Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Sri Lanka scoate taxa de viză începând cu 1 august a.c.

Sri Lanka scoate taxa de viză începând cu 1 august a.c.

Iată o veste bună pentru cei care plănuiesc să viziteze Sri Lanka în perioada următoare. Timp de 6 luni, Sri Lanka scoate taxa de viză începând cu 1 august a.c., pentru turiștii din mai multe piețe cheie printre care și România.

 

Să nu uităm că turismul srilankez a avut extrem de mult de pierdut în urma atentatelor din ziua de Paște a acestui an, când aproximativ 300 de oameni și-au pierdut viața și alți 500 au fost răniți. Starea de urgență instituită în urma acestor atentate a expirat recent pe 22 iulie și sperăm că lucrurile s-au mai așezat pe acolo.  Așadar decizia guvernului srilankez este una cât se poate de clară: se dorește încurajarea și atragerea de câți mai mulți turiști.

 

Sri Lanka scoate taxa de viză de la 1 august a.c.

 

A nu se înțelege că se renunță la obligativitatea obținerii vizei!

Viza este necesară în continuare, numai că va fi gratuită în următoarele 6 luni. Aceeași măsură a fost  luată și de Thailanda anul trecut, probabil că și pentru următorul sezon se va întâmpla la fel.

Viza turistică cu una sau mai multe intrări pentru Sri Lanka are o valabilitate de 6 luni și se poate obține în trei moduri:

 • la sosire în mai multe aeroporturi și porturi. Lista o găsiți pe site-ul mae.ro. În afara acestei perioade de exceptare de la plata taxei, costul vizei este 45$
 • online de pe site-ul www.eta.gov.lk 
 • de la misiunile diplomatice ale Sri Lankăi din străinătate

Sri Lanka mai emite și o viză de tranzit gratuită, cu o singură intrare valabilă două zile.

Curios este însă că programul derulat de autoritățile srilankeze, dornice să resusciteze turismul din insulă, nu se adresează și unor piețe cheie precum China ori India.

Update: Am găsit ulterior o altă informație și o altă listă, confirm căreia vor fi scutiți de la plata vizei atât chinezii, cât și indienii.

Iată și lista completă a țărilor care vor beneficia de gratuitatea vizei sri-lankeze:

 

 

N-am ajuns până acum în Sri Lanka, deși mi-am dorit mulți ani la rând s-o vizitez. Uite că odată cu nedoritele evenimente din primăvară, opțiunile mele s-au schimbat. Nu exclud însă ca în viitorul apropiat să fac un tur de insulă. Mai ales că în ultima perioadă am tot văzut niște prețuri foooaarte bune la bilete de avion spre Colombo.

Chiar zilele trecute era o promoție cu Turkish Airlines, din Constanța spre Colombo, în jur de 360€.

 

Citește și:

Thailanda – țara zâmbetelor

Bangkok – orașul templelor și palatelor

 

2 Comments

 • Cristina

  29 iulie 2019 at 13:00

  Păi, tu doar ne spui că s-a scos taxa de viză, dar biletul de avion l-ai luat? 😀 Și eu aș vrea să mai merg în Sri Lanka, n-am apucat să văd prea mult că am rămas blocată din pricina inundațiilor și alunecărilor de teren, dar clar aș mai merge. Deși nu știu când, pe anul ăsta am deja planul făcut…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: