Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Spatiul dintre nori. Cu rucsacul in spate

Spațiul dintre nori

De abia lansată zilele astea, aflată în plină promovare prin țară, cartea se vrea a fi mărturia unei tinere românce, atipice, dornică să iasă din tiparul prestabilit de societatea în care trăiește. Pentru că vrea să scape de o viață monotonă și plictisitoare, în spatele unui birou, setoasă de a cunoaște și descoperi locuri și oameni deosebiți, Desiree caută sponsori, își împachetează strictul necesar într-un rucsac și pleacă în India. Pentru cât timp? Nu se știe. Și când se întoarce o ia de la capăt iar și iar. Așa a ajuns să experimenteze cam tot ce s-a putut: s-a tatuat pentru prima dată, și-a pus piercingul din nas, a încercat bhang – narcoticele legale cu efecte neprevăzute, a petrecut zece zile în deplină tăcere într-un centru de meditație, s-a perfecționat în arta negocierii cu rișcarii și șoferii de ocazie.

Spațiul dintre nori. Cu rucsacul prin India

 

Desiree Halaseh, m-a purtat alături de ea și de rucsacul ei, prin toată India, prin locuri în care n-am crezut ca voi ajunge vreodată. Deși fizic n-am ajuns încă în India, am trăit alături de ea momente inedite, am încercat orice din gastronomia indiană, am călătorit ore în șir în autobuzele și trenurile arhipline și sufocante, am dormit în camere mizere ale hotelurilor de ocazie, am simtit mirosurile grele de pe strazile aglomerate, am lenevit la soare alaturi de ea, am umblat prin ploaie zile in sir, am vazut si-am cunoscut oameni frumosi si simpli.

Desiree, apeleaza la un stil aparte, ne povesteste cu o asa mare lejeritate din trairile ei, din cele patru incursiuni ce au insumat in total un an si jumatate in India, incat dupa fiecare pagina ce-o terminam mi se intarea si mai mult impresia ca aceasta mi se adreseaza mie direct, ca-mi dezvaluie personal din experientele ei placute sau mai putin placute. Pentru ca in perioada asta, timpul nu este aliatul meu, am citit cartea pe bucatele, ultimile pagini terminandu-le aseara tarziu, dupa o zi obositoare la munca, in timpul meciului de fotbal dintre Romania si Franta din deschiderea Campionatului European. Mi-a placut atat de mult cartea si stitul ei de a relata totul, incat am senzatia ca ma aflu inca in vreun autobuz plin ochi cu oameni sau pe vreo plaja pustie, perfecta de pe malul Marii Andaman.

Daca vreti sa pasiti pe meleaguri noi, sa vedeati ce n-ati vazut pana acum, sa simtiti ce n-ati simtit pana acum, va recomand cu drag cartea, pe mine m-a impresionat. Aceasta, precum și multe alte cărți, le găsiți aici. 

“Cartea asta nu e despre India. E despre mine in India”

Desiree Halaseh, autoarea cartii

 Spatiul dintre nori. Cu rucsacul in spate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1