fbpx

Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.526 de abonați

  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Vizitează Sagrada Familia fără grija cozilor interminabile. Bilete, rezervări, ponturi.
Sagrada Familia

Vizitează Sagrada Familia fără grija cozilor interminabile. Bilete, rezervări, ponturi.

Sagrada Familia din Barcelona este fără nici un dubiu cea mai renumită, faimoasă, fotogenică, atrăgătoare și cum mai vreți voi, catedrală din întreaga lume. Și asta mulțumită arhitectului catalan Antoni Gaudi, care și-a dedicat viața finalizării acesteia. Deși lucrările de construcție au fost demarate încă din 1882, Sagrada Familia nu este finalizată nici acum. Mai mult chiar, până anul acesta nici n-a deținut autorizație de construcție. Se preconizeză că lucrările vor fi terminate până prin 2026, până atunci având valabilitatea și permisul de construcție. De abia aștept s-o văd finalizată!

 

 

Vă avertizez de la început, acest articol va avea mai multe poze decât de obicei, dar pur și simplu, nu am putut să renunț la ele. Și sper la final să-mi dați dreptate! 🙂

Sagrada Familia – simbolul Barcelonei și al Spaniei în același timp

 

Sagrada Familia, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Spaniei, atrage milioane de turiști anual și pe bună dreptate că au toate motivele s-o facă. Sagrada Familia este, din punctul meu de vedere, cel mai frumos lăcaș de cult din câte am văzut eu până acum și mă felicit pentru decizia de a ajunge în Barcelona. V-am mai spus că Spania nu se afla printre destinațiile la care să râvnesc și mare păcat, pentru că e superbă. Și aită, a devenit destinația mea preferată din Europa.

Aproape că nici n-aș putea concepe o vizită în frumoasa Barcelona, fără a trece măcar să admir exteriorul superbei catedrale. Desigur, interiorul merită orice efort în plus și aici mă refer la statul pe la cozi, pentru că decorul este fabulos. N-am văzut o catedrală mai frumoasă ca aceasta!

De când cu era internetului, orice a devenit posibil și iată că acesta ne scapă și de cozile interminabile. Ne putem face rezervările online și chiar îți recomad s-o faci, pentru că astfel ai posibilitatea să-ți alegi ziua, precum și o anume perioadă din zi.

 

 

 

Cum rezervăm biletele și cum vizităm Sagrada Familia? 

 

Există si varianta de a-ți cumpăra biletul de acces de la casa de biletele. De cele mai multe ori, cozile sunt intreminabile și de ce să pierzi din timpul tău prețios de vacanță, așteptând în picioare, când o poți face dinainte, de acasă?

Biletele online se pot lua de pe site-ul oficial și vei avea de ales între mai multe tipuri de bilete: individuale (grup de până la 9 persoane), grupuri (mai mult de 10 persoane) sau elevi.

Pentru grupurile mai mici de 9 persoane vei avea de ales între:
  1. Sagrada Familia + audioguide + unul din turnuri: 32€ – vei avea de ales ce turn să-l vizitezi și-ți recomand să alegi turnul Nativity, este cel finalizat de Gaudi însuși. Eu, din greșeală l-am ales pe Passion și m-a dezamăgit experiența. Se urcă cu liftul, iar sus e o pasarelă îngustă unde abia pot încăpea 10 persoane. Vederea e una destul de limitată. Coborârea se face pe scări si mare atenție, dacă te stii cu probleme de înălțime sau ești claustrofob, ori nici condiție fizică bună nu ai, mai bine sari peste acest pas. Treptele sunt înguste și în formă de spirală, pentru mine n-a fost problemă, dar erau mulți care s-au cam chinuit la coborâre.
  2. Sagrada Familia +  Muzeul lui Gaudi: 27€ – vei avea inclus accesul în catedrală, audioguide și accesul în casa lui Gaudi, aflată în zona nerestricționată din Parkul Guell
  3. Sagrada Familia + tur ghidat: 26€ – aici vei avea acces în catedrală, și vei putea să te alături unui grup, însoțit de un ghid autorizat
  4. Sagrada Familia + audioguide: 25€
  5. Sagrada Familia – biletul basic: 17€ care-ti va oferi acces numai în Catedrală, fără audioguide

 

Plata biletelor se face printr-un card de credit/debit activ pentru plățile online. Vei putea să-ți alegi dinainte ziua și ora la care să vizitezi catedrala. Ai de ales între a-ți printa biletul de acces, ori să-l păstrezi în format electronic pe telefon. Eu, mai precaută de felul meu, le-am avut și-n telefon, dar și tipărite.

Atenție!!! Dacă-ți rezervi bilet cu vizitarea unui turn, să fii sigur că ajungi în zona liftului, la ora indicată pe bilet. Nu-ți va mai fi permis accesul dacă întârzii, la fel cum nici mai înainte nu vei putea să-l vizitezi!

 

Când se poate vizita și cum ajungi la Sagrada Familia?

Porțile Sagradei se deschid la ora 9:00 în fiecare dimineață și se închid la 18:00 ( între noiembrie și februarie), la 19:00 (în martie și octombrie) și la 20:00 (între aprilie și septembrie). Ultimul bilet se vinde cu jumătate de oră înainte de ora programată de închidere. Oricum, te sfătuiesc să aloci mai mult timp frumoasei catedrale, măcar 3 ore, dacă ai de vizitat și unul din turnuri.

 

Poți ajunge foarte simplu cu metroul liniile L2 sau L5, cu autobuzele 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20 și B24 sau autobuze turistice Hop-On Hop-Off.

 

Barcelona în 5 zile - metrou Barcelona

 

Accesul în Catedrală se face în baza biletului, după ce vei fi trecut de controlul de securitate

Nu mai este nimic ciudat să fim controlati de fiecare dată când vrem să vizităm locuri de interes turistic. Așa cum ne-am obișnuit deja și la Sagrada Familia va trebui să treci printr-un filtru de securitate. Cel obișnuit, bagajele sunt verificate și scanate, iar oamenii trec prin poarta detectoare de metale.

Când am ajung eu pe la ora 12:30 era puhoi de lume. Credeam c-o să mă apuce seara până când va fi verificată toată lumea aceea. Ba deloc, lucrurile s-au mișcat rapid, în 10 minute eram deja pe platforma din fața catedralei. M-am îndreptat mai întâi să-mi iau audioguide-ul și după am trecut la vizita propriu-zisă.

Sunt și-o serie de interdicții, printre care:

-accesul cu aparatură profesională de fotografiat sau filmare este interzisă

-este interzis să faceți zgomot, să fumați ori sa mâncați în interiorul catedralei

-din moment de Sagrada Familia este o biserică functională, va trebui să respectați un dress-code corespunzător. Așadar nu haine transparente, tăieturi profunde, spatele gol, ori haine cu însemne politice, orientări religioase, sexuale etc

-nu-ti va fi permisă intrarea dacă ești desculț, ori dacă ai fuste sau pantaloni ce nu-ți acoperă măcar jumătate din coapsă.

 

Interiorul Catedralei Sagrada Familia este absolut fabulos

 

Pur și simplu nu mă puteam sătura sa nu admir frumusețea arhitecturii. Pe cât de impunător este exteriorul, interiorul te va lăsa cu gura căscată!

Oricât de mult m-aș strădui să descriu eu interiorul, nu cred c-aș reuși la fel cum o pot face fotografiile.

 

Fotografii Sagrada Familia:

 

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - exterior

Sagrada Familia - interior

Sagrada Familia - interior

Sagrada Familia - interior

Sagrada Familia - interior

 

Nu uitați că vă aștept pe Facebook și pe Instagram cu o multime de fotografii!!!

 

Mai multe articole despre Barcelona și Spania:

Primele impresii despre Spania. Cea pe care am ocolit-o ani la rând

Zbor București -Barcelona cu Blue Air

Barcelona în 5 zile. Costuri, obiective turistice, transport, experiențe (ParteaI)

Barcelona în 5 zile. Costuri, obiective turistice, transport, experiențe (Partea aII-a)

 

 

 

12 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: