Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Câteva “scăpări” vestimentare din călătorii
gafe vestimentare

Câteva “scăpări” vestimentare din călătorii

Ne place sau nu, imaginea personală ajunge să cântărească foarte mult în relațiile noastre cu cei din jur (familie, prieteni, colegi sau simpli trecători de pe stradă), cât și în viața noastră socială, pentru că articolele vestimentare pe care alegem să le purtăm, vor deveni parte integrantă din viața noastră, ajungând să ne definească personalitatea și caracterul chiar. Cu alte cuvinte, modul în care alegem să ne îmbrăcăm ne afectează nu doar imaginea asupra proprie-i persoane, ci și felul în care ceilalți ne vor percepe și ne vor trata, pentru că, noi oamenii obișnuim judecăm foarte ușor pe ceilalți în funcție de aparențe, în speță după hainele de pe ei. Reușim unenori să trecem cu vederea peste acest aspect, dar sunt și momente în care ne afectează.

Repetând zilnic acest proces de a ne îmbrăca, ajungem să ne definim propriul stil vestimentar, care ne oferă o identitate personală.

De fiecare dată, înainte de a ieși din casă, ne alegem hainele în funcție de starea de spirit ce-o avem, de vremea de afară, de evenimentul unde trebuie să ajungem sau mediul în care ne vom petrece timpul. Există și excepții bineînțeles, în călătorii în general, pentru că atunci avem tendința de a lăsa garda jos. Doar suntem în vacanță, nu?

Alegerea hainelor este până la urmă o chestiune de gust, una personală, ce ne aparține în totalitate și o facem pentru a ne simți bine cu noi înșine.

Că recunoaștem sau nu, dar o ținută în care ne simțim și arătăm bine, iar pe deasupra mai suntem și conștienți de efectul ce-l are asupra celorlalți, influențează într-o mare mărură relațiile cu ceilalți, atitudinea, cât și rata personală de succes. Și nu încercați să mă contraziceți! Pentru că așa este și voi încerca să vă dau și câteva exemple ce vin în sprijinul acestei afirmații.

Aduceți-vă aminte de reuniunea de 20 de ani de la absolvirea facultății. Alegerea este pur orietativă. Mai știți când ați vrut să impresionați prin prezența fizică, debordând fericire și împlinire? Doar că alegerea pantofilor aceia cu tocuri de 15 cm, pe care ați dat un salariu întreg v-au sabotat ziua. Nu doar că v-au făcut bășici, dar v-au și trimis acasă mult prea devreme!

Prima iubire nu se uită niciodată!

Hai că am trăit cu toții astfel de sentimente, doar că pentru unii s-a lasat cu traume. Mai știi acea primă întâlnire cu cel pe care-l credeai băiatul visurilor tale și vroiai să-l câștigi numai pentru tine iremediabil? Doar că alegerea unei rochii mult prea scurte s-a dovedit o alegere total neinspirată. Nu doar că efectul n-a fost cel scondat, dar disonfortul adus de aceasta a dus întâlnirea la un eșec total.

Aș putea continua cu exemple până târziu în seară. Cu toții am avut parte de astfel de momente stânjenitoare în viața noastră. Oricât de mult am fi crezut noi că niște simple haine n-au cum să ne influențeze viața socială.

 

Dar cum stă situația atunci când călătorim?

Nu știu voi cum sunteți, dar eu sunt predispusă la tot felul de gafe vestimentare atunci când plec să explorez lumea. Să nu credeți ca le fac intenționat, ci pur și simplu așa se nimerește, pun pe o poziție mai înaltă comoditatea și starea mea de bine, în defavoarea lucrurilor ce le împachetez.

În urmă cu câțiva ani mi-am cumpărat o pereche de cizme de iarnă, lungi, lăcuite, roșii. Nu vreți să știți cât de mândră eram de achiziția mea, investisem o sumă frumușică în ele și mă simțeam nemaipomenit în ele. Atrăgeau privirile tuturor și ce-i drept erau și greu de ignorat. Ca să fac o comparție ușor ironică la adresa mea, arătam exact ca motanul încălțat. Mi-aduc aminte că ai mei colegi erau plecați cu toții la munte și pe nepusă masă, împreună cu alte două persoane, am hotărât să-i vizităm.

Mereu găsim o scuză 🙂 

Era iarnă, dar cum prin Dobrogea iernile ultimilor ani sunt ușor tomnatice, m-am îmbrăcat precum vremea de afară + cizmele mele lăcuite roșii. Nu vreți să știți câte priviri amuzate am adunat în cele două zile. De  frig să nu mai zic…cu o geacă subțire, fără mănuși, fără căciulă. Brrr! Norocul (sau ghiniounul meu) a făcut să nu funcționeze telecabina de la Sinaia, că altfel aș fi ajuns sus pe munte defilând cu încălțările mele fancy. Bine că nu port și tocuri!

 

Încercând să găsesc o fotografie care să ilustreze cizmele mele roșii lăcuite, am constatat că eu chiar am o slăbiciune pentru acet tip de încălțăminte. Nu sunt cele cu pricina, dar tot cizme roșii sunt!

 

Căutam pe internet zilele trecute niste ghete de bărbați pentru iubitul meu și culmea dat peste o pereche de botine din piele întoarsă, absolut superbe, numai bune de purtat atât la munte cât și în oraș. Și să fiu în asentimentul vremurilor trecute, sunt și roșii. Ce bine mi-ar fi prins acum câțiva ani!

 

 

Articole nepotrivite = gafe vestimentare

Oricine a petrecut o noapte sau măcar o parte dintr-o noapte în deșert, a constatat pe propria-i piele că temperaturile sunt extrem de scăzute, în comparație cu cele din timpul zile când valorile depășesc adesea 50°C . De fapt, informația aceasta o înveți încă de pe băncile școlii. În mod clar știam și eu, dar dintr-o scăpare de moment am ajuns chiar să o probez. Aflându-mă pentru prima dată în Egipt, ca tot omul am ajuns și eu într-un safari cu atv-ul prin deșert. Vroiam să iau tot soarele cu mine acasă, să mă bronzez vizibil așa că am pornit în safari cu pantaloni scurți și maieu, doar pe cap aveam un șal.

Neisprava m-a costat mult frig strâns până când am ajuns înapoi la hotel.  Ce buni ar fi fost o pereche de pantaloni din in atunci, nu doar că sunt extrem de comozi, tolerând orice fel de activitate, dar m-ar fi protejat și de razele soarelui, fară să-mi fie cald, iar pe deasupra mi-ar fi ținut de cald la ceas de seară. Luați aminte, luați-vă tot timpul în bagaj o pereche de pantaloni din in atunci când călătoriți către destinații însorite! Iar aceștia de pe answear.ro ar fi fost minunați!

 

 

Calitate vs cantitate

Când călătoresc obișnuiesc să merg mult pe jos, cu siguranță și voi faceți la fel. Caut ca de fiecare dată când împachetez, să-mi pun în bagaj lucruri comode, dar drăguțe, în care să mă simt confortabil, dar care totodată să-mi definească și stilul vestimentar. Iar atunci când vine vorba de încălțăminte un lucru-i cert: nimic cu toc. Nu port defel tocuri, înălțimea mea n-a necesitat să mai suplimentez cu cațiva centrimetri și așa m-am obișnuit. Am început de câțiva ani să pun mare preț pe calitatea încălțărilor pe care le port, pentru că în funcție de ele, voi putea să mă deplasez sau nu, ceea ce s-ar traduce astfel: încălțăminte incomodă = locuri vizitate puține.

Nu fac niciodată compromisuri, iar vara cu atât mai mult, pentru că nici job-ul nu-mi permite, stau zilnic în picioare câte 12 ore. Încalțămintea mi-a dat mari bătăi de cap și picioare până când am descoperit gama de sandale de la Ipanema. Sunt cele mai comode sandale pe care le-am întâlnit iar când zic asta, vă spun că le port zi de zi, muuulte ore pe zi. Se găsesc în multe modele și culori, putând fi asortate la aproape orice ținută, chiar și la rochii elegante.

 

Am convins-o și pe colega mea, amândouă suntem fidele acestor sandale.

 

Lucrurile de pe noi ne definesc

Spuneam la începutul acestui articol despre cât de importante sunt articolele vestimentare pentru noi. Și de faptul că ele ajung să fie un fel de carte de vizită personală. Iar în timpurile în care trăim, aspectul fizic a ajuns să conteze mai mult ca niciodată. Ne influențează chiar și vacanțele. Niciodată nu trebuie să lăsăm garda jos. În funcție de felul în care alegem să ieșim în public, vom fi percepuți de către ceilalți. În plus n-ați vrea să rămâneți cu amintiri frumoase din călătorii? Să va uitați cu plăcere la fotografiile cu voi?

Sunt convinsă că si voi ați avut parte de tot felul de experiențe influențate într-un fel sau altul de ținuta pe care o aveați la momentul respectiv. Cât despre gafe vestimentare în vacanțe….fără limite! Care este prima ce vă vine în memorie?

 

Îți mulțumesc pentru că ai citit articolul meu, iar dacă ai ceva de completat ori sugestii, te rog lasă-le într-un comentariu. De asemenea, te invit să ținem legătura pe Facebook și Instagram! Acolo voi posta constant poze din călătoriile mele. Implicit și acele gafe vestimentare! 🙂


Citește și:

Ce împachetăm în bagajul pentru Egipt?


Articolul este răspunsul provocării din partea answear.ro din cadul competiției SuperBlog 2017. Proba cu numărul 20. Să fie cu noroc!answear.ro

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1