fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.541 de abonați.
Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar. Cazare ca-n basme la Sighișoara

Pe parcursul turului meu din toamnă prin Triunghiul de Aur al Transilvaniei, am avut parte de cele mai frumoase și autentice cazări de când am început eu să călătoresc. O să vă povestesc despre toate, pe rând, dar astăzi vreau să vi-o prezint pe cea mai autentică dintre ele. Despre Casa Morar din Sighișoara e vorba, o cazare ca-n basme, o căsuță ruptă din povești străvechi și readusă nu doar la viață în vremurile noastre dar și redată circuitului turistic.

 

Cazare într-un cadru de basm, fix în centrul Cetății Sighișoara

 

Sighișoara este un oraș de poveste, unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din România, cu o atmosferă care te întoarce mult în timp, undeva prin secolul al XV-lea, cu străduțe înguste, pietruite și în mare parte pietonale, cu case care-și păstrează arhitectura și implicit farmecul vremurilor trecute, iar eu fix asta căutam. Îmi doream să dorm într-o casă din aceasta veche, decorată cu mult bun gust, gazdele să fie exact așa cum auzisem eu că sunt prin părțile acelea: primitoare și foarte dornici să împărtăseasă oaspeților nu doar informații despre loc și împrejurimi, dar și să-i simți că sunt cu adevărat bucuroși să te aibă  în ospeție.

 

Sighișoara - Turnul cu ceas

Sighișoara – Turnul cu ceasVoi reveni într-un articol separat cu detalii despre experiența mea prin Sighișoara, acum hai să vă povestesc, dar mai în special să vă arăt imagini cu căsuța din povești.

 

Casa Morar – Sighișoara

 

Despre Casa Morar n-aș putea să vă spun foarte multe lucruri, o să las fotografiile să o facă în locul cuvintelor. Însă vă las câteva date. Casa Morar se află amplasată exact în Cetatea Sighișoarei, la doi pași de Scara Acoperită ce duce la Biserica din Deal, Piața Cetății e la un minut de mers pe jos. Foarte ușor de ajuns de altfel, la o scurtă dar foarte plăcută plimbare de simbolul orașului: Turnul cu Ceas.

Casa Morar a aparținut unor meșteșugari sași din secolul al XV-lea, iar actualul proprietar, Nicu Morar – de unde și numele acesteia, a recondiționat-o, păstrându-i arhitectura în schimb și-a redat-o circuitului turistic restrâns. Ca multe altele din Sighișoara și casa lui Nicu Morar este monument istoric. O frumusețe și nu alta!

Așadar, dacă-ți dorești să simți aerul medieval într-o casă monument istoric, construită în urmă cu 500 de ani, poți alege una dintre cele două camere date spre închiriere. Le-am văzut pe ambele, sunt rupte din poveștile alea vechi. De îndată ce-ai trecut pragul porții din stradă, veche de 200 de ani, vei simți că te-ai întors în timp. La intrare se află atelierul folosit cândva de familia de meșteșugari, transformat acum în magazin de suvenire. Curtea interioară păstrează și ea specificul timpurilor străvezi, iar interiorul camerelor de asemenea. Mobilierul, obiectele de decor, pereții, acoperișul, ușile, toate sunt desprinse din aceeași poveste cu sute de ani în urmă.

Drept exemplificare și completare, vă las un calup de fotografii care sper să vă încânte privirile, să vă stârnească dorul de ducă și de ce nu, poate că va trezi în voi amintiri frumoase dacă ați trecut pe aici cândva.

 

⇒⇒⇒ Vă puteți rezerva locușorul vostru de basm chiar aici. ⇐⇐⇐

 

De menționat: eu am fost în Sighișoara anul trecut, la sfârșit de lună septembrie.

 


Citește și: 

Cea mai autentică cazare ce-am avut-o până acum. La Aswan, pe Elephantine Island, în mijlocul Nilului


 

Fotografii Casa Morar – Sighișoara 

 

 

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar – Sighișoara

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar – curtea interioara

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar - Sighișoara

Sus pe scări locuiesc gazdele

Casa Morar - Sighișoara

Curtea interioara – loc de relax

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar - Sighișoara

Casa Morar – cameră dublă – interior

Casa Morar - Sighișoara

Interior cameră dublă

Casa Morar - Sighișoara

Str. Școlii, în dreapta imaginii Casa Morar, unde sunt expuse la vânzare

Vedere de pe terasa cafenei “La Scara”

Imprejurimi, cafenele, terase, restaurante

Poarta de acces în gospodărie, veche de 200 de ani

 

 


Citește și: O iarnă de poveste la Tulcea


 

 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: