Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • Despre Angela Călătorește

Despre Angela Călătorește

 

Bun venit pe blogul meu!

Îmi face o deosebită plăcere să te găsesc aici, în universul meu! Prin urmare, permite-mi să-ți urez bun venit și să te invit să mă cunoști mai bine, ceea ce mi-aș dori tare mult și eu, să aflu câte ceva despre tine, dragă călătorule. Te îndemn chiar să nu eziți să-mi lași câteva cuvinte într-un comentariu. Îmi imaginez că ești un om minunat și că împărtășim cam aceleași pasiuni. Altfel n-ai fi ajuns aici în fascinantul meu univers! Te invit să afli mai multe despre mine și despre Angela Călătorește!

 

Ador să călătoresc!!!

Și tu, nu-i așa?

Îmi place să spun despre mine că ador să călătoresc oriunde, oricum, oricând. Aș fi gata de drum în orice moment. Dintotdeauna mi-a făcut o plăcere nebună să plec în lume, să-i aparțin, s-o descopăr, să mă pierd printre oamenii locului, să interacționez cu ei, să le cunosc obiceiurile, să asimilez cunoștințe noi. Dar mai mult de atât, iubesc să împărtășesc experiențele mele cu ceilalți. De aici a și plecat ideea acestui mic univers, acest binecuvântat blog de călătorii. Îmi doresc din tot sufletul să găsești aici inspirație pentru viitoarele tale vacanțe și sper de asemenea să reușesc să-ți insuflu din stilul meu de a călători, de a descoperi, de a transmite mai departe.

 

Călătoriile și blogul Angela Călătorește sunt desigur două dintre pasiunile mele de suflet, pasiuni pe care încerc să le corelez cu viața de zi cu zi. O viață normală, ca a voastră a tuturor, o viață cu suișuri și coborâșuri, dar pe care eu o consider a fi una fabuloasă.

 

Dar hai să-ți spun câte ceva despre mine, despre Angela Călătorește și despre călătoriile mele! 

 

Eu sunt Angela!

Mă poți considera “vinovata” din spatele frumoaselor experiențe ce le vei descoperi aici, pe blogul angelacalatoreste.ro, experiențe care sper și-mi doresc să-ți  delecteze nu doar simțurile, dar mai ales să-ți stârnească dorul de ducă!

Angela Călătorește a apărut în urmă cu aproape 5 ani, ca o urmare naturală a pasiunii mele pentru călătorii. Aici vei descoperi cele mai frumoase experiențe ale mele. Bloggingul nu este principala mea activitate și așa cum îți vei da seama, pe măsură ce ve-i răsfoi paginile acestuia, scrisul este unul dintre hobby-urile mele. Nu reușesc să scriu pe atât de mult pe cât mi-aș dori, activitățile de zi cu zi, viața personală, obligațiile de familie, întâlnirile cu prietenii, serviciul și diverse alte activități absolut normale, îmi lasă destul de puțin timp liber.

Când nu călătoresc și nu scriu, visez la noi aventuri. Trasez, fac planuri, cercetez, citesc, ma inspir.

Ca orice alt om normal și-n cazul meu există un job full-time, care-mi susține nevoile de zi cu zi. Activez în domeniul turistic- hotelier de când mă știu și nici nu-mi imaginez un alt domeniu mai fascinant ca acesta. Îmi iubesc locul de muncă nu doar că-mi aduce satifacții pe mai toate planurile, dar interacțiunea continuă cu oamenii este cea mai mare bucurie a mea. Sunt o dobrogeancă în adevăratul sens al cuvântului, ce-a crescut și-a evoluat cu Delta Dunării la picioare. Și acum tot pe aici mă găsiți, așa că dacă ajungi prin zonă, nu ezita să-mi dai un semn! Mi-ar face o plăcere enormă să ne cunoaștem!

 

Pe unde m-au purtat pașii până acum?

Călătoresc atât cât îmi permite viața, timpul, bugetul, ori restricțiile mai nou. Deși acum aș putea s-o fac mai mult ca înainte, iată că situația pandemică actuală mă ține în loc. Nu-i bai, se vor porni motoarele din nou!

Probabil după unii am călătorit mult. După alții, nu chiar atât de mult.

Am ajuns până acum în vreo 20 de țări și… still counting! N-o fi vreun număr impresionant, dar nu asta vânez, să bifez țări, ci mai degrabă experiențe. Acestea sunt esențiale! Așadar, iată un rezumat al locurilor vizitate și răs-vizitate:

 • Egipt  – aceasta este destinația cea mai îndrăgită, cea mai vizitată, cea mai povestită, cea mai cea! Am fost de vreo 12 ori în Egipt și sper să mai ajung cel puțin tot de atâtea ori. Prin urmare, Egiptul este și ce mai căutat și citit subiect din blogul meu. Și cel mai scris, găsești aici toate cele câteva zeci de articole despre Egipt
 • Austria – este prima țară vizitată de mine și se întâmpla prin 2008; tot atunci am tranzitat și Ungaria, dar cum n-a fost decât o trecere, n-am s-o numesc țară vizitată.
 • Irlanda – se întâmpla un an mai târziu și a fost următoarea destinație după Austria. De atunci mi-am tot dorit să revin, dar uite că n-am reușit încă.
 • Marea Britanie – în fapt doar Londra
 • Franța – Paris desigur și ulterior puțin din Riviera Franceză
 • Malta – a fost un tur de forță, un circuit complet al insulei
 • Italia – a fost cea mai mare supriză plăcută. Am ocolit-o ani la rândul, dar de îndată ce-am descoperit-o nu m-am mai putut opri. Roma, Milano, Torino, Veneția, Florența sunt cele mai importante locuri vizitate.
 • Spania – cam la fel ca și cu Italia, am ocolit-o mult, dar mi-a plăcut și mai mult.
 • Turcia – Istanbulul este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume
 • Grecia – prea puțin am reușit să văd, partea continentală, dar voi recupera curând
 • Cuba – cea mai râvnită destinație și cea mai autentică din cele vizitate de mine
 • Republica Moldova – pfaaaiii, aici e cu mâncare multă, bună și ieftină și cele mai frumoase crame, cu cele mai bune vinuri!
 • Thailanda – sper să reușesc să “repar” eticheta asta, dar pentru mine Thailanda a fost cea mai dezamăgitoare destinație.
 • România – desigur! Din păcate nu atât de vizitată, dar sunt pe cale să recuperez!

 

Să călătoreșți înseamnă să-ți îmbogățeșți spiritul și bagajul de cunoștințe, să experimentezi senzații noi și să descoperi locuri despre care nici nu știai că există. Să ieși din zona de confort. Iar eu asta caut!

 

 

Las, drept dovadă și câteva fotografii:

 

am lipsit - Alexandria, Egipt

Alexandria, Egipt

Istanbul 2020

Istanbul 2020

despre Angela Călătorește

Varna, Bulgaria 2020

Sibiu 2020

 

Lacul Como, Italia 2019

Veneția 2019

Barcelona 2019

despre Angela Călătorește

Egipt 2020

Cum ajungi de la Aswan la Templele de la Abu Simbel

Abu Simbel, Egipt 2019

Havana - Cuba

Havana 2018

Singură prin Istanbul

 

Lacul Como – martie 2017

 

Crama Cricova – Moldova – dec. 2016

 

despre Angela Călătorește

Malta, Marsaxlokk, oct.2016

 

Malta, Popeye Village, oct.2016

 

despre Angela Călătorește

Tulcea, mai 2016

 

Bangkok, Thailanda feb 2016

 

Thailanda, feb.2016

 

Cairo, Egypt, ian 2015

 

despre Angela Călătorește

Cairo, Egipt – ianuarie 2015

 

despre Angela Călătorește

Paris, martie 2014

 

despre Angela Călătorește

Hurghada, Egipt – ianuarie 2013

 

Londra, octombrie 2011

 

Viena, ianuarie 2008

 


Pentru orice fel de informații, colaborări, sugestii sau reclamații, mă puteți contacta completând formularul de mai jos, ori scriindu-mi direct la adresa de email: contact@angelacalatoreste.ro

 

De asemenea, mă găsiți și pe canalele de social media:

Facebook: https://www.facebook.com/angelacalatoreste/

Canalul de YouTube: Angela Tudose

Instagram: https://www.instagram.com/angelacalatoreste/

 

[contact-form-7 id=”15943″ title=”Formular de contact 1″]

2 Comments

 • Dana Ionescu

  14 septembrie 2017 at 10:32

  Esti o norocoasă că te-ai născut în Delta Dunării! Este o zonă superbă și cred că tu ai ocazia sa asociezi copilăria cu peisajele, măncărurile delicioase, cu diversitatea culturală. Eu sunt la inceput de drum în blogging și scriu pentru că mă gândesc cât este de folositor un articol care îți furnizează informațiile dorite. Sunt într-un moment al vieții în care mă gândesc că mai trebuie să fac și ceea ce îmi place nu numai ce trebuie. Nu știu ce voi face în viitor. Îți doresc succes!

  Răspunde
  • admin_angelaca

   14 septembrie 2017 at 11:13

   Fiecare dintre noi suntem norocosi sa ne nastem intr-un anume loc…eu in Delta! Si eu sunt la inceput de drum in blogging, desi am ceva mai bine de un an de cand scriu aici. O fac doar in putinul timp liber pe care-l am. Mai e cale lunga pana sa ajung sa pot spune ca traiesc din blogging, sau macar partial. Sper sa se intample asta cat mai curand! Stii, cred ca si eu am ajuns la momentul acela in care-mi doresc sa schimb ceva si sa fac ceea ce-mi place! Numai bine! Te pup!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: