fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 3.066 de abonați

  • Home
  • /
  • EGIPT
  • /
  • Doar ce m-am întors din Egipt și deja mă gândesc la următoarea escapadă…

Doar ce m-am întors din Egipt și deja mă gândesc la următoarea escapadă…

Dacă m-ați urmărit pe rețelele de socializare, ați văzut că în ultima perioadă am tot fost pe drumuri, pe șine, prin apă, prin aer. La propriu. Și cu capul în aer! Deși am petrecut o lună întreagă în fascinanul Egipt, se pare că n-a fost de ajuns, să fac tot ce mi-ar fi plăcut. Deși nu mă aflam la prima sau a doua călătorie în Egipt, m-am întors la fel de bulversată (pe alocuri, chiar mai mult). Oi fi aparținut într-o altă viață acestei civilizații, de mă simt atât de atrasă de aceasta??? Este greu de explicat în cuvinte, sentimentul pe care am, acum la întoarcerea din cea mai lungă călătorie din viața mea. O lună în Egipt, nu-i de colo și nici pentru oricine.

 

Primesc adesea întrebări  în care mai direct sau indirect sunt întrebată: „Și totuși, ce îți place ție atât de mult acolo?” Nu am niciodată un răspuns concret și tind să cred că nici n-aș vrea să-l am.

M-am întors acum câteva zile, nu mi-am revenit complet (așa sunt eu… rămân blocată în timp, în spațiu…). Vă tot spun de ceva timp că voi da startul articolelor dedicate acestei escapade și cu toate astea mi-e greu tare să accept că s-a terminat. Realitatea cotidiană mai îmi dă ghionturi și-mi șoptește să mă trezesc.

 

Îmi e atât de greu că nu reușesc să-mi adun gândurile și nu știu cu ce să încep.

S-au întâmplat atât de multe și totuși, atât de puține! Ehh, acesta este motivul lipsei mele de aici. Pe Facebook și Instagram mi-a fost mai ușor, imaginile vorbesc de la sine. Nu era nevoie de prea multe cuvinte.

 

Mă gândesc deja la o următoare escapadă, care deh… conștientizez că se va lăsa cam așteptată.

Aceasta o fi acea depresie post-vacanță? Am auzit că se tratează cu o vacanță nouă! 🙂

 

O lună în Egipt

Albastrul este noua mea culoare! I love Hurghada! 🙂

 

O lună în Egipt

 

A zecea oară.

Știu că sunteți curioși să cunoașteți toate detaliile și să vă dezvălui informații despre organizarea pe cont propriu, despre trasee, excursii, activități. Dacă ați citit articolul în care anunțam plecarea mea, înseamnă că știți în mare parte cam ce-a presupus toată aventura asta.

Mă repet, îmi este destul de greu să mă adun și să încep cu ceva. Dar primul pas l-am făcut începând cu acest articol.

M-am întors cu peste 3000 de fotografii și mă întreb dacă nu cumva am văzut totul doar prin obiectivul camerei.  Sortarea tuturor acestor fotografii o să-mi dea o altă mare bătaie de cap, dar trebuie să mă mobilizez și să revin la obiceiurile de dinainte de a pleca. Ceea ce îndrăznesc să vă cer, e doar să-mi acordați încă un pic de răgaz, care-mi este atât de necesar readaptării. Și promit să aștern totul aici, cu bune și mai puțin bune, pentru că deh… au fost și de-astea.

 

Cei cu care țin legătura și pe rețelele de socializare, știți în mare parte parcursul periplului meu. Dar știu prea bine, că vreți să cunoașteți detaliile. Și-o să vi le fac pe toate cunoscute. Pas cu pas, articol cu articol! Toate la timpul lor!

 

 

O lună în Egipt

Marina – Hurghada

 

 

Planul de acasă nu se potrivește în întregime cu cel din târg

 

N-aș exagera prea mult susținând că Egiptul e ca un târg. Imens!

Nu toate au mers unse, dar în cea mai mare parte am reușit să duc spre împlinire toate dorințele cu care plecasem de acasă. Dar au existat și unele, cum ar fi spre exemplu, excursia de la Luxor, cu balonul cu aer cald, pe care nu mi-am putut-o înfăptui. N-a ținut de mine, ce-i drept. Vremea, bat-o vina! Dar iată, încă un motiv solid, să mă gândesc la planificarea celei de-a unsprezecea aventură faraornică. Și-o croazieră pe Nil îmi surâde… Să vedem!

 

Am reușit să absolv cu brio cursul PADI Open Waters Diver

 

Și sunt foarte mândră de asta.  🙂 Mă bucur extrem de tare c-am reușit să trec peste frica de apă și că am transformat-o în plăcere. Mi-am dovedit că, dacă vreau, pot și că aceeași strategie ar trebui s-o aplic în orice situație pe care mi-o doresc îndeplinită. Deci, se poate să faci diving și fără să știi să înoți!

 

Fantastic! De abia aștept să vă povestesc despre această experiență!!! 🙂

O lună în Egipt

 

Am plecat de acasă cu un plan măreț și pe alocuri dificil de atins, pe care cu mare bucurie, țin să vă anunț că am reușit să-l văd realizat. Am plecat pe cont propriu de la Hurghada la Cairo, cu o cursă locală. M-am cazat la un hotel banal din exact centrul Cairo-ului, într-un real vacarm. N-am reușit să dorm aproape deloc din cauza gălăgiei din buricul târgului. Am revăzut Piramidele, Sfinxul și Muzeul Egiptean, după care m-am îmbarcat în trenul express de noapte (nu cel deluxe, pentru turiști) în care am petrecut ceva peste 14 ore alături de egipteni autentici. Toate astea pentru a ajunge la Aswan. La o aruncătură de băț de granița egipteană cu Sudanul. Aici mi-am dorit să văd minunea de la Abu Simbel și mă felicit din tot sufletul pentru decizie și pentru c-am reușit să fac față supra-solicitării.

Templul de la Abu Simbel este unul dintre cel mai fascinant loc din tot Egiptul, din cele pe care le-am văzut eu până acum. Și cel mai curat și civilizat și cu oameni ceva mai puțin comercianți.

 

Aproape că am traversat Egiptul de la Nord, la Sud. Cu trenul!

O lună în Egipt

Templul mic de la Abu Simbel

 

 

Și asta nu e tot…

O să vă povestesc despre toate acestea, va veni rândul fiecărei experiențe să fie povestită și ilustrată. Nu ezitați să-mi lăsați în comentarii ce anume vă interesează, o să fac tot posibilul să răspund fiecărei curiozități.

 

Aaa si să nu uit!  Curând se vor împlini 4 ani de când am început cu blogul, iar pentru a vă mulțumi pentru sustinere și că-mi sunteți alături, am adus cu mine din Egipt câteva cadouri, pe care o să le ofer, prin tragere la sorți, unuia sau mai multora dintre voi, cititorii dragi mie.  Voi reveni la momentul potrivit cu toate informațiile!

 


Nu uitați să vă abonati la newsletter, cu adresa de email! Veți fi anunțați de fiecare dată când voi publica un articol nou!

Vă îmbrățișez!

 


Citește și:

Primele impresii personale despre noul Aeroport din Istanbul

Cum a fost primul zbor cu Pegasus Airlines?

10 cărți de călătorie care-ți vor stârni dorul de ducă

33 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: