Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Fie că iubești sau nu fotbalul, un tur de Camp Nou e un must pentru Barcelona
Camp Nou

Fie că iubești sau nu fotbalul, un tur de Camp Nou e un must pentru Barcelona

Nu trebuie să fii neapărat vreun suporter înflăcărat al sportului rege pentru a-ți dori să vizitezi un stadion de fotbal. Si mă refer aici la cele mari, adevărate, cu tradiție în lumea fotbalului, cele ce au devenit casă pentru echipe cu renume ale cluburilor sportive ce se întrec zi de zi, sezon de sezon, an de an, pentru primele locuri din cele mai râvnite campionate. Iar un tur de Camp Nou trebuie să fie un must pentru orice turist care ajunge în Barcelona.

 

“Mes que un club” în traducere “mai mult decât un club” … nimic mai adevărat:

 

 

Deviza și sloganul clubului Dc Barcelona “Mes que un club” devenite atât de celebre în toată lumea, le vom observa pretutindeni în Barcelona: prin oraș, în apropierea stadionului, pe stadion, tribune, vestiare, magazine de suvenire, oriunde. Și au și toate motivele să se laude cu mândrețea lor de club, pentru că deh, Fc Barcelona este una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din lume și probabil cea mai apreciată din Spania.

 

Stadionul “Camp Nou” în traducere câmp nou este stadionul echipei Fc Barcelona din 1957 și e cel mai mare stadion din Europa.

Cu o capacitate de 98.787 de locuri, stadionul se numără si printre cele mai mari din lume, după unele clasamente ar fi al 9-lea, după altele ar fi al 11-lea. Nici nu mai are importanță. Important este că există, că arată într-un mare fel și că iată, am avut ocazia să-l vizitez. Deși mi-ar fi plăcut enorm să asist pe viu la un meci de fotbal adevărat, m-am mulțumit chiar și numai cu un tur complet al stadionului, având astfel ocazia să pătrund și prin cele mai îndepărtate si ascunse “coclauri” ale acestuia.

Îmi doream de multă vreme să ajung pe Camp Nou și nici nu concepeam să ajung în Barcelona și să nu vizitez stadionul. Nu sunt eu microbistă, dar după ce-am asistat live la primul meu meci de Champions League, pe Olimpico (Roma) între AS Roma și Real Madrid, a început să se dezvolte în mine o dorință uriașă de a mă aproapia și mai mult de acest sport. Atmosfera pe care-am simțit-o pe stadion în timpul meciului a fost una fantastică!

 

Bilete, rezervări, tururi, prețuri pe Camp Nou

Nu vroiam sub nici o formă să ratez ocazia de a vizita Stadionul Camp Nou, așa că rezervarea de tur mi-am făcut-o online, de acasă. Să fiu sigură că pot intra și că-mi pot alege ziua și ora.

Rezervarea am făcut-o pe site-ul oficial al clubului. Există mai multe variante de tururi, eu am ales pachetul “Camp Nou Plus Tour” care include: turul stadionului, Museul Fc Barcelona, Barça Virtual Experience și audio-ghid. Costul acestui pachet este 35€. Biletele se pot plăti desigur și la casa de biletele a stadionului, dar am vrut să evit statul la coadă și eventual imposibilitatea de a intra atunci când vroaim eu.

Astfel, cu biletele printate (și pe telefon, așa sunt eu mai precaută), m-am prezentat cu câteva minute înainte de ora specificată pe bilet. Ora aleasă de mine, îmi programasem turul după amiază, pe la 14:30, în aceeași zi în care de dimineață am fost la Parcul Guell. Deci, este timp, am luat chiar și prânzul între cele două vizite.

La Camp Nou am ajuns cu metroul (L3) până la stația Maria Cristina, de unde am mai mers pe jos vreo 500 metri până la stadion. Zona e superbă, la fel ca și restul Barcelonei, merită o plimbare la pas.

 

Turul stadionului

 

Intrarea pe stadion este așa cum îi șade unul asemenea stadion, cum altfel, dacă nu grandioasă. Se intră printr-un tunel, flancat din toate părțile cu reclame, poze, filmulețe, machete de carton ale vedetelor echipei. Bineînțeles Messi e fruntaș, îți zâmbește si te dă pe spate cu zâmbetul lui, oriunde ai privi! Messi în sus, Messi în jos… vorba cântecului! Cu Messi vei da nas în nas la orice mișcare. Vorba aia: nici la baie nu scapi de el! Prima dată se intră prin muzeul clubului, unde pur și simplu te vei pierde printre cupe și tot felul de exponate, cupe peste cupe, echipamente sportive, vitrine cât vezi cu ochii cu tot felul de tot felul de mingi, ghete de forbal, tricori, șorturi, echipamente complete, toate însoțite de texte explicite cu anii de evoluție.

Muzeul clubului Barca e o încăpere imensă, împărțită pe alte secțiuni imense, în funcție de tipul exponatelor. Desigur piesele de rezistență sunt colecția de cupe (câte?? zeci, sute???) câștigate de-a lungul anilor de prea-iubita și faimoasa echipă Fc Barcelona.

 

O poză cu trofeul? Răbdare!

Bineînțeles, peste tot ești nevoit să-ți aștepți rândul, puzderie de turiști, toți veniți să admire premiile echipei și desigur să se fotografieze alături de cupe, mingi, ghete de aur și fotografii cu persoanje marcante din istoria clubului.

Am trecut pe lângă toate acestea, recunosc, n-am stat să mă hlizesc la toate, am ieșit de acolo cu câteva sute bune de poze. Ce mai, impresionant!

 

Turul continuă cu vizitarea vestiarelor, sala de conferințe și desigur tribunele și stadionul propriu zis. Se coboară prin același loc pe unde ies și jucătorii pe teren. Și încerc să-mi imaginez ce atmosferă incendiară trebuie să fie în timpul unui meci de fotbal, când Messi pătrunde prin tunel și ajunge pe teren. Ehhh… asta-i dintr-o altă poveste!!! Una pe care sper s-o simt pe viu cândva în următorii ani.

 

Am urcat spre părțile superioare ale primului nivel, am probat bineînțeles și scaunele spectatorilor, priveliștea e de milioane. Turul este foarte bine organizat prin indicatoare, este aprope imposibil să ratezi ceva, pentru că de oriunde vei privi, vei fi îndemnat să mergi mai departe. Următoarea etapă a fost vizionarea unui filmuleț, printr-o pereche de ochelari VR, care pur și simplu m-a amețit. E vorba de un filmuleț de vreo 5 minute, în care ți se prezintă cele mai faine goluri și semnificative secvențe din timpul meciurilor. Da, e interesant.

 

Fotografii cu vedetele clubului

Oamenii s-au gântit bine la o altă posibilitate de a face niște bănuți, care funcționează de minune. Că deh… mai tot omul vrea să aibă o poză cu Messi ori cu o cupă Champions League. Contra-cost poți pleca acasă cu un album foto făcut ca la carte, cu mai multe imagini. Îți poți alege jucătorul favorit și uite așa te poți lăuda acasă că l-ai întâlnit chiar acolo în carne și oase. În prețul albumului, am primit și un tablou din sticlă unde mi-am pus poza cu Messi și l-am postat în vitrină, în loc de icoană 🙂 un breloc și un magnet de frigider, toate branduite cu logo-ul Barca.

Am primit pozele și în format printat, cât și electronic, prin email, astfel că le pot folosi în diverse scopuri.

Pentru toate astea am plătit 69€, mdaa, stiu e cam mult, dar văzând pozele că arătau chiar bine, n-am rezistat tentației. Este într-adevăr o amintire frumoasă.

 

 

La terminarea turului, așa cum se întâmplă mai peste tot, ieșirea se face obligatoriu prin magazinul de suvenire, de unde fiecare își poate cumpăra drept amintire un tricou, o minge, un fular….

 

Stați cu ochii pe blog, urmează să vă povestesc despre turul de pe Santiago Bernabeu 🙂 Curioși care mi-a plăcut mai mult? O să aflați curând!

Nu uitați că vă aștept și pe Facebook și Instagram! Să ne cunoaștem mai bine!

 

 

Fotografii tur Camp Nou Barcelona:

 

Camp Nou

În spate: Stadionul Camp Nou

Pregătită de tur

O parte din trofeele clubului

Mai mari, mai mici…

Două variante de echipamente

Trofeele câștigate de echipa de handbal a FC Barcelona

Camp Nou

Exponate în Muzeul Fc Barcelona

Camp Nou

Alte cupe

Camp Nou

Camp Nou

Camp Nou

Camp Nou. În vestiarul celor de la Barca

Pe aici va să zică se dau declarațiile de presă

Și pe aici își așteaptă rândul??

Ehhh….

Joan Gamper- fondatorul echipei Fc Barcelona

Mes Que un Club -deviza FC Barcelona

Camp Nou

Tunelul pe unde pătrund jucătorii pe teren

Camp Nou

Și iată-l în toată spendoarea lui: Stadionul Camp Nou!

Camp Nou

Camp Nou, cel mai mare stadion din Europa, cu o capacitate de 98.787 locuri

Pe teren, pregatirile erau în toi… n-am reușit să aflu pentru ce….

Camp Nou

Spre ieșire, se trece obligatoriu prin zona de unde se pot cumpăra fotografiile și albumele foto. Nu-i obligatoriu, dacă nu le doriți, fotografiile sunt distruse

Camp Nou

Ehhhh!!!!! Messi a fost alesul! 🙂

Camp Nou

🙂

Camp Nou

Cupa Champions League – replică

Bineînțeles, se trece prin magazinul de suvenire

Prețurile sunt cam aceleași ca și-n magazinele de specialitate de prin oraș.

După atâta fotbal, o bere e binevenită!

Iar tabloul cu poza cu Messi și-a găsit loc în vitrina mea, alături de cărțile mele de călătorii 🙂

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: