Bine te-am regăsit!
Am lipsit o bună vreme de aici și poate mi-ai simțit lipsa. Dar am făcut-o motivat și iată-mă înapoi! Știu că scrisul constant este una din cheile succesului în blogging și că cititorii trebuiesc ținuți aproape, însă așa cum știi, dacă m-ai urmărit de-a lungul evoluției mele, tot ce am așternut aici, a fost din pură pasiune. Să împărtășesc cu voi din experiențele și informațiile adunate în fiecare escapadă și să obțin un feedback de orice fel din partea voastră, a fost pentru mine cea mai mare satisfacție și motivație cu privire la activitatea mea aici.
8 luni de zile nu-s de colo, e o perioadă lungă în care multe s-au schimbat în viața mea, schimbări personale ce s-au suprapus cu această pandemie, care iată, ne-a dat viețile tuturor peste cap. Nimic nu mai este ca înainte, dar important e să trecem cu bine peste toate și sper să putem să ne reluăm activitățile dragi sufletului nostru, care ne aduceau atât de multe bucurii.
Trecem încă printr-o perioadă delicată, o simțim prin toți porii, toate planurile noastre de călătorii (și nu numai), ne-au fost întoarse cu susul în jos. E ciudat ce ni se întâmplă, suntem afectați din toate părțile, dar nu despre asta vreau să-ți povestesc acum. Suntem bombardați non-stop cu (dez)informări și teorii ale conspirației, așa că prefer să-ți relatez în câteva rânduri cam pe unde-am fost și ce-am făcut cât am lipsit, asta pentru a-mi face așa o reintrare pe “scena blogging-ului” (….cum sună asta… 🙂 ), să-mi motivez cumva această dispariție.
Am restanțe mari la scris și sper să reușesc să-mi readun gândurile și inspirația și să ajung la zi
Cum îți spuneam, au trecut deja 8 luni de când nu am mai publicat nimic pe blog. Asta nu înseamnă că încercări n-au existat. Pfff… aruncând zilele astea un ochi mai atent pe aici, am găsit o mulțime de ciorne cu gânduri, începute și lăsate așa. Adevărul este că mi-am dorit de multe ori să revin la activitatea asta atât de dragă mie. Dar nu știam cu ce să încep și cum să continui. Multe s-au schimbat atât pe plan personal cât și profesional, este o perioadă ciudată de tranziție. E ca atunci când vrei să te apuci din nou de sală după o pauză lungă…
Dacă mă urmărești pe Facebook și/sau pe Instagram, ai văzut poate când și când că mai apăream din conul acela de umbră în care ajunsesem să mă ascund parcă prea mult.

Alexandria, Egipt
Și totuși, ce-am făcut cât am lipsit?
Să încep cu începutul, nu?!
Așa cum știi, începutul de an, când abia se auzea în fundal ceva de-un virus, m-a prins departe de casă, în Egiptul meu drag. Pentru a înțelege mai bine, aruncă un ochi aici:
⇒⇒ Impresii după prima lună petrecută în Egipt ⇐⇐
Te întrebi cu siguranță ce-a urmat. Păi încerc să-ți rezum în câteva rânduri și după, voi reveni cu articole detaliate, pentru toate ce s-au petrecut de atunci și până acum. E ceva de recuperat! Am stat în Egipt până la început de martie, reușind să mă întorc acasă cu câteva zile înaintea lock-down-ului de la noi. Așa s-a nimerit. Am reușit în perioada asta să văd locuri nexplorate până atunci, cum ar fi de exemplu Mica Veneție egipteană – El Gouna și Alexandria, sau să îmi îndeplinesc dorințe mai vechi, cum ar fi plimbarea cu balonul cu aer cald de la Luxor. Și desigur, să fac plaja toată iarna 🙂
M-am întors acasă și a urmat o perioadă delicată în viața mea, când odată cu blocajul în case, s-au derulat tot felul de schimbări, pierderi, mutări, salturi, decizii, etc…
Dar a trecut și asta, am început un job nou și cu pași mici, dar siguri, au început și câteva excursii. Mai întâi pe lângă casă, după care am prins curaj și-am îndrăznit mai departe.

Luxor – Egipt
Am ajuns pe litoralul românesc după…. mai bine de 10 ani
Nu-i nici un secret, mie nu-mi place la noi la mare. Și nu că ar fi ceva cu marea, plaja, nisipul… dar nu-mi plac oamenii ce-i întâlnești acolo. Și nici atmosfera, haosul acela care nu are nici o limită. Prețurile, dezorganizarea, senzația aceea de nepregătit. Și am constatat că schimbările în bine sunt inexistente. Am ajuns așadar prin Constanța, Mamaia, Eforie Nord și Techirghiol. Daaa, la nămol! M-am nămolit din cap și până-n picioare și da, mi-a plăcut senzația de după. Mă rog… mai puțin mirosul, dar bine că nu se impregnează în piele.
Transfăgărășanul – un vis devenit realitate
Să ajung pe Transfăgărășan și să mă conving de autenticitatea acelor peisaje era o dorință mai veche pentru mine. Noroc de pandemie mi-am spus! Uite-așa am reușit și eu să fac asta. Să mai văd și locuri frumoase din România, că prea eram restantă. Așadar am făcut Transfăgărășanul de la un capăt la celălalt, am plecat dinspre Brașov, unde finally am vizitat și eu Castelul Bran, Ceatatea Râșnov (aflată în proces de restaurare) și cea de la Sighișoara, am urcat la Bâlea Cascadă, am continuat pe cel mai frumos drum din lume, după spusele unora avizați și am coborât pe la Vidraru, unde am admirat barajul și deh… m-a lăsat și acesta cu gura căscată.
Frumos tare Transfăgărășanul! Și foarte aglomerat în iulie când l-am vizitat eu. Deh… se înțelege, limitarea de a putea pleca prin alte părți.
Am tras o fugă la bulgari, la mare!
De două ori de fapt! Odată la Nisipurile de Aur, unde m-am bucurat pur și simplu de liniște, de soare și de valurile înspumate ale mării. Și a doua oară, la Sunny Beach. Nu la fel de multă liniște ca la Nisipuri, dar mult mai animată stațiunea, cu posibilități mai diverse de recreere. Aflat la o aruncătură de băț, orașul vechi Nessebar m-a fascinat prin frumusețea clădirilor atât de bine păstrare, străduțe înguste cochete și view-uri de-a dreptul fascinante.
Că tot era în drum, la întoarcere am făcut un popas la Dalboka, unde mi-am satisfăcut pofta de pește și midii. Alte locuri vizitate în apropierea țărmului bulgăresc au fost Capul Kaliakra, Castelul Reginei Maria de la Balchik și orașul Varna.
Frumos, plăcut!

Nessebar – Bulgaria
Triunghiul Transilvănesc – Brașov – Sighișoara – Sibiu
Prin Brașov mai ajunsesem de câteva ori, dar mai mult in treacăt. La fel și prin Sibiu, mai trecusem odată, cândva, dar nu se pune. În Sighișoara nu ajunsesem niciodată până anul acesta și mi-a plăcut enorm orașul! Muuult de tot! Și tot aici am avut una dintre cele mai autentice cazări din câte au existat până acum. După cea de la Aswan, de pe insula din mijlocul Nilului, aceasta este următoarea în topul preferințelor mele.
O să povestesc pe larg în următoarele mele articole despre toate.
Doar ce m-am întors de la Instanbul
De mulți ani îmi doream să am o escapadă undeva, numai eu cu mine. Voiam să văd cum e să fii undeva departe de casă, în loc nou, complet singură, să mă bucur de toate locurile și experiențele acelea, numai pentru mine. Și e suuuupeeer!!!! Mi-a plăcut enorm toată aventura asta prin Istanbul, mai ales că a și fost neplanificată dinainte. Cu o zi înainte m-am hotărât, mi-am luat biletele de avion, mi-am rezervat rapid și cazarea și dusă am fost. Fără vreun plan anume, fără liste de bifat sau alte așteptări. Am plecat pur și simplu, eu cu mine și cu un bagaj de mână, mai mult gol, pe care l-am umplut la întoarcere cu suvenire și multe speranțe spre un viitor mai bun și fericit.
Cazările, ca de fiecare dată mi le rezerv de pe Booking.com. Aici găsesc o varietate mare de hoteluri, astfel am de unde să aleg în funcție de ce-mi trebuie pentru destinația respectivă.

Istanbul

Istanbul
Una peste alta, privind în urmă n-a fost chiar atât de rău. Cel puțin în materie de călătorii. Și dacă e să mai adaug și cele câteva escapade de prin și pe lângă Tulcea, anul meu 2020, care nu s-a încheiat încă, a fost destul de generos. Unul dintre cei mai generoși ani, un an ce n-o să-l pot uita vreodata.
Știu că și pentru mulți dintre voi a fost dificil, probabil că ați fost nevoiți să renunțați la multe călătorii, ați pierdut sume de bani, cine știe dacă și când vor mai putea fi recuperate. Pentru mine din acest punct de vedere n-a fost o pierdere prea mare, doar două bilete de avion, unul spre Londra și celalalt spre Milano.
Sper de asemenea că și voi sunteți bine, că am reușit să va stârnesc din nou interesul pentru articolele mele, iar dacă aveți curiozități, întrebări, încurajări, mesaje etc. pentru mine, nu ezitați să mi le lăsați la final, în comentarii.
Cu ce ai vrea să încep? Care este destinația despre care ai vrea să citești mai întâi?
Hugs!
6 Comments
Almona
4 noiembrie 2020 at 18:48Bine ai revenit! Chiar ți-am simțit lipsa. Te-am urmărit pe Facebook, mai rar pe Instagram că eu încă nu mă împac cu el . Dar mi-au lipsit poveștile tale.
Abia aștept să te (re)citesc.
Și, mai ales vreau să spui tot, dar tot despre călătoria solo în Istanbul. Nu de alta, dar vreau și eu, însă tot am o reținere .
Te îmbrățișez cu drag și stau cu ochii pe tine
Angela Călătorește
4 noiembrie 2020 at 19:01Îți mulțumesc Almona draga! Voi începe cu Istanbulul, pentru că deh… e cea mai recentă escapadă, dar totodată și de actualitate, fiind unul dintre puținele orașe unde putem ajunge încă necondiționați.
Elvira
5 noiembrie 2020 at 8:23Mult noroc pe noul drum!
Bănuiam că ești doar într-o pauză, una totuși benefică ție. Pozele și uneori puținele cuvinte spuneau mai mult. Acum că te-ai reînfipt bine, în blog desigur , dă-i zor cu ce crezi tu că te inspiră mai repede, fie că e Tulcea, fie Egipt, fie Istanbul. Apoi totul va veni de la sine. Ești tânără, frumoasă, inteligentă și pasionată de ceea ce faci, experiență ai căpătat destulă, așa că nu pierde timpul, urmeză-ți visul!
Istanbul, când poți să scrii, vreau să ajung acolo iar .
Angela Călătorește
5 noiembrie 2020 at 8:40Iti multumesc din suflet Elvira pentru cuvintele incurajatoare! Exact asta si incerc sa fac, sa ma tin de mine, de pasiunile mele si sa-mi urmez visul. Hugs!
Raluca
8 noiembrie 2020 at 15:35Ma bucur ca ai revenit! Chiar ma intrebam de ce nu mai scrii. Despre Egipt as vrea sa citesc si mai multe, iar la capitolul asta sigur nu sunt multi care sa stie cate stii tu. Spor la scris!
Angela Călătorește
8 noiembrie 2020 at 21:44Voi incerca sa ma adun si sa recuperez cat mai repede! Iti multumesc pentru incurajari!