Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Momente amuzante din vacanțe

V-ați gândit vreodată să puneți pe-o listă toate momentele haiose din vacanțele voastre? Cu toții am avut parte de astfel de experiențe, unele mai amuzante, altele penibile sau pur și simplu interesante, demne de a fi povestite și de ce nu, de a stârni râsul celorlalți. Nu degeaba se spune că o călătorie trebuie să vină la pachet și cu peripeții pentru ca ea să fie cu adevărat memorabilă. Dacă totul merge ca uns, intervine banalul și atunci unde mai este farmecul unei călătorii??? Chiar dacă pe moment, ne vine să intrăm în pământ de rușine sau ne enervăm teribil, cu timpul ne detașăm și vedem dintr-un alt unghi acele clipe. Aici intervine amuzamentul!

 

În cele ce urmează, asta încerc și eu să fac, să-mi amintesc și să vă povestesc despre acele întâmplări hazlii, de care am avut parte în timpul călătoriilor mele. Stând acum și amintindu-mi, mă amuză teribil, dar credeți-mă la momentul respectiv nu era deloc de râs!

 

 

Momente amuzante din vacanțe

Hai să vedem și să ne amuzăm!

Urmărește autobuzul!

O primă astfel de întâmplare care-mi vine în minte acum este din timpul vacanței de la Londra. Am alergat cu cumnata mea ca la maraton din urma autobuzului 336, mai bine de 5 km. De ce? N-aveam bilet și nici nu vroiam să fentăm sistemul! Întrucât nu optasem pentru un abonament pentru transportul în comun (și rău am făcut), cumpăram biletele de la automatele din stații. Setate astfel, în momentul în care au dispărut aparatele, panica și-a făcut apariția. Deci, ce facem?

Mergem în următoarea stație, acolo trebuie să fie aparat de taxat. Ce credeți? Nu era nici acolo, nici în următoarele nu le mai știu numărul, pentru că am luat-o la pas dintr-o stație în alta, cu harta în mână, până cănd puterile ne-au lăsat și într-un final, cineva ne-a informat că biletele se pot cumpăra și de la șofer. Serios??? Să vă mai spun și că după ce-am urcat în autobuz, acesta s-a defectat și-a trebuit să-l schimbăm?  De n-ar fi fost de ajuns kilometrii făcuți de pomană, am coborât și cu două stații mai devreme. Narcisa, trebuie să-ți aduci aminte!

 

Când ai impresia că ajungi într-un parc de distracții…

De Tate Modern ați auzit? Dacă nu, aflati că aici se află Galeria Națională de Artă Modernă a Regatului Unit. Ei bine, eu n-am știut asta. Și nu doar că n-aveam habar, dar eram convinsă că aici voi găsi un mare parc de distracții.  Cu harta-n mânaă, ne aflăm în fața unei imense clădiri, una dintre cele mai urâte pe care le-am văzut eu până acum.  Dar ce să vezi, am descoperit cu uimire că de fapt Tate Modern nu-i un parc de distracții. OMG! În trecut centrală electrică, clădirea a fost transformată în atracția numărul 1 a lumii artistice londoneze.

Asta se petrecea în aceeași zi cu autobuzul… Zi de pomină!

 

momente amuzante din vacanțe

 

Ce faci când rămâi cu bagajul în drum?

Ți s-a întâmplat vreodată să cedeze geamantanul fix în mijlocul drumului? Dacă nu, nici să nu ai parte de una ca asta!

Ei bine, mie mi s-a rupt trollerul exact în centru Londrei, când căutam să mă luminez cum e cu transportul în comun. Când te zgârcești într-o parte, dai mai mult în altă parte. Așa am făcut și eu cu Narcisa când am plecat la Londra. Întrucât zburam cu Wizz Air, să nu plătim două bagaje de cală, am luat doar unul. L-am burdușit bine, așa cum fac fetele, cu o groază de lucruri inutile, iar sub greutatea lucrurilor, o roată a trollerului a cedat și l-am târâit când pe-o roată, când pe brațe. Era clar că nu aveam cum ne întoarcem cu el acasă, așa că achiziția unuia nou era necesară. Iar paguba să fie și mai mare, am cumpărat o tampenie de troller care bineînțeles n-a rezistat. Roțile s-au depărtat, mai mult târât decât pe roți, materialul s-a ros, iar lucrurile începeau să iasă.

Acesta a fost unul din momentele în care am hotărât să pun preț pe calitate. Investiția într-un bagaj sănătos este absolut necesară dacă nu vrei bătăi de cap. Acum car peste tot un Samsonite, care se pare că ține la tăvăleală. Merci Narcisa!

Citește și: La Londra, ca fetele (I)

 

momente amuzante din vacanțe

 

În Bulgaria, am fost la un pas de a face un atac de cord!

Probabil nostalgică dupa experiența din Londra cu Tate Modern, când am auzit de parc de distracții m-am aruncat cu capul înainte. Nu doar eu, ci am cooptat-o și pe prietena mea în Casa Groazei. La intrare ni s-a spus clar să urmăm săgețile doar înainte pe traseul destinat adulților. Cu toate că eram conștientă că n-avea ce să mi se întqmple, m-am speriat teribil și-am țipat cât am putut. Bine că n-a avut nimeni ideea să-mi facă o poză la ieșire! Și pentru că adrenalina și-a intrat bine în rol, o tură in caracatiță n-ar strica. Ce credeți? Am urlat cum rar s-a întâmplat să fac asta!  Îmi pare rău Elena, eu te-am atras! 🙂

 

Din curiozitate și necunoaștere, uneori fac lucruri prostești.

Fiind pe un vapor în largul Mării Roșii, într-o zonă perfectă de scufundari la snorkeling, toată lumea era extaziată de frumusețea recifului de corali. Cum nu știu să înot, muream de ciudă că nu mă puteam aventura și eu. Așa că “înarmată” cu o vestă de salvare și o pungă cu momeală vie, intenționat plasată la mine, am reușit să adun toți peștii în jurul meu. Nu vreți să știți ce spectacol am putut oferi tuturor, când văzând că bancuri întregi de pești vin spre mine (a se înțelege spre punga cu momeală), am început să strig după ajutor că mă înghit peștii. Și-n toată agitația mea, am înghițit câteva guri bune de apă sărată, fapt ce-a dus la mari probleme digestive, pentru tot restul zilei. Pe apă, pe vapor. Horror!

 

 

momente amuzante din vacanțe

Snorkeling la Marea Roșie

 

Nu vă încredeți în negustorii egipteni!

Tot de prin Egipt, de astă dată pe uscat, pe la piramide mai exact, am căzut în plasa unui nene cu cămilele. Însoțită fiind de încă trei prietene, am vrut să ne plimbăm pe cămile în jurul piramidelor, astfel să le vedem din toate părțile și să facem fotografii deosebite. Ușor, ușor egipteanul nostru ne-a dus destul de departe de celelalte grupuri de turiști, noi fascinate nu ne-am dat seama de asta, iar omul a început să ne ceară bani pentru strădania lui. Retineți că-i plătisem consistent la început când ne-am tocmit cu dânsul, dar se pare că el mai vroia. Mi-a fost cu adevărat frică, pentru că eram cocoțate sus pe cămile, fără nici o posibilitate de a cobori fără ajutorul său. Iar bietele animale nu păreau nici ele prea prietenoase. Aveți grijă așadar!

 

momente amuzante din vacanțe

 

Când un aliment își depășește limitele de miros 🙂 

De durian sigur știți.  Durianul este un fruct originar din Asia de Sud-Est, utilizat pentru tot felul de beneficii organismului, bogat în fibre și vitamite,  cunoscut prin mirosul său specific de animal mort sau de șosote. În Thailanda fiind, am vrut să încerc tot felul de ciudățenii, printre ele fiind și acest fruct. Am cumpărat o bucată, pentru că e destul de mare, dar și scump. L-am dus la hotel și am uitat de el în frigider. Prin piețe mergând, am simțit adesea un miros ciudat, dar nu m-am gândit c-ar fi chiar atât de rău. Unii spun că gustul acestuia seamănă cu ciocolata cu ceapă, vanilie sau nuca, dar credeți-mă,  eu n-am simțit nici un astfel de gust. Deschizând a doua zi ușa frigiderului, am transformat camera de hotel într-una cu miros de animal aflat în putrefacție de săptămâni bune.

