Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
machu-picchu-feher

America dezgolită de la brâu în jos – Raluca Feher

Despre Raluca Feher

Cu Raluca Feher nu sunt la prima întâlnire și cred că nici voi. Am făcut cunoștință cu ea și aventurile ei prin jurul lumii, fix în urmă cu un an. Pe atunci mă delectam cu picanterii de prin Asia. Vă povesteam despre Splendidul loc al fericirii supreme  sau Cum a găsit Feher Mongolia, Korea și Japonia, în cele patru dintre călătorii ale ei mai atipice: Mongolia în 2009, Koreea (de sud) în 2013 și Japonia în 2007 și apoi în 2015.

 

De data asta vă invit să descoperiți frumuseți ale continentului sud-american, prin ochii de călătoare ai Ralucăi. Îmi cumpărasem cele două volume imediat după ce-l terminasem pe cel despre țările asiatice, începusem chiar să-l citesc pe primul, dar le-am abandonat din lipsă de timp. Iar Raluca Feher are un stil de a scrie atât de alambicat pe alocuri, încât am considerat că trebuie să-i dedic timpul în totalitate lecturării. Tocmai ce le-am terminat!

 

raluca feher

America dezgolită de la brâu în jos (1 și 2)

Raluca Feher, adviser de meserie, călătorește foarte mult, într-ul fel în care nu mulți ni-l permitem. Și nu doar că străbate lumea-n lung și-n lat, dar după fiecare călătorie și-a făcut un bun obicei de-a ne scrie despre pățaniile prin care a trecut.

Astfel, în cele două volume ale Americii, dezgolite de la brâu în jos, ne sunt povestite, uneori cu lux de amănunte, cele nouă luni petrecute pe drumuri. Și ce drumuri!

Sfârșit de noiembrie 2011. Raluca Feher își ia lumea-n cap, un bilet de avion doar dus și pleacă în lume. În primele două luni, și închiriază în Buenos Aires. Asta, pentru a se acomoda cu lumea latină, să-și facă plinul de carne de vită și de vinuri bune. Cert este că s-a îndrăgostit iremediabil de stilul de viață al argentinilor. Și nu de puține ori ni-i prezintă ca pe niște oameni extrem de respetuoși.  Urmează un periplu cu o mulțime de întâmplări faine și românca noastră ne poartă prin cele mai fascinante locuri de pe Pământ: Uruguay, Antarctica, Chile, revine iar în Argentina, după “cinci luni de pribegie” așa cum îi place să-i spună acelei perioade, dar nu stă mult aceluiași loc.

Cum călătorului îi șade bine cu drumul, Raluca ne ia din nou de braț și la drum! Își continuă periplul, de data asta prin Brazilia, Peru, Columbia, Peru și iar prin Argentina.

 

Concluzie

 

Mi-a plăcut la nebunie să văd America de Sud prin ochii Ralucăi Feher. Am trăit totul la intensitate maximă. M-am bucurat alături de ea, în acele momentele de bucurie, ca și când eram acolo. Dar totodată, am trăit și eu din plin acele conflicte și neajunsuri, de care inevitabil s-a lovit. Cui nu i-ar plăcea o astfel de aventură? Dar până una-alta, așezați-vă comod în fotolii, în confortul căminului vostru și călătoriți! Pentru început, cu ajutorul Ralucăi, ca mai apoi, cine știe? Poate găsiți oferte la bilete de avion! One-way!

Raluca Feher

Vă las în continuare  și-un paragraf de pe la sfârșitul călătoriei, când începuse deja numărătoarea inversă.

Paragraf din carte:

“Mă plimb pe străzi la o lăuză. Am născut această călătorie. Am stat nouă luni cu ea în burtă și s-a făcut mare și mai mare, dar am născut-o si acum sunt ușurată, dar și suferind de depresie post-partum. Patru kile 200 de grame, atât a avut călătoria mea. Am luat nota 10 la naștere. Mă uit la ea cum mă suge, cu o nostalgie care mă face să lăcrimez bovin, gândindu-mă că aceste clipe se vor duce și nu se vor mai întoarce niciodată. Cine știe când voi mai bea un laté și voi mesteca o medialuna în Palermo?

Distracția s-a terminat. Știu că trebuie să mă întorc acasă și mă agăt disperată de iluzia ultimelor săptămâni petrecute în Buenos în travestitul de localnică, un insider care știe deja mersul lucrurilor de localnică și scârțâitul fiecărei rotițe neunse. Pretind că sunt argentianiancă, neaoșă, că plecarea de peste câteva zile în Europa e doar o detașare cu jobul, din care mă voi întoarce acasă imediat ce expiră contractul.”

 

Dacă v-am făcut curioși, cartea o găsiți aici, precum și multe alte titluri interesante. Spor să aveți!


Îmi place tare mult stilul ei de a scrie și nu m-am oprit la doar a-i citi cele trei cărți, ci-i urmăresc cu mare drag și blogul.  Tot aici ne-a lăsat și câteva fotografii de prin cele nouă luni de aventură continuă. Așa că dacă v-am făcut câtuși de puțin curioși, aruncați un ochi!

 

Până data viitoare, numai bine vă doresc și călătorii inspirate să aveți! 🙂


Sursă citat: “America dezgolită de la brâu în jos 2”

Sursă fotografie top – blog: feher.live

 

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: