fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.292 de abonați

 • Home
 • /
 • DIVERSE
 • /
 • S-a dat startul la Spring SuperBlog 2018
SuperBlog

S-a dat startul la Spring SuperBlog 2018

A-nceput Spring SuperBlog 2018!

 

Calendaristic, e primăvară în toată regula. În realitate, nămeții cât casa și temperatura cu mult sub minus mă cam contrazic. Unde mai pui că rețelele de socializare zbrârnâie de câteva zile, dând de știre-n blogosferă că începe Spring SuperBlog 2018. Nu mai înțeleg mare lucru din tot ce mi se întâmplă, sunt convinsă că nu-s doar eu în situația asta. Aaa, că tot e martie, nu trebuia să ne alegem și babele? Alegeți și voi ce mai puteți, alegeți de participați la Spring SuperBlog 2018!

 

Care-i treaba cu SuperBlog?

 

Aflată la cea de-a 16-a ediție,  Spring SuperBlog 2018 este cea mai longevivă competiție de blogging creativ, care se adresează tuturor pasionaților de scris, indiferent de nișa din care provin. O poți face și tu! Pentru a te înscrie în competiție nu trebuie să ai vreun talent literar nemaiîntâlnit sau te miri ce cunoștințe în online. Trebuie ai un blog de minimum 3 luni și să ai publicate măcar 20 de articole, indiferent de tematica lor sau numărul de vizitatori.  Anunță-ți participarea printr-un scurt articol, pe care-l vei publica pe blogul tău.

Nu știi cum? Nu-ți face griji, nu contează  sub ce formă, nu te va nota nimeni, tu trebuie doar să-ți faci cunoscută intenția. Cei care te urmăresc trebuie să știe că urmează să scrii după o tematică prestabilită. O parte din articolele tale nu vor mai fi scrise la fel ca cele dinainte.

Vei avea de respectat niște teme, cu anumite cerințe, va trebui să te încadrezi în limite și termene. De multe ori, tema propusă de un sponsor nu va avea nici în clin, nici în mânecă cu specificul blogul tău. Nu-ți va fi ușor să găsești o idee și să redactezi un articol despre certificate energetice, când tu scrii despre călătorii. Asta mi s-a părut cel mai greu, atunci când mă chinuiam să concep un articol, pentru că oricât de depărtată ar fi fost tema propusă, eu mă străduiam s-o aduc într-o direcție de travel. N-a fost ușor, n-am reușit mereu, poate că din cauza aceasta n-am reușit să mă clasez mereu printre primii. Unde mai pui că vei scrie contra cronometru?

Dacă ai îndeplinit primele trei condiții, în continuare  va trebui să completezi formularul de pe site, cu toate informațiile necesare, despre tine și blogul tău, precum și link-ul ce duce către articolul tău de înscriere în concurs. Organizatorii îți vor analiza profilul, iar în cel mai scurt timp  vei primi un email de confirmare.

Dacă toate-s bune, atunci nu-ți rămâne decât să intri în competiție. Oficial te numești superblogger! Felicitari!

Probele Spring SuperBlog 2018

 

Probele vor fi publicate pe site-ul SuperBlog în zilele de marți, joi și sâmbătă. Fiecare sponsor va propune o anume temă, în jurul căreia va stabili toate cerințele și criteriile. Este alegerea ta dacă scrii pentru toate probele, sau numai pentru acelea care ți se par mai interesante. Dar pentru a primi “distincția” de FINALIST Spring SuperBlog 2018 și diploma aferentă, va trebui să parcurgi toate probele.

Dacă tot te înscrii și te hotarăști să intri în horă, eu zic să mergi până la capăt! Vei găsi tu inspirație și pentru acele teme care inițial te vor speria precum o bombă!

Îmi place ca atunci când mă înham la o treabă, s-o duc până la sfârșit și mă străduiesc s-o fac cât pot eu mai bine. Tocmai de aceea ediția aceasta am spus “pas”. De-abia ce m-am întors dintr-o călătorie care efectiv m-a stors de puteri și cu greu am reușit să-mi revin la normal. Am o mulțime de scris și de lucru cu blogul, am rămas în urmă cu multe. Nu mai este mult și-ncep munca, n-o să mai am timp berechet…. Unde mai pun că imediat după Paște, urmează să plec într-o altă călătorie. Iar atunci când nu-s acasă, nu pot scrie, nu mă pot concentra, îmi lipsește laptopul, liniștea… Sper să revin în toamnă, cu mai mult elan. Ediția aceasta vă susțin de pe margine, așa că dacă veți considera că vă pot ajuta cu ceva, nu ezitați să mă contactați. O să vă răspund negreșit!

 

Note și contestații

Să nu credeți că sistemul de jurizare este doar așa să fie. Toate sunt bine gândite de organizatori. După publicarea articolele pe blogurile voastre și înscriierea lor în platformă, umrează procesul de jurizare și notare. Există termene pentru fiecare! În cazul în care nu veți fi mulțumiți de nota primită, o puteți contesta, argumentându-vă foarte bine cererea.

 

Studiază foarte bine regulamentul, dar și paginile Cum participi și Q&A! 

Este foarte important să cunoști toate detaliile și termenii acestui concurs. Iar în cazul în care ai uitat ceva, sau nu găsești răspuns întrebărilor tale, există deschis pe Facebook un grup, unde organizatorii sau ceilalți concurenți veterani te vor lămuri cu siguranță!

 

Dacă începi să ai deja remușcări că n-ai știut mai devreme despre competiție, sau că nu te-ai grăbit să te înscrii, fii calm. Înscrierile au început încă din 23 februarie 2018, dar o poți face oricând, până la data la care se încheie concursul, respectiv 13 aprilie 2018. Când am văzut prima probă, mai că-mi venea să mă răzgândesc și să transform  articolul într-unul în care să-mi anunț participarea.

 

Ce trebuie să mai știi înainte să te înscrii în Spring SuperBlog 2018? (Opțional)

 

 • dorință de afirmare – da, pentru că aici vei avea ocazia să te faci (mai) cunoscut decât ești; articolele îți vor fi citite și notate de oameni care poate n-ar fi ajuns să le citească. Și …. cine știe cum se poate lega ceva?
 • să fii deschis spre socializare – vei avea ocazia să cunoști o mulțime de persoane, bloggeri ca si tine aflați la început de drum, sau veterani în ale bloggingului. De la toți vei avea de învățat, vei putea face schimb de idei, vei putea lega noi prietenii. Unde mai pui că la sfârșit, de vei lua parte la Gală îi vei putea cunoaște pe toți și-n realitate, nu doar virtual. Îmi pare așa de rău că n-am putut să ajung la nici o Gală!
 • nu trebuie să-ți lipsească perseverența! Nu te da bătut atunci când rămâi în pană de idei! Nu renunța dacă articolele tale nu sunt notate așa cum te-ai fi așteptat. O notă nu reflectă în totalitate calitatea articolului tău, tu știi cel mai bine ce ai transmis cititorilor tăi! Iar dacă reacțiile sunt cele așteptate, capu’sus!
 • Inspirație și creativitate – având deja experiență în ale bloggingului, n-ar trebui să duci lipsă de inspirație și creativitate. De la unele articole se cere mai multă creativitate, mai multă poveste. Unele se vor a fi informative, altele pur și simplu advertoriale. Citește cu mare atenție cerințele!
 • Originalitate – încearcă să fii tu, scrie așa cum simți, așa cum ți-ai obișnuit cititorii. Desigur, vei avea nevoie și să găsești inspirație poate în alte părți, dar mergi pe ideea ta. Cu cât mai originală, cu atât mai bine!
 • Timp – nu-i ușor să scrii un articol după o temă propusă, în termeni stabiliți de altcineva. Ia-ți timp, citește cerințele cu atenție, gândește-te la ele o zi-două, involuntar va veni o idee. Nici nu-ți dai seama când! Mi-aduc aminte că făceam clătite unor turiști și deodată mi-a venit o idee de articol.
 • Răbdare – nu te impacienta dacă nu ai rezultatele dorite! Nimic nu-i ușor, calmează-te, totul se rezolvă!
 • Sacrificiu – îți vei sacrifica multe momente, pentru a scrie articole. Vei renunța de multe la un film, sau la o plimbare, pentru că tocmai ți-a venit inspirația. Și doar nu vrei s-o pierzi, nu?
 • Noroc! Vei avea nevoie și de noroc, așa că eu îți doresc să-l ai din plin!

 

Cu ce te vei alege în urma participării la SuperBlog?

 

Sper că nu v-am pierdut până cum! Cu siguranță v-ați întrebat: bun și eu ce câștig dacă scriu pentru atâția sponsori?

Totul se plătește, sau nimic nu e gratuit în viața asta! Pentru fiecare probă în parte se pun la bătaie o serie de premii, cele mai multe dintre ele în câștiguri în bani, dar și diverse vouchere, sau produse branduite ale sponsorilor. În urma celor 3 participări, am câștigat și eu câteva premii, nu semnificative, dar au fost binevenite, mi-au adus bucurii și satisfacții, dar totodată m-au și motivat să continui.

Dar, pe lângă aceste premii materiale, participarea la Spring SuperBlog 2018 va veni inevitabil și cu o mulțime de alte recompense, din punctul meu de vedere, cu o valoare mult mai semnificativă: vei lega noi prietenii, vei aflat o mulțime de lucruri si vei acumula cunoștințe despre care nici nu bănuiai că vei învăța, vor putea apărea oportunități de tot felul și posibile colaborări. Dar prin simpla voastră participare și implicare, pe lângă celelalte beneficii, vă veți putea dezvolta capacitatea de scriere și improvizație. Pentru mine a fost o mare bucurie să scriu despre diverse lucruri, pentru că astfel m-am documentat si-am învățat tot felul de lucruri.

De aceea, chiar dacă ediția aceasta nu voi participa, voi urmări cu mare interes probele și voi căuta să mă informez despre sponsorii ce le propun și produsele acestora.

 

Cam acestea fiind spune, sper că am reușit să fac puțină lumină în mintea voastră, a celor care nu erați în temă cu această competiție, iar celorlalți care v-ați făcut curaj să participați efectiv, vă doresc să aveți inspirație din plin și mult, mult, mult succes!

 


Cât despre mine….lucrez în continuare la seria de articole despre Cuba, așa că rămâneți pe aproape! Și nu uitați să mă urmăriți pe pagina de Facebook, contul de Instagram unde urmează să postez o mulțime de fotografii din ultima mea călătorie, dar și pe cel de Twiteer!

 

Multă inspirație vă doresc! 

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: