Pensiunea “Cuibul Cucului “(www.pensiuneacuibulcucului.ro), sora mai mica a pensiunii “La Traian” din Murighiol este situata in localitatea Crisan, in inima Deltei, inconjurata de ape si verdeata, pe malul drept al Bratului Sulina, unde natura a fost atat de darnica cu peisajele, incat nu le poti uita vreodata.
Totul a inceput cu achizitia unei case batranesti, care la momentul actual este cea mai veche casa, inca locuita din Crisan, din anul 1942. Pe langa aceasta, cu timpul au inceput sa apara noi corpuri de cladiri, impunatoare, specifice zonei, astfel ajungandu-se la o frumoasa locatie cu toate utilitatile necesare ce imbina parca atat de bine modernul cu traditionalul. Intreaga capacitate de cazare in acest moment este de 26 locuri. Corpul principal “Casa Plaur”, primul finalizat, este compus din 3 apartamente, doua camere triple si o camera dubla, dispuse pe trei nivele: parter, etaj I si mansarda. “Casa Pescarului” mai nou inaugurata, cuprinde trei camere duble, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se mai dea in folosinta inca trei camere la mansarda. Toate camerele sunt dotate cu mobilier din lemn masiv fabricat in tamplaria proprie, televizoare cu transmisiune prin satelit, frigider, aer conditionat si bai cu dus.
Pensiunea dispune de ambarcatiuni cu motor si ghizi specialitati, gata sa va plimbe prin aceasta minunata si unica Rezervatie Naturala a Deltei Dunarii, sau sa va instruiasca intr-ale pescuitului. Si daca sunteti suficient de priceputi, iar sansa este de partea voastra, personalul pensiunii va poate ajuta cu curatarea pestelui si pastrarea lui la congelator, astfel incat sa-l puteti lua acasa. Piscina, inconjurata de multa verdeata, reprezinta un important punct de atractie al pensiunii, aceasta fiind o alternativa viabila pentru cei care nu sunt impatimiti ai pescuitului si nici dornici de plimbari pe calanele si lacurile Deltei. Dar ar fi pacat sa ajungeti pana aici si sa nu explorati acele coltisoare parca nepatrunse vreodata de picior de om, sa nu admirati stolurile intregi de pelicani, sau gratioasele lebede in mijlocului unui peisaj atat de frumos
Pensiunea este una aerisita, cu multa verdeata, o oaza de liniste si relaxare, cu multe banci si foisoare cu vedere spre Dunare sau spre canalul de Centura al localitatii, venind in intampinarea celor ce doresc un sejur linistit in mijlocul naturii, departe de forfota si vacarmul oraselor aglomerate si poluate. Potrivite pentru zilele cu vreme caniculara, va stau la dispozitie doua foisoare deschise, unul pe malul Dunarii, celalalt situat in curtea interioara in imediata apropiere a piscinii, numai bune sa va ascundeti de soarele dogoritor. Aproape de lasatul serii, cand roiuri de tantari incep sa-si faca aparitia, va puteti ascunde intr-unul dintre cele doua foisoare inchise, dotate cu aer conditionat, putand astfel sa va feriti de ciupiturile insectelor nu tocmai prietenoase cu noi, cei ce le incalcam teritoriul. Cel construit pe piloni, practic deasupra Dunarii, este din punctul meu cel mai frumos si spectaculos foisor dintre toate, unic de-a lungul Dunarii, cel putin pe raza localitatii Crisan.
Accesul la pensiune se face doar pe apa, putand ajunge aici din Tulcea, cu vaporul de pasageri (http://www.navrom.ro/grupul_delta.php), sau vi se poate face transferul din localitatea Murighiol. Cea din urma este varianta cea mai plauzibila, deoarece totodata puteti parcurge un traseu complex, traversand lacuri si canale des frecventate in randul turistilor, avand astfel ocazia sa admirati frumusetea si unicitatea Deltei Dunarii, luand contact din prima cu nuferii si pasarile pe care doar aici aveti ocazia sa le vedeti. Asadar, pregatiti-va aparatele foto de acasa!
Din punctul meu de vedere, denumirea “Cuibul Cucului” se potriveste perfect acestei locatii: retrasa, linistita, intima, ascunsa parca de ochii curiosilor, un important punct de plecare catre multe locuri din Delta Dunarii. Este o locatie draga mie, un loc in care mi-as dori sa pot ajunge mai des, sa stau pur si simplu la umbra uneia dintre multele salcii plangatoare si sa admir peisajele superbe, demne de coperta de revista, sa surprind un apus de soare cum doar aici se poate vedea sau sa lenevesc pe un sezlong la soare. Hmmmm…..visez deja!!!!
Dar hai sa vedem, concret care sunt obiectivele turistice cele mai importante din apropierea localitatii Crisan, implicit a pensiunii!

Farul vechi – Sulona
– Sulina, orasul cel mai estic al Romaniei, locul unde se poate vedea rasaritul de soare pentru prima data in Romania si locul unde Dunarea dupa mii de kilometri este imbratisata de mare. Pe langa plaja salbatica, preferata in randul celor care fug de aglomeratia de pe litoralul romanesc, se mai pot vizita: Cimitirul Piratilor, Farul Vechi, Biserica Greceasca s.a.m.d.
-Padurea Letea, cea mai nordica padurea subtropicala, singurul loc din Europa unde cresc liane, lungi de 20 metri, cu peisaje de poveste, o padure ca in povestile cu zane. Dunele de nisip si zonele cu o bogata vegetatie specifica zonei, cai salbatici, toate sa gasesc aici la doar jumatate de ora de plimbare cu barca de la pensiune.

Stejarul ingenuncheat – Padurea Caraorman
– Padurea Caraorman este o arie protejata de interes national, unde se gaseste un stejar vechi de 400 ani si cu o circumferinta a trunchiului de 5metri.
– Mila 23 , sat locuit preponderent de lipoveni, devenit celebru din pricina canoistului Ivan Patzaichin, care s-a nascut aici, iar dupa lunga sa calatorie catre succes s-a intors pe meleaguri natale si a investit in dezvoltarea regiunii
Si pentru ca veniti in Delta sa va si delectati cu preparate specifice pescaresti, personalul pensiunii va va rasfata cu mancaruri de le veti tine minte toata viata si dupa care vi se va face dor cu siguranta, dorindu-va sa reveniti cat mai repede posibil. Celebra ciorba de peste cu care trebuie sa incepeti sejurul dv in Delta, este piatra de rezistenta a bucatariei pensiunii. La fel cum se procedeaza si in pensiunea “sora” La Traian, din Murighiol despre care ca povesteam aici, ciorba de pregateste intr-un ceaun mare, cu bucati mari de peste, capul si coada nu lipseste niciodata si musai din minim 5-6 tipuri de peste ( crap, somn, stiuca, caras, biban, lin, singer); pestele se scoate pe platou, iar ciorba se mananca separat cu mult, mult mujdei de usturoi. Continuand in acelasi ritm, puteti stabili impreuna cu bucatareasa ce anume vreti sa va preagateasca, putand alegand intre peste prajit, peste pe gratar, saramura , plachie, chiftele, rasol, sarmale……toate bineinteles din peste. Si pentru ca intotdeauna mai sunt si persoane care nu indragesc pestele, sa stiti ca se va gasi ceva de mancare si pentru aceia.
Cam astea fiind spune, probabil multe altele omise ( nu din voita, ci dintr-o nevinovata scapare), Pensiunea Cuibul Cucului, este o locatie pe care vi-o recomand cu mare drag, un loc unde puteti veni sa va deconectati de la rutina zilnica, de la stres si agitatie, de unde sa plecati cu bateriile incarcate, plini de energie si cu amintiri la care sa va ganditi mult timp.
Mai jos gasiti website-ul pensiunii si pagina de Facebook a acesteia, unde puteti gasi detalii de contact, dar si multe altele.
http://www.pensiuneacuibulcucului.ro
https://www.facebook.com/PensiuneaCuibulCucului/?fref=ts
Vacante minunate si inspirate va doresc!
No Comments
Pingback:
22 februarie 2017 at 7:16