Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • SUPERBLOG
  • /
  • Câte 5 minute petreci zilnic în faţa oglinzii?

Câte 5 minute petreci zilnic în faţa oglinzii?

Dacă aţi fi întrebaţi cine petrece mai mult timp în faţa oglinzii înainte să iasă din casă, femeile sau bărbaţii ce aţi răspunde? Fără îndoială, cei mai mulţi dintre voi veţi spune clar, categoric, fără îndoială, fără nici o discuţie: femeile! Că femeile petrec mai mult timp decât bărbaţii să se pregătească înainte de a ieși din casă, e un fapt confirmat și nu mai are nevoie de nici un semn de întrebare. Şi nu că-i confirmat de mine, de tine, sau de încă două-trei persoane, ci o spun cu cifre, negru pe alb, rezultatele unor studii de cercetare.

Da, da s-au făcut chiar şi studii pe tema asta. Şi dacă e să dăm crezare studiului făcut de compania de cosmetice Nephria, noi femeile ne facem vinovate de pierderea a 3 luni din viaţa bărbaţilor, pentru că-i facem să ne aştepte în timp ce ne pregătim.  Dar ceea ce e şi mai curios la acestă cercetare, e faptul că noi femeile, pierdem nu mai puţin de 3 ani din viaţă să ne oglindim. Ia auziţi fetelor, e adevărat ce se zice?

3 ore? 3 ani?

Iar aceste 3 ore sunt doar o medie, făcută cumva la un număr de anumite persoane. Şi stau eu şi mă gândesc acum, câte ore pierde o persoană care stă câte două ore zilnic să se pregătească până să iasă afară? O cifră putem obţine foarte uşor, făcând un calcul simplu, dar nu asta mă interesează pe mine acum, ci ceea ce vreau eu să punctez, e diferenţa de timp petrecută între un bărbat şi o femeie.

Pentru că puterea propriului exemplu este întotdeauna mult mai concludentă decât orice altă pilduire, o să expun în cele ce urmează cam în câte minute se transformă acele “clasice 5 minute” la mine şi cum aceleaşi 5 minute, în cazul partenerului meu decurg altfel.

Tu cât timp petreci în fața oglinzii?

Nu mi-am cronometrat cu exactitate niciodată timpul petrecut înainte de a ieşi din casă, dar indiferent cât mi-o lua, fără îndoială el diferă în funcţie de ocazia pentru care trebuie să ies. În zilele normale, cînd mă pregătesc pentru o zi normală de muncă, 15-20 minute îmi sunt de ajuns pentru toaleta de dimineaţă, aplicarea unui machiaj lejer şi îmbrăcat. O bluză de damă, o pereche de jeans, tenişi sau adidaşi în picioare şi gata ţinuta pentru o zi obişnuită. Lucrurile încep să se complice treptat, atunci când trebuie să ies din confortul de zi cu zi şi să schimb încălţările sport cu o pereche de pantofi de damă eleganţi, atunci când situaţia o cere şi e musai să mă adaptez. Fără dar şi poate, cele 15-20 minute se topesc precum untul în soare şi iată cum se fac 30 -40 minute, poate şi mai bine.

 

Nu-mi place să fiu presată şi nici să fiu aşteptată, tocmai de aceea trebuie să ştiu foarte bine dinainte programul, să-mi acord timpul necesar, astfel să nu fiu nici eu pe fugă pentru că atunci nu-mi iese nimic, dar nici să las pe altcineva să mă aştepte. Urăsc să fiu lăsată să aştept, sunt foarte punctuală şi astfel zicala “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!” a devenit una dintre devizele mele.

 

 

E mai simplu la bărbați?

Cât despre partenerul meu de viaţă, lucrurile sunt extrem de simple: nu are de aplicat nici machiaj, nici păr de aranjat, cât despre îmbrăcat…simplu ca “bună ziua”. Clasicele 5 minute îi sunt de ajuns şi cred că-i şi mai rămân. Să nu credeţi că atunci când trebuie să se pregătească pentru o ocazie mai specială lucrurile se complică prea mult. Nu! Pentru că atunci, eu îi pregătesc tot ce are nevoie, iar după 5 minute e gata cu duş făcut, îmbrăcat, încălţat şi ieşit pe uşă. Ştiu foarte bine că nu-i face deloc plăcere să mă aştepte şi nici mie să mă grăbească şi mereu încep pregătire cu mult înaintea lui.

C-o face intenţionat sau doar aşa se întâmplă, n-o să ştiu probabil niciodată, dar uneori atunci când zic şi eu că gata, termin mai repede, atunci nu-i convine cămaşa ori pantofii. Ce pot face? Trebuie să aştept să se schimbe. Bărbaţii ăştia…

Când vine vorba de cumpărături, situaţia este cu totul şi cu totul specială.

Locuim la ţară, unde posibilităţile de cumpărături sunt aproape nule, noroc acum cu internetul şi cumpărăturile on-line. De când am descoperit că se poate cumpăra de la doar un clic distanţă, e mult mai simplu, nu mai sunt nevoită să plec special în oraş pentru cumpărături, să cutreier magazinele în lung şi-n lat. Iar de când a apărut pe piaţa de la noi şi magazinele precum answear.ro îmi este simplu, comand, primesc acasă prin curier, probez, iar ce nu ni se potriveşte le trimit înapoi, putând să comand altceva la schimb sau să primesc banii înapoi. Ce poate fi mai simplu de atât?

 

clothing-store-984396_960_720

 

Nu pot să generalizez cu exemplul meu, nici nu încerc să fac asta, sunt conştientă că poate în alte cazuri, situaţia poate sta şi invers, că sunt o mulţime de bărbaţi care se aranjează mai ceva ca femeile, iar colecţia de pantofi de bărbaţi a unora o depăşeşte cu mult pe a unei femei, sau poate deţine bluze cu mult  mai multe decât a lui parteneră.. Dar lucrurile sunt discutabile, variate şi unice la fiecare caz în parte.

În cazul vostru cum stau lucrurile? În cuplul vostru, câtă vreme petrece bărbatul în faţa oglinzii, în comparaţie cu cel petrecut de partenera acestuia? Cu siguranţă fiecare cuplu are o poveste de spus, unele ar putea deveni romane chiar. A noastră e la nivel de nuvelă probabil.


Articolul face parte dintr-o altă provocare marca Answear.ro, în cadrul competiţiei SuperBlog 2017.answear

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1