fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.535 de abonați.

  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Între 05 și 10 martie, intrarea gratuită la toate muzeele de stat din Italia
vizitează gratuit muzeele de stat din Italia

Între 05 și 10 martie, intrarea gratuită la toate muzeele de stat din Italia

Dacă ajungi săptămâna viitoare în Italia, profită de ocazie și vizitează gratuit muzeele de stat din Italia! Verifică înainte lista completă a muzeelor ce pot fi vizitate gratuit! Dacă aveai în plan să vezi unele dintre cele mai frumoase opere de artă, dar ai tot amânat din tot felul de motive, săptămâna viitoare le poți vedea fără să plătești. Mă aștept și la ceva cozi…

Ministrul italian al Culturii, Alberto Bonisoli, a anunțat că de marți 05 martie și până duminică, 10 martie inclusiv,  toți localnicii și turiștii pot vizita, fară a plăti nici un cent, unele dintre cele mai renumite muzee, galerii și situri arheologice din Italia.

 

 

#IO VADO AL MUSEO

#iovadoalmuseo reprezintă inițiativa Ministerului Culturii din Italia, prin care 20 de zile dintr-un an calendaristic, sunt declarate zile cu acces gratuit în toate muzeele, monumentele, galeriile, siturile arheologice, parcurile și grădinile monumentale.

 

Atenție! doar cele de stat!!!

Astfel, accesul rămâne gratuit în fiecare primă duminică între Octombrie și Martie. Pentru lunile ianuarie-martie #SettimanadeiMusei (Săptămâna muzeelor) va fi anunțată la începutul fiecărui an. Așa că iată, pentru anul acesta săptămâna cu intrare liberă va fi cea între 05 și 10 martie (inclusiv).

 

 

 

Probabil că vor fi mulți cei care vor dori să viziteze și să reviziteze acele locuri atât de căutate în rândul pasionaților de cultură, artă, istorie, arheologie. Așteptați-vă așadar și la ceva cozi, dar înarmați-vă cu răbdare și mult entuziasm! Desigur, sunt și ceva bani economisiți, pentru că așa cum știți, intrările costă destul de mult. Dacă ne gândim numai la Colosseum, costă în jur de 20€.

Dacă locuiești în Italia, ori vei ajunge pe acolo între 05 și 10 martie, pune pe listă și câteva muzee! Nu uita să le spui și prietenilor tăi despre asta!

Dacă aș fi fost ceva mai aproape de aeroport, chiar aș fi luat în calcul și varianta de a pleca pentru câteva zile în peninsulă. Daca tocmai ți-am dat o idee, verifică pe Momondo și vezi ce găsești!

 

Câteva dintre muzeele si galeriile ce se vor pute vizita gratuit:

 

Galeriile Uffizi din Florența

Palazzo Pitti din Florența – Galeria costumelor

Galeriile Borghese din Roma,

Colosseumul din Roma

Pinacoteca di Brera din Milano

Ruinele orașului Pompei, precum și comorile sale din Muzeul Arheologic din Napoli

Palatul Regal din Napoli

Lista completă o găsești aici.

 

Dacă vrei să fii la curent și cu alte postări ale mele, urmărește-mă pe Facebook și pe Instagram. Nu uita să distribui articolul și prietenilor tăi, poate ar fi interesați de veste! 🙂

Călătorii frumoase să aveți!

 

Vă recomand să lecturați și:

Excursie de-o zi la Florența, cu plecare din Roma

Totul despre transportul prin Roma

O zi în Milano

 

 

12 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: