Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Piazzale Michelangelo – locul perfect de unde să observi Florența
Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo – locul perfect de unde să observi Florența

Ești mereu în căutarea unei panorame perfecte în fiecare loc pe care-l vizitezi? Uneori nu este de ajuns să te plimbi pe străzi, să admiri și să fotografiezi tot ce întâlnești în cale. Se întâmplă ca și după ce ai vizitat tot ce se putea vizita într-un oraș și ai adunat câteva sute/mii de fotografii, la sfârșit să nu te declari pe deplin mulțumit de experiență. Parcă lipsește ceva și nu știi ce, nu? Florența este un oraș superb, cu un potețial turistic extraordinar, cu o mulțime de locuri ce trebuiesc descoperite.

Florența este unul dintre cele mai fotogenice orașe pe care le-am văzut până acum

 

Iar unul dintre motivele pentru care susțin asta, este că vine cu ceva în plus față de altele: Piazzale Michelangelo.

Vă amintiți acele panorame ale Florenței, în care se observă orașul ca un întreg, cu tot cu faimosul Ponte Vecchio, Domul, Palazzo Vecchio și Basicica di Santa Croce? Așa-i că-i superb orașul?

Pentru a putea să te convingi că e real și că nu-i vreun truc de photoshop, va trebui să ajungi într-un punct de observație al orașului. Iar Piazzale Michelangelo este unul dintre acele locuri despre care vorbeam, aici e locul perfect de unde să observi Florența.

 

Esplanada Michelangelo – un loc cu o vedere fabuloasă. Și e gratuit!

Imaginile diferă foarte mult în funcție de unghiul de unde au fost făcute. Exact așa cum și percepțiile fiecăruia dintre noi se deosebesc, față de a altor persoane. Vedem totul subiectiv și ne facem propria noastră imagine.

Vă îndemn să urcați pe acoperișul Florenței si să vă bucurați, gratis, de una dintre cele mai fabuloase priveliști din câte pot exista în acest oraș. Când vei începe să-ți întocmești planul, nu ezita să iei în considerare și acest loc. Nu se află chiar în drumul tău, va trebui să faci o cale destul de lungă și abruptă spre acest loc, dar te asigur că efortul îți va fi răsplătit!

 

Piazzale Michelangelo  este o piață publică cu belvedere, care permite o faimoasă panoramă asupra întregului oraș, în apropiere de centrul său istoric.

Așa spune Wikipedia, iar noi trebuie să credem asta 🙂  Ca să fiu mai precisă cu privire la distanța până aici, o s-o spun pe aia dreaptă. Fix de la Ponte Vecchio și până sus în piață sunt 1,5 km. Teoretic, ar trebui să ajungi sus în 20 de minute. Dar din proprie experiență, îți spun că vei ajunge mai greu. De ce spun asta? Mare parte din drum îl vei face pe malul râului Arno, iar privirea îți va fi furată de multe ori ba de cei caiacele care se antrenează pe aici, ba de poduri, ba de diferite altele. Te vei mai opri pentru o poză, mai verifici una, alta.

Poți opta să ajungi cu un taxi sau cu autobuzul. Sunt curse de autobuz, care au o stație pe sus pe undeva. Eu am ales să merg pe jos, traseul fiind exact cel de mai jos. Am trecut pe lângă Grădina de Trandafiri, am luat-o pe niște alei pietonale, înguste și am ajuns numaidecât sus.

Trebuie să specific, urcatul pantei este posibil să dea ceva bătăi de cap și febră musculară celor care nu sunt obișnuiți cu efortul fizic. Aș recomanda așadar, o oarecare condiție fizică și voință. Dacă nu le dețineți, optați atunci pentru un mijloc de transport. Măcar pentru urcare. 🙂

 

Piazzale Michelangelo

 

Deși n-aș fi crezut, pentru că era destul de devreme, piața era plină de turiști. Îmi imaginez cum e în cursul zilei, sau la apusul soarelui, dacă într-o dimineață mohorâtă de noiembrie erau atâția oameni. Am profitat de ocazie, am fotografiat fiecare parte a orașul, dar și ca un întreg, l-am admirat pe David și-am făcut cale întoarsă. Aș mai fi petrecut ceva timp, dar norii de ploaie amenința tot mai mult.

 

Și pentru că o fotografie face cât o mie de cuvinte, vă las în continuare câteva imagini. Nu cred sa existe vreo altă modalitate mai potrivită pentru a vă exemplifica de ce este capabil acest loc.

 

Bonus: Statuia de bronz a lui David

Imagini Florența

 

spre Piazzale Michelangelo

Punctul de plecare spre Piazzale Michelangelo: Ponte Vecchio

 

Piazzale Michelangelo

Cu cât înaintam și aruncam priviri în urmă, priveliștea începea să prindă contur.

 

Piazzale Michelangelo

De îndată ce ai ajuns sus, extazul te va cuprinde. Florența este fabuloasă

 

Piazzale Michelangelo

Piața începe să fie dominată de turiști, toți dornici de a surprinde cel mai bun instantaneu

 

excursie de-o zi la Florența

În mijlocul pieții, vei găsi statuia de bronz a lui David. Nud.

excursie de-o zi la Florența

Pentru 2-3€, vei putea să te fotografiezi cu porumbeii

 

Piazzale Michelangelo

Vei găsi și câteva magazine. Poți pleca cu o amintire drăguță de aici, poate un șorț cu David 🙂

 

vreme ploioasă la Roma

Te mai bucuri cât poți de panoramă și-ți pregătești retragerea

 

 

Îți mulțumesc pentru c-ai citit articolul meu până la capăt, iar dacă ți-a plăcut, distribuie-l și prietenilor tăi! Totodată te invit să ține legătura și pe Facebook sau Instagram! Sau ambele, chiar!

Călătorii fantastice să aveți!


Din aceeași categorie:

Excursie de-o zi la Florența, cu plecare din Roma

Mi-am dat reîntâlnire la Roma

2 Comments

 • Cristina

  16 decembrie 2018 at 13:35

  Pfuai, deci tocmai citesc A Room wih a View de E.M. Forster și combinat cu articolul tău așa poftă de Florența mi s-a făcut…:)) Ăia în carte merg în Fiesole pentru a vedea orașul de sus. Nu știu de ce n-am mers în Florența până acum, e genul de oraș căruia am vrut mereu să-i acord o săptămână sau mai mult pentru că e atât de cultural și uite că n-am apucat să merg deloc :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: