Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Cum e cu internetul în Egipt? Wi-Fi sau roaming din Romănia?
internetul în Egipt

Cum e cu internetul în Egipt? Wi-Fi sau roaming din Romănia?

Pentru cei mai mulți dintre noi, doar gândul că am putea fi privați de internet chiar și pentru câteva ore, ne sperie teribil. Iar atunci când călătorim, ne dorim parcă, mai mult ca oricând să fim în permanență conectați. Aproape că nici nu putem concepe o vacanță fără să postăm pe Instagram sau să ținem legătura cu cei dragi, cu ajutorul rețelelor de socializare.  E ca și cum degeaba ai fost în X loc, dacă nu ți-ai dat check-in 🙂 Privesc de-a lungul timpului o mulțime de întrebări despre Egipt, iar una dintre cele mai des primite este despre cum e cu internetul în Egipt. Și pentru că observ că sunteți tot mai mulți cei care iau în calcul petrecerea unui sejur pe malurile însorite ale Mării Roșii, îmi doresc să fac puțină lumină.

Dacă până acum câțiva ani, toată lumea se temea să folosească datele mobile în roaming, din cauza costurilor extrem de mari, ei bine, acum avem tarife ca acasă și am uitat de acest  stres când călătorim în Europa. Dar ce te faci când pleci mai departe? Și cum tendințele arată că tot mai mulți români își îndreaptă atenția spre destinații tot mai îndepărtate și mai exotice, atunci lucrurile stau altfel, când vorbim de roaming.

 

Când călătorim în afara spațiului SEE (Spațiul Economic European), de preferat este să  nu folosim datele mobile în roaming. 

Verificați așadar la operatorul vostru dinainte de a pleca din țară, în ce zonă și ce categorie tarifară se află țara unde urmează să plecați, dar și care sunt costurile pentru convorbiri și MB. Dacă totuși  vreți să utilizați datele mobile în roaming, nu uitați să vă activați roamingul internațional și pentru acestea. La DigiMobil spre exemplu, se activează separat de roamingul de voce. Petrecând destul de mult timp într-o zonă aproape de graniță, îmi dezactivez mereu roamingul când mă întorc în țară. Sunt pățită, mi-a intrat rețeaua de la ucraineni, iar când mi-a venit factura, am făcut ochii mari.

Prin urmare, fără trafic de date în roaming, când călătorim în afara SEE!

Am clarificat așadar cum e cu roamingul, hai să vedem concret, cum procedăm cu internetul în Egipt.

 

 

Wi-Fi, cartelă prepay locală sau date mobile în roaming?

 

Date mobile în roaming, categoric NU! Sau mă rog…. dacă vreți să plățiți factura mai mult decât ați dat pe tot sejurul….  N-am folosit niciodată roamingul în Egipt pe date mobile și nici vouă nu vă recomand s-o faceți. Știu de tot felul de situații nefericite, când factura abonamentului a venit de două ori mai mare decât făcea sejurul. Deci, nu internet în roamning în Egipt.

Pentru convorbiri mai merge, deși nici aici nu-i chiar convenabil. Dar din moment ce aveți conexiune la internet, folosiți-vă de aplicații, cu ajutorul cărora puteți vorbi cu cei de acasă fără costuri. Multă lume folosește Facebook-ul, așadar, puteți vorbi cu ajutorul Messenger Facebook, ori WhatsUp, Telegram, Viber etc.

 

Cartelă prepay sau Wi-Fi?

Dacă am eliminat datele mobile din roaming, atunci ne mai rămân două variante: fie te mulțumești cu rețelele Wi-Fi din hoteluri, restaurante, baruri, autocare, etc, fie îți cumperi o cartelă locală pre-pay. În Egipt sunt vreo patru rețele de telefonie mobilă: Vodafone, Etisalat, Mobinil și We (by Telecom Egypt). Așadar vei avea de unde alege. Cea mai folosită este Vodafone, se găsește un ghișeu al acestora și-n aeroport, la ieșire. Îți poți lua o cartelă pre-pay locală cu minute și MB și ai scăpat de grija costurilor. Prețurile sunt accesibile, pentru o cartelă cu 10GB, vei plăti în jur de 10$. Există cartele cu diferite valori, implicit și valori de trafic mai mari/mai mici. Iar dacă ai un telefon dualsim, e totul perfect!

Atenție! Îți va fi solicitat pașaportul! Dar e o chestie absolut normală, am întâlnit-o cam peste tot prin lume. Chiar, în România, se mai dau cartele pre-pay fără un act de identitate?

 

În Egipt se întâlnesc peste tot rețele Wi-Fi

Dacă în schimb nu vrei sau nu ai nevoie de o cartelă pre-pay, te poți limita la Wi-Fi-ul din hoteluri. Cum cei mai mulți dintre voi veți sta în resorturile de la malul Mării Roșii, atunci vă puteti folosi de conexiunile de aici. Majoritatea hotelurilor din Egipt, pun la dispoziția clienților rețele Wi-Fi. Uneori gratuite, în alte cazuri cu plată. Costurile nu sunt mari oricum, pentru 24H de internet vei plăti în jur de 2-3$. Costurile diferă de la un hotel la altul. Sunt și cazuri în care hotelurile oferă internet gratuit, de obicei în lobby. În cazul acesta, ar trebui sa eviți orele de vârf, dimineața și seara, când în general toată lumea vrea să comunice acasă.

Când ieși din hotel și-ți recomand s-o fac cât de mult posibil, te mai poți conecta și la routerele Wi-Fi de prin orașe. Restaurantele oferă și ele acum Wi-Fi clienților săi, pentru a-i atrage.

Transportatorii vin și ei cu un bonus celor care călătoresc cu ei, așa că dacă pleci spre Cairo sau Luxor, întreabă șoferul sau ghidul dacă există și cere parola. Distanțele sunt mari (între Hurghada și Cairo se fac în jur de 6-7 ore/sens) și astfel vei putea să-ți ocupi timpul într-un mod mai util.

 

 

În Egipt internetul nu este grozav

Nu te aștepta la internet ca acasă și nu te mira că aștepți chiar și câteva minute să postezi câteva poze! Uneori nu vei reuși să inițiezi nici măcar o convorbire video, dar nu te panica! Ești în vacanță, relaxează-te și bucură-te de vremea frumoasă! Vizitează cât poți de mult, interacționează cu localnicii, plimbă-te pe cămilă, mergi la scufundări. Lasă problema internetului pe mai târziu, se va rezolva ea! Și nu-i nici un capăt de lume dacă vei sta câteva zile fără să intri pe Facebook!

Spre exemplu, în Cuba am rezistat două săptămâni fără telefon, iar cu internet când și când. V-am povestit, internetul era pe bază de cartele pre-pay răzuibile, iar în afară de asta, trebuia să găsești un router Wi-Fi. Și acestea nu erau peste tot, le găseai doar în hotelurile mari sau în parcuri. Dar aici n-aveai loc de cubanezi, toți stăteau cu nasul în telefoane.

 

În Egipt, lucrurile stau ceva mai lejer când e vorba de internet. Uneori merge bine, altădată aproape deloc. Dar e bine si așa decât deloc. Unele hoteluri bine cotate (dar și cu prețuri pe măsură), oferă clienților conexiuni foarte bune la internet. În rest, majoritatea sunt conexiuni basice.

 

Sper că v-am lămurit despre chestiunea cu internetul în Egipt, iar dacă aveți și alte întrebări, nu ezitați să mi le lăsați în comentarii.


Îți mulțumesc c-ai citit articolul până la capăt, iar dacă-l găsești util și poate ai prieteni care vor călători în Egipt, nu uita să-l distribui. Totodată te invit să ținem legătura și pe Facebook și Instagram!

Călătorii frumoase să aveți! 

 

cele mai auzite replici


Sursa foto top: vodadone.com.eg

5 Comments

  • Almona

    19 decembrie 2018 at 22:49

    Nici în Europa nu prea folosesc internetul în roaming. Mă bazez mai mult pe WI-FI seara, când ajung la hotel. În afara Europei, cred că aș lua și o cartelă, just in case.

    Răspunde
    • Angela Călătorește

      20 decembrie 2018 at 13:50

      În Europa am început să folosesc roaming acum de când au dispărut tarifele ale nesimtite. Dar în afara UE, niciodată. Îl am activat și pentru date mobile, să fie, în caz că e urgență. Dar pe Wi-Fi mă bazez și eu cel mai mult.

      Răspunde
  • Tudor

    24 martie 2019 at 4:59

    plec in aprilie 2019 in Egipt. Cu siguranta o sa mi cumpar o cartela locala de internet. Nu stiu cum merge internetul de la hotel , dar am un router 3g mobil si pot sa mi creez un hotspot mobil ; mai ales ca sunt abonat la DIGI si au o aplcatie pe telefon DIGI oriunde unde te poti conecta la net si poti suna unde vrei . Am mai folosit aceasta aplicatie in turcia si merge bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: