Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Hurghada

Hotel Sunny Days el Palacio – Hurghada

M-am îndrăgostit de Marea Roșie încă din 2011, când am ajuns pentru prima dată în Egipt, iar din punctul meu de vedere, este cea mai frumoasă dintre toate cele pe care le-am văzut până acum. Așa că atunci când sunt în ipostaza de a-mi alege un hotel, poziționarea acestuia este principalul criteriu de care țin cont.  Îmi doresc să fiu cât mai aproape de malul mării, să-i simt briza, să mă plimb cu tălpile goale pe nisip, să pot surprinde în fiecare dimineață răsăritul soarelui,  să mă pot bălăci ori de câte ori am chef, să pot admira peștii colorați plimbându-mă la pas pe plajă… Iar faptul că de trei ani, consecutiv, am ales același hotel, înseamnă reușește să-mi satisfacă majoritatea nevoilor: Sunny Days El Palacio – Hurghada

 

Hotel Sunny Days El Palacio – Hurghada; Sursa foto: http://www.sunnydaysegypt.com

 

Analizând fotografia de sus, probabil că nu-i greu de înțeles de ce am ales eu să-i fac o recenzie acestui hotel. Doresc încă de la început să subliniez câteva aspecte: n-am beneficiat de absolut nici o gratuitate și nu m-a plătit nimeni să fac asta.  Nu voi ridica în slăvi serviciile oferite, sau dotările, ori cine știe ce alte aspecte. Nicidecum, nu vreau să-l preaslăvesc, ci vreau să scot în evidență punctele forte ale acestuia, cele pe care le-am sesizat eu.

 

De multe ori mi s-a cerut să recomand un hotel bun, care să arate și bine, să fie situat pe malul mării, să ofere servicii de calitate, cu prețuri bune. Vedeți voi, părerile noastre sunt împărțite, fiecare ne dorim altceva de la un spatiu de cazare, suntem unici și la fel și pretențiile noastre.

 

Un hotel de 5*

 

După cum prea bine știți sau ar trebui să cunoașteți, sistemele de clasificare hoteliere diferă de la o țară la alta, de la specificul zonei ș.a.m.d. Așadar, nu vă bazați că în Egipt veți întâlni aceleași condiții ca într-un hotel de 5* din SUA sau Japonia. Iar situația este cam aceeași în majoritatea statelor arabe.

Sunny Days el Palacio este clasificat la 5*. Să fiu sinceră, i-aș da maximum 4, cu o indulgență substanțială. Dar vedeți voi, asta nu m-a pus pe fugă. Am stat și la alte hoteluri de 5* iar condițiile de cazare n-au diferit cu mult față de aici. Diferențe majore am simțit la mâncare și băuturi, oferta fiind mai diversificată.

Am abordat pe larg subiectul într-un articol separat: Cum ne alegem cazarea pentru Egipt?

 

Trebuie subliniat faptul că Sunny Days el Palacio este un hotel de 5* low budget.

Poziționarea hotelului

Cum v-am spus deja, principalul motiv pentru care îl aleg în continuare și îl recomand, este poziționarea lui. Hotelul este amplasat chiar pe malul mării si are forma literei “U”. Astfel, aproape oriunde vei fi cazat, vei avea vedere directă spre mare, sau spre laguna din interiorul “U”-lui.  Atât pe partea stângă laterală a hotelului, cât și-n cea dreaptă, hotelul are deschidere directă la plajă și mare, bineînțeles. Nu m-aș sătura niciodată să admir frumusețea acestei mări.

Distanța relativ mică de la aeroportul din Hurghada, este un alt punct forte ale acestuia. Sunt în jur de 11 km, iar pentru o cursă cu taxiul am plătit de cele mai multe ori în jur de 25$. Ultima dată, am apelat la serviciile unui amic din Hurghada, care ne-a dus cu mașina lui și i-am plătit 10$.

Față de centru orașului Hurghada, resortul este la vreo 3 km distanță de centru orașul și cam tot atât de piața de pește.

 

 

Despre dotări și ce oferă Sunny Days el Palacio

 

Pentru mine este mai puțin important dacă în cameră există LED sau TV cu tub, ori baie cu marmură sau pur și simplu gresie și faianță. Desigur, contează, dar pentru  mine nu. Sau cel puțin în cazul acesta. Și nu uit niciodată să apreciez un spațiu de cazare în funție de banii pe care-i plătesc pe-o noapte de cazare. 

Nu trebuie să te pricepi prea mult, sau să ai cine știe ce experiență în domeniu, pentru a sesiza încă de când pășești în resort că acesta are nevoie de investiții și reparații substanțiale. Per ansamblu, locul arată foarte bine, pare grandios și impune respect, dar după ce-l iei la puricat, începi să-i vezi și defectele. La fel ca orice imobil căruia nu i se aduc îmbunătățiri constante. Dar se pare că lucrurile se mișcă într- direcție. V-am povestit în articolul anterior, că se simt ceva schimbări.

Hotelul a fost construit în anul 2002 și are peste 800 spații de cazare.

Camerele sunt din cele mai diverse, după pretențiile și necesitățile fiecăruia. Astfel sunt: camere duble standard, superioare sau deluxe, suite și camere triple, ideale pentru familii cu copii. Dotările standard sunt: balcon/terasă, baie cu cadă/duș, feon, televizor, mini-bar (doar cu apă plată), aer condiționat, serviciu pentru ceai/cafea, seif, telefon, așternuri și prosoape ce se schimbă zilnic. La cele deluxe, se mai adaugă câteva dotări. Așa că vei avea în plus plasmă TV, oglindă cosmetică, minibar umplut gratuit la sosire, un coș de fructe și o cină gratuită într-unul din cele două restaurante a la carte.

Desigur, nu toate sunt puse la punct și au nevoie de reparații sau înlocuiri, dar dacă ești o persoană nepretențioasă, probabi că hotelul va fi ceea ce ai nevoie. Iar dacă mai ținem cont și de faptul că toată mâna de lucru e formată numai din bărbați, vom înțelege și de ce unele detalii sunt trecute cu vederea. 🙂 Aceeași situație este cam peste tot prin Egipt. Pretutindeni vezi muncind numai bărbați.

Pentru servirea meselor există trei restaurante. Andalusia – cel principal și încă două a la carte: italian și unul cu specific pescăresc. Mâncarea este gustoasă, dar nu excelează. Dacă s-ar diversifica puțin și meniul, lucrurile ar fi și mai mulțumitoare. Nici la capitolul băuturi nu se remarcă, majoritatea fiind din producția locală, iar cum egiptenii nu sunt prea mai consumatori de alcool, nici băuturile nu-s cine știe ce. Pentru noi n-a fost o problemă asta, am apelat mereu la varianta de rezervă: dutty-free sau barurile din oraș. Dacă aveți gusturi fine, veți fi puțin dezamăgiți.

 

 

Sunny Days el Palacio

Deluxe-room. Sursa: www.sunnydaysegypt.com

 

Alte facilități și acticități recreative

 

Despre deschiderea generoasă la mare v-am spus încă din primele rânduri ale articolului. Și dacă tot ajung la Marea Roșie, chiar vreau să beneficiez de frumusețile ei. Iar de data asta, chiar am profitat din plin. Mi-am cumpărat o vestă de salvare, iar primii pași într-ale înotului i-am făcut. Acum trebuie să mai și exersez!

Iar dacă din anumite motive nu vă înțelegeți cu apa sărată a mării, aveți alternativă piscina. Iar anul acesta, am avut plăcuta supriză să găsesc și-un mini-aquapark. Yupyy! Trei tobogane și-au găsit loc, numai bune de aventură. Bineînțeles, le-am testat! Cei mici au și ei piscina lor, separată de cea pentru adulți. Există și un loc de joacă amenajat pentru copii, două de fapt: unul pe plajă și altul în interior.

Timp liber

Echipa de animație a hotelului se ocupă zilnic între orele 10 și 17 de tot felul de activități interactive. Bineînțeles, turiștii au invitație specială: volei pe plajă, aqua-gim, aerobic, darț, lecții de dans. O veți întâlni pe Katya, o ucraineancă tare simpatică. Ea e responsabilă de toată distracția. În fiecare seară, au loc tot felul de acticități, care așa cum e normal încep cu mini-disco pentru pitici. Se continuă până pe la 11 seara cu diverse concursuri și show-uri live, după care toată distracția se mută în night-clubul hotelului.

Nu trebuie omis faptul că în incinta hotelului există un centru de scufundari, iar cei care-și doresc să exploreze adâncurile Mării Roșii, pot primi sprijin s-o facă. Vă încurajez să faceți treaba asta, eu n-am făcut-o până acum, pentru că nu știam să înot. Mi-aș dori tare mult să fac și eu scufundări, mai ales că primul pas l-am făcut: am învățat să înot. Nu bine, dar trebuie să exersez! Pentru excursii pe mare sau pescuit, vă puteți adresa tot celor de aici. Există câteva vapoare și ambarcațiuni mai mici, care fix pentru asta sunt.

 

În continuare vă las un set de fotografii, care cu siguranță vor descrie mult mai bine realitatea de aici.

Vă invit să-mi urmăriți activitatea și pe contul meu de Instagram sau Facebook! Zile însorite să aveți!

 

Citește și: Pentru a 9-a oară în Egipt

 

Imagini Hotel Sunny Days el Palacio

 

situația în Egipt

Piscina și mini-aquaparkul hotelului Sunny Days el Palacio

 

situația în Egipt

O plimbare pe malurile generoase ale mării vă vor binedispune în orice moment al zilei!

 

Egipt- Hurghada

Răsăriturile de soare sunt absolut superbe la malul Mării Roșii 🙂

 

Sunny Days el Palacio

Iar de la terasa camerei mele… sunt cu atât mai faine!

Sunny Days el Palacio

Pontoanele de acces la apă sunt destul de dese, deși accesul se face ușor și direct în mare

Egipt - primele impresii

Laguna interioară

Sunny Days el Palacio

Vapoarele sunt gata să vă poarte în larg

Sunny Days el Palacio

Centru de scufundări și închirieri echipamente “Crazy dolphin”

Sunny Days el Palacio

Prânz cu vedere la mare

 

Sunny Days el Palacio

Mic dejun “light” – cu nelipsitele falafel

Sunny Days el Palacio

Andalusia Restaurant – open buffet. Sursa: www.sunnydaysegypt.com

Sunny Days el Palacio

Loc de joacă pe plajă + cămila Maxx


 

Voucher cadou 47 €

Dacă în schimb, vrei să încerci o cazare la particulari, rezerva-ți un apartament pe AirBnb! Iar eu îți ofer pentru prima rezervare,  un voucher cadou de 47€. Îl găsești aici: www.airnbn.com. Pentru a putea beneficia de reducere, va trebui să te loghezi pe site, o poți face simplu cu pagina ta de Facebook fără să completezi zeci de câmpuri. La prima rezervare, din prețul total, ți se vor scădea cei 47€. Iar eu, la rândul meu voi primi înapoi pentru următoarea rezervare, 17 €. Fair-play, corect?

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: