fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.292 de abonați

Lacul Maggiore – tărâmul nobililor italieni

Italia reprezintă mult mai mult decât Roma, Veneția, Domul din Milano sau pizza. Lacurile italiene (Lacul Maggiore, Como sau Garda) împreună cu relieful muntos din nord, formează niște peisaje deosebite,  care îți taie răsuflarea la propriu.

Vă povesteam în articolul precedent despre scurta mea escapadă prin capitala modei -Milano, cu impresionantele ei capodopere precum Domul, Teatrul Scala, Castelul Sforzesco sau  Galeriile Vittorio Emanuele II. Ei, bine, de data asta vă invit să schimbăm total registrul. Haideți să ne plimbăm prin mijlocul naturii, printre peisaje fabuloase, cu multă vegetație, apș și aer curat.

Lacul Maggiore

Lacul Maggiore. Promenada din Arona

Lacul Maggiore

De origine glaciară, situat în nordul extrem al Italiei, făcând graniță naturală cu Elveția, Lacul Maggiore separă două regiuni importante ale Italiei: Piemonte și Lombardia. După Lacul Garda, acesta este al doilea mare lac din Italia (212,5 km²) și cel mai adânc din Elveția (372m).

Lacul Maggiore

Se organizează croaziere pe Lacul Maggiore

 

 

Ce este atât de special la acest lac?

Cu ale sale insule Barromme, Lacul Maggiore este foarte căutat în rândul turiștilor. În mijlocul său, găzduiește șapte insule, dintre care Insulele Borromee sunt cele mai vizitate: Isola Bella, Isola dei Pescatori și Isola Madre. Se poate face turul acestor spendide insule, luându-vă bilet valabil o zi întreagă, vă puteți plimba de pe-o insulă pe alta, poposind pe fiecare dintre ele după bunul vostru plac.

Cum? Cu vaporașul bineînțeles. Pentru a vă face o idee despre tarifele și programul vaporașelor, intrați pe site-ul celor de la Tomassucci Viaggi.

Insulele merită o atenție sporită, pentru că pe ele se gșsesc tot felul de obiective de interes turistic: o Gradină Botanică întinsă pe 8 hecate pe Insula Madre, Palatul Principelui Carol III Borromeo de pe Insula Bella cu niște grșdini superbe așezate pe zeci de terase, coborând spre lac în formă de piramidă, grădini care adăpostesc zeci de plante mediteraneene, arbori seculari, brazi, aranjamente superbe de gazon și gard viu, statui și fântâni arteziene. Insula Pescarilor, așa cum îți sugerează numele, este ocupată de un mic sat pescăresc cu o populație de doar 200 de suflete. Aceasta este de altfel singura locuită dintre toate celelalte insule ale Lacului Maggiore.

 

Lacul Maggiore

Palatul Principelui Carol III Borromeo

Lacul Maggiore

Grădinile superbe ale palatului

 

!!! Sfat:

Dacă ajungeți la Lacul Maggiore, nu ezitați să faceți și un tur al celor trei insule. Insulele Barromee fac din acest lac să fie cu adevărat special, atât de vizitate de turiștii însetați de frumos. Se pare că acesta este cel mai vizitat dintre toate lacurile Italiei.

Regret că n-am reușit să admir lacul și din mijlocul acestuia, dar vedeți voi, fiind însoțită de o persoană căreia îi este extrem de frică de tot ce înseamnă bărci și vaporașe, m-am limitat la a-l vedea doar de pe mal, de pe faleza orașului Arona.

Lacul Maggiore

Lacul Maggiore

 

 

Arona

Orașul Arona, aparținând regiunii Piemonte, din provincia italiană Novara este amplasat chiar pe malul Lacului Maggiore, aici găsindu-se cel mai mare port al lacului. Este un oraș liniștit și fermecștor, cu o promenadă spațioasă și frumos amenajată, cu spații verzi, băncuțe și terase pe malul lacului. Vederea spre lac și spre munții din jurul orașului, sunt de-a dreptul fermecătoare, ai sta și le-ai admira fără să te saturi. Te lasă fără cuvinte.

Toate străduțele orașului au un farmec aparte. Sunt flancate pe ambele părți de buticuri în care se vând articole de îmbrăcăminte și încălțăminte din producție locală. Home-made, așa cum ne place nouă românilor să le numim, dar toate respectând moda milaneză. O plimbare pe aceste străduțe vă vor întoarce în timp, în vremurile nobilor italieni. Via Cavour, paralelă cu faleza lacului este o astfel de stradă, transformată într-un adevărat paradis al culorilor. O mulțime de umbrele colorate ce acoperă strada, par să plutească în aer, ele fiind suspendate cu ajutorul unor șfori.

 

În afara buticurilor, timizi, micii vânzători de pizza își fac simțită prezența, venind în întâmpinarea turiștilor cu preparate absolut delicioase. Pizza de aici este fabuloasă! Și pentru că n-a trecut vreo zi fără să mă delectez cu măcar două-trei înghețate, după o pizza delicioasă merge perfect și o înghețată de iaurt cu nuci, sau vanilie, ciocolată sau fistic. Mi-au plăcut toate înghețatele încercate în Italia, iar după ele râvnesc mai mult decât după orice alt preparat. Cred că tocmai m-am transformat într-o devoratoare de înghețată 🙂

Dacă ajungeți în Milano, sau în zona adiacentă, mergeți într-una din zile și la Lacul Maggiore!

Veți vedea aici cu totul și cu totul altceva, veți fi surprinși de peisajele muntoase superbe, de frumusețea locurilor de aici. Există un tren care operează pe ruta Milano- Arona- Domodossola (foarte aproape de granița cu Elveția) cu plecare din Gara Centrală din Milano, la aproape fiecare o oră . Gasiți informații despre asta pe site-ul celor de la Trenord

Închei acest al doilea articol din seria impresiilor din Italia lăsându-vă să vă delectați cu un set de fotografii superbe de la Lacul Maggiore. Urmează Lacul Como….

Lacul Maggiore

 

 

Lacul Maggiore

La sfârșit de martie, copacii erau înfloriți în nordul Italiei

Lacul Maggiore

Umbreluțe colorate pe Via Cavour

În sfârșit mă plimb și eu pe o stradă acoperită cu umbrele colorate

Lacul Maggiore

Verdele predomină în Arona. Pe lângă albastrul Lacului Maggiore

Lacul Maggiore

Lacul Maggiore

Lacul Maggiore

 

Te invit să mă urmărești și pe Facebook sau Instagram! Iar dacă vrei să primești email cu fiecare articol publicat, te invit să te abonezi la newsletter.

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: