fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.292 de abonați

  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Femeile și improvizațiile vestimentare
Improvizațiile vestimentare

Femeile și improvizațiile vestimentare

“Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea.”

Citatul aparține celei mai frumoase femei a secolului trecut și probabil cea mai faimoasă blondă din toate timpurile – Marilyn Monroe. 

Pasiunea pentru modă a femeilor este incontestabilă, o dobândim pur și simplu, se întâmplă în mod natural. Poate puțin exagerată comparația, dar talentul femeilor pentru simțul estetic este precum instinctul de mamă, îl avem sau nu. Cert este că odată dobândit nu se pierde, asemenea mersului pe bicicletă, ar spune unii. Noi femeile, avem nevoie să ne simțim în siguranță, să avem încredere în noi și-n forțele proprii, iar aspectul exterior ne ajută într-o mare măsură să fim stăpâne pe situație. Iar atunci când ne place ceea ce vedem când trecem prin fața unei oglinzi, ne ajută să fim și mai aproape de succes. Avem slăbiciuni, ce-i drept nu puține, iar una dintre ele este aceea pentru frumos, pentru modă. De ce credeți atunci că femeia mai este supranumită și sexul frumos?

Ei bine, aici își fac locul pe scenă improvizațiile vestimentare!

Nu despre capacitățile femeilor, slăbiciunile sau pasiunile acestora pentru modă vreau să vă vorbesc astăzi, pentru că au făcut-o mulți alții înaintea mea, iar unii dintre ei au făcut-o foarte bine, ci despre improvizațiile vestimentare.

Pentru că da, noi femeile improvizăm foarte mult din punct de vedere vestimentar (și nu numai).

Oricât de mult ne-am plânge noi că nu avem cu ce ne îmbrăca, reușim întotdeuna să ieșim din anonimat. Să transformăm o ținută aparent banală, într-una ce reușeste să întoarcă până și privirile celor mai insensibile persoane în materie de modă.

De câte ori n-ați improvizat? La urma urmei și moda cu tendințele ei, stau la baza improvizațiilor unor creatori cu influență, care prin eforturile lor reușesc să stabilească direcțiile.

De câte ori n-ați constatat că nu aveți cu voi bijuteria potrivită, că ați împachetat alți pantofi, sau rochia aceea superbă pentru evenimentul din weekend e distrusă și n-o mai puteți purta? Sunteți departe de casă, de șifonierul care stă să cadă, așa că tot ce vă rămâne, este să găsiți o modalitate și să înlocuiți cu ce aveți la îndemână. Mi s-a întâmplat adesea ca în timpul călătoriilor mele să-mi lipsească acel ceva de care aș fi avut mare nevoie. Dar știți ceva? Am învățat să merg pe premisa că orice îmi poate lipsi, atâta timp cât viața nu-mi depinde de lucrul respectiv…totul se rezolvă.

 

Improvizația este mama reușitei!

…ar spune multe guri! Și nu-i chiar așa?

Noi fetele avem un talent nativ de a improviza, iar în materie de vestimentație, reușim să facem din nimic, ceva extraordinar. Găsim o întrebuințare la orice. Că unele reușesc înr-un mod mai frumos, altele mai puțin plăcut ochiului, este un subiect separat și nu vreau să insist asupra lui.

Pe lângă deja clasicele abordări precum folosirea pantofilor cromati în loc de oglindă, sau înnodatul hainelor pentru obtinere unei șfori cu care să evadezi din casă pe fereastră, există o mulțime de alte exemple mai puțin cunoscute tuturor. Hai să vedem!

 

Improvizațiile vestimentare

 

Improvizațiile vestimentare ale unei călătoare

De fiecare dată când trebuie să călătoresc cu avionul, am cu mine un șal. Am și de unde, pentru că dețin o colecție impresionantă de șaluri și eșarfe, iar pe lângă utilitatea lor estetică, le găsesc și una practică. Știți și voi cât e de răcoare în avion când se află la altitudini ridicate și oricât de mult mi-ar plăcea să ocup un loc la geam, prefer să stau la culoar. Un șal sau o eșarfă mai mare este de mare folos în astfel de situații. Nu doar pentru a-mi ține de cald, dar un astfel de articol m-a ajutat și-n momente mai puțin fericite, cum ar fi înlocuirea unei torți a genții când aceasta a cedat greutății, sau folosirea unei eșarfe sau șal pe post de umbrelă.

 

Când merg la cumpărăturile de zi cu zi, nu-mi place să port sacoșe. Dar gențile mele sunt mereu voluminoase. Just in case!  Nu doar că este estetică, dar este și practică. Cum obișnuiesc să port genți mari, rigide, pot pune în ele și cumpărăturile cum ar fi pâinea, fructele, laptele, mâncarea pisicii sau orice altceva mai cumpăr eu. Deși în ultima vreme am început să prefer gențile de marime medie, stil “poștas”. Sau rucsacurile, pentru că am libertate de mișcare.

O bretea lipsă?

O întâmplare aparent amuzantă acum, dar care mi-a dat bătăi de cap la momentul respectiv, a fost aceea când aflându-mă în vacanță, am constatat că îmi lipsește o bretea de la un sutien roșu de care aveam nevoie pentru a putea purta o anume bluză. Noroc de adidașii cei noi ai iubitului. De abia ce-i cumpărasem de pe Answear.ro  și aveam emoții dacă-i primesc la timp. Un șiret s-a potrivit perfect în locul bretelei de la sutien. Dar ce te faci dacă ești singură și n-ai de unde lua șireturi? Neprobată de mine, dar am văzut că funcționează: folosești singura bretea pe care o ai, în așa fel încât să-ți vină pe după gât, ca la unele costume de baie 🙂

Hai să vedem și o situație mai gravă. Ești cu soțul/prietenul/iubitul în vacanță și constați că nu ai o cămașă sau bluză potrivită jeanșilor în care te simți atât de bine. Sau ai pătat-o de mâncare. O cămașă barbătească, arată foarte cool pe o femeie. Cu o curea sau o eșarfă prinsă-n talie și băgată parțial în  pantaloni, dă o personalitate aparte ținutei oricărei femei. Sau și mai interesant, o poți îmbrăca invers și-i legi colțurile într-un nod lejer la spate.  Sau dacă ești cu mult mai scundă decât el, cu atât mai bine: îi poți purta cămașa pe post de rochie. Cu o pereche de sandale, sau teniși, va fi perfectă. Interesant, nu?

 

Niciodată fără bijuterii!

Orice femeie care ține cât de cât la imaginea ei, deține o colecție mai mare, sau mai mică de bijuterii. Și nu pleacă niciodată de acasă fără măcar un accesoriu. Aceastea, pe lângă faptul că oferă un plus ținutei noastre, câteodată ne mai și scot din belele. O pereche de ochelari de soare, ne salvează parțial de problema părului rebel. Îi așezăm pe cap în locul unei coronițe. Sau putem să recuperăm obiecte scăpate în locuri înguste cu ajutorul brațelor. La fel de bine, o broșă poate masca o pată de cafea de pe bluza pe care o purtăm. Sau poate sta în locul unui nasture pierdut de la cămașa de pe noi.

Un elastic de păr avem întotdeauna prin preajmă. Se întâmplă că în timpul zilei, după ce-am mâncat și-am băut mai mult, ne simțim balonate, iar pantalonii să ne incomodeze teribil. Putem “lărgi” talia pantalonilor cu ajutorul acestuia. Îl prindem de nasturele și încheietoarea prin care trece acesta.

Aminteam mai sus de siguranța pe care ne-o acordă aspectul exterior, pentru că ne place sau nu, în funcție de hainele purtate, avem o stare de spirit sau alta. Aș mai adăuga eu, acum după toate aceste exemple, că:

O atitudine potrivită situației, completează orice neajuns al unei ținutei 

 

Felul în care alegem să purtăm niște haine, va face deosebirea dintre ceva comun și altceva wow. Precum ne spunea Jeff Keller în cartea sa “Atitudinea este totul” – “Schimbă-ți atitudinea…și îți vei schimba viața!” asta vă spun și eu: indiferent de (ne)reușita ținutei voastre, dacă adoptați o atitudine pozitivă și plăcută, îi veți da valoare neașteptat de mare și nu doar ținutei ci și vouă înșivă!

Iată așadar, că articolele vestimentare își găsesc și altfel de întrebuințări, altele decât cele pentru care au fost concepute. Posibilitătile sunt fără limite, iar noi femeile, nu ne dăm în lături să le găsim și folosim. Inspiratia ne vine pe moment, fără să stăm prea mult pe gânduri. Tocmai de aici a pornit și ideea campaniei  #WeAreTheAnswear  care nu face altceva decât să ne arate, dar și să ne provoace să arătăm la rândul nostru celorlalți și altfel de întrebuințări  ale articolelor vestimentare. Dacă vreți, puteți  să vă înscrieți și în competiția challenge.answear.ro, încărcând în social-media un clip sau o fotografie însoțite de hashtagul #WeAreTheAnswear, prin care să le dați sugestii și celorlalți despre infinitele posibilități de a testa moda. Premii: un Fiat 500 și vouchere Answear.

 

 

Sunt convinsă că și voi aveți de povestit întâmplări haioase în ceea ce privește rolurile îndeplinite de articolele vestimentare, altele decât cele pentru care au fost create. Nu le țineți doar pentru voi!

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, iar dacă ți-a plăcut aș aprecia un Like & Share! Totodată, te invit să ținem legătura și pe Facebook și Instagram!


Citește și:

Ce împachetăm în bagajul pentru Egipt?

Bagajul pentru Cuba


Articolul este răspunsul provocării probei cu numărul 15, din cadrul competiției SuperBlog 2017.

Sponsor:

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: