Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.541 de abonați.

Share & Play cu Wu Xing!

Fiți sinceri! Când v-ați jucat ultima dată? Cât despre mine…de când am devenit om în toată firea, cu job full-time si cu responsabilități în toată regula, am uitat ce-i aia joacă.  Dar uite că Wu Xing ne provoacă. Știu că sunt o fire extrem de pragmatică, că uneori iau lucrurile mult prea în serios decât ar trebui și tratez orice situație cu mult prea multă profunzime, că n-ar fi rău ca din când în când să mai dau și-n mintea copiilor, dar știți voi… greu mă scoate omul din ritmul meu! 

De Wu Xing ați auzit? Dacă da, înseamnă că știți că se ocupă cu livrarea de mâncare chinezească la domiciliu/birou/sau oriunde în București. Dacă nu știați, v-am spus! Ce este interesant la toată activitatea asta, în afară de mâncarea propriu-zisă, care nu mai are nevoie de nici o descriere, este și modul în care se împachetează și livrează. Cutiile în care vin preparatele, nu doar că sunt practice dar și păstrează mâncarea în perfectă stare. Dar mai pot îndeplini și un alt rol. Nu v-ați fi gândit la asta, știu…nici eu. Dar iată, că aceste banale cutii, pot îndeplini și rolul de jucării pentru cei mari.

Cum?

O masă de prânz luată de unul singur e ca și cum ai dansa tu cu tine prin casă. Iar chinezilor chiar nu le plac mesele anoste, fără companie. Păi cum altfel se explică atunci modul în care este servită mâncarea, pe acele mese rotunde, cu blat rotativ, numite Lazy Mary? Chinezilor le place să aibă posibilitatea de a gusta din toate preparatele servite, de a share-ui cu cei prezenți din bunătățile lor.

Meniul este foarte diversificat, încât e aproape imposibil să nu-și găsească fiecare ceva pe plac, începând cu banalele noodles ori orez, exoticele urechi de lemn prezente pretutindeni, tot felul de carne gătită în atâtea feluri, supe ori salate, chiar și deserturi, cu toții ne putem potoli poftele și foamea deopotrivă. Nu sunt eu mare fan al bucătăriei asiatice, iar până să ajung în Thailanda, aș putea spune că orice încercare a a mânca ceva cu specific asiatic nu s-a dovedit a fi decât un eșec total. Treptat, am început să înțeleg cam cu ce se mănâncă toate minunile acestea. Mi-aduc aminte de preparatul ”Furnici în copac” despre care am scris și într-o altă ediție, ce mare curiozitate mi-a strârnit.

Știu că e o denumire ciudată, iar dacă v-am stârnit curiozitatea, căutați de comandați!

 

Furnici in copac cu carne de porc 700x420px.png

Furnici în copac

Vă spuneam ceva mai devreme despre dublul rol al cutiilor în care vine împachetată mâncarea de la Wu Xing și nu degeaba am făcut asta, pentru că am fost provocată să găsesc și o altfel de utilitate acestora și anume să mă joc.

23130833_2054663704547656_2162852002262643747_n.png

Că poate vă întrebați de cum arată cutiile. Poftiți!

Datele problemei sunt următoarele: eu și încă 3 prieteni, facem o comandă în grup. Folosim aplicația, online sau telefonic și primim preparatele acolo unde suntem noi la birou, acasă ori în parc. După ce mâncăm tot, luând unul de la altul, la urmă ne punem imaginația la treabă. E una din regulile jocului, n-o putem încălca. Bineînțeles că vă veți întreba: Ce poți face cu niște cutii goale, folosite și eventual cu ceva resturi de carne de la furnici, ori vreo urmă de ureche?

Ce-și poate imagina o pasionată de călătorii, care-i cu gândul doar la escapade în jurul lumii?

Mereu mi-am dorit să ajung la Marele Zid Chinezesc. Să fiu și eu unul dintre cei 40-45 milioane de oameni care-l vizitează anual. Dar până când mi s-o îndeplini visul, pentru că am o mulțime de alte locuri ”must see”, profit de ocazie că am 12 cutii și 3 oameni bine-dispuși (a se înțelege sătui) si ne imaginăm că avem propriul nostru zid chinezesc. Unul în miniatură, că de atât de ajung cele 12 cutii, dar e bine și atât.

Și pentru a nu crede că al nostru ar fi mai prejos de cel real, vom păstra resturile de mâncare așa cum sunt pe cutii, ele fiind vizitatorii curioși veniți de prin toate colțurile lumii. Mare aglomerație…doar știți și voi că nu-i loc să arunci un ac în locul cu pricina. Avem si 4 perechi de bețișoare, să nu credeți c-am uitat de ele! Terenul ne cam dă bătăi de cap, nu-i atât de drept pe cum ar fi fost de preferat și ne folosim de bucățile de bețișoare pentru a-l sprijini pe alocuri. Nu de alta, dar să nu se năruie cu vizitatori cu tot.

Și să nu îndrăzniți să-mi spulberați visul, cu greu am putut să-mi imaginez cum aș reuși să fac un zid cu ajutorul acestor cutii, dar nu mă puteți contrazice. Asta e cert!


 

Nu vă panicați dacă n-ați înțeles prea mult, nici eu! V-am spus deja, cât de pragmatică sunt.

Și voi vă puteți juca!

Apropo, ați auzit de noua campanie Share and Play derulată de Wu Xing? Dacă aveți poftă, dar nu-i de ajuns asta, pentru că trebuie să fiți și prin București, adunați-vă mai mulți laolaltă și comandați mâncare chinezească. După ce v-ați pus burticile la dos share-uind unul de la altul,  intrați pe site, alegeți una din cele 4 provocări, construiți provocarea aleasă și încrieți-vă capodopera în concurs până pe data de 15 decembrie. Atunci va fi sfârșitul campaniei și veți avea șansa de a câștiga marele premiu un smartphone Huawei P10Lite.

Superblog-SharePlay-800x800px-768x768.jpg

 

 

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, iar dacă ți-a plăcut aș aprecia un Like & Share! Totodată, te invit să ținem legătura și pe Facebook și Instagram!

Citește și:

Bine ai revenit Super Blog!


Articolul participă la proba cu numărul 24, din cadrul competiției SuperBlog 2017. Sponsor: logo-wu-xing-2-300x300.jpg

 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1