Pentru că-mi doream cu ardoare să verific gustul, am ieșit afară cu durian cu tot, am gustat puțin și-am renunțat. Pur și simplu n-am putut.  Mirosul acela dubios m-a învăluit.

 

momente amuzante din vacanțe

Durian. Acesta-i renumitul fruct cu proprietăți miraculoase și miros dubios

Masaj thailandez? Parcă vă și văd chicotind!

Nu știu de ce, dar toată lumea tinde să asocieze masajul thailandez cu ceva erotic. În sine, n-are nimic a face cu sexul. De fapt acest tip de masaj nu-i decât o pârâitură de oase și-ți trebuie să depui un efort substanțial pentru a rezista unei ședințe întregi. Mă și vad parcă stând pe scaun, încă nehotărâtă pentru ce tip de masaj să optez. Uitându-mă la un tânăr european  încovoiat de durere, într-un fotoliu și aproape țipând. Aha! Deci ăsta e faimosul thai massage! No way! Când simpatica thailandeză mă întreabă ce vreau,  am sărit ca arsă de pe scaun: relax massage please! Concluzia: masajul de relaxare a fost dumnezeiesc!

O altă experiență cu masaj, dar de data asta în Egipt: m-am dus la masaj cu arsuri solare la nivelul pielii! Cine știe ce înseamnă să te arzi la soare își dă seama ce spun. O prietenă, româncă stabilită în Egipt de câțiva ani, deținea un salon de spa în Sharm El Sheikh iar la invitația ei am avut parte de o după-amiază relaxantă a naibii de dureroasă. Mă ardea îngrozitor pielea, iar dacă asta nu era de ajuns, am trecut prin saună, baia turcească și la urmă masaj de relaxare. Vai de mine și de pielea mea!

 

Să ajung la Popeye Village, am mers prin coclauri. 

Să ajung aici, trebuia să schimb două autobuze, doar că al doilea n-a mai venit. Am luat-o pe-o scurtătură, îndemnată de aplicația mobilă Maps.me și-am ajuns în mijlocul unui camp, pe-un deal, în pustietate. Nu vreți să știți ce reacție a avut Răzvan atunci 🙂 După vreo 4 km de escaladat dealuri și coclauri, am ajuns la faimosul loc. A meritat efortul, am descoperit o locație frumos amenajată și bine conservată și o mulțime de turiști. Bună treabă fac maltezii ăștia cu turismul.

Citește și: Popeye Village

 

momente amuzante din vacanțe

Principala străduță din satul lui Popeye

 

Iar și iar și iar…

Deși sunt în general organizată și calculată în timpul călătoriilor, pierd ore întregi la cozi. Am stat la London Eye mai bine de două ore, la Turnul Eifel cam tot pe acolo, dupa care mi-am spus: gata! Îmi fac rezervări online. Ce crezi? La Domul din Milano am stat 3 ore la coadă! Și-am reușit să-l conving și pe Razvan, habar n-am cum, dar a stat. Ce-i drept era super nervos și n-a mai avut chef să urce pe acoperiș, iar asta am făcut-o singură. Pe scări! Am zis că dacă tot mă îndop cu atâtea bunătăți, înghețată, pizza, paste… măcar să fac puțină mișcare. Efortul mi-a fost răsplatit cu o priveliște fantastică asupra orașului Milano.

Citește și: O zi în Milano

 

momente amuzante din vacanțe

Terasa Domului din Milano

M-am rătăcit prin Istanbul!

Din ultima vacanță n-am cum să nu-mi aduc aminte de scurta excursie prin Istanbul. Având o escală destul de lungă în drum spre Hurghada, am optat pentru un tur turistic ghidat prin Istanbul. Împreună cu Răzvan și încă un cuplu cu o fetiță de patru ani, am pornit să descoperim frumusețile acestui oras. Cu ochii după minaretele Moscheii Albastre, cu căștile-n ureche încercând să aud tot ce povestea ghida și cu aparatul în mână, încercând să surprind cât mai multe instantanee, nici nu mi-am dat seama când m-am pierdut de prietenii mei. De fapt, ei de mine și de grup.

Oricum ar fi, am continuat turul singură, cu ambele telefoane active în roaming la mine în geantă + pașaportul iubitului meu. Am avut un stres teribil, întrucât nu știam cum să iau legatura cu ei. Ne-am regăsit la sfârșitul turului, la autocar!

Citește și: La pas prin Istanbul. Turistanbul

 

momente amuzante din vacanțe

Singură prin Istanbul

 

Le-am lăsat la urmă, deși nu-s cele mai recente, dar n-am cum să nu-mi amintesc de cele câteva ori când eram să pierd avionul. Cu ochii prin dutty-free n-am sesizat că începuse îmbarcarea. Mi-am dat seama doar când mi-am auzit numele strigat în difuzoare. Ohhh!

 

Cu siguranță ați adunat și voi momente demne de a stârni amuzamentul. Care sunt acelea care vă vin acum în minte?Hai curaj! 🙂


Dacă ți-a plăcut articolul, distrubuie-l și prietenilor tău, să se amuze și ei. Iar dacă vrei să fii primul care-mi vei citi isprăvile, abonează-te la newsletter! Poți să-mi dai și un like pe Facebook și/sau un follow pe Instagram!


Voucher cadou 47 €

Apropo, dacă vrei să încerci și tu să-ți faci rezervare pe AirBnb pentru următoarea ta vacanță, ai un voucher cadou din partea mea de 47€ pentru prima rezervare. Îl găsești aici: www.airnbn.com. Pentru a putea beneficia de reducere, va trebui să te loghezi pe site, o poți face simplu cu pagina ta de Facebook fără să completezi zeci de câmpuri. La prima rezervare, din prețul total, ți se vor scădea cei 47€. Iar eu, la rândul meu voi primi înapoi pentru următoarea rezervare, 17 €. Fair-play, corect?

 

17 Comments

 • Narcisa Lawrence

  19 iunie 2017 at 14:25

  Imi aduc aminte de toate momentele amuzante (tragice la momentul respectiv)cu mare drag, momente pe care le-am trait impreuna si sincera sa fiu nu m-as supara sa mai trec prin unele pe viitor. Te imbratisez .

  Răspunde
 • ana maria

  19 iunie 2017 at 16:05

  Eram in aerport in Aruba si luam un avion intern spre Curacao. Mai aveam vreo 30 min pana la imbarcarea pr-zisa, eu la toaleta, sotul aiurea sa caute un loc de fumat. Ambele telefoane la mine. Cum stateam eu asa relaxata…imi aud numele strigat. panica maxima, ies val vartej, ajung la poarta….toata lumea imbarcata…se inchidea poarta…daca ajunsese toata lumea s-au gandit sa decoleze mai devreme. sotul lipsa…, mai sa incep sa plang, le explicam ca mai e juma de ora pana la decolare, ei nu si nu, ca plecam. dupa vreo 10 min apare sotul nervos ca nu a gasit loc de fumat. Slava domnului ca daca gasea, nu mai prindeam avionul 🙂 horror. stres maxim.

  Răspunde
 • trivo.ro

  19 iunie 2017 at 22:25

  Cand am calatorit prima data cu trenul in vagonul de dormit, curios din fire, am inceput sa apas pe toate butonasele, clantele etc. Dau de o usita imping putin (mai mult) in dansa: Vagonul de dormit pentru 2 se transforma in apartament: acces direct la vecinii care dormeau! Nu s.a mai inchis! Asa ca am platit degeaba pentru 2 locuri, mai bine ma duceam la cuseta de 4!

  Răspunde
 • mgp

  22 iunie 2017 at 18:29

  Am si eu ceva asemanator:
  Plecasem in Tunisia eu +1grup.Intr-o zi ne hotaram sa mergem in desert cu camilele.Ma imbrac eu cu tot ce trebuie conform instructiunilor si plecam.Ajunsi acolo ni se cere sa ne costumam .Toate bune si frumoase….plecam spre camile,eu aleg pe cea mai cea si mai sunt si cap de turma.Dupa primii 2km solicit sa imi reasez pozitia pe camila putin pt ca simteam ca pic.Cand sa ma dau jos…..fasssst si pantalonii mei,s-au rupt pe toate cusaturile lor….in mijlocul desertului.Grupul incepe sa rada si cand radeau ei mai cu pofta incepe un vant infiorator si de frig, am solicitat sa ma dau jos sa ma intorc cu un cal cu ceva pana spre tabara de plecare.Al dracutului muslim ce sa se abata el de la plan ,se facea ca nu intelege ce ii zic ….abia cand am injurat tare si in romaneste a avut omul reactie pt ca ce sa vezi….era roman. SI CA SA FIE TOTUL SI MAI AUTENTIC SCOATE UN SMARTPHONE SI SUNA SA ADUCA UN …CAL :))))!!!Dupa ce ajunge si fat frumos pe cal…negru si il rog sa ma duca spre tabara cat mai repede ca mor de frig ,el se gandeste ca parca parca e cazul sa ma mai plimbe putin.IAR CA SA FIE TREABA TREABA PANA LA CAPAT;M-a plimbat atat de mult ca am ajuns o data cu ceilalti la tabara si fat frumos cu cal negru o incheie cu,,Luxury madame,very organized we are”.
  De atunci am ajuns sa iubesc blonzii si sa urasc camilele!

  Răspunde
 • Andreea B

  17 august 2017 at 19:31

  Si in cazul meu fiecare excursie are momente de neuitat ca altfel cred ca m-as plictisi. Cateodata totusi simt ca sunt prea multe dar ce sa mai zic… fericiti le-om duce toate, de e pace de-i razboi ).

  Răspunde
 • Raluca Anghel

  19 iunie 2019 at 9:31

  Haha, vacanțele pot fi pline de momente neprevăzute! Ultima mea pățanie este ca la ultimele călătorii cu avionul m-au testat de droguri de 3 ori consecutiv în țări diferite … iar acum sotul meu râde de mine si de fața mea de suspectă :))

  Răspunde
 • Toader Dana

  19 iunie 2019 at 10:18

  Nu prea am in minte intamplari haioase. Sigur am avut – ah , da, in Botswana m-au abordat doua lesbiene, in Bali, celebrul masaj balinez s-a dovedit a fi super intens, fata aceea micuta apasa atat de tare incat imi venea sa urlu, in China am optam pentru un masaj in talpi si a doua oara nu puteam sa merg, in Hong Kong am “picat” in grup cu doi pensionari din “lumea buna” , bani multi, obisnuiti cu lux, care habar nu aveau cam “care sunt preturile” si ma intrebau pe mine daca e mult sa sai 36 euro pentru o sapca de golf …

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   19 iunie 2019 at 14:54

   Ehhh..vezi, tuturor ni se întâmplă chestii hazlii!!!! Treaba cu masajul am pățit-o în Thailanda. Mulți anu tendința de a crede că masajul thailandez e de relaxare, pe alocuri cu tentă sexuală… de unde??? E un chin cu adevărat!

   Răspunde
 • Illusion

  19 iunie 2019 at 18:38

  Vai ce întâmplări cu asta rămânem din călătorii până la urmă: cu pățanii. Mie mi – a întâmplat să mă rătăcesc noaptea prin Paris și să ajung printr-un cartier obscur unde am dat și de un salon de masaj tailandez de unde ieșea un travestit.

  Răspunde
 • Catalina Coman

  21 iunie 2019 at 0:34

  Hai ca m-ai amuzat. Si noi am avut fel de fel de peripetii. In vacanta la Roma, de anul trecut, eu aveam telefonul spart. Sotul meu a dat manual ceasul inapoi cu o ora si s-a mai dat si automat o tura. Am stat asa toata vacanta, dandu-ne seama abia cand era sa pierdem avionul. :)))) Ce fuga am mai tras, sa il prindem.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: