Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
vreme ploioasă la Roma

Ce faci pe vreme ploioasă la Roma?

În 6 din cele 7 zile petrecute la Roma am avut parte de ploaie. Exact de ce-mi era cel mai teamă, n-am avut scăpare. De abia în ultima zi a ieșit soarele, dar ce soare!!! Mai, mai că-mi venea să mai prelungesc cu încă câteva zile șederea.  Și pentru că m-am tot lovit de acest inconvenient, vă propun în continuare câteva opțiuni de petrecere a timpului, atunci când aveți ghinion de vreme ploiasă la Roma.

Se întâmplă câteodată să mai ai parte de câte-o zi ploiasă, care să-ți dea pur și simplu planurile peste cap. Dar ce zici când plouă în fiecare zi? Ăsta da ghinion aș zice! Dar uite că n-am stat degeaba totuși și am reușit într-un fel sau altul să fac aproape tot ce-mi propusesem. Mai puțin într-o zi de duminică, în care a plouat fără încetare. Și când zic asta, vreau să spun c-a plouat torențial, de dimineață până seara. N-aveam nici o șansă să ajung pe undeva, să vizitez ceva. Cizme de cauziuc nu aveam în bagaj 🙂  Cu toate astea, am colindat prin magazine și m-am bucurat de bunătățile bucătăriei italiene.

Dar în afară de asta, ne aflăm totuși la Roma, iar orașul acesta stă chiar bine la capitolul oferte. Trebuie să găsești ceva pe gustul tău!

 

Ce poți să faci pe vreme ploioasă la Roma?

 

Cumpărături

Nu întâmplător am pus cumpărăturile în cap de listă. O activitate pe cât de îndrăgită de noi fetele, pe atât de plictisitoare și detestată uneori, în rândul partenerilor noștri. Dar dacă totuși ai reușit să-l convingi să te însoțească, ori ați făcut un compromis, îți propun să încerci câteva cumpărături. Câteva suvenire pentru cei de acasă, poate găsiți ceva pe placul vostru. Roma nu duce deloc lipsă de magazine, iar la capitolul fashion, ești exact în locul potrivit.

De obicei las în ultima zi cumpărăturile, în funcție de ce bani îmi rămân. Nu intenționat mi-am programat plecarea în perioada aceasta, dar m-am nimerit să fiu la Roma exact de Black Friday. Nu m-am ales cu cine știe ce chilipiruri și nici nu m-am dus chitită pe asta. În primul rând, eram condiționată de spațiul restrâns din bagaj. Am călătorit cu Ryanair, numai cu bagaj de mână  și a trebuit să mă rezum doar la cele două genți acceptate. Bine, bine, dacă aș fi găsit ceva într-adevăr râvnit, la un preț bun, eram deja pregătită să-mi adaug un bagaj de cală. Uite că n-a fost necesar, în afară de câteva suvenire pentru cei dragi, niște mezeluri și brânzeturi, cafea, cam asta am cumpărat. Aaa și niște ardei iuți umpluți cu ton!

 

vreme ploioasă la Roma

 

Și totuși, unde faci shopping la Roma?

La tot pasul vei găsi magazine specializate de toate felurile. Dar pentru că eu am stat în apropierea Gării Termini, cam aici s-au rezumat reprizele mele de shopping. Zona este foarte ofertantă, dacă ai răbdare, poți petrece chiar și jumătate de zi aici. De la cafenele, supermarketuri, magazine de firmă cu încălțăminte, îmbrăcăminte, parfumerii ori cosmetice, vei găsi de toate.

Alte zone potrivite pentru shopping: Via del Corso care leagă Piazza del Popolo cu Piazza Venezia; Via Ottaviano, care leagă stația de Metro Ottaviano cu Vaticanul; Mall-urile Roma Est ori Euroma 2; dacă ești amator de chilipiruri și lucruri vintage, în fiecare duminică dimineață poți merge la Târgul de Vechituri de la Porta Portese, din cartierul Trastevere este locul potrivit. 

 

vreme ploioasă la Roma

Subsolul Gării Termini, un loc ideal pentru shopping pe vreme ploiasă

Există chiar și Sephora 🙂

 

Pleacă într-o excursie în afara Romei

Verifică pe internet dacă se schimbă vremea în cursul zilei și dacă nu, încearcă să te orientezi spre un alt oraș. Roma este foarte bine conectată cu celelalte orașe mari ale Italiei, printr-o mulțime de trenuri zilnice. Florența este un oraș superb, pe care l-am vizitat într-una din zilele petrecute la Roma. Aveți aici detaliată întreaga aventură din Florența. 

Cu trenul se face doar o oră jumătate până la Florența. Dacă pleci dimineața din Roma, ai timp suficient să vizitezi și să scapi de ploaie. O altă variantă ar fi Napoli, în mai puțin de o oră vei fi ajuns în orașul devenit faimos pentru pizza margherita. În plus, vei putea să admiri frumoasa Marea Tireniană.

Desigur variante ar fi mult mai multe, caută să vezi pe unde e vreme bună, mergi în Gara Termini și vezi unde pleacă următorul tren! Te asigur că va fi o experiență super-interesantă pe care ți-o vei aminti toată viață. 

De preferat, ar fi să-ți iei biletele din timp, în acest mod economisești bănuți. Dar te poți orienta pe loc, în funcție și de bugetul tău

 

vreme ploioasă la Roma

Florența văzută din Piazzale Michelangelo

 

 

Vizitează muzee, galerii de artă sau diverse alte obiective “de interior”

Toate recomandările spun despre Muzeele Vaticanului că îti pot ocupa o bună parte dintr-o zi. Mi-aș fi dorit să le vizitez, n-am reușit să-mi adaptez programul în niciuna dintre cele două escapade ale mele la Roma. Singură parcă nu are nici un farmec, iar ceilalți nu erau dispuși să piardă atâta timp într-un muzeu. De fapt sunt mai multe. Un alt complex muzeal de mare interes în Roma, sunt Muzeele Capitoline. 

Dacă ești pasionat de istorie și artă, vei găsi cu siguranță un loc pe placul tău.  Într-un ghid turistic le vei găsi pe toate, în general se ajunge ușor, fie cu metroul, fie cu autobuzul. În apropierea fiecărui punct de interes turistic se găsește câte o stație de bus/metro. Și se pare că Roma are nu mai puțin de 105 muzee. Cam ai de unde alege, nu?

 

vreme ploioasă la Roma

Piazza Capitolini

 

Mergi la Pantheon și observă cum cade ploaia prin oculus!

Pantheonul, construit între anii 118-125 d.Hr, este cel mai bine păstrat templu roman, care iată, se păstrează încă foarte bine. Poți ajunge aici cu autobuzul, metroul nu are linie spre zona aceasta și va trebui să fugi puțin din stație pănâ în interior să nu ajungi chiar ciuciulete. Domul Pantheonului impresioanează din multe puncte de vedere. Mărimea lui este una impunătoare, înălțimea fiind egală cu lățimea: 43,3 metri. În tavanul acestuia se găsește un oculus cu un orificiu de 8,3 metri, prin care pătrunde lumina soarelui. Dar și stropii de ploaie. Legenda spune că apa nu ar pătrunde prin acel oculus. Explicatia logică ar fi că deschizătura crează un curent de aer ascendent care duce la împrăștierea picăturilor de apă.

Nu pot să nu contrazic atât legenda cât și explicatia.  Când am vizitat eu Pantheonul ploua și DA, în Pantheon plouă!

 

vreme ploioasă la Roma

Pantheonul

vreme ploioasă la Roma

Privind prin oculus

 

Mănâncă pizza, bea cappucino și delectează-te la desert cu tiramisu. Fă chiar și un tur al pizzeriilor din Roma! Iar în drum spre hotel, ia-ți și un gelato!

Aproape că nu pot să concep o escapadă italiană fără o degustare de pizza, paste, expresso, prosecco, tiramisu, limoncelo ș.am.d. Dacă tot ai parte de o zi ploiasă și ți-a încurcat ițele, eu zic să te răzbuni și s-o pui de-un ospăț în toată regula. Ține-o dintr-un mic dejun întârziat, într-un prânz timpuriu, lungește-l cât poți de mult și unește-l cu o cină copioasă!

La urma urmei ești în vacanță, oricum în restul zilelor faci destul de multă mișcare și nu se depunde nimic pe șolduri! Iar o zi ca aceasta este într-adevăr o excepție, nu se întâmplă s-o repeți mereu! Dar ești la Roma, în mijlocul Italiei, unde la fiecare pas vei da peste câte un restaurant care te va ademeni încă de la intrare. Meniurile sunt afișate  în general pe trotuar și bineînțeles au poze sugestive. Chiar și dacă nu ți-e foame, lipsa de ocupație te va îndemna să guști ceva. 

Chiar dacă în majoritatea timpului sunt destul de grijulie cu ceea ce mănânc, atunci când călătoresc, nu mă dau în lături de la nimic. Uneori, plec de acasă cu așteptări prea mari poate, ori nu nimeresc în locul potrivit și unele preparate mă dezamăgesc. Dar în Italia se mănâncă în general bine. Înghețata… este demențială! Am mai avut neșansa unor înghețare cu multă gheață, dar acolo unde se respectă rețeta, e delicioasă!

 

vreme ploioasă la Roma

Nu poți ajunge la Roma, fără să mănânci pizza. În toate formele și-n toate combinatiile, ești exact unde trebuie!

vreme ploioasă la Roma

Canoli!!!

 

Ia-ți camera foto și ieși în ploaie!

Poate părea puțin deplasată ideea, dar printre reprizele de ploaie poți surprinde niște instantanee fantastice. Dacă nu te deranjează atât de mult ploaia și nici nu te topești, ia-ți niște cizme de cauciuc, o pelerină și ieși afară. Poți realiza poze faine de sub acoperișul unei terase, de sub o umbrelă, sau poate ai vreo husă de protecție deșteaptă pentru cameră. 

Câteodată norii negri de ploaie crează efecte fabuloase pe cer, iar acele clădiri emblematice sunt chiar mai fotogenice pe o astfel de vreme, decât atunci când e un cer perfect senin. În plus, vei putea realiza niște poze interesante, cu diverse clădiri oglindite în bălțile lăsate în urmă de ploaie.

 

vreme ploioasă la Roma

Colosseumul seara, oglindit într-o baltă

 

 

Vizitează piețele acoperite!

Îmi place ca atunci când ajung într-un loc nou, într-un oraș, să-i descopăr piețele. Simt că în acest fel, pot simți cu adevărat atmosfera aceea autentică a locului. În Roma, așa cum v-am spus, am stat aproape de Gara Termini. La câteva străzi distanță, pe via Filippo Turati la numarul 60 se găsește una dintre cele mai mari piețe din Roma: Nuovo Mercato Esquilino.  Locul ne-a fost recomandat de cel care ne-a fost gazdă, altfel nu prea aveam cum s-o găsim. Chiar dacă nu intenționezi să cumperi ceva, locul este un amestec foarte interesant de culori, gusturi, mirosuri, chiar și culturi. Am găsit aici magazine de tot felul: carmangerii, cu mirodenii, pescării, cu legume și fructe, cu dulciuri… Am văzut chiar și un magazin românesc, așa că dacă locuiți prin Roma și vă e poftă de ceva românesc, aici e locul. Sigur mai sunt și altele. 

 

Mergi la cinema!

Poate că acasă nu ai timp, dar profită de ocazie și mergi să vezi ultimul film lansat! În Roma sunt multe cinema-uri, răzbună-te pe vremea de afară și transformă-ți ziua într-una plăcută! Ia-ți o pungă de popcorn și savurează-ți filmul preferat!

 

 

Ce zici? Cred că ți-am oferit câteva opțiuni de petrecere a timpului pe o vreme ploiasă la Roma. M-aș bucura mult să aflu că ți-am fost de folos și că ți-ai găsit inspirație într-una din sugestiile mele. 


Dacă ți-a placut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi! Nu se știe niciodată de unde pornește ploaia, chiar când te afli în vacanță la Roma! Te aștept și cu un Like pe pagina mea de Facebook sau cu un Follow pe Instagram!

 

Călătorii frumoase și zile senine vă doresc!


Voucher cadou 34€ Airbnb

Dacă vrei să încerci și o altfel de cazare, decât cea la hotel, poți face o rezervare pe Airbnb și vei sta la localnici. Iar din partea mea ai un voucher cadou de 34€. Îl găsești aici: www.airbnb.com. Pentru a beneficia de reducere, trebuie sa te locghezi pe site, o poți face simplu, cu profilul tău de Facebook. La prima rezervare, din prețul total, ți vor scădea cei 34€, iar eu voi primi înapoi, pentru următoarea rezervare 17€. Fair-play, corect?

 

 

2 Comments

 • Almona

  13 decembrie 2018 at 14:26

  Foarte interesante plimbările chiar și prin ploaie. Am avut și eu parte de o vacanță ploioasă în Corfu și am văzut mai multe decât dacă ar fi fost soare. Dacă nu ploua, zăceam pe plajă și aș fi pierdut multe lucruri interesante.

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   14 decembrie 2018 at 10:37

   Vezi… oricum ar fi, tot interesant e! Totul e bine când găsești alternative. Și ele se cam găsesc 🙂 Dar m-ar cam da peste cap, să merg chitită pe leneveală la plajă, să vreau și eu să mă bronzez odată-n an și atunci că plouă zilnic. Asta chiar ar fi enervant. Ce bine că-n Egipt nu prea plouă, că-n ultimii ani doar pe acolo fac plajă 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1