Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo + 45 de imagini proprii

Muzeul Egiptean din Cairo, numit de foarte multe ori ca și Muzeul de Antichități Egiptene, găzduiește cea mai mare colecție de artefacte antice egiptene din lume. Actualul muzeu este situat strategic exact în centrul Cairo-ului, în faimoasa Piață Tahrir, cunoscută în întreaga lume, ca și câmp de luptă și demonstrații după prăbușirea erei Mubarak.

Muzeul Egiptean este o atracție ce nu trebuie ratată

Nu trebuie să fii cine știe ce pasionat de istorie pentru a-l vizita. Cea mai mare parte a turiștilor ajunși în Egipt, în Cairo în general, se focusează pe vizitarea Piramidelor de la Giza, ignorând de foarte multe ori celelalte atracții din Cairo. Una dintre cele mai fascinante atracții pe care acest oraș haotic le oferă este Muzeul Egiptean. Și pot să garantez că de îndată ce l-ai vizitat, vei constata că acesta a fost unul dintre cele mai importante momente ale vacanței tale din Egipt.

Pont! 

Personal îți recomand să încep periplul tău egiptean cu acest muzeu. Un punct de plecare mai potrivit nu cred că ar fi altul. Dimineața sosesc în Cairo zeci, poate sute de autocare pline cu turiști sosiți de prin toate colțurile/stațiunile turisțice. Sfatul meu, dacă ești pe cont propriu, să-ți planifici vizita după-amiază. Acela este momentul zilei în care te vei putea bucura pe-ndetele și vei putea admira în tihnă exponatele. În plus, vei reuși să faci si câteva fotografii, fără să te chinui să-i scoți din cadru pe ceilalți turiști. Știți voi… poporul chinez e prezent peste tot. Și nu se lasă cu o poză-două…

 


Citește și:

3 zile în Cairo + o sugestie de cazare modestă, dar ultra-centrală

De la Hurghada la Cairo (și invers) pe cont propriu, cu Go-Bus

Am absolvit cursul PADI Open Waters Diver

Doar ce m-am întors din Egipt și deja mă gândesc la o următoarea escapadă


 

Anul acesta se preconizează că va fi inaugurat noul muzeu

Se aștepta ca pe la finalul anului trecut mutarea în incinta nouă să fi fost gata. Am tot sperat că voi avea ocația să văd toate acele exponate așezate în casă nouă. Mai vizitasem odată acest muzeu în urmă cu patru ani, mi-a plăcut enorm, dar parcă era prea înghesuit, iar cladirea e vizibil într-o avansată stare de degradare.

Atenție așadar, dacă planuiți să treceți pe la acest muzeu, urmăriți să vedeți când se va face mutarea. Bine, unele piese lipsesc deja, o bună parte din ele au fost mutate în noua incintă. Aceasta va fi chiar lângă Giza, am trecut pe lângă. Se lucrează intens.

 

Muzeul de antichități egiptene găzduiește o vastă colecție de antichități din Egiptul Antic. În interiorul acestuia se găsesc peste 120.000 de piese, majoritatea obiectelor de artă fiind expuse în vitrinele muzeului, restul fiind păstrate în depozite, în condiții prielnice de lumină și temperatură. 

Muzeul este imens, poate nu la fel ca alte muzee ale lumii, dar vei avea nevoie de câteva ore bune pentru a-l lua la pas și a admira fiecare exponat în parte. Dacă ești pasionat de istorie și de lumea antică, rezervă-ți o zi întreagă. Eu am petrecut vreo 3 ore. Nu mă pasionează în mod special istoria, sunt mai degrabă un vizitator superficial. Recunosc, n-am de ce să mint, asta sunt.

 

Taxa de acces pentru vizitatori individuali este 160 EGP pentru intervalul orar 09 – 17 sau 220 EGP între 17:30 și 21:00. 

Muzeul Egiptean din Cairo

 

Există două nivele principale ale muzeului, la parter se găsesc o mulțime de papirusuri, monede și diverse obiecte folosite în lumea antică. Multe din ele lipseau, dovadă că mutarea a început. La etaj se găsesc artefacte ale ultimelor două dinastii din Egiptul Antic, inclusiv elemente din mormintele faraonilor Thutmosis III, Thutmosis IV, Amenophis II, Hatshepsut, Maiherpri curtean, precum și mai multe artefacte din Valea Regilor.

Le-am luat la rând, mi-a plăcut să le admir, chiar dacă am sărit peste multe din ele.

Îmi doream să revăd o sculptură care mi-a rămas în minte de data trecută: Cuplul Rahotep – Nofret, cărora reușiem să fac o poză cu telefonul, pe furiș data trecută. Nu i-am mai găsit de data asta, or fi fost mutați.  Acum este permisă fotografierea cu telefonul, dar fără flesh. Pentru aparate foto se plătește o taxă de 50 EGP. 

Statuile lor sunt atât de bine realizate și bine păstrate că par aproape reale. Se spune că muncitorii care le-am descoperit s-au înspăimântat la vederea chipurilor, a ochilor în general.

Un alt loc fascinant pentru mine și probabil pentru multe doamne și domnișoare, este camera cu podoabe. Pfaaai ce frumuseți!!! Chiar și după atâta timp cât a trecut, de la realizarea lor, acestea pot fi în continuare o sursă de inspirație pentru bijutierii din toată lumea.

 

 

 

Muzeul Egipean din Cairo se află situat exact în Piața Tahrir.

E ușor de ajuns, poți ajunge de oriunde cu metroul, două linii importante se intersectează aici. Ca și punct de reper poți să iei impozantul Hotel Ritz-Carlton, care-i pe malul Nilului, ori Ambasada SUA.

 

Vă las în continuare mai multe fotografii, făcute în fugă cu telefonul. Scuzați calitatea acestora! Promit că voi compensa cu altele. Muzeele nu sunt punctul meu forte, dar nici nu mă dau în lături.

Pentru și mai multe fotografii, vă aștept pe Instagram și Facebook! Nu uitați să vă abonați și la newsletter, pentru a fi siguri că nu ratați vreo postare!

 

 

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo

 

17 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: