Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Ce site-uri de rezervări hoteliere folosiți?

Ce site-uri de rezervări hoteliere folosiți?

Rezervarea unei cazări a devenit în zilele noastre floare la ureche pentru cei mai mulți dintre noi. Ceea ce-i puțin mai dificil însă, este să ne decidem ce site de rezervări hoteliere să folosim. Există câteva zeci, probabil sute, în toată lumea și cu cât sunt mai multe, cu atât mai greu ne e să decidem. Care este cel mai bun, care-i cel mai sigur, care îți dă prețul cel mai bun posibil, care are cele mai bune condiții de rezervare, ș.a.m.d. Fără îndoială, booking.com este cel mai cunoscut și cel mai folosit site de rezervări hoteliere din câte există. În opinia unora, nu și cel mai bun. Dar treaba asta cu cel mai cel e relativă, gusturile nu se discută. Nevoile și preferințele sunt diferite. Ceva ce pentru mine este bun, pentru o altă persoană poate fi complet invers, prin urmare și site-urile de rezervări vor avea pretendenți, dar și persoane care nu le agreează.

 

 

De când am început să călătoresc mai mult pe cont propriu, am apelat la o mulțime de site-uri de rezervări. Slavă Domnului, n-am avut niciodată probleme cu rezervările mele, nu mi s-a întâmplat vreodată să mi se anuleze pe ultima sută de metri, sau să ajung la destinație și să constat că rezervarea mea nu există. Sper sa fiu ferită în continuare de astfel de evenimente neplăcute, clar nu-i de dorit să ajungi după un drum lung, târâind bagaje și să trebuiască să umbli pe străzi până găsești ceva.

De felul meu sunt extrem de precaută si atentă la toate condițiile rezervării. Nu las nimic să-mi scape, ceea ce vă recomand și vouă să faceți.

 

Iată o listă cu ceea ce vă recomand și vouă să faceți pentru a evita durerile de cap ulterioare:

  • Înainte de a da click pe butonul “rezervă” verificați încă odată toate condițiile spațiului de cazare, dar și termenii rezervării: despre plata în avans, rambursare în caz de anulare/modificare, ore check-in/check-out, ce eventuale taxe nu sunt incluse în prețul cazării
  • Verificați dacă ați completat corect toate datele rezervării: perioadă, număr de persoane/camere, servicii incluse; mi s-a întâmplat odată ca în loc de două camere duble, să rezerv doar una dublă și una în regim single. N-a fost deloc plăcut  ca la ora 4 dimineța să aștept să se rectifice asta, să se facă toate calculele necesare. Bine să s-a putut rezolva.
  • Întotdeauna compar unitatea de cazare și prețul dat pe un site, dacă nu cumva găsesc în altă parte ceva mai bun. Și desigur, verific dacă hotelul/apartamentul respectiv există în realitate
  • Arunc un ochi pe recenziile clienților. Nu pun foarte mare bază pe acestea, dar îmi fac o idee; Știu din propria mea experiență, că de multe ori clienții mulțumiți nu scriu recenzii, pe când cei nemulțumiți nu prea ratează șansa. Și se exagerează muuult de tot! E părerea mea formată de-a lungul timpului, atât în calitate de client, dar și prin prisma prestatorului de servicii.
  • Îmi notez pe o agendă informații precum: numărul de telefon al hotelului/proprietarului, adresa, împrejurimi.
  • Întotdeauna, înainte cu două-trei zile sau mai mult, sun sau scriu un email în care să confirm ajungerea mea și ora aproximativă de sosire. Defect profesional poate! Astfel, pot fi sigură că rezervarea mea există și că voi fi așteptată. Se mai întâmplă uneori ca rezervările să se piardă, supra-rezervări etc… Încerc să evit.

 

 

Hai să vedem așadar care sunt cele mai cunoscute site-uri de rezervări hoteliere și pe care le folosesc eu cel mai des

 

1. Booking.com

Așa cum spuneam la început, booking-ul este “tăticul” site-urilor de rezervări hoteliere; e cel mai cunoscut și folosit în întreaga lume; Website-ul și aplicațiile mobile Booking.com sunt disponibile în peste 40 de limbi, oferă 27.864.472 de opțiuni de cazare și acoperă 145.994 destinații în 228 țări și teritorii din lumea întreagă. L-am folosit de foarte multe ori. Mă înțeleg foarte bine cu interfața, e ușor de folosit, am posibilitatea de a-mi alege atât limba cât și moneda și-n plus, e destul de intuitiv. Și permite de cele mai multe ori, plata la destinație. Ceea ce reprezintă în cazul meu un mare atu. Dacă faci mai multe rezervări pe booking devii client Genius, așa cum e și cazul meu, ceea ce înseamnă că obțin reduceri de până la 10% la unele unități de cazare.

O perioadă am lucrat cu booking și din prisma hotelierului. De-asta vă spuneam eu că nu pun foarte mare bază de recenziile clienților. Nu mă înțelegeți greșit, e dreptul și opinia fiecăruia să-și spună părerea și respect acest lucru! Până nu de mult, dreptul la replică era inexistent în cazul booking, de vreo 3-4 ani cred, s-a introdus și acesta. Nu știu cât mai ajută, dar eu îl văd important.

Referitor la preț, am observat de multe ori că pe booking prețul este mai mare decât pe alte site-uri. Nu-i o regulă, dar în general, cam așa e. Comisionul perceput de booking pentru rezervări, este în jur de 15%. De aceea prețurile sunt mai mari, clar hotelierul își va vinde camerele ceva mai scump aici, doar trebuie să-și scoată banii.

Discount 10%

Îți ofer cadou un discount de 10% din valoarea rezervării tale, dacă urmezi link-ul de aici.

 

 

site-uri de rezervări hoteliere

 

2. Hotels.com

În mare parte seamănă cu booking și l-am folosit de multe ori. Și aici există varianta de a plăti la destinație. Am auzit câteva cazuri de adăugare a unor taxe la finalul rezervării, la mine n-a fost cazul niciodată. De aceea vă spuneam, să verificați întotdeauna foarte bine termenii și condițiile rezervării. La hotels.com pentru 10 nopți rezervare, primești gratuit a 11-a noapte de cazare. Dacă obișnuiești să călătorești perioade îndelungate, te poți bucura de acest bonus.

Am și eu două nopți gratuite colectate, ar trebui să le folosesc până pe 22 aprilie, să nu le pierd.

 

site-uri de rezervări hoteliere

 

 

3. Airbnb.com

A durat ceva până să mă împrietenesc cu interfața site-ului. De abia anul trecut am finalizat prima rezervare pe airbnb când am rezervat un apartament în Istanbul. De atunci l-am mai utilizat de câteva ori si chiar în acest moment am două rezervări viitoare confirmate.

Airbnb este un altfel de site de rezervări pentru cazări. Pe airbnb nu rezervi camere la hotel, ci direct la localnici. Sistemul e simplu, gazdele își listează spatiul ce-l au, spre închiriere, iar clienții pot închiria direct de la proprietar. Îmi place mult sistemul acesta, că înainte de a rezerva, pot vorbi direct cu gazda, pot afla mai multe informații despre loc, ba chiar se poate și negocia. Poți închiria un apartament/vilă sau o cameră pentru noapte sau chiar pentru o lună. Vei putea locui printre localnici, vei interacționa direct cu ei, iar la sfârșit vei putea da o notă gazdei tale. Spre exemplu, gazda mea din Istanbul a fost și ghid pentru perioada șederii acolo. Am vizitat locuri împreună, am luat masa împreună și am rămas prieteni. Drept urmare, îi voi fi oaspete din nou.

Îți ofer un voucher cadou de 34€ pentru prima ta rezervare pe airbnb.com. Voucherul îl poți activa aici!

 

site-uri de rezervări hoteliere

 

 

4. Trivago.ro

Trivago este site-ul care îți promite că-ți va arăta cel mai bun preț listat pe celelalte site-uri de rezervări hoteliere. practic pe trivago nu vei face rezervarea, el îți caută prețul cel mai bun și te redirecționează să faci rezervarea pe site-ul unde îți convine ție cel mai mult. La preț mă refer.

De multe ori am căutat pe trivago un anume hotel și astfel am ajuns la site-uri de care habar n-aveam. Sau spre site-ul propriu al proprietații. Totuși, atenție pe ce site rezervați!

 

site-uri de rezervări hoteliere

 

 

5. Agoda.com

Foarte bun pentru Asia. Cel puțin așa spun cei care l-au folosit pentru partea asta de lume. Pe agoda poți rezerva camere la hoteluri, vile, apartamente și nu numai. Am găsit de multe ori locuri drăguțe, pe care nu le-am găsit pe booking. Multi preferă să-și vândă spațiile de cazare aici pentru comisioanele mai mici, deci ai mai multe șanse să găsești ceva pentru bugetul tău. Nu uita să te folosești de filtre! Lucru valabil și la celelalte site-uri.

 

site-uri de rezervări hoteliere

 

 

6. Momondo

Este foarte folosit pentru căutarea biletelor de avion. Eu îl folosesc de fiecare dată când îmi caut zboruri. Există filtre de care mă folosesc și astfel îmi reduc căutările exact la cele care mă interesează pe mine. Dar pe lângă zboruri, pe momondopoti găsi și cazări. Sistemul momondo funcționează cam la fel ca cel de la trivago. Îți setezi datele, iar site-ul îți arată cel mai bun preț dat de un anumit site și te redirecționează să faci rezervarea pe site-ul respectiv.

 

 

 

Cam astea sunt site-urile de rezervari hoteliere pe care eu le folosesc și totodată le recomand. Desigur, sunt o mulțime de altele, dacă nu le-am menționat, asta nu înseamnă că n-ar fi bune. Dar acestea sunt foarte des folosite în România și pe care eu le-am verificat.

 

Nu uita de bonusway! 

Bonusway este unul dintre cele mai mari site-uri de cashback din România, adică “bani înapoi”. Pentru fiecare rezervare făcută prin bonusway, vei primi înapoi un bonus. Printre magazinele partenere programului, se găsesc și site-uri amintite și folosite de mine:  Booking.com, Airbnb, Hotels.com, Agoda.

Dacă te înregistrezi pe Bonusway accesând link-ul acesta, vei primi automat în contul tău de client 10 lei. Iar eu, pentru că te-am recomandat voi primi tot 10 lei, dar după vei fi adunat 4 lei bonus (plătibili) în contul tău. Important este să faci rezervarea trecând prin bonusway. Există o extensie Chrome, care odată instalată, îți va aminti de posibilitatea primirii bonsului, de fiecare dată când accesezi un magazin online partener.

Mai multe informații despre cum funcționează, găsiți aici:

Câștigă bani făcând cumpărături online prin bonusway

 

Tu ce site-uri folosești și pe care le poți recomanda cu încredere? Nu uita să distribui articolul și prietenilor tăi de pe Facebook!

Călătorii frumoase îți doresc! 

 

 

 

 

10 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d