Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Influențe…

Sunt prezentă în social-media de ceva timp, o fac pentru că vreau să învăț, să fiu la curent cu noutățile și să interacționez cu oamenii. Am văzut zilele trecute pe Facebook o postare de-a unei bloggerițe din branșă, în care ne provoca să vorbim despre experiențe, schimbări, influențe, decizii și momente care ne-au influențat viața. Acum, iată și proba propusă de cei de la Edifier, este în strânsă legătură cu postarea ei. O fi știut ea ceva???

Melomană nu am cum să mă declar, dar îmi place muzica si mă refugiez în ea ori de câte ori simt nevoia să o ascult. Ce-i drept, în ultimile luni, în afara muzicii auzite la radio nu prea am am ascultat alta. Stau și mă tot întreb: au existat oare momente sensibile din viața mea, în care muzica să mă fi ajutat? Poate până la sfârșitul articolului, voi ajunge la o concluzie, dacă și ce experiență din trecut mi-a transformat prezentul. Nu m-am gândit până acum cu adevărat la asta, dar iată că ușor, ușor  îmi vin în memorie câteva momente. Și știți ce-mi mai dau seama? Că viața îmi este plină de momente, mărunte poate, dar semnificative, care adunate unele cu altele formează întregul parcurs al acesteia. Fiecare experiență trăită este “vinovată” pentru ceea ce ni se întâmplă azi.

Mi-e greu să le conștientizez, sau poate doar le-am uitat, dar am trecut prin multe încercări, unele trecute cu brio, altele mai puțin, dar de un fapt sunt convinsă în totalitate: nimic nu mi s-a întâmplat pur și simplu. De momente sensibile am parte zilnic, mă definesc cu totul, pentru că-s o persoană extrem de sensibilă și fac eforturi semnificative să nu mă afecteze emoțional prea mult, păstrând numai acea parte bună din fiecare.

Un astfel de moment, petrecut cu mai mult timp în urmă, a fost cel în care am pierdut o persoană dragă copilăriei mele. Pierderea unuia dintre părinți, a fost unul dintre ecele momente foarte sensibile, care culmea, spre surprinderea mea, m-a întărit, m-a motivat și m-a ambiționat să-l depășesc, să nu mă dau în lături de la visurile mele. Pe atunci, îmi doream să învăț bine la școală, să iau note mari, așa cum fusesem îndemnată de taică-meu, să cresc mare și să-mi fac un rost în viață. Mi-am găsit refugiul în cărți și-n muzică. Am citit foarte mult în perioada aceea, iar faptul că a trebuit să mă transfer la o altă școală, cu o bibliotecă mai puțin aprovizionată m-a forțat să mă “reprofilez”.

Mi-aduc aminte că aveam un walkman cu casete audio, mă refugiam în camera mea, cu căștile-n urechi, iar bunică-mea mă certa mereu că nu se cuvine să ascult muzică, întrucât trebuie să port doliu. Ce situație!

Au trecut anii, în mare parte am realizat ce-mi propusesem în copilărie și iată-mă acum scriind despre asta, pe un blog unde scriu în general despre călătorii, o pasiune recent descoperită. Că-mi place să calătoresc, dar și să scriu despre ele, este un fapt evident, dar uneori rămân în pană de idei, inspirația îmi dispare cu totul de parcă n-a fost vreodată. Chiar și acum,  când trebuie să scriu iar atenția îmi este “furată” de diverse zgomote, mai apelez la mai vechea metodă. Nu mai am acel walkman din copilărie, dar mă mulțumesc cu muzica din laptop.

Un sistem de sunet de calitate schimbă situația în totalitate, eleganța cu care se aud sunetele face diferența dintre o simplă pasiune și un obicei oarecare. Dar ce să fac eu cu un astfel de sistem? Să mă bucur doar de designul acestuia? Astfel de sisteme sunt concepute pentru oameni care le înțeleg și le știu utilitatea, precum cei care au pus bazele companiei Edifier, care au perseverat și au reușit să o ridice de la o comapnie mică prezentă pe piața doar din China, până la o organizație internațională ce activează pe plan mondial, care prin intermediul Fundației ce-i poartă numele ajută și copiii cu deficiențe de auz.

Pentru că am adus aminte puțin mai devreme de sisteme și echipamente muzicale, pentru aceia dintre voi cărora v-am stârnit curiozitatea sau intenționați să achiziționați un astfel de sistem, puteți arunca o privire pe produsele Edifier. Nu de alta, dar or mai fi  și profesioniști printre voi….Cine stie, poate vă alegeți cu ceva!

 

Cu siguranță ați trecut și voi prin tot felul de momente sensibile în viața voastră, momente care v-au influențat prezentul. V-a ajutat oare muzica să treceți mai ușor peste ele? Sau ce altceva a fost?

 

 

Concluzie: Ați crezut că am uitat! Nu, nu… Încă nu știu să estimez ce rol a avut muzica în viața mea, cât a cântărit ea și cât de “vinovată” este pentru ceea ce trăiesc acum, dar DA, mi-a influențat alegrile și implicit prezentul.

 


Articolul reprezintă provocarea cu numărul 5 din cadrul competiției SuperBlog 2017. Sponsor: magazinultau.ro

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: