Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Ce port în geantă?

De câte ori nu v-ați întrebat ce se găsește în geanta unei femei, că prea o ține așa lipită de ea și n-o scapă din ochi o secundă? Nu-i o regulă absolută, conținutul unei genți diferă de la o posesoare la alta, dar cu toate acestea au un element comun: dezordinea. Nu că aș face eu parte din vreo categorie aparte, unică, dar fac eforturi supraomenești să-mi păstrez geanta într-o ordine, mi le așez în așa fel încât să le găsesc ușor, să știu în ce parte mi-e telefonul, unde-i pachetul cu șervețele. Ghici ce? La sfârșitul zilei e o vraiște totală. O altă provocare cu mine însămi este portofelul. De fiecare dată când merg la cumpărături am o listă și-mi programez banii pe categorii, unii pentru pantofi, ceilalți pentru mâncare, bonurile într-un buzunar, doar, doar să-mi fie mai ușor când trebuie să fac calculele. Ce credeți? E un dezastru, banii amestecați, cu bonuri, cu plasturi, cu liste…Offf! Nu reușesc și pace! Iar cu toate acestea, în toată dezordinea mea, există  și o ordine pe care o știu doar eu. Și nu-i suficient?

Vorba cuiva: geanta unei femei, e un sac fără fund, în care sunt atât de multe lucruri, dar niciodată nu-l găsești pe cel pe care-l cauți.

Geanta mea

Faceți cunoștință cu geanta mea, una din ele, pentru că dețin o colecție impresionantă de genți! Este o poșetă Desigual, de dimensiuni medii, cu baretă, de purtat în stil “poștaș” pe care mi-am cumparat-o online de pe answear.ro. Precum știți deja, sunt o împătimită a cumpărăturilor de pe internet și am o vastă experiență în domeniu.

 

Prefer gențile care se poartă pe umăr, în detrimentul celor care se poartă în mână, pentru că-mi lasă libertate de mișcare și mâinile neocupate, astfel pot să vorbesc la telefon și să fac o fotografie în același timp sau să plătesc într-un magazin. La fel ca gențile tuturor posesoarelor, port în ea tot felul de lucruri obișnuite fetelor și îndes în ea până când nu mai încape nimic. Nu port zilnic geantă, locul meu de muncă este unul și același cu cel în care locuiesc, așa că nu-mi este necesară, dar și când plec undeva…nu fac rabat de la cantitate.

De obicei când plec undeva, mă deplasez pe termen mai lung și implicit am nevoie de mai multe lucruri, iar ceea ce este foarte interesant e că întotdeauna mi le aranjez într-o anumită ordine și-mi propun să nu le amestec. dar ce să vezi? După  câteva căutări conținutul genții mele este un haos! Dar hai să vedem și cam ce port eu de obicei!

Momentul adevărului:

 • telefonul ocupă loc de cinste, mă ajută să comunic, să mă orientez, să fotografiez, să ascult muzică, să iau notițe. Nu mă pot lipsi de el! Odată cu telefonul, am și căștile;
 • portofelul este următorul obiect care nu-mi lipsește niciodată. Am în el actul de indentitate, permisul, carduri, plasturi medicinali, bani. Încă sunt de modă veche și umblu cu cash după mine, iar majoritatea plăților le fac cu numerar, deci n-am cum să nu am portofelul;
 • tableta este și ea prezentă mereu. Am pe ea cărți electronice, muzică, jocuri și pot astfel să-mi petrec timpul făcând ceva plăcut de exemplu în tipul zborurilor sau escalelor lungi;
 • agenda cu pixul sunt și ele lucruri care-mi sunt utile mereu, îmi notez tot felul de informații sau idei pentru viitoare articole;
 • o hartă o am mereu, chiar dacă am aplicații pe telefon, uneori prefer să mă orientez pe o bucată de hârtie;
 • selfie-stick-ul; de când l-am primit cadou de la cumnata-mea îl port peste tot, cine știe, poate am nevoie de el;
 • pentru că-mi place să imortalizez în imagini locurile faine pe care le întâlnesc, nu mă despart nici de aparatul de fotografiat. Se cere un model mai nou, dar…poate Moș Crăciun!
 • diverse alte documente: pașaport, copii după confirmări de rezervări, bilete de avion, asigurări….
 • diverse lucruri utile: apă, gumă de mestecat, șervețele uscate și umede, ceva dulce 🙂
 • nu-mi lipsesc niciodată câteva medicamente uzuale, pentru orice eventualitate
 • cosmeticele, cum puteam să le uit? Am trecut de faza aceea în care căram cu mine tot arsenalul, dar câteva cosmetice (ruj, creion de buze, mascara, pudră, oglindă, parfumel) le am în permanență cu mine.
 • slavă Domnului c-am renunțat la fumat, am scăpat de grija pachetului/pachetelor de tigări și a brichetei!

 

Ei, iată și conținutul genții mele! Încăpătoare, dar se poate și mai bine!

 

Se spune că lucrurile pe care alegem să le purtăm, spun multe despre noi, la fel și-n cazul unei genți, ea reflectă personalitatea noastră.

Ce spune geanta mea despre mine?

Ce-i drept n-am stat să mă gândesc prea mult la asta, dar în mod cert redă individualitatea, pasiunile și obiceiurile mele. E de ajuns o singură privire la conținutul ei, să-ți dai seama că sunt o persoană pasionată de călătorii și fotografie. Și mai spune ceva despre mine: că pe cât de ordonată și organizată sunt eu în anumite privințe, pe atât de dezordonată sunt cu geanta mea.

 

Pierzând timpul prin aeroporturi, mă trezeam adesea urmărind oamenii și gențile lor și-i admiram pe aceia care purtau rucsacuri în loc de o geantă clasică. Mereu mi-am dorit un rucsac, din vremea școlii n-am mai purtat unul, dar evitam să-mi cumpăr că tot nu găseam o variantă potrivită stilului meu. Pierdeam vreme în fața computerului, punând rucsacuri în coșul de cumpărături, după care renunțam. Acum am unul, l-am primit cadou de la colega mea, Lili, probabil că se săturase să mă tot vadă renunțând mereu să finalizez comanda. Nu l-am purtat încă, aștept următoarea ocazie!

 

Sunt sigură că și geanta voastră are o întreagă poveste de spus despre personalitatea voastră, v-ați gândit care ar fi aceea?


Articolul face parte din seria de provocări marca SuperBlog 2017, iar aceasta este proba cu numărul 10. Sper că este un articol de nota 10.

Sponsor: 

 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: