fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.531 de abonați

Hurghada

Hurghada, în imagini

Hurghada, frumoasa stațiune de la malul Mării Roșii reprezintă pentru mine cam ceea ce reprezintă pentru mulți dintre voi Neptun, Eforie Nord sau orice altă stațiune vreți voi de pe litoralul românesc. Mi-am făcut de-a lungul timpului un obicei așa de fain și sper să mă țin de el multă vreme de acum încolo. De câțiva ani, de vreo 7 mai exact ajung an de an măcar odată în Egipt. Câteodată de mai multe ori, reușind în 2013 performanța să ajung de 3 ori. Auzeam în jurul meu tot felul de reacții, de tot felul, venite din partea cunoscuților, când auzeau că plănuiesc o nouă escapadă. Iar în Egipt? Alt loc nu-ți doresti să-l vezi? Nu ți-e frică? Nu te-ai săturat? 

Cum să te saturi de locuri atât de autentice, cu oameni așa de primitori și prietenoși? Cum aș putea să mă satur de plajele vaste de la malul Mării Roșii? Sau de senzația aceea unică pe care n-o pot descrie în cuvinte, atunci când îți afunzi capul în apă și pur și simplu ți se oprește respirația, când vezi diversitatea coralilor și peștilor de toate formele și culorile?  Cum?

 

Ianuarie în Hurghada

Ianuarie este pentru mine, una dintre cele mai productive luni, din punct de vedere al călătoriilor. Aproape că n-a fost zi din lună, în care Facebook-ul să nu-mi aducă aminte de momentele frumoase petrecute în Egipt. Că erau la Hurgahda sau la Sharm el Sheikh, aproape toate includeau amintiri cu mine perpelindu-mă la soare, călare pe cămilă, făcând snorkeling, pescuind, vizitând sau plimbându-mă printre localnici. Mi-a plăcut ca de fiecare dată să mă pierd prin mulțime, printre oamenii locului, să interacționez cu ei și să-i văd mirându-se atunci când auzeau țara mea de proviniență. Aaa Romania, wooow, so nice! Deși cei mai mulți dintre ei habar nu aveau unde-i România și de cele mai multe ori o înlocuiau cu Armenia. 🙂

Dar oamenii sunt simpatici, extrem de curioși să audă noutăți, să le fie ascultate poveștile și de ce nu să-ți vândă ceva. Pentru că da, egiptenii sunt foarte buni comercianți și aproape întotdeauna au ceva de vândut. Iar în Hurghada, ai ocazia să vezi și să interacționezi cu adevărata viață a egiptenilor, să trăiești printre ei, cu ei. Pentru că Hurghada nu este doar o stațiune cu resorturi de 5*, ci un oraș pescăresc, unde oamenii încă trăiesc după vechile activități. Am făcut la un moment dat o paralelă între cele două stațiuni de la malul Mării Roșii, unde am încercat să subliniez punctele forte ale fiecăreia.

Citește și: Hurghada – adevărata față a stațiunii de la Marea Roșie

 

Hurghada în imagini

Vă spuneam că aproape zilnic mi-au reapărut în memorie fotografii și amintiri de prin călătoriile mele prin Hurghada și nu numai. Nu m-am putut abține să nu le împărtășesc și cu voi. Așadar, vă învit în continuare să (re)descoperiți cu ajutorul imaginilor, adevăratul stil de viață al egiptenilor din Hurghada!


 

Hurghada

Încă din avion, dacă sosești pe ziuă, Hurghada ți se arată în toată splendoarea ei

Hurghada

Recifurile de corali, oferă un mic spectacol, pregătindu-te pentru cel adevărat, atunci când îți vei scufunda privirea sub apă.

Hurghada

Scurta plimbare spre hotel, te va introduce în atmosfera vieții de aici

Hurghada

Vei începe treptat să o descoperi și să te miri de frumusețea orașului

Hurghada

Moscheea El Mina, este cea mai mare moschee din Hurghada și este aproape imposibil să n-o observi.

Hurghada

Moscheea El Mina – Hurghada

Hurghada

Resorturile te vor impresiona, prin diversitatea serviciilor, prin spațiul vast și piscinele interminabile. Ar fi păcat să vă opriți doar la ele. Hurghada are mult mai multe de oferit.

Hurghada

Răsăriturile de soare la malul Mării Roșii sunt spectaculoase. Merită să te trezești cu noaptea-n cap!

Hurghada

Hurghada

Pietele sunt fascinante. Sunt probabil cel mai bun mod de a vedea adevărata viață de aici. Iar piața de pește îți va oferi ceea ce cauți.

Hurghada

Poți cumpăra pește proaspăt, comercianții îl pot curăța, găti și poți să-l iei cu tine la hotel sau să-l mănânci pe loc. Am încercat ambele variante!

Hurghada Hurghada

 

Hurghada

Hurghada

Hurghada

Hurghada

Că tot sunteți la capitolul piețe, vă recomand să ajungeți și-n Souk Dahar, piața de legume și fructe.

Guavele, Doamne ce bune sunt!!!

Hurghada

Fructele sunt foarte gustoase, pline de savoare și fără E-uri.

Hurghada

Și legumele sunt super-gustoase. Prețurile sunt foarte mici, dar vă puteți încerca și capacitatea de negociere!

Hurghada

Hurghada

Umblând pe străzile din Hurghada, veți putea lua contact direct cu localnicii, cu obiceiurile  și activitățile lor de zi cu zi. Spre exemplu vânzarea pâinii.

Hurghada

O parte din ceremonia de înmormântare. Toată lumea ia parte și orice bărbat aflat în acel moment pe drum s-a dus să dea o mână de ajutor la căratul celui mort.

Hurghada

Vei întâlni vehicule, despre care n-ați crezut că există

Hurghada

Și-n Egipt se merge pe aceeași premisă ca oriunde: Reclama este mama comerțului!

Hurghada

Acolo sus, pe balcon la etajul 3, ghiciți ce este? Un curcan! Se pare că înălțimea face bine!

Hurghada

Lăsând în urmă străzile Hurghadei, vă recomand să vă îndreptați spre port. Aici veți vedea bărcile de pescuit.

Hurghada

Dar și cele cu vele, sau yacht-urile expuse pe malul promenadei de la New Marina

Hurghada

Hurghada

Că tot sunteți prin zonă, n-ar fi rău să plănuiți pentru zilele ce urmează, o plimbare pe mare, sau de ce nu, o partidă de pescuit.

Hurghada

Marea Roșie e fantastică și nici o apropiere de ea n-ar trebui să fie fără măcar o scufundare. Vă va sta mintea în loc, când ve-ți vedea ce se ascunde sub luciul apei!

Hurghada

Am si pescuit, am avut noroc! Dorada aceasta de vreo 10 kg a fost delicioasă!

Hurghada

Hurghada

Hurghada

Hurghada

Revenind pe uscat, nu se poate să ratați o plimbare pe cămilă. Sunt o mulțime de excursii, safari cu atv-urile prin Egipt.

Hurghada

Hurghada

Veți avea ocazia să vedeți cum locuiesc beduinii. Același stil de viată, ca în urmă cu sute de ani.

Hurghada

Beduin

 

Hurghada

Gazda noastră pentru o zi. The real egyptian life!

Hurghada

Bazarurile sunt și ele alte puncte de atracție și nu trebuie sub nici o formă să le ocoliți!

Hurghada

Hurghada

 

 


Vizitați Hurghada!

 

Sper c-am reușit să vă captez atenția și interesul pentru Egipt, pentru Hurghada în special și adevăratul stil de viață egiptean. Cam asta am văzut eu și-am făcut în cele câteva escapade egiptene, când în România era frig de crăpau pietrele. Hurghada se află la mai puțin de 4 ore de zbor de România, prețurile sunt bune, iar serviciile sunt pe măsura banilor dați. Dar vă garantez că veți avea parte de un sejur autentic, diferit de tot ceea ce ați întâlnit până acum.

Am început deja pregătirile pentru următaorea escapadă, în aprilie se va întâmpla asta. Dacă vă doriți si voi să încercați acest stil de vacanță, vă pot sta la dispoziție cu informații și sfaturi utile.

Eu mă ocup în continuare de planificarea altor aventuri, iar vouă călătorii faine vă doresc! 🙂

 

5 Comments

 • Cristina

  28 ianuarie 2018 at 4:23

  Ți-am mai citit din articolele vechi despre Egipt și se vede cât de mult îți place locul. Ești molipsitoare, mai că-mi vine a merge! 🙂 Nu am fost niciodată în Egipt.

  Răspunde
 • Elena

  1 iulie 2018 at 9:53

  Ti-am citit toate postarile in legatura cu Egiptul,scrise la obiect si pentru mine foarte, foarte folositoare . Cautam de mult ceva scris asa,simplu,vazut prin ochiul turistului dornic sa descopere,sa vada,sa simta !La sfarsitul lunii septembrie voi merge in Egipt,7 nopti,in croaziera aceea ,,Pe urmele faraonilor “.Vom avea prima si ultima noapte in Hurgada,3 nopti pe vapor,o noapte in tren catre Cairo si 1 noapte Cairo. Stii ceva despre acest program,poti sa-mi dai ceva sfaturi ?
  iti multumesc si astept sa-ti citesc in continuare postarile !

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   1 iulie 2018 at 10:25

   Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase Elena! Mă bucur pentru decizia pe care ai luat-o vizitând Egiptul, cred că e o perioadă bună. Cât despre crozieră, sper pentru tine să nimerești un ghid bun și un grup și mai bun. Contează foarte mult să fie o atmosferă plăcută î grup. Eu n-am fost niciodată într-un circuit și cred că mi-ar fi greu să mă țin după un program fix. Îmi place să am timpul meu, să explorez în tihnă și să lenevesc dacă am chef. Am o cunoștință care a fost într-o formulă asemănătoare cu a ta și a fost foarte încântată. De noaptea pe tren m-aș fi temut mai mult, dar am înțeles că nu-i chiar așa grav. Iar pe vapor…trebuie să fie foarte interesant.

   Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: