Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Ministerul Egiptean al Turismului a câștigat premiul internațional pentru turism WTM Londra
premiul internațional pentru turism WTM Londra

Ministerul Egiptean al Turismului a câștigat premiul internațional pentru turism WTM Londra

În perioada 04 – 06 noiembrie, la Londra s-a desfășurat Târgul Internațional de Turism (WTM 2019), ajuns la ediția cu numărul 40, care se pare c-a adunat peste cinci mii de expozanți din peste 180 de țări și regiuni. Anul acesta, Ministerul Egiptean al Turismului, condus de  Rania al-Mashat, a câștigat pentru prima dată Premiul Internațional pentru Turism WTM Londra,  acordat pentru contribuția remarcabilă pe piața industriei turistice. De menționat că World Travel Market este cel mai important eveniment global din industria turismului, ce generează de fiecare dată o cifră uriașă de contracte de afaceri între participanți.

 

 

Ministerul Egiptean al Turismului a câștigat premiul internațional pentru turism WTM Londra 2019

 

Premiul a venit ca o apreciere a eforturilor ale ministerului din ultimele 24 de luni, pentru implicarea în promovarea și dezvoltarea industriei turistice din regiunea Orientului Mijlociu. Prezența Raniei al-Mashat la Londra a fost bine văzută de multă lume, cu atât mai mult că alături de o delegație de aproximativ 500 de persoane, reprezenanta turismului egiptean a anunțat o serie de noi planuri și strategii ce vin în dezvoltarea acestei industrii. Printre acestea, al-Mashat a anunțat deschiderea Noului Muzeu de Egiptologie, un nou aeroport lângă Giza (Spinx Airport), precum și inaugurarea unor hoteluri noi.

 

premiul internațional pentru turism WTM Londra

În fotografie: Ministrul Turismului din Egipt – Rania Al Mashat

 

Se simte o creștere în sectorul turistic egiptean

Și se așteaptă o continuă creștere încă. În 2018, numărul turiștilor sosiți în ținutul faraonilor a ajuns la 11,4 milioane. În tip ce statisticile spun că anul în curs va aduce o cifră și mai frumoasă. Să vedem! Se pare că lucrurile au început să se așeze ușor-ușor, un fapt sesizabil și de mine, atât anul acesta, cât și anul trecut. Rușii lipsesc în continuare din stațiunile de la Marea Roșie, dar au apărut în schimb foarte mulți asiatici. Și iată că reapar englezii. Din 22 octombrie a.c. Easy Jet a început să zboare la Sharm el Sheikh și Hurghada. Și nici Tui-ul nu stă deoparte, zilele astea revine la Sharm.

 

Ministrul turismului din Egipt se vede a fi foarte optimistă în ceea ce privește turismul în regiune, susținând că: “Este important să privim sectorul turistic dintr-o perspectivă economică, iar acest lucru este adoptat și de conducerea politică egipteană din prezent“. Bineînteles că e important, să nu uităm că turismul contribuie cu aproape 15% din PIB-ul Egiptului.

 

 

 

România la Târgul Internațional de Turism de la Londra 2019

 

N-am ajuns până acum la WTM Londra, mi-ar plăcea tare mult să ajung la o ediție viitoare, poate anul viitor. Mereu sunt prinsă cu tot felul de alte treburi. Și România a avut un stand la târg, dar, ca de fiecare dată n-a ieșit prea mult în evidență. Dar parcă ne-am obișnuit cu asta. Am vrut să obțin o părere obiectivă cu privire la acest aspect și am întrebat pe cineva prezent acolo pe parcursul târgului. Izabella Miklos de la Be Free be Zen a fost prezentă pentru a doua oară la Londra la târg și iată ce mi-a spus: “standul nostru necesită mai multă promovare (…) ar fi bine să se mai facă schimbări și în modul în care ne promovăm țara, cum au facut celelalte țări, de ex. Columbia, Argentina, vecinii noștri din Bulgaria (cu degustare de vinuri) etc, nu doar un simplu business talk.”

 

 

 

 

Cum or putea alții și noi nu vrem?

 

Până una alta noi stăm cuminți în banca noastră, nu ne place să ieșim în evidență deloc. Ne uităm doar la alții cum evoluează și cresc mult.

Felicitări Ministerului Turismului din Egipt pentru premiul internațional pentru turism WTM Londra obținut anul acesta. Tare mult mi-ar plăcea să pot să sper că-l vom obține și noi cândva.

 

Pentru mine, Egiptul este în continuare destinația mea de suflet. Am fost până acum de 10 ori și sper să ajung cel puțin tot de atâtea ori. Mai am o mulțime de locuri de descoperit.

 

Dacă ești în căutarea unei inspirații pentru vacanța ta egipteană, ai aici toate articolele mele despre Egipt.

Nu uita că te aștept și pe Instagram și pe Facebook cu muulte, muuulte surprize!

 

Călătorii fascinante!

 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: