Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • Oferte
  • /
  • Review „Casa Mirador la Colina”din Havana + voucher cadou 34€ de la Airbnb

Review „Casa Mirador la Colina”din Havana + voucher cadou 34€ de la Airbnb

Când am început să caut cazări pentru Cuba, un lucru îmi era clar: vroiam să mă cazez pentru câteva nopți la particulari. Alegerea locului în care aveam să stau a venit mai mult sub formă de sugestie, din partea cuiva care fusese acolo și a fost mulțumit de condițiile de la fața locului. Așa am ajuns la Casa Mirador la Colina din Havana, unde am petrecut primele cinci nopți din Cuba. M-am bucurat că am avut încredere în recomandarea cuiva, ceea ce m-a îndemnat s-o fac și eu, la rândul meu.

 

A trecut un an de la escapada mea cubaneză, perioadă în care am scris mai multe articole despre tot cea a însemnat planificarea dar și întreaga mea experiență de-a lungul celor două săptămâni petrecute în Cuba. Încă mai primesc întrebări de tot felul. Cele mai multe dintre ele țin de alegerea cazării Cuba. Și-n majoritatea cazurilor, marea dilemă este: hotel sau casa particular? Recomandarea mea: evident ambele!

Planificarea vacanței din Cuba s-a dovedit a fi ceva mai solicitantă decât aș fi crezut inițial. La sfârșit de 2017, când căutam eu cazările pentru Cuba site-urile de rezervări americane nu funcționau în insulă. Airbnbul ieșea astfel din discuție, dar nici Booking-ul nu era implementat până la capăt. Cel puțin pentru noi, cei din România, era imposibil să facem rezervări  în Cuba. Erau afișate o parte din hoteluri, la fel și tarifele, dar nu se putea finaliza rezervarea. Între timp, lucrurile astea s-au rezolvat, ambele funcționează.

Pentru hoteluri găsisem un site spaniol, unde am și rezervat ulterior pentru Varadero, dar casele particulare nu. Făcusem rost de-o adresă de email a gazdei, am luat legătura cu ea și așa am rezolvat problema. Fără plată în avans, fără card.

 

Aymee este gazda ideală

Aymee este o cubaneză simpatică tare, o tipă foarte de treabă și vorbăreață. Mă așteptam la ceva bariere de comunicare din cauza limbii spaniole, pe care eu n-o vorbesc, dar nici pomeneală. Aymee vorbește foarte bine limba engleză, așa că ne-am putut înțelege perfect.

Un mare plus pentru aceasta sunt informațiile pe care le are despre Havana și împrejurimi. Ne-au fost de mare ajutor ponturile ei, pentru transport, restaurante faine, locuri pe care ar trebui să le vedem, costuri. Cu ajutorul ei am închiriat într-una din zile o mașină din aceea veche de prin anii ’60, cu tot cu șofer, ce ne-a dus la Vinales. Și am scos și-un preț bun (100CUC/€ – 4 persoane, o zi întreagă). La fel, ne-a sfătuit și îndrumat cum să procedăm cu transferul pentru Trinidad, respectiv Varadero.

Este foarte important și contează mult să obții informații de la localnici și să fie reale. Am aflat multe lucruri despre Havana și în general, așa despre situația din Cuba.

 

Cuba

Eu, alături de Aymee, în ultima zi, la plecare

 

 

Casa Mirador la Colina, Havana

 

Casa deținută de aceasta este situată în Vedado – una dintre cele mai populare zone din Havana, vis-a-vis de Universitate. Exact în perioada în care am stat eu aici, studenții erau într-o vacanță inter-semestrială, așa că zona a fost mult mai liniștită decât mă așteptam. Casa are o poziționare foarte bună, din multe puncte de vedere. La doar câteva sute de metri, se află hotelul ‘Havana Libre”, care din păcate e într-o avansată stare de degradare. Imediat după acesta, ni se desfășoară la picioare, faimoasa stradă “Calle 23” (La Rampa) la al cărei capăt se găsește și emblematicul Hotel Nacional de Cuba și bineînțeles, El Malecon, faimosul bulevard scăldat de valurile oceanului. Scuzați-mi vă rog epitetele repetitive!

De acasă, până în centrul Havanei sunt vreo 3 km, pe care i-am parcurs de multe ori la pas. E foarte faină zona, una cu o atmosferă autentică. Mai multe străzi paralele unesc zona unde eram cazată cu zona centrală a orașului. Astfel, am avut ocazia să surprind  o mulțime de secvențe din viața de zi cu zi a cubanezilor. Plecam pe strada Neptuno și mă întorceam pe San Miguel, San Rafael sau Concordia. Pe oriunde mergeam, mă aflam în mijlocul traiul cubanez. Mi-au plăcut cubanezii, sunt foarte deschiși, curioși totodată să afle de unde ești, dar deloc insistenți. Aruncând pur și simplu o privire printre ferestrele și ușile, parcă special așa lăsate deschise, le vezi parcă până în adândul sufletului. Oameni simpli, cu case extrem de modeste, dar mereu bine-dispuși.

 

Imagini cu Havana 2018

Vedere de la balconul casei. Universitatea în stânga

Casa Mirador la Colina

În drum spre centru. Împrejurimile casei

Casa Mirador la Colina

 

Cazându-te în casa particular, vei locui și mânca alături de localnici

De prin 2011, în Cuba au început să apară un soi de afaceri private, de familie numite sugestiv – casa particular. Practic, orice familie cu o oareșce situație materială, poate închiria în scop turistic una-două camere, acelor turiști (străini de obicei) care vor să experimenteze și o altfel de cazare. Eh, exact asta mi-am dorit și eu să încerc. Și-am avut mare noroc de Aymee, care a făcut tot posibilul să ne facă să ne simțim bine.

Condițiile nu-s deloc luxoase, dar ai cam tot ce-ți trebuie.

Aymee a lucrat până de curând, ceva prin Ministerul Economiei din Cuba și e căsătorită cu un spaniol, care învârte și el ceva afaceri prin Havana. Are așadar ceva cunoștințe sus-plasate, prin urmare și-a permis o a doua casă, unde locuiește împreună cu fiul ei, student la medicină. Iar casa aceasta, din Vedado o închiriază în întregime turiștilor.

Gazda îți poate pregăti și micul dejun. Trebuie numai s-o anunți c-o seară înainte. Am comandat și noi într-una din zile, ni s-au servit cafea, fresh portocale, fructe proaspete, ouă, unt, gem, pâine și ceva prăjiturele.

 

Casa Mirador la Colina

O parte din suvenirele primite de la oaspeții casei

Dotările camerelor:

Camerele, cinci la număr, sunt dotate cu pat dublu sau paturi twin după caz, baie cu cadă/duș, apă curentă caldă și rece, frigider, televizor cu exclusiv programe cubaneze, aer condiționat, uscător de păr, articole de igienă, prosoape curate. Dacă vrei, se poate face curat zilnic și se schimbă prosoapele.

Casa Mirador la Colina este situată la etajul 2 al clădirii, nefiind prevăzută cu elevator. Specific acelor case coloniale, încăperile sunt ceva mai înainte decât ale noastre, de aceea ți se va părea că ai urcat mai mult de două etaje. Urcarea bagajelor până în casă, ne-a pus la încercare forțele fizice, pentru că și treptele sunt cumva mai greu de urcat.

Atenție! Prizele în Cuba sunt preponderent cele de 110V și cu două lamele subțiri. Luați-vă de acasă, ori cumpărați-vă un adaptor pentru a vă putea folosi eventual placa de păr, laptopul etc. Deși… eu v-aș recomanda să lăsați laptop-ul acasă, oricum nu aveți internet la dispoziția voastră peste tot.

Citiți aici: Două săptămâni fără telefon, iar telefon când și când…

 

 

Casa Mirador la Colina

Living-room-ul casei Sursa foto: airbnb.com/rooms/5880038

Casa Mirador la Colina

Spațiul unde se servește micul dejun Sursa foto: airbnb.com/rooms/5880038

Casa Mirador la Colina

Coridor interior, în față bucătăria, în dreapta era camera mea

Casa Mirador la Colina

Cameră standard Sursa foto: airbnb.com/rooms/5880038

Spațiu pentru relaxare

 

Când am fost eu, era în lucru, dar ne povestise Aymee despre acesta. Ba chiar am și urcat într-una din diminețile în care mă trezisem cu noaptea-n cap. Pe acoperiș, acum terminat, se află un spațiu de relaxare, cu un bun loc de belvedere asupra orașului. Privind atent printre blocuri, în depărtare, se observă și oceanul. Ce-ai putea vrea mai mult?

Sunt instalate câteva șezlonguri, umbrele și măsuțe, numai bune pentru a sta dimineața să-ți bei cafeaua acolo și privind orașul. Probabil că și răsăritul și apusul de soare se văd  fain de acolo. Ne povestea Aymee că multe petreceri s-au derulat acolo sus. Îmi și imaginez, cubanezii sunt mereu puși pe distracție, cu zâmbetul pe buze și gata de-un party. Muzică bună au, rom se găsește peste tot, voia bună e la ea acasă!

 

Casa Mirador la Colina

Terasa Sursa foto: airbnb.com/rooms/5880038

 

Costuri:

Pe camera dublă noi am platit 25 CUC//noapte

Micul dejun nu este inclus, acesta costă 5 CUC/pers

1 € = 1,14 CUC (la data publicării)

*atât am plătit eu, posibil ca prețul să varieze, în funcție de site-ul unde faceți rezervarea și probabil perioadă

 

Voucher cadou 34€ de la Airbnb.com

Eu am făcut rezervarea contactând-o direct prin email pe gazdă, dar voi puteți acum să vă rezervați o cameră pe Booking sau Airbnb. Dacă faceți rezervarea pe Airbnb.com, aveți din partea mea un voucher cadou de 34€. Codul îl găsiți aici! Pentru a beneficia de reducere, trebuie să vă înregistrați pe site, plecând din link-ul dat de mine, iar la prima rezervare, din prețul total, vi se vor scădea cei 34€.

 

Pentru inspirație și alte informații despre Cuba,  găsiți aici toate articole dedicate acestuia.

 

Pentru a fi la curent cu postările mele, urmărește-mă pe Facebook și Instagram! Nu uita să distribui articolul și prietenilor tăi, poate mai sunt persoane interesate de o cazare în casa particular.

Voi reveni curând și cu un review pentru casa “Hostal Gattorno” din Trinidad și hotelul Bella Costa din Varadero.

Dacă ai și alte curiozități despre Cuba, lasă-mi un comenatriu aici pe blog. Îți voi răspunde negreșit! 🙂

 

Călătorii frumoase să aveți!

 


Sursa foto: airbnb.com/rooms/5880038

UA-80424723-1