Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Cină cu iz…franțuzesc!

“Diferența dintre o mâncare bună și una proastă este întotdeauna un pic de sare”  –  Pierre Koffmann (Chef cu 3 stele Michelin)

Astăzi veți face cunoștință cu o altfel de Angela, care nu o să vă povestească despre călătorii, ci despre bucătarie. Va găti într-un faimos restaurant, pentru o ocazie specială. Să vedem! 

Trebuie să vă dau o veste mare, am emoții… Tocmai ce-am fost anunțată că în seara aceasta voi avea de pregătit o cină specială, pentru un cuplu și mai special: Jason Statham și iubita lui. Că el este celebritatea mea preferată, nu-i nici un secret, tocmai de aceea și am atâtea emoții. Nu va fi orice fel de cină, ci una romantică și să vă spun un secret: actorul o va cere de soție pe frumoasa lui iubită! Iar locul în care se va servi cina, nu-i altul decât faimosul restaurant Louis XV, situat în incinta celebrului Hotel de Paris din Monte Carlo, simbolul bunului simț și-al fanteziilor culinare. Dacă numele restaurantului nu va spune nimic, ei bine, aflați că acesta este primul restaurant din lume căruia i-au fost acordate 3 stele Michelin. Ce onoare pentru mine să fac parte din colectivul ce-l deservește!

Și vă mai spun ceva: de vă știți pofticioși sau flămânzi, mergeți fuga la bucătărie și mâncați! Abia după ce v-ați asigurat stomacul, continuați să citiți!

Poate că știți, sau nu, dar celebrul actor este un mare admirator al bucătariei franceze și tocmai de aceea a ales pentru o seară atât de specială, o locație cu un asemenea renume. Pentru ca totul să se desfășoare perfect, iar cina să fie la înălțimea așteptărilor celor doi, meniul mi-a fost înmânat dinainte, cu timp suficient cât să pregătesc totul în detaliu. Nu-i un meniu într-atât de sofisticat pe cât m-aș fi așteptat, dar calitatea ingredientelor va face diferența. Și încă un detaliu pe care nu-l știți: de când am descoperit cea mai eficientă presă de ulei la rece nu doar gustul, dar și în calitatea preparatelor mele se simte o schimbare în bine. Dacă celebrul chef Pierre Koffmann spunea că doar puțină sare face diferența dintre o mâncare bine gătită și una proastă, ei bine eu îmi susțin ideea că uleiul presat la rece natural, virgin, obținut pe loc, din semințele dorite cu ajutorul aparatului meu, cântărește și mai mult la calitatea preparatului.

Presa de ulei la rece YODA Home Pro

Dar de detaliile acestea tehnice mă voi ocupa eu în bucătărie, urmând ca invitații să se bucure de preparatele ce le vor fi servite. Să trecem la treabă!

Aperitivul:

Peștele și derivate din acesta predomina în meniul din cadrul cinei, nu trebuie să uităm de grija pentru sănătate și conditia fizică a vedetei, dar nici viitoarea doamnă Statham nu e de neobservat. Va fi un aperitiv relativ ușor, dar hrănitor. Dintr-o făină integrală, obținută exclusiv dintr-un grâu din nordul Franței, voi coace câteva baghete cu coaja crocantă, pe care le voi transforma în niște delicioase tartine  cu boabe de caviar chinezesc. Pe lângă acestea, vor mai fi și câteva crostini cu brânză cu mucegai și trufe albe.  Un asemenea aperitiv va fi acompaniat cum altfel, decât de o șampanie Dom Perignon ediție limitată din 1995.

Crostini cu brânză și trufe. Sursa foto: trufe.ro

Felul principal:

Ne aflăm la Monte Carlo, pe malul Mării Mediteraneene, iar așa cum era de așteptat, peștele va fi elementul de bază. Îi voi da o față discretă în tigaie, cu puțin ulei virgin din semințe de pin și câteva plante aromatice pentru asezonament, după care se va prepara în cuptor cu puțin fenicul. Voi folosi un calcan adus din regiunea Galicia, un pește cunoscut pentru proprietățile lui nutritive extraordinare și un gust remarcabil oricui. Calcanul va fi însoțit de o salată cu rucola, ridichii, anghinare și busuioc verde. Pentru dressing, voi folosi limette, sare roz de Himalaya și un strop de ulei de dovleac. Trebuie să știți că uleiul de dovleac este unul atât de special, care dă un gust fantastic salatelor. M-am îndrăgostit de el în Austria, iar acum datorită presei mi-l pot obține singur.

Vinul servit la acest preparat va fi un Cheval Blanc din 2004 obținut în regiunea Bordeux, un vin cu adevărat special.

Calcan la cuptor cu fenicul. Sursa foto: greatbritishchefs.com

Desertul:

Sursa: FoodStory.ro

Așa cum probabil vă așteptați, desertul va fi cu puternice influențe franțuzești, dar interpretat într-o notă contemporană proprie: ciocolată din Papua Noua Guinee asezonată cu piper roșu  de Cambogia și șerbet din cacao, pară Comice cu păstăi de vanilie și nuci Chewy prăjite. Nu va lipsi bineînțeles vinul de desert, un Chateau d’Yquem de colecție.

 

Surpriza serii, pentru că nu va lipsi aceasta,  va fi reprezentată de inelul pe care frumoasa parteră îl va găsi ascuns în interiorul desertului.  O sarcină grea pentru mine, pentru că va trebui să-l maschez foarte bine pe farfurie. Un moment emoționant cu siguranță pentru ambii, care se va vrea a fi sărbătorit în privat într-unul din apartamentele luxoase ale Hotelului de Paris.

 

O reală onoare pentru mine, să fiu aleasă pentru pregătirea unei astfel de cine speciale. Cu emoții uriașe, dau fuga în bucătărie să fac ultimile verificări, iar pe voi vă invit să-mi țineți pumnii! Totul va decurge ca la carte, un profesionist nu dă greș niciodată, iar ca seara să se încheie într-un fel deosebit, să sperăm că fericita parteneră va spune “DA”!

P.S. Dacă sunt curioși printre voi cu privire la prețioasa mea presă de ulei, aruncați o privire printre promoțiile YODA, vă asigur că nu va fi o alegere în zadar.


Acest articol a fost o provocare…delicoasă pentru mine, din partea SuperBlog 2017.

Sponsor: 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: