreau să cumpăr trabucuri. Inițial am crezut că-s fake-uri, dar nu. Sunt trabucuri originale, ce provin din fabricile de stat, de unde cei care muncesc în acestea își însușesc pentru a face un cuc în plus. Acasă am împărțit mai multor fumători de trabucuri și-au fost foarte mulțumiți de calitatea lor. Deci, nu vă sfiiți să cumpărați! Să fiți atenți să aveți timbrele pentru a le sigila înainte să plecați din Cuba!
 • rom Havana Club 7 ani – 1 litru = 20 CUC

– peste tot, romul are același preț, indiferent de comerciant. Am găsit același preț atât la Casa Romului, în bazar sau în hotel. Iar un rom atutentic nu trebuie să lipsească din bagajul vostru de întoarcere. Chiar mai multe…poate fi un suvenir tare inspirat.

 • 1 pachet de țigări autentic cubaneze: Cojiba – 2 CUC; Popular sau H. Upman – 0,40/0,50 CUC; Dunhil = 4 CUC. La fel ca și-n cazul romului, țigările au preț fix peste tot.
 • 1 set de perle naturale: colier, brățară și cercei = în jur de 50CUC
 • articole din piele naturală = 20/30 CUC; Cubanezii confecționează o mulțime de articole din piele de vacă, lucrate manual. Prețurile sunt accesibile, un rucsac de mărime medie, ajunge să coste în jur de 20 CUC, o pereche de sandale în jur de 10-15 CUC
 • articole de îmbrăcăminte împletite su croșetate = 10/20 CUC; în funcție de modelul și complexitatea acestuia, îți poți lua  rochie croșetată cu 10-12 CUC sau mai mult.
 • picturi pe pânză sau în ulei, realizate manual = prețurile pornesc în general de pe la 50 CUC. În funcție de tipul picturii și de tehnica folosită, un astfel de tablou poate să ajungă la câteva sute.
 • zahăr brun din trestie de zahăr = 2 CUC/kg
 • nisip fin, alb și scoici adunate de pe malul mării – nu te va costa nici un CUC să aduci o mână de nisip acasă. Este atât de fin, că va fi o încântare să-ți aduci aminte de plajele acelea senzaționale ale Cubei.
 • cu siguranță te vei întoarce cu o mulțime de fotografii și filmulețe din călătoria ta din Cuba. Eu n-am terminat încă de sertat pozele. Am venit cu vreo 2500 de poze, așa că am o muncă serioasă!

 

Havana - atracții

Rom Havana Club

Colecția de romuri cu care m-am întors acasă

Havana - Cuba

Banii în Cuba

Cuba este una dintre puținele țări din lume, care mai păstrează încă două tipuri de monede:

MN(moneda nacional) sau CUP și CUC (pesos convertibil)

1 CUC = 25 CUP(MN)

Moneda națională poate fi utilizată doar de către localnici, cu ea putând cumpăra legume, fructe, diverse alimente de bază, sau pot plăti servicii uzuale precum transport sau curent.

Turiștilor le este rezervată moneda convertibilă(CUC), pe care o pot cumpăra de la bănci sau casele de schimb valutar (Cadeca)

 

Bancnote cubaneze

Cadeca

La sosirea în Cuba, am schimbat numai 50$ în aeroport, la un automat, cât să am de taxi. În rest am schimbat banii numai la Cadeca, ori de câte ori am avut nevoie. De cele mai multe ori, a trebuit să stau la cozi lungi, având în față câte 20-30 de oameni.

Cursul de schimb de aici este cel mai bun: 1 € = 1,25 CUC. La bancă am schimbat 1€= 1,10 CUC, iar la recepția unui hotel văzusem chiar 1 € = 0,90 CUC. Verificați mai întâi care este cursul de schimb valutar și dacă se percepe comision.

Atenție! Dacă aveți dolari americani, veți fi comisionați cu 10% din valoarea sumei schimbate, indiferent de cât e aceasta. Cel mai bine e să aveți euro sau lire sterline.

 

Cash sau card?

Probabil cel mai bine ar fi să fie o combinație între cele două. O parte cash, o parte pe card. Prin hotelri, magazinele mai mari, restaurantele de stat se poate plăti și cu cardul. Recomandabil este ca înainte de a pleca din țară, să vă anunțați banca că urmează să folosiți acrdul în Cuba și să vedeți dacă va fi acceptat. Cardurile emise de entități americane, sau de bănci partenere celor din SUA nu pot fi folosite în Cuba.

Eu am mers cu teancul de bani după mine mereu, știu că nu-i cea mai bună idee, dar am vrut să evit eventuale probleme cu cardurile. I-am ținut mereu în seiful din hotel sau în valiză, pe acre am încuiat-o cu cifrul. Mi-am luat o parte lire sterline și-o parte euro. Hotelul din Varadero era plătit dinainte, rămânându-mi să am bani pentru cazările din Havana și Trinidad, pe care lea-m plătit numerar, transport, mâncare, excursii, suveniruri și tot felul de alte chestii.

Buget total

În mod normal ar trebui să fac și un total al celor două săptămâni petrecute în Cuba. Nu sunt convinsă că am reușit să calculez tot ce-am cheltuit, pentru că pe lângă cheltuielile efective pe care le-am făcut acolo, am avut și multe alte până am ajuns. Niciodată calculul de acasă nu se potrivește cu cel din târg și mereu mi-am luat în calcul să am o rezervă.

Nu aș fi vrut neapărat să expun un buget total al călătoriei în Cuba, dar mulți dintre voi ați insistat. M-am străduit să le adun pe toate, n-am reușit pentru că au mai fost tot felul de alte cheltuieli neprevăzute sau pe care nu le-am contorizat. Desigur, acestea pot fi evitate sau optimizate în funcție de buget.

Astfel, am ajuns la un buget total de 2400€(2 pers).

Rețineți că aici am calculat: biletele de avion: București-Roma-Istanbul – Havana și retur: Havana -Istanbul (via Caracas) -București; vizele, toate cazările, pentru 14 nopți, dintre care 7 au fost la hotel 4* în Varadero cu all înclusive, celelalte la casas particular fără mese, transportul între aeroport- Havana- Trinidad-Varadero-Havana; închirierea; taxi pentru excursia de-o zi la Vinales. Pe lângă toate acestea, au fost și multe alte cheltuieli precum: transportul local prin orașe, mesele la restaurante (cel puțin două/zi), băururi de la care nu ne-am abținut deloc, am încercat toate cocktailurile, suveniruri, intrări la obiective. În plus, am avut două escale lungi de 9-11 ore (una în Roma, alta în Istanbul), timp în care inevitabil se mai duc niște bani pe mâncare, băutură…

 

Cam atât despre bugetul despre Cuba, sper c-am reușit să fac lumină prin gândurile voastre. Mi-am dorit de foarte mulți ani să ajung în Cuba, știam că nu-i o destinație deloc ieftină, contrar serviciilor pe care le-am primit.

Dacă aveți și alte întrebări, nu ezitați să mi le adresați, vă voi răspunde fiecăruia dintre voi.

Seria de articole despre Cuba nu s-a încheiat, mai sunt multe de povestit, sper să reușesc să le public pe toate cât de curând. Pentru a nu le rata, abonați-vă la newslerer, cu adresa voastră de email, tot ce trebuie să faceți, e să completați câmpul din dreapta paginii cu adresa de email. Așa veți fi siguri că primiți noutăți și că sunteți la curent cu activitatea mea!

Numai bine! ♥


Alte articole despre Cuba:

Am plecat să descopăr Cuba!

Cuba – Primele impresii

Excursie de-o zi la Vinales – Pinar del Rio

Havana – informații utile

Atracții turistice și activități de neratat în Havana

Spre Trinidad, cu autocarul din Havana

Trinidad – fermecătorul oraș colonial al Cubei

Cubanezele sunt HOT!

8 Comments

 • Cristina

  5 aprilie 2018 at 18:44

  Deeeci mie 1200 de EUR de persoana pentru doua saptamani nu-mi pare deloc mult. Ca la mancare si bautura practic fiecare isi face bugetul cum doreste, poti manca doar fine dining sau doar street food, poti bea zilnic rom ca un marinar sau doar din cand in cand.
  Am profitat si eu de oferta Air Italy, dar pe ruta Bangkok – Milano si retur, am gasit bilete cu 362 de EUR dus-intors, ceea ce e foarte ieftin (in general am sesizat ca dinspre Europa spre Bangkok se gasesc si la un 400-450 EUR, dar dinspre Bangkok spre Europa n-am scapat cu mai putin de 550). Altfel, ce voiam de fapt sa mentionez e ca oferta e low cost, adica nu include si bagaj de cala, pentru ala mai trebuie platit vreo 40-50 eur pe sens. Nu stiu daca se aplica si zborului spre Havana, dar posibil da. Pentru mine nu e o problema, eu m-am obisnuit doar cu bagaj de mana, dar m-am gandit totusi sa mentionez, sa stie oamenii cum sa-si faca bugetul

  Răspunde
  • Angela Tudose

   5 aprilie 2018 at 22:35

   Așa, e…nu pare mult, dar pe lângă….și până ajungi acolo mai cheltuiești cel puțin vreo 100€.
   Apropo de chilipirul tău…într-adevăr e super oferta. Eu am fost în Cuba cu Turkish, așa că am avut bagaj cât nici nu putea eu căra: 46 kg.

   Răspunde
 • Anca

  30 octombrie 2018 at 10:34

  Multumesc frumos pentru detalii!
  Am sunat de 2 ori la ambasada Cubei din Bucuresti, dupa ce suna de cateva ori, raspunde un robot care iti solicita sa introduci un cod. Stii cumva despre ce este vorba? Cum pot lua legatura cu ei pentru a afla numarul contului unde sa virez taxa? Multumesc mult!

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   30 octombrie 2018 at 18:53

   Bună Anca! Nu știu ce să spun despre inconvenientul acesta cu telefonul. Le poți scrie un email, la adresa aceasta: embajada@embacuba.ro Eu așa am corespondat cu ei și mi-au răspuns de fiecare dată. Acesta este contul în care am depus eu banii pentru viză: RO51 RZBR 0000 0600 0869 5622, Titular AMBASADA REPUBLICII CUBA

   Oricum, înainte de a achita, mai încearcă să iei legătura cu ambasada pentru confirmări.

   Răspunde
 • Stancu simona

  3 februarie 2019 at 23:00

  Buna. F interesant articolul felicitari . Urmeaza sa plec in Cuba maine si vroiam sa stiu cum pot avea acces la internet mai des? Trebuie sa lucrez din cand in cand si as vrea sa stiu cum fac. Multumesc

  Răspunde
 • Dana

  14 august 2019 at 22:46

  Buna Angela.
  Planuiesc o vacanta in Cuba cu Thomas Cook cu plecare din Londra. Ei au inclusa in pretul pachetului si viza – cardul turistic. Crezi ca e in regula sa mi dea ei cardul turistic in avion sau trebuie sa imi obtin viza de la ambasada din Bucuresti? Eu locuiesc in Romania, doar pachetul de vacanta il cumpar de la ei.
  Multumesc!

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   15 august 2019 at 18:49

   Buna Dana! Da, se obinuieste ca agentiile de turism sa se ocupe de treaba asta cu viza. Si o sa-ti dea viza(tarjeta+cardul) probabil in aeroport, inainte de formalitatile de check-in. In mod normal compania aeriana nu ti-ar permite imbarcarea daca nu ai viza. Eu cred ca e ok, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji. Vacanta frumoasa!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: