Newsletter

Vrei să primești noutăți și să fii la curent cu activitatea mea? Pentru a te abona, completează câmpul de mai jos cu adresa ta de email!

Unicitate-n ștampilare

Unicitatea este caracteristica definitorie a fiecărui individ în parte, cu toate că prin apartenența noastră la specia umană, suntem la fel. La naștere, oricare dintre noi primim trăsături diferite (fizice, vârstă sau sex), care cu înaintarea prin viață capătă tot felul de nuanțe: unii suntem blonzi, unii mai frumoși, înalți, unii mai deștepți, alții înțelepți. Prin urmare, în funcție de trăsăturile noastre de caracter, ne personalizăm absolut tot ce ne înconjoară și ne aparține: casa, mașina, garderoba, jobul sau accesoriile pe care le folosim, până chiar și ștampila de la firmă.  Apropo, că veni vorba de ștampilă, voi ce utilități îi găsiți în afară de instrumentul acela folosit la valitarea diverselor documente? Voi, ce tip de ștampilă folosiți? Da, știu, mulți îmi veți spune: eu nu am una și nu-mi trebuie, pentru că nu am firmă. Ei bine, acelora dintre voi care îmi pregăteați o astfel de replică, trebuie să vă spun că nu trebuie să dețineți o firmă sau un PFA pentru a avea o ștampilă.

Cei mai mulți dintre noi, percepem ștampila ca fiind acel instrument folositor doar persoanelor juridice pentru validarea documetelor oficiale, iar ce-i drept, cam pe acolo o întâlnim mai tot timpul. Așa cum bănuiți poate și probabil ați întâlnit, din necesitate sau dorințe inovative, ștampilei i s-au găsit tot felul de întrebuințări mai mult, sau mai puțin ciudate.

V-ați dat seama deja, ștampila este personajul principal al articolului de azi, iar în cele ce urmează, doresc să vă prezint sau să vă amintesc (după caz) și alte utilizări mai puțin întâlnite, după care, mă voi strădui să-i găsesc o întrebuințare personală, adaptată nevoilor și pasiunilor mele.

Nu știu dacă vă mai amintiți și nici dacă se mai utilizează modalitatea aceasta în zilele de acum, dar în urmă cu câțiva ani, pe când cutreieram și eu cluburile și discotecile, acolo unde se plătea o taxă de intrare ți se aplica o ștampilă pe braț, pe care trebuia s-o arăți ori de câte ori intrai. Mi-aduc aminte cu umor de efortul pe care-l depuneam să păstrez tușul intact pentru a doua seară, să nu mai mai plătesc intrarea din nou.

Un alt uz al ștampilelor, puțin mai comestibil, este acela în marcarea carcaselelor de carne cu mențiunea “Controlat sanitar-veterinar”. Trebuie s-o fi văzut măcar odată pe bucata de carne cumpărată din magazin.

Prin Constituție, ne este garantat dreptul la vot, pe care unii îl folosim, alții nu și probabil că știți deja că ne exercităm acest drept cu ajutorul unei ștampile aplicate pe buletinul de vot. Iată așadar și alte utilități!

Dar, pe lângă acestea, atât de practice, există multe altele, mai mult sau mai puțim amuzante precum: stampila pentru unghii cu ajutorul căreia ne putem crea modele pe unghii, ștampila pentru textile, care ajută la marcarea articolelor de îmbrăcăminte, personalizându-le în funcție de dorințele noastre, ștampila pentru bibliotecă, care însemnează cărțile citite deja sau ștampila carte de vizită, cu ajutorul careia înlocuim modalitatea devenită demodată de a oferi o carte de vizită în format de hârtie.

Din dorința de a ține pasul cu acest trend al inovației și evoluției continue, cei de la Colop și-au diversificat activitatea pentru a-și mulțumi și a-și păstra clienții mulțumiti, atrăgând totodată noi și noi clienți. Cu o experiență de mai bine de 15 ani pe piața din România a distribuției de ștampile, Colop România se poate lăuda cu un întreg palmares, oferind soluții complete în marcarea individuală. O gamă variată de produse și accesoriile necesare acestora și-au făcut loc în portofoliul acestora.

Aminteam mai devreme de utilități mai rar întâlnite și încercând să aduc altfel de întrebuințări unei ștampile, am gândit mult la ce inovație aș apela. Nu-i ușor de venit cu noutăți pe o piață atât de complexă chiar și în lumea ștampilelor. Cum mi-aș personaliza eu lucrurile cu o ștampilă? Fiind pasionată de călătorii și de (re)descoperirea de locuri interesante, n-am cum să nu leg utilitatea unei ștampile de pasiunile mele.

M-am gândit de multe ori să-mi procur o hartă a lumii într-o mărime suficient de mare, încât să fie vizibile toate statele globului, să o înrămez și s-o agăț pe-un perete la loc de cinste, astfel să-mi fie în fața ochilor tot timpul. Pornind de la numele blogului meu “Angela Călătorește” voi marca locurile văzute cu amprenta “Angela a călătorit” iar țările la care aspir cu amprenta “Angela va călători”. În acest mod voi putea să-mi readuc în memorie, dacă aș putea uita vreodată, că visurile mele nu trebuie să rămână doar la stadiul de dorință, ci că toate demersurile trebuie să ducă spre direcția împlinirii visurilor mele.

Pentru asta mi-ar fi utilă o ștampilă cum sunt cele din gama DIY de la Colop, având posibilitatea de a-mi crea și schimba singură, la nevoie, propria amprentă. Aceste tipuri de ștampile se găsesc în două variante, atât cea clasică de birou, cât și cea de buzunar. Cu ajutorul pensetei din dotare, voi putea schimba textul așa cum voi avea nevoie, putând eventual să-mi ștampilez pe hartă și țări care nu așteaptă amânare cu mesaje precum “MUST SEE” sau “SOON”. India va fi prima ștampilată în acest fel, de când visez la India!

Nu am cum să omit partea exterioară a ștampilei, chiar dacă apararent este un obiect neimportant din punct de vedere estetic, noi fetele avem bunul obicei de a ne accesoriza orice ținută așa cum trebuie. Iar varianta pe culoarea roșie îmi surâde atât de bine….

Și acum, spuneți voi, cine va mai avea o ștampilă ca a mea? Nu va fi ea unică?

Că v-o fi amuzat, impresionat sau nu….despre ștampile plaja este destul de limitată, cel puțin pentru mine, o persoană atât de realistă, prea mult uneori. Dar v-am oferit o idee inovatoare de folosire a unei biete ștampile, într-un mod personal, care mi-ar înfrumuseța zilele.


Articolul reprezintă răspunsul provocării SuperBlog 2017 la proba cu numărul 8.

Sponsor: 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: