Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Florența în imagini

Florența în imagini

Florența este un oraș fascinant, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, ce atrage anual milioane de turiști din întreaga lume. Florența este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe din Italia, cel mai important centru al Renașterii italiene, cu o istorie atât de complexă ce merge până în secolul I î.Hr. Orașul în sine, este un imens muzeu în aer liber. Cu fiecare pas înaintat pe care-l vei face prin Florența, vei avea ocazia să pășești pe urmele unor mari personalități  precum: Michelangelo, Dante Alighieri, Machiavelli sau Galileo Galilei.

Florenţa este faimoasă pentru muzeele şi bisericile sale decorate de marii artişti. Simbolul orașului e Catedrala Santa Maria del Fiore. Cunoscută sub numele de Domul din Florenţa este un principal punct de reper al orașului. Pe lângă impunătorul Dom, Florența te va fascina cu străduțele ei cochete, cu clădirile vechi ce domină peisajul. Și că am adus aminte de peisaje, Florența dispune de câteva locuri bine-cunoscute pentru panoramele pe care le oferă asupra orașului.

 

Vacanța în Italia mi-am organizat-o singură. Atât biletele de avion, cât și cazarea mi le-am luat singură. Dacă nu te descuri singur, nu ezita să apelezi la o agenție de turism.

 

Unul dintre cele mai cunoscute astfel de locuri, este Piazzale Michelangelo, unde vă recomand să ajungeți spre apusul soarelui.

 

Efortul urcării dealului vă va fi răsplătit cu o panoramă fabuloasă asupra întregului oraș. De aici vei putea admira Florența ca o imagine de ansamblu și vei avea ocazia să distingi în zare cele mai importante locuri de interes turistic:

  • celebrul și fotogenicul Ponte Vecchio deasupra căruia se află zeci de magazine. Pe deasupra acestora, trece faimosul Coridor Vasari ce-a fost construit la ordinul lui Cosimo I de Medici, cu scopul de a conecta cele două palate de pe malul râului Arno: Palazzo Vecchio, unde azi este Primăria Florenței și Palazzo Pitti de pe cealaltă parte.
  • Domul din Florența cunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai mare Dom din lume, realizat din ciment şi cărămidă.
  • Galeria Ufizzi și Palazzo Vecchio ambele, situate în Piazza della Signoria, este unul dintre cele mai importante locuri din Florenţa. Aici vei avea ocazia că te fotografiezi alături de statuia lui David.
  • frumoasa Basilica Santa Croce – locul în care se odihnesc personalități marcante din istoria Italiei, precum Michelangelo, Machiaveli, Galileo Galilei

 

Alocați mai multe zile Florenței!

La Florența am ajuns într-o singură zi, cu trenul din Roma, desigur timp insuficient pentru a putea vizita tot ce are de oferit acest superb oraș. Îmi doresc să ajung aici cu o altă ocazie și pentru o perioadă mai lungă de timp, să admir în tihnă și să mă bucur de fiecare moment petrecut aici.

Și mergând pe premisa că o imagine face cât o mie de cuvinte, am adunat laolaltă cele mai frumoase și reprezentative fotografii, pe care am reușit să le surprind de-a lungul zilei.

 

Vacanța la Roma și Florența, am făcut-o pe cont propriu. Atât biletele de avion cât și cazarea mi le-am rezervat singură, am găsit câteva oferte bune. Încercați și voi AICI.

De ceva timp încerc să mă împrietenesc și cu cazările la particulari. Am avut câteva experiențe bune și probabil c-o sa mai încerc. Apropo, dacă vrei să încerci și tu să-ți faci rezervare pe AirBnb pentru următoarea ta vacanță, ai un voucher cadou din partea mea de 34€ pentru prima rezervare dusă până la capăt. Îl găsești aici: www.airnbn.com. La prima rezervare, din prețul total, ți se vor scădea cei 34€. Iar eu, la rândul meu voi primi înapoi pentru următoarea rezervare, 17 €. Fair-play, corect?

 

Imagini din Florența:

 

Florența în imagini

Am plecat dis-de-dimineată din Roma, cu destinația Florența. Nu era nici ora 8 când mi-am început periplul pe străduțele orașului.

Florența în imagini

Am lăsat pentru ceva timp în urmă Gara Santa Maria Novella și Basilica Santa Maria Novella și-am pornit în explorarea orașului

Florența în imagini

Unul dintre primele obiective : Basilica di San Lorenzo. În trecut biserica parohială a aparținut Familiei Medici.

Florența în imagini

Continuând pe străduțele înguste și cochete ale Florenței, am dat nas în nas cu simbolul orașului: Catedrala Santa Maria del Fiore, sau Domul așa cum este ea cunoscută de toată lumea

Florenta în imagini

excursie de-o zi la Florența

excursie de-o zi la Florența Florența în imagini

Fațada Catedralei este spectaculoasă, fiind acoperită cu trei tipuri de marmură: de Carrara (albă) de Prato (roșie), de Siena (verde).

excursie de-o zi la Florența

excursie de-o zi la Florența

Baptisteriul Sfântului Ioan din Florența, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, tronează în aceeași notă cu frumoasa catedrală.

Detaliu de pe ușa Baptisteriului

Următoarea oprire:

Următoarea oprire: Piazza della Signoria cu impunătorul Palazzo Vecchio

Statuia lui Dadid, din fața palatului ce azi servește drept Primărie a orașului

Florența în imagini

Florența în imagini

excursie de-o zi la Florența

Continuând la pas, am ajuns pe malul râului Arno, unde bineînțeles, domină fotogenicul Pod Vechi

excursie de-o zi la Florența

Ponte Vecchio este cel mai vechi pod de peste râul Arno, singurul care a supraviețuit bombardamentelor germane și celul de-al Doilea Război Mondial

Azi, pe Ponte Vecchio vei găsi magazine cu tot felul de suvenire şi bijuterii, dar şi unele de antichităţi cu preţuri destul de piperate ce-i drept. Pe deasupra acestora, se găsește faimosul Coridor Vasari ce-a fost construit la ordinul lui Cosimo I de Medici

excursie de-o zi la Florența

Lăsând în urmă podul și râul, mi-am îndreptat atenția spre Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo este locul perfect de unde poți admira întregul oraș

Piazzale Michelangelo

vreme ploioasă la Roma

excursie de-o zi la Florența

În mijlocul pieții, vei găsi statuia de bronz a lui David. Nud.

Piazzale Michelangelo

excursie de-o zi la Florența

Nici un tur al Florenței n-ar trebui să se termine fără o masă copioasă. Și cum Bisteca alla Fioerentina patronează din punct de vedere gastronomic zona, o porție sănătoasă de vită va pica cum nu se poate mai bine

Într-unul din restaurantele emblematice ale orașului:

Florența în imagini

Florența în imagini

Florența în imagini

Florența în imagini

Florența în imagini

excursie de-o zi la Florența

Și pentru că nu-i așa, călătorului îi șade bine cu drumul, am pornit din nou, pe străduțele cochete ale Florenței spre gară

Florența în imagini

Florența în imagini

 

excursie de-o zi la Florența

Până ce am ajuns în fața Basilicii Santa Maria Novella. Ieșise și soarele dintre nori 🙂

 

Mai multe articole despre Florența:

Excursie de-o zi la Florența, cu plecare din Roma

Piazzale Michelangelo – locul perfect de unde să observi Florența

 


Dacă ți-a plăcut, nu uita să-i dai share, să afle și prietenii tăi! Totodată, te invit să ținem legătura și pe Instagram și Facebook! Vei găsi aici o mulțime de fotografii și filmulețe din călătoriile mele. Mi-ar plăcea să aflu că ți-ai găsit inspirație prin ele!

Călătorii minunate să aveți! ♥

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: