Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
bagaje Wizz Air

Și Wizz Air modifică politica bagajelor de mână

N-au trecut decât câteva zile de la anunțul celor de la Ryanair cu privire la modificarea politicii de transport al bagajelor de mână, că iată apar și noutățile pentru politica de bagaje Wizz Air! Dacă irlandezii au făcut marele anunț printr-un comunicat de presă postat pe site, Wizz Air a făcut-o într-un mod mult mai discret. Mesajul apare pe bada cu galben, acolo unde se afișează de obicei noutățile, iar dacă dai click pe acesta, se deschide o altă pagină cu informarea. Am dat întâmplător peste aceasta, de obicei caut în secțiunea știri/noutăți. Cred că acesta este și motivul pentru care știrea n-a fost prea mediatizată.

 

Prin urmare:

Doar pasagerii cu îmbarcare prioritară vor putea aduce două bagaje de mână în cabina aeronavelor Wizz Air

 

Nu-mi este foarte clar cum se va proceda și ce se întâmplă cu cei care și-au cumpărat deja biletele de avion, pentru că pe site nu apare nici o informație despre asta. Sau am ratat eu ceva? Lăsați vă rog un comentariu la acest articol dacă dețineți alte informații!

Dacă aveți achiziționate biletele de avion și n-ati primit nici o informare oficială cu privire la această modificare, vă recomand să luați legătura cu operatorul low-cost, pentru a vă lămuri problema. Există și o secțiune cu întrebări frecvente. Dar cel mai bine este să luați legătura cu compania pentru a găsi răspunsul cel mai exact.

 

Până acum, toți pasagerii Wizz Air, indiferent dacă aveau sau nu îmbarcare prioritară, își puteau lua în cabină două bagaje de mână (incluse în prețul biletului).  Din aceleași motive invocate de concurență și Wizz Air susține că din cauza multor bagaje aduse la bord, procedeul de îmbarcare tindea să dureze prea mult, ceea ce ducea la întârzieri ale decolărilor. Spațiul de depozitare de deasupra scaunelor este limitat și astfel se înregistrau situații în care pasageri cu priority boarding nu mai aveau unde să-și depoziteze bagajele. Și nu mi se pare normal să plătesc priority iar bagajul să mi-l ducă la cală, în timp ce alți pasageri care n-au dat în plus nici un euro, să se lăfăiască cu trollere și sacoșe de prin duty-free.

 

bagaje Wizz Air

 

În ce constă modificarea politicii de bagaje de mână?

 

Pasagerii fără îmbarcare prioritară își pot lua un singur bagaj de mână, cu dimensiuni maxime de 40 x 30 x 18 cm. Acesta, trebuie să încapă în spațiul de sub scaunul din fața voastră.

Dacă vă achiziționați Wizz Priority, puteți aduce în cabină și un al doilea bagaj de mână, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 cm și cel mult 10 kg, care va fi depozitat în cabina avionului, în spațiul de deasupra scaunelor.

Costul pentru îmbarcare prioritară este între 5 și 10€ /segment de zbor, dacă rezervarea se face online pe site-ul companiei sau în Call Center-ul Wizz Air. Dacă alegi să-l faci în aeroport, vei plăti nu mai puțin de 25€.

 

Dacă nu vă achiziționați îmbarcare prioritară și bagajul vostru de mână depășește dimensiunile 40 x 30 x 18 cm, va trebui să-l înregistrați GRATUIT la birourile de check-in din aeroport. Asta înseamnă că bagajul vostru va fi transportat la cala avionului și trebuie să aveți grijă ce lucruri puneți în el. Lucrurile de valoare precum acte, bani, telefoane, laptopuri etc, trebuie să le luati cu voi în bagajul mic de mână. Atenția însă, trebuie să încapă sub scaunul din fața voastră!

bagaje Wizz Air

 

 

Avantajele și dezavantaje ale politicii de bagaje Wizz Air

 

Există și o parte bună în toată schimbarea asta, pentru că vei avea bagaj la cală, fără să plătești nimic în plus. Nu toți călătorim cu 30 kg după noi, iar atunci când pleci pentru câteva zile și totuși vrei să iei lucruri ce sunt interzise la bord, situația îți va conveni de minune 🙂

Dar cum prea bine știți, orice avantaj vine la pachet și cu un dezavantaj. În acest caz, partea mai puțin bună este că va trebui să te prezinți mai devreme în aeroport, trebuie să-ți iei o marjă de timp. De cele mai multe ori, la ghișeele de predare al bagajelor se formează cozi, ceea ce înseamnă că va trebui să pierzi ceva timp acolo.

 

Informații despre schimbarea Wizz Air găsești aici.


Dacă consideri că articolul este util și conține informații folositoare prietenilor tăi, nu uita să-l distribui! Pentru a fi la curent cu noutăți din domeniul călătoriilor, dați un like paginii mele de Facebook și un follow contului meu de Instagram!

 

Călătorii frumoase vă doresc! 🙂

 

Sursa foto: Wizzair.com

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: