fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.526 de abonați

  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • La mulți ani 2021! Bilanț pentru 2020, planuri mărețe pentru 2021
La mulți ani 2021

La mulți ani 2021! Bilanț pentru 2020, planuri mărețe pentru 2021

La mulți ani și bine v-am regăsit! E prima zi dintr-un an nou și primul articol pe 2021. Mi-am zis că dacă încep anul în forță, așa mă va ține până la următorul. Tragem linie așadar: 2020 ai fost un an waw, dar bine că te-ai scurs. Ai fost exact ce aveam nevoie! Bine spus “aveam” pentru că de acum încolo am nevoie de altceva. Welcome 2021! Ce zici, facem un deal împreună?

 

Sper că ați petrecut frumos perioada aceasta a sărbătorilor de iarnă, iar trecerea dintre ani să vă fi prins în cea mai bună formă a voastră, cu planuri și dorințe mărețe. Am pus așadar punct unui an cum n-a fost niciunul de până acum. Oricum forțată ar fi o comparație între ani, fiecare e diferit în felul lui, exact așa cum suntem și noi oamenii. Că a fost un an al provocărilor supreme, e de la sine înțeles, am simțit-o cu toții, la fiecare mișcare ce-am făcut-o. Sau am fi vrut s-o facem, că de multe ori a fost imposibil.

 

2020 – anul schimbărilor profunde

 

2020 a fost anul meu!

Și nu exagerez cu nimic spunând asta. Anul acesta m-a purtat prin cele mai intense și inedite stări și situații. Ca un roller coaster. Unul ce m-a supus la atât de multe provocări, de am avut uneori impresia că acesta este testul suprem al răbdării și încercărilor pe toate planurile. Păi nu mi se părea mie că uneori e prea multă monotonie în viața mea? Deh… ai grijă ce-ți dorești, dar mai ales cum ceri universului!

Să nu mă înțelegeți greșit că nu mă plâng, știți că urăsc asta la oameni! Dimpotrivă chiar! 2020  a fost fix ce aveam nevoie, la momentul potrivit. Dar e de ajuns, gata!

Nu cred c-aș fi putut să gestionez mai bine decât acum atât de multe provocări. Și mă declar prodund recunoscătoare și pe deplin mulțumită cu tot și pentru tot ce mi-a dat și mi-a luat acest an. Complet împăcată cu mine însămi c-am reușit să fac față tuturor lecțiilor ce mi-au fost scoase în cale. Au fost precum niște examene ale vieții absolvite cu nota maximă. Am trăit și-am experimentat într-un an cât în zece și cu siguranță aș mai fi putut duce cu brio încă altele.

 

Situațiile ca situațiile, dar provocările cele mai profunde au venit din partea oamenilor.

2020 mi-a adus oameni frumoși (mai ales pe interior), integri, de la care… Doamne câte am putut să învăț! Pe de altă parte am și pierdut pe drum oameni la fel de dragi, pentru că deh… fiecare om ce ni-l scoate universul în cale, vine în viața noastră pentru o perioadă de timp, să ne învețe câte o lecție. Oamenii vin și pleacă. Și e normal să plece uneori. Important e că am reușit să accept asta. Și țin să le fiu recunoscătoare și să le mulțumesc fiecăruia în parte.

Nu mai înțelegeți nimic așa-i? O să rezum cam așa: pe plan personal am ieșit dintr-o relație după aproape 14 ani, iar pe plan profesional mi-am dat demisia de acolo unde-am lucrat tot atâția ani. Am pus punct și-am luat-o de la capăt! Mă felicit zilnic pentru curajul si determinarea cu care am făcut acest pas. Greu, dar sănătos!

Cu siguranță, cea mai mare și dureroasă pierdere a fost a bunicului meu la început de an. Și să fie ecuația “completă”  acum la sfârșit de an, am fost la limită s-o pierd și pe bunica mea.

Pffff ce an!!!! Ce încercări! Bine că te-ai scurs 2020!

 

Blogul Angelacălătorește.ro

Toate astea într-un fel motivează lipsa mea din online. Și chiar azi mă uitam puțin prin statistici și-am constatat cu mâhnire că vizualizările sunt în cădere liberă, în cap, de la zecii de mii de metri altitudine. Nu mă miră desigur, sunt conștientă, era absolut normal. Dar am observat că în continuare Egiptul e la mare căutare. Printre subiecte, la mare distanță, în top se află cele despre Egipt. Am mult de recuperat și-mi doresc să ajung la zi. O să mă apuc de treabă curând că am atât de muuuulte de povestit!

 

 

 

 

 

Cum a fost 2020 în materie de călătorii?

Când scriam articolul de final de an 2019 eram în Egipt și mă bucuram de cea mai frumoasă vreme însorită de sfârșit de lună decembrie. Eram răcită cobză, mă refăceam după vreo 3 zile de febră și frisoane ce m-au ținut la pat, la propriu. La vremea aceea, se auzea vag la știri, pe care oricum nu le urmăream, despre un virus pe undeva prin China și oricum nu-i dădeam nici o importanță. Nici nu-mi imaginam, așa ca noi toți, ce avea să mă aștepte.

Începutul de an m-a prins așadar în Egipt, am stat acolo aproape 3 luni. Și de aici începe toată povestea. Întoarcerea în România m-a întâmpinat cu o serie de provocări  și probleme familiale. Dar mai ales cu o stare de urgență, care m-a blocat efectiv acasă. Iar până pe la mijloc de iulie, când am reușit să mă strecor puțin prin România, mai departe de casă n-am plecat nicăieri.

 

Și ușor, ușor… 

Am pășit așadar timid, în ritm de melc pe litoralul românesc, unde nu mai fusesem de vreo 15 ani.  După care am prins ceva curaj și m-am aventurat o tură pe Transfăgărășan și altele două la bulgari la mare. Mai spre toamnă am reușit un scurt circuit transilvănean, la care visam de mulți ani și anume: Brașov, Sighișoara, Sibiu, Curtea de Argeș. Foarte frumos acel sentiment să te simți turist în țara ta. Adevărul este că eram restantă rău la acest capitol. N-am reușit eu să recuperez prea mult, dar mă declar mulțumită că am văzut și revăzut locuri atât de frumoase din România. Mai o tură pe la mănăstirile din județul Tulcea, mai pe la Cetatea Enisala, mai pe străduțele Tulcei, hai că am reușit să călătoresc și-n vremea pandemiei.

 

 

 

 

La sfârșit de lună octombrie am reușit să-mi împlinesc unul dintre cele mai râvnite dorințe în materie de călătorii: să plec singură undeva. Opțiunile au fost cumva limitate și am plecat singură la Instanbul câteva zile. A fost waw!

La început de iarnă am mai dat o tură-două pe la mare la noi s-o văd și altfel decât vara. Da, îmi place mai mult iarna decât vara!

 

 

Și iată cum am reușit să mă strecor printr-un an al naibii de atipic, un an pandemic, cum altul n-am mai întâlnit în viața mea.

 

Mai există o mare realizare personală, ce are o foarte strânsă legătură cu călătoriile, dar o să-mi rezerv o postare separată. O să vă povestesc mai multe despre aceasta atunci când voi avea toate datele. E de bine! De foarte bine!!!

 

 

Bine ai venit și la mulți ani 2021!

 

Am pășit în noul an cu sufletul plin de bucurie și recunoștință pentru tot ce-am lăsat în urmă. Dar mai ales încărcată cu speranță că 2021 va fi completarea perfectă și continuarea celui care tocmai s-a încheiat. O completare esențială, de care avem cu toții nevoie.

Și pentru că am constatat că dorințele profunde rostite în noaptea dintre ani, ajung să se împlinească, am transformat acest obicei într-un crez personal. Așa că mi-am întocmit o listă cu cele mai de suflet dorințe și le-am păstrat alături la miezul nopții. Știu că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, vei ajunge să ai acel ceva. Am simți-o pe propria-mi piele.

Iar printre cele mai aprige dorințe, am păstrat-o la fel ca și anul trecut pe cea mai importantă: să fiu sănătoasă și fericită. Restul sunt derivate din acestea.

 

Vă doresc și vouă din tot sufletul să fiți sănătoși și să reușiți să treceți peste orice provocare a vieții. Sper să ne recăpătăm cât mai curând libertatea de mișcare, pentru a ne relua activitățile care ne aduc atât de multe satisfacții.

 

Să ne vedem sănătoși pe oriunde prin lumea aceasta frumoasă, atunci când va fi posibil! Iar până atunci rememorăm amintiri! Vă invit să ne cunoaștem și pe Facebook și Instagram!

Un an 2021 memorabil să avem! Fii mai blând și mai generos 2021!

 

 

*sursa foto principala: depositphotos.com

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: