Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • De la Hurghada la Cairo (și invers) pe cont propriu, cu Go-Bus
De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

De la Hurghada la Cairo (și invers) pe cont propriu, cu Go-Bus

De când Tarom-ul a început să opereze din nou spre Cairo, tot mai multi români care își plănuiesc o vacanță pe cont propriu în Egipt, doresc să ajungă pentru câteva zile și pe malul Mării Roșii, la Hurghada. Și bine fac, pentru că Hurghada vine cu o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liver. Și ca să amintesc numai câteva, o să spun Marea Roșie. Plaje cu nisip fin, ape turcoaz, scuba-diving, snorkeling ori pescuit, sunt doar o parte din acestea.  Iar în situația aceasta, apare întrebarea: cu ce se ajunge de la Cairo la Hurghada (și invers)?

Chestiunea transportului pe cont propriu prin Egipt dă multor turiști străini, ajunși pe tărâmul faraonilor, multe bătăi de cap.

 

Distanța între Cairo și Hurghada este de aproximativ 450 km.

Bineînțeles cel mai ușor și rapid se poate ajunge dintr-un oraș în celălalt cu avionul. Ambele orașe sunt deservite de aeroporturi internationale, iar EgyptAir are curse zilnice între Hurghada și Cairo. Dar varianta pe calea aerului nu este întotdeauna cea mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Dacă și tu călătorești cu buget limitat prin Egipt, atunci îți va rămâne de ales varianta rutieră. Momentan nu există cale ferată care să lege aceste două puncte de mare interes în Egipt, dar planurile sunt făcute, se pare, se lucrează la proiect. Și la cum am tot văzut eu că se mișcă (în unele situații) lucrurile prin Egipt, nu m-aș mira ca peste nu mulți  ani, să aflu că pot să ajung cu trenul din Hurghada spre piramide. Doamne ajută! 🙂

 

 

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

În dimineața plecării spre Cairo

 

 

Poți ajunge dintr-un oraș în celălalt cu autocarele turistice

Desigur, cea mai aleasă variantă, este cea cu un grup organizat, acele excursii de-o zi, cu autocarul. Dar acestea nu sunt cele mai comode, am fost și eu într-o astfel de excursie, în urmă cu vreo 4 ani. Categoric n-aș mai alege-o, din mai multe motive. Și o să vă dezvălui doar câteva:

 • timpul este mult prea scurt, iar excursia în sine extrem de solicitantă. În ultima vreme am devenit destul de intolerantă cu oboseala și stresul acumulate în timpul unor astfel de excursii de grup. Nu mai dispun de răbdarea necesară așteptării după un grup, program, traseu fic, ghid. Pur și simplu sunt prea rigide pentru mine.
 • se pierde foarte mult pe drum și ești obligat să vizitezi (și) acele așa-zise muzee cu vânzare. Mă refer aici la Muzeul Parfumului, al Papirusului etc. Aici ești practic dus fără să-ți dai seama, doar pentru a le face vânzare. Și nu se pune deloc accent pe vizitarea exponatelor ci pe promovarea lor, cu scopul de a fi vândute (ție, turistului); în plus, din Hurghada se pleacă la 1 a.m. se ajunge în Cairo pe la 8-9, toată ziua ești pe fugă să vizitezi, iar pe la 4-5 p.m se pleacă înapoi, urmând să ajungi înapoi în Hurghada pe la miezul nopții. Foarte obositor!
 • din punctul meu de vedere, agențiile de turism nu-mi garantează în nici un fel siguranța aceea cu care se tot laudă. Faptele din ultimii ani nu mi-au dovedit decât contrariul, iar eu am concluzionat că e mai safe pentru mine să călătoresc pe cont propriu. Este strict părerea mea și mă simt mai în siguranță așa. Atentatele se petrec de obicei la adresa grupurilor de turiști și nu asupra localnicilor, ori în locurile foarte aglomerate. Pe care eu le evit, ori merg acolo în afara orelor de vârf. Punct.

 

Ca să fie lucrurile clare, nu îndemn pe nimeni să facă ceea ce-am făcut eu. Este strict decizia fiecăruia să hotărască cum și-n ce mod călătorește.

Acestea sunt doar experiențele și părerile mele. Eu doar v-am expus punctul meu de vedere, că o fi sau nu corect/sigur/bine documentat, rămâne de văzut. Voi decideți dacă vi se potrivește ori nu stilul acesta.

 

 

Am plecat pe cont propriu de la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

Pentru excursia de la Cairo, am planificat 3 zile (2 nopți). Îmi doream să văd pe-ndetele Piramidele si Sfinxul, dar și să petrec exact cât îmi poftește mie sufletul prin Muzeul Egiptean. De altfel, îmi doream să simt puțin mai mult din atmosfera capitalei și exact asta am și făcut.

Am optat pentru o cursă directă, cu autocarul local Go-Bus. Am ales-o pe cea de dimineață, de la ora 8, călătoresc mai ușor ziua, rezist mai bine la drum. Cum eu nu pot dormi în nici un mijloc de transport, călătoria pe timpul nopții, devine mult prea solicitantă.

Rezervarea biletelor am făcut-o cu vreo săptămână înainte, pentru că mi-a permis timpul și pentru că știam traseul exact. Se poate opta și pentru rezervarea online, pe site-ul Go-Bus. Sistemul e asemănător ca în cazul biletelor de avion, îți poți alege ziua și ora călătoriei, locul din autocar. Plata se poate face cu cardul, ori cash în agenție. 

Există mai multe curse zilnice, care leagă Hurghada de Cairo (și retur), precum și alte orașe din Egipt: Luxor, Alexandria, Qena, El Gouna, Sharm el Sheikh, Safaga, Dahab etc.

 

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

Oficiul Go-Bus din Hurghada

Sala de așteptare din Hurghada

 

Se călătorește foarte civilizat, condițiile sunt absolut normale, autocarele sunt relativ noi și curate

Poate ai fi tentat să crezi că dacă vei călători alături de localnici, condițiile n-ar fi tocmai tourist-friendly. Ba dimportivă! Autocarul a fost plin-ochi, bună parte din pasageri fiind localnici, dar și turiști străini. E un mod civilizat de a călători pe distanțe lungi și accesibil din punct de vedere financiar.

 

Costul unui bilet Hurghada- Cairo a fost 190 EGP (aprox 45 RON)

-prețul poate fluctua în functie de ziua sau ora plecării

 

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

 

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

 

Cum decurge traseul dintre Hurghada și Cairo?

Surprinzător drumul n-a fost atât de obositor pe cât îmi imaginam. Sau cum îmi aminteam de data trecută. Faptul că am plecat dimineață, după o noapte în care m-am odihnit cum trebuie și am călătorit ziua, pentru mine a fost perfect.

După grafic, distanța dintre cele două puncte se face cam în 6 ore. Cam așa am și făcut. Când am coborât din autocar la Cairo în Tahrir, era vreo 14:30.

Drumul este foarte bun, în cea mai mare parte liber, traficul e aproape inexistent. Pe la jumătatea drumului am făcut un popas de 30 minute. Același loc unde oprisem și în urmă cu 4 ani, loc de popas pentru toate autocarele. Se poate bea o cafea, se poate mânca ceva și desigur se pot folosi toatele. Ca mai peste tot prin Egipt, stă cineva la intrare care percepe o taxă de intrare (1-2 EGP, după caz… chiar și 5).

Bună parte din drum se merge de-a lungul țărmului Mării Roșii, după care se intră pe o autostradă nouă cu 5 benzi/sens. Se circulă așadar foarte bine. Mai greu puțin când se ajunge în Cairo, nimic neașteptat. La cât de haotic e orașul acesta, mă și mir că se mai mișcă ceva.

 

 

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

De la Hurghada la Cairo

De la Hurghada la Cairo cu Go-Bus

Aici am băut cea mai scumpă cafea din Egipt (50 EGP = 13 RON)

De la Hurghada la Cairo

De la Hurghada la Cairo

 

 

Concluzia,

Aș repeta oricând experiența, care a fost una agreabilă și desigur ieftină. Ulterior, am mai călătorit odată cu Go-Bus, de la Luxor la Hurghada. Aceleași condiții, autocar curat și scaune comode, orarul respectat. Pentru această cursă, Luxor-Hurghada, prețul unui bilet a fost 110 EGP(28 RON), iar timpul petrecut a fost în jur de 4h30m.

Poți alege așadar fără griji această variantă de transfer, e la îndemână, accesibilă și civilizată.

 

Te aștept și pe Facebook si Instagram! Vei găsi acolo o multime de fotografii și filmulețe din escapada mea egipteană de-o lună Și nu numai!

 

Călătorii fascinante să aveți!

 


Citește și:

Doar ce m-am întors din Egipt și deja mă gândesc la următoarea escapadă

Am absolvit cursul PADI Open Waters Diver

Riscuri Egipt. Iată care sunt acestea, dacă vrei să vizitezi Egiptul!

 

 

6 Comments

 • Almona

  24 aprilie 2019 at 20:52

  Măcar a fost bună cafeaua aia de 13 lei? Că tot atât am dat și eu pe o spălătură de șosete la Starbucks. Aia de 2 lei de la automat e cafea.
  Frumos traseul tău și cred că ai avut ocazia să interacționezi mai mult cu localnicii decât când ai fost cu grupul.
  Și eu folosesc mult în Grecia transportul public. E foarte fain să fie un grup eterogen localnici-turiști.

  Răspunde
 • Oana

  15 noiembrie 2019 at 19:47

  Bună, Angela.
  Am ajuns și la acest punct al povestirii tale, care cuprinde multe răspunsuri la întrebările mele de la celălalt articol.
  M-am apucat conștiincioasă să accesez site-ul Go-bus să fac o rezervare pentru 24/25 decembrie round trip Hurghada-Cairo și să cad de pe scaun: zice că n-ar fi curse atunci … Crezi că este posibil să nu funcționeze corect site-ul? Sper din suflet că este doar asta sau lipsa mea de talent în materie de făcut o simplă rezevare
  Crezi că este prea târziu, fiind perioada Crăciunului, să le achiziționăm abia pe 22-23, când ajungem acolo? Am făcut deja rezervare in Cairo pentru camera…
  Mi-e și frică să încerc și pentru Hurghada-Luxor… Balonul acela mă cheamă, camera este rezervată și acolo, mă apucă plânsul…
  Poate mă luminezi și pe mine ce altceva să încerc
  Seară frumoasă, Oana

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1