Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Știam eu că Italia nu mă va dezamăgi

Nici nu am avut vreun gând că s-ar întâmpla asta… Dar, aveam să descopăr că acea Italia după care venisem se lăsa destul de mult asteptată. Torino nu părea chiar genul acela de oraș pe care mi-aș fi dorit să-l vizitez, Veneția m-a băgat la apă, iar ploile parcă-și dădeau concursul. Dar uite că, pe drumul de intoarcere spre casă, trag concluzia că Italia a reușit să mă surprindă din nou, în cele mai diverse moduri. Italia e fascinantă, chiar și toamna, iar eu plec de aici entuziasmată de tot ce mi s-a întâmplat, de tot ce-am reușit să văd și să experiementez și desigur, cu gândul spre o nouă escapadă italiană.

Am petrecut o săptămână fascinantă, cutreierând in lung și-n lat nordul Italiei, descoperind locuri noi și reîntâlnind oameni dragi, am făcut și refăcut trasee din mers. Vremea a vrut musai să-mi arate de ce-i în stare, ceea ce-a dus la tot felul de stări și experiențe.

Nici n-am apucat să diger toate cele mi s-au petrecut prin fața ochilor, mă aflu încă sub influența entuziasmului căpătat de-a lungul acestor 7 zile, așa că nici nu sunt prea sigură că acestea-mi sunt într-adevăr concluziile. De îndată ce-mi revin din euforia momentului, o să revin aici pe blog, cu detalii despre tot și toate.

Torino

Nu sunt încă sigură dacă să-l trec în categoria orașelor ce-mi doresc să-l revăd. Dar probabil c-o să mai revin. Mai sunt multe locuri ce n-am reușit să le descopăr, dar cum fratele meu s-a stabilit pe aici, pe lângă Torino, cu siguranță voi reuși să recuperez.

În Torino se află Muzeul Egiptean, al doilea cel mai mare muzeu de antichități egiptene, după cel din Cairo. Nu se putea să-l ratez. Voi reveni cu un articol separat.

Festivalul CioccolaTo a fost fără indoială atracția principală din oraș în perioada aceasta, așa că am trecut pe la degustări. Ciocolata e ciocolată. Punct!

Palatul Regal, Mole Antonelliana, Stadionul Juventus Torino, Monte dei Cappuccini, sunt doar o parte din ce are Torino de oferit. Voi reveni curând cu informații complete despre toate acestea.

Veneția

Nici nu cred că mai e nevoie de vreo prezentare. Veneția este Veneția și fiecare dintre noi am văzut măcar odată imagini care ne-au făcut să visăm la acest oraș plutitor.

Veneția m-a primit cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze, dar m-a expulzat exact pe dos.

V-am povestit în articolul anterior despre cum am găsit eu Veneția, cu apele retrase. Eh, a doua zi nivelul a crescut alarmant, așa că m-am echipat cu cizme și-am înotat spre gară. Aici o să revin cândva într-o zi de primăvară sau de vară.

Milano și Lacul Como

Nu le poți avea pe toate în același timp. Una caldă, alta rece…. eh, cam așa mi s-au întâmplat și mie în săptămâna asta. Milano și Lacul Como mi-au răsplătit toate zilele mai puțin fericite. În felul acesta, alături de persoane dragi, am petrecut momente ce-mi vor fi mereu în suflet.

Satele de pe malul lacului Como sunt raiul pe pământ. Chiar și pe vreme ploiasă! Aici mi-ar plăcea să locuiesc … cândva!

Plec așadar cu tolba plină de povești, după ce mi-am luat doza de Italia. Vă las și câteva fotografii, nu de alta, dar poate nu mă credeți. Italia e fabuloasă!

Italia

Am descoperit prin Torino o mulțime de străduțe cochete!

Muzeul Egiptean din Torino

Muzeul Egiptean din Torino

Poarta Palatină din Torino

Mole Antonolliana -emblema orașului Torino

Italia

Podul Umberto I peste râul Po

Italia

Veneția

Italia

Veneția însorită

Italia

Argegno – Lacul Como

Alături de prietenii noștri 🤗

Curcubeu pe Lacul Como

Amazing!

Îmi doresc să vă revăd curând! Am petrecut zile frumoase împreună!

10 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: