fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.531 de abonați

Viza turistică pentru Egipt

Viza turistică pentru Egipt

Cetățenii români care vor să călătorească în scopuri turistice pe teritoriul Egiptului, au nevoie de o viză turistică valabilă pe toată șederea acestora acolo. Există mai multe tipuri de viză ce se pot acorda, dar voi face referire strict la cea turistică. Viza turistică pentru Egipt se poate obține în 3 moduri: la sosire (cu plată sau gratuită, voi detalia puțin mai târziu), online ori  la consulatele și ambasadele Egiptului peste tot în lume. Vă povesteam în articolul anterior că doar ce-am sosit în Egipt din nou, pentru a 11-a oară, iar de data aceasta voi sta pe aici aproape 3 luni. Cum viza on-arrival e valabilă numai 30 de zile, am optat pentru cea multiple-entries, pe care-am obținut-o de la Ambasada Egiptului la București.

 

 

Hai așadar să detaliez toate cele 3 tipuri de viză, pentru a ști și tu ce tip de viză îți va fi necesar, să nu umbli inutil pe drumuri.

 

Visa on-arrival – valabilă 30 de zile

Dacă șederea ta în Egipt va fi mai scurtă de 30 de zile, atunci lucrurile sunt destul de simple. E musai să ai un pașaport valabil 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului. Iar aici există două situații:

 

 1. Dacă ești în situația în care vei veni pe cale terestră dinspre să spunem Iordania ori Israel, iar vizita ta în Egipt se rezumă numai la Peninsula Sinai, atunci ți se va pune o simplă ștampilă de intrare în pașaport (și alta la ieșire), pentru care nu trebuie să plătești nici un ban. Dacă vrei să faci excursii și spre Cairo, Luxor ori alte zone, atunci ai nevoie de viză turistică.

 

 1. Dacă să spunem că urmează să zbori spre Egipt și vei ateriza direct pe unul dintre aeroporturile egiptene (Cairo, Sharm el-Sheikh, Hurghada, Luxor, Alexandria, etc), atunci va trebui  să-ți obții o viză turistică la sosire. Este vorba de un colant ce se aplică în pașaport. Cel mai probabil, în avion ți se va înmâna un formular pe care va trebui să-l completezi cu datele tale din pașaport și despre șederea ta în Egipt. După ce cobori din avion, te vei îndrepta spre unui din ghișeele inscripționate sugestiv “VISA”, unde vei achita taxa de 25$ (atenție $ și nu €; fii sigur că ai suma fixă!) și ți se va lipi în pașaport acel colant. După ce ai facut asta, mergi spre ghișeele control pașapoarte, unde ți se va ștampila viza și vei preda acel formular deja completat. Și gata, ai viză de Egipt. Vei putea sta până la 30 de zile! La plecarea din Egipt, va trebui să completezi din nou acel formular, pe care-l vei primi în aeroport, la ghișeele de check-in. La control pașapoarte, vei preda formularul, ți se pune ștampila de ieșire și gata.

 

Viza on-arrival

 

 

Viza turistică online

Pe site-ul www.egyptvisa.com poți aplica pentru viza turistică valabilă 30 de zile. Tot ce ai nevoie sunt: un pașaport valabil 8 luni de zile de la data intrării tale în Egipt, un card de credit valabil pentru plăți online cu suma de 25$ disponibilă, o adresă de email și un număr de telefon.  Viza turistică pentru Egipt obținută online are o valabilitate de 3 sau 6 luni, dar pentru maximum 30 de zile. Poți opta pentru o viză multiply-entries dacă intenționezi să ieși și să revii în Egipt în perioada respectivă. Dar atenție nu mai mult de 30 de zile.

Mai multe detalii despre acest tip de viză, precum și detalii despre  obținerea acesteia, aflați aici.

 

 

Viza turistică multiple-entries – valabilă pentru șederi de până la 3 luni

Dacă, așa cum a fost și situația mea, dorești să stai o perioadă ceva mai lungă și tare bine a-i face, atunci va trebui să optezi pentru o viză turistică multiple-entries. Pentru aceasta va trebui să întrunești următoarele condiții și să te asiguri că ai următoarele documente:

-pașaport valabil 6 luni de la data intrării în Egipt

-poză tip -pașaport

-bilet de avion dus-întors (ori o rezervare a acestuia)

– dovada cazării pe întreaga perioadă a șederii în Egipt (rezervare hotelieră ori invitație din partea unui cetățean egiptean), specificându-se clar perioada

– formular completat; formularul îl vei primi la ambasadă, ori prin email

– taxă de viză – numerar – 170 lei

 

Documentele se depun personal ori printr-o terță persoană la Ambasada Egiptului în România, str. Polonă, nr.33, București. Aceeași persoană care depune dosarul, va trebui să se prezinte și pentru a ridica pașaportul cu viza. Documentele se pot depune zilnic, de luni până vineri între orele 10-12.

 

Atenție! Dacă la telefon mi s-a spus că eliberarea vizei poate dura 2-3 zile, în realitate lucrurile s-au lungit vreo 2 săptâmăni. Mergi din timp, să eviți vreo situație delicată.

Totodată, având această viză în pașaport, am evitat și statul la coadă în aeroport. Uneori, dacă aterizează 2 sau mai multe avioane cam în aceeași perioadă, se formează cozi chiar lungi. Am fost printre primii trecuți de control pașapoarte, dar am așteptat în schimb la banda de bagaje, aproape o oră. Și încă aproape jumătate de oră la control bagaje, unde mi-au desfăcut valiza și au luat lucrurile la controlat, la mână. mdaaaa… enervant….

 

 

Cam acestea fiind spune despre viza turistică pentru Egipt, vă transmit numai gânduri bune și-o rază de soare de la malul Mării Roșii. Zilele trecute m-am bucurat din plin de cele 27 de grade la amiază. Însă m-am ales și cu o răceală destul de urâtă, căreia mă chinui să-i țin piept. Deh… oamenii sănătoși răcesc vara nu?!

 

Revin curând cu noutăți!

Nu uita că te aștept și pe Facebook și Instagram!

 

 

https://www.instagram.com/p/B6aFehnArOu/

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

 • Maryanna_Nastase

  27 decembrie 2019 at 7:54

  Foarte util și complet articolul tău! Nu cred că voi avea ocazia să stau 3 luni vreodată în Egipt sau în orice altă parte ( poate doar dacă îmi dau demisia de la job ) dar vreo două săptămâni, așa, n-aș zice nu !
  Sper să îți treacă răceala repede, să te poți bucura și să ne poți bucura cu poveștile din țara faraonilor .

  Răspunde
 • Viorel Paraschiv

  8 decembrie 2020 at 12:12

  Buna ziua celor care urmeaza sa citesca acest articol referitor la visa electronica. Situl http://www.egyptvisa.com va incasa cu 84 $, acesta suma nu este specificata la introducerea datelor personale si de card. La contact, singura modalitate este prin email, avand un numar de contact din SUA Florida iar adresa sediului este in Spania. Asa ca trageti singuri concluzii ce prezinta acest site care este recomandat de dna Tudose Angela.
  PS Doamna Tudose nu induceti oamenii in eroare si recomandati situri dubioase!

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   8 decembrie 2020 at 14:37

   Iti multumesc pentru completari. Dupa cum se poate verifica, articolul a fost publicat in urma cu 1 an si nu trebuie sa fie de mirare ca lucrurile se mai schimba. Mai ales in vremurile astea. La momentul acela, lucrurile exact asa erau, informatiile au fost verificate temeinic.
   Dar multumita “atentiei” trase, voi verifica din nou si voi modifica datele din articol.
   Imi cer scuze pentru eventualele neplaceri aduse cuiva. Nu doresc sa induc pe absolut nimeni in eroare, imi pare rau ca aveti aceasta impresie.
   Numai bine!

   P.s. Am verificat, costul vizei single entry este corect, 25$, asemenea si cealalta multi-entry 60$. La aceste costuri se adauga evident niste comisioane.
   Iar site-ul este functional….

   Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